Revenator, a zabójstwo w wyniku ataku na biuro PIS w Łodzi ? Dzisiaj rocznica tego morderstwa Marka Rosiaka. To też wynik głosu "miłości" PO płynącego z ówczesnych mediów publicznych i prywatnych.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
ian thorpe tak a podobno z nami co nie tak?:)
Dziś rocznica zamordowania Marka Rosiaka - działacza PiS
http://niezalezna.pl/87821-dzis-rocznica-zamordowania-marka-rosiaka-dzialacza-pis
dziś też rocznica śmierci ks.Jerzego Popiełuszki!
Ian napisałeś "TVP, prezentuje oficjalne stanowisko rządu"
Tyle, że TVP to telewizja publiczna opłacana z abonamentu, który płacą wszyscy (przynajmniej ja płacę) i nie ma prezentować oficjalnego stanowiska rządu tylko prezentować opinie wszystkich stron. W sposób możliwie zrównoważony.
GW, TVN, Polsat to media prywatne i mogą prezentować co tam chce ich wydawca. Tak samo jak TV Trwam, GP czy Radio Maryja.
Nie czujesz tej subtelnej różnicy?
nie, nie czuję Leszeczku tej subtelnej różnicy,bo nie widziałem tego przez poprzednie 8 lat . Widocznie przesiąkłem całkowicie przez te lata, sprała mi władza którą popierałeś mózg ;)
Revenator, dzisiaj też rocznica związana ze śmiercią Popiełuszki. Tak dla przypomnienia bardzo "zabawna" rozmowa w telewizji popierającej PO, Polsacie, gdzie kiedyś zaproszono do programu Urbana.
Zawisza - Służył pan morderczej władzy, władzy zabijającej ludzi...
Urban - Kogo zabiliśmy
Zawisza - Chociażby ks. Popiełuszkę
Urban - To jeden
Śmiech, brawa publiki !!!!!
Smak w gębie trzeba mieć.....
- Edytowany
leszeczek ale wczoraj wyraźnie było powiedziane(Rachoń)w minęła 20 ze po zaproszeniu dla PO nikt nie przyszedł ,to co siłą mają doprowadzać ?
Był z Nowoczesnej i PiS !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tak ian odnośnie tych dwóch nie dobrych rocznic !znowu przypadek ?ze jedni mają z drugimi wiele wspólnego i idą podobnymi drogami do obalenia czegoś co nie pasuje im?moze tylko przypadek ,a moze......do myslenia daję na pewno!! komu działania SB-ckie są tu bliższe?
Widzę, że z większości stałych bywalców tego wątku elokwencja aż kipi, więc proponuję by zamiast bezowocnej szarpaniny tutaj, któryś as zajął się zredagowaniem, zgodnie z propozycją Khalida, e-maila do ZiKiTu z protestem wobec kretyńskiej sondy nt nazwy przystanku "Cracovia"
Ianie, wskaż mi w obecnej ramówce TVPis program będący odpowiednikiem "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego.
I wskaż mi w ramówce poprzedniej cykliczny program do którego zapraszano wyłącznie przedstawicieli rządu, a opozycję tylko w towarzystwie odpowiednio myślącego.
Jeśli Ci się to nie uda, to oznacza, że takie słowo jak obiektywizm jest poza twoimi możliwościami percepcji.
jestem za marihuaną dla celów zdrowotnych. PiS powinien to klepnąć - powinno być to jakoś uregulowane, zabezpieczone przed lewym handlem ale musi być marihuana dopuszczona. Minister zdrowia nie ma racji.
Dziennikarka: Czy uważa pan że podpisanie CETA wpłynie na sytuację polskich rolników?
Towarzysz Minister Hamburger: dziecko, ile ty masz lat?
Co za inteligentna i kompetentna odpowiedź, jak zawsze i wszędzie w pisaie
No mniej więcej jak ostatnia odpowiedź Iana na post Leszeczka - chyba że Leszeczek nie jest godzien wymiany poglądów z Ianem, co tak ładnie zostało ujęte w Torpedy sygnaturce :p
TK - 6 sędziów TK opuściło dzisiejsze zgromadzenie sprzeciwiając się bezprawiu Prezesa Rzeplińskiego. Posiedzenie Zgromadzenia Ogólnego sędziów Trybunału Konstytucyjnego ws. przyjęcia nowego regulaminu TK zostało odroczone, nowego terminu nie podano. Dokument miał m.in. uregulować procedury wyboru kandydatów na prezesa TK. Sypią się powoli ?
Inie, ponawiam: wskaż mi w obecnej ramówce TVPiS program będący odpowiednikiem "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego.
I wskaż mi w ramówce poprzedniej cykliczny program do którego zapraszano wyłącznie przedstawicieli rządu, a opozycję tylko w towarzystwie odpowiednio myślącego.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1193776' dateline='1476901861']
Inie, ponawiam: wskaż mi w obecnej ramówce TVPiS program będący odpowiednikiem "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego.
[/quote]
nie dostaniesz odpowiedzi.
niezależna.pl o tym nic nie napisała i nie ma czego przekleić. A od siebie - to za trudne :P
Oczywiście o tym, że 32 lata temu kolega po legitymacji Towarzysza Piotrowicza (zresztą o bardzo podobnym nazwisku) zamordował Księdza Jerzego - to już pisuary się nie zająkną nawet
Po raz kolejny apeluję, przelejcie energię jaką wyładowujecie w bezowocne spory w tym wątku w wysyłanie wiadomości do ZiKiTu. Knur już zredagował treść w wątku o głosowaniu.
Do roboty! Cracovią się zająć a nie jakimiś POPiSami!
- Edytowany
ian thorpe napisał
TK - 6 sędziów TK opuściło dzisiejsze zgromadzenie sprzeciwiając się bezprawiu Prezesa Rzeplińskiego. Posiedzenie Zgromadzenia Ogólnego sędziów Trybunału Konstytucyjnego ws. przyjęcia nowego regulaminu TK zostało odroczone, nowego terminu nie podano. Dokument miał m.in. uregulować procedury wyboru kandydatów na prezesa TK. Sypią się powoli ?
[b]Stary doświadczony były płk SB Leonard Łukaszuk POdszkolił Rzplińskiego (tylko zwykłego komuszka ) na jubileuszu 30-lecia Trybunału Konstytucyjnego,ale efekty jego szkolenia mizerne a Rzepliński zachowuje się abuzywnie tylko 63 dni jeszcze [/b]
[quote='Aston1906' pid='1193783' dateline='1476903365']
Po raz kolejny apeluję, przelejcie energię jaką wyładowujecie w bezowocne spory w tym wątku w wysyłanie wiadomości do ZiKiTu. Knur już zredagował treść w wątku o głosowaniu.
Do roboty! Cracovią się zająć a nie jakimiś POPiSami!
[/quote]
To się łączy.
w org. wspierajacej pis - stowarzyszeniu "Studenci dla RP" dziala niejaki Jakub Kucharczuk. Sprawdz jego profile na fb i tt, caly czas dziala na niekorzysc Cracovii (do zikit tez pisze na tych mediach spolecznosciowych stad woiadomo).
tomex napisał
niezależna.pl o tym nic nie napisała i nie ma czego przekleić. A od siebie - to za trudne Tongue
Oczywiście o tym, że 32 lata temu kolega po legitymacji Towarzysza Piotrowicza (zresztą o bardzo podobnym nazwisku) zamordował Księdza Jerzego - to już pisuary się nie zająknąć
[b]było Dodane: 19.10.2016 [06:55]
sprawdzić dobrze później krytykować !![/b][/b]
http://niezalezna.pl/87805-co-chcial-nam-przekazac-ks-popieluszko-mijaja-32-lata-od-jego-uprowadzenia
- Edytowany
Przejrzałem temat na 4 strony wstecz i nie widzę. Chodziło mi o jakże elokwentnych pisowców z tego forum. Żaden się nie zająknął.P
Niemniej zwracam honor - choć jeśli niezależna napisała, przekleić było można :P
A w temacie:
Mamy już państwo POlicyjne, o, pardon PiSlicyjne
Niejaki Jacek Głomb dostał zarzut nielegalnego zgromadzenia za 6 osobową pikietę. Czyżby Zbynio "znał" prawo tak doskonale, że nie wie, iż zgromadzenia zaczynają się od osób 15-tu?
zatem uważajcie jak pójdziecie na piwo ze znajomymi. Pislamiści mogą to uznać za nielegalne zgromadzenie
Bolszewia pełną gębą
Tak przy okazji TK.
Za Interia.pl
90 organizacji z całego świata napisało list do polskich władz o wykonanie zaleceń Komisji Europejskiej w związku z procedurą ochrony praworządności. O sprawie donosi TVN24.
List w imieniu sygnatariuszy wystosowała Helsińska Fundacja Praw Człowieka.
"Z niepokojem obserwujemy kryzys konstytucyjny, który trwa w Polsce od 2015 roku. Kryzys ten, który w swojej początkowej fazie mógł zostać rozwiązany przy pomocy przewidzianych prawem procedur, rozrósł się do rozmiarów stwarzających poważnie zagrożenie dla ochrony rządów prawa i praw człowieka" - czytamy w liście.
Sygnatariusze wzywają prezydenta i premier do wdrożenia zaleceń dotyczących ochrony praworządności przedstawionych przez Komisję Europejską na początku lipca tego roku. Organizacje podkreślają, że wdrożenie tych rekomendacji "to pierwsze kroki w kierunku przywrócenia w Polsce pełnej ochrony zasady praworządności".
Tam też można przeczytać ten list.
jakby taki apel wystosowały Leśnie Ruchadełko, sebasradochleba lub Dzika Foczka - to może by zostały wysłuchane.
A tak apele trafią do kosza. Zwłaszcza, ze to nie ten adres :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)