pisz Sterby, bo uczyć trzeba też przez forum :) Ludzie są otumanieni wieloletnim praniem mózgu, a nie każdy zagląda do niezależnych źródeł. Dodatkowo kibic to proste zwierzę : piwo + pilot od telewizora ;)
Dzisiaj nasi kibice pięknie przekazali posłanie kibicom z Niemiec na meczu siatkówki :)
Transparent : " Protect our Woman not Polish Demokracy" Brońce swoich kobiet a nie Polskiej demokracji ....pięknie :)
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Dla Kruszyny, jak zechce poczytać... I o Bolku bd.
https://wzzw.wordpress.com
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To nie było do Ciebie tylko do Pawelskiego.
> Byłeś kiedyś pod stocznią w Gdańsku?
> Ja byłem, tego muru to Bubka o tyczce by nie
> przeskoczył, a co dopiero Bolek.
> Esbecja przywiozła go motorówką do stoczni, aby
> wygasił strajk, co niemal mu się udało.
> Jest na to wiele relacji, a są także i
> dokumenty, z najsłynniejszym stenogramem, kiedy
> to Gierek martwi się o sytuację w stoczni, a
> ktoś, chyba Olszowski mówi mu "spokojnie tow.
> Edwardzie. Mamy tam swojego człowieka".
>
> Danuta opisuje jak Bolek w latach 70-tych co
> tydzień wygrywał w totolotka, dzięki czemu
> mogli godnie żyć.
> Uwierzysz, co tydzień trafiał czwórki,
> piątki!!!
> Po 76 roku podobno zerwał z esbecją, ale ja w to
> osobiście nie wierzę, takie nici bardzo trudno
> było przeciąć, działał pod przykrywką, albo
> był zdalnie sterowany, co miało miejsce nawet po
> 89 roku, vide jawny współpracownik służb - ks.
> Cybula.
>
> [b]Bufon tysiąclecia[/b] inkasuje 50 tys. baksów za
> wykład, a prawdziwi bohaterowie albo wąchają
> kwiatki od spodu albo klepię biedę.
Chyba bardziej TW " pięćsetlecia "
sterby Napisał(
>
> Krew mnie zalewa i rozpacz ogarnia.
Ale po co te emocje sterby? Widzę, że strasznie wzburzył Cię mój post, ale doceniam że wstrzymałeś się z inwektywami i pocisnąłeś mi tylko o niedouczonym chłopcu ;)
Gdybyś miał dalszą potrzebę obrażania czy wojowania, zapraszam na pw.
Dla mnie każdy Pasiak, niezależnie od poglądów to brat i z każdym potrafię się porozumieć.
Niemniej, dziękuję za rady, może nawet żonę podpytam o książkę Danuty, dalekiego kuzyna z IPN i znaną mi osobiście R.naczelną WSieci o więcej szczegółów, bo przy dwójce małych dzieci nie mam czasu na biblioteki i szukanie nie wiadomo czego.
Abstrahując od samego Lecha, czy tam Bolka...
Widzisz, ja nie mam potrzeby wracania do przeszłości, rozdrapywania ran i kłótni o politykę. Rozumiem, że inni mają, żal tylko się robi patrząc na polaryzację społeczeństwa, wszechobecny jad i żółć.
Za dużo negatywnych emocji w tym wszystkim, czego przykładem Twoje nerwy. Niepotrzebne zapewniam. :]
Prezydenta i Premier darzę bardzo dużym szacunkiem, nowego prezesa TVP też. Mam nadzieję, że dotrwają do konca kadencji i zaczną działać zgodnie z sumieniem, bo Kaczyński to może i dobry strateg, ale miernota życiowa, dla którego ważniejsze jest skłócenie ze sobą narodu, skłócenie Polski z innymi krajami w imię dokopania politycznemu przeciwnikowi, nie zważając na gospodarkę.
Jeszcze miesiąc, rozpocznie się liga, nie będzie czasu na zaglądanie do polityki. Dla mnie ulga.
Pozdrawiam
audax Napisał(a):
> Dla Kruszyny, jak zechce poczytać... I o Bolku
> bd.
>
> https://wzzw.wordpress.com
Dzieki poczytam jutro.
Weźmy takiego Adama Michnika. To jeszcze bardziej niż Wałęsa znienawidzony przez Ciemnogród opozycjonista. Wyobraźmy sobie, że mamy 1986 rok w Polsce i nie mamy żadnej wiedzy o przyszłości (reduqjemy się transcendentalnie). Michnik 40 lat. Do tej pory kilkakrotnie skazywany, siedział w więzieniu, ok. 100 razy za3mywany, kilkakrotnie pobity przez nieznanych sprawców, obejmowany zakazem druq, relegowany z uczelni etc. Działacz KOR-u. W 1986 roku nie mógł mieć żadnego pojęcia, że za kilka lat upadnie Komuna i zostanie redaktorem ważnej gazety. Raczej mógł się spodziewać, że znowu będzie siedzieć, albo go zastrzelą (istnieją dowody, że SB chciała go zabić). Więc qrka co? Jak był sukinsyn to po co działał, jeżeli logicznie mogło to na niego sprowadzić najgorsze rzeczy, nawet śmierć. Czemu nie wstąpił do PZPR-u tylko do KOR-u jak był taki drań. Albo nic politycznego nie robił tylko się zajął swoimi sprawami. Do tego momentu przynajmniej momentu (koniec lat 80.) był bohaterem czy nie. A że jakieś tam hufce walterowskie, że był różowy a nie czarny. Tym gorzej dla niego. Komuna bardziej zwalczała różowych niż czarnych. Przed wojną na pochodach pierwszomajowych najbardziej tłukli się komuniści z PPS-em niż każdy z nich z policją.
Poza tym co wtedy było najważniejsze? Nie, że ktoś tam coś zorganizował, wybił w jakimś komitecie szybę, coś wysadził, ale informacja że się coś dzieje nadawana przez Wolną Europę i Voice of America. Gdyby nawet Niesiołowski wysadził pomnik Lenina w Poroninie, to korzyści z tego byłyby niewielkie. Otoczyliby pomnik murkiem, odbudowali, powiedzieli że halny obalił lub niezrównoważony psychicznie uciekinier z Kobierzyna. A o Qroniu i Michniq cały czas mówiono w dywersyjnych rozgłośniach. Co tam przeciętny słuchacz RWE, GA czy BBC z Wólki Podlaskiej, Wodzia (a nawet z Krakowa!) wiedział o niuansach polityki. Czy rozróżniał KOR, KPN, ROPCiO, rozróżniał moczarowców, jakiś puławian, natolińczyqw i czort wie kogo jeszcze. Dla prostego człowieka istniałą Komuna i Antykomuna. A właśnie o Qroniu i Michniq słyszał najwięcej w dywersyjnym radiu. Spytajcie się w roq 1984 przeciętnego polskiego antykomunisty czy Michnik był dobry czy zły, to wam na pewno powie, że był dobry.
A teraz jest zły. Pokazuje się Michnika z przymrużonymi oczkami pijącego wódkę z Kiszczakiem a o Michniq opozycjoniści nic się nie mówi.
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,r70syc
A propo Gowina o którym było w którymś wątku(może tym). Kiedyś lubiłem tego polityka, reraz nie lubię go wcale.
[img]http://www.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/680/0/przegladsportowy/634396921155940000.jpg[/img]
Jacek Kurski - betoniarz:S
Jak dzieciaki postrzegają polityków poprzez pryzmat kibicowania różnym klubom i towarzystwom to pół biedy.
Jak robi to [b]dojrzały facet[/b] to się martwię.
J^&*( psy i betonów.
Trzymam kciuki za Gowina i Kurskiego.
Najlepiej jak się każdy będzie martwił sam za siebie, nawet jak jest młody.
szuwarek Napisał(a):
> Najlepiej jak się każdy będzie martwił sam za
> siebie, nawet jak jest młody.
(tu)
ian thorpe Napisał(a):
>
> Dzisiaj nasi kibice pięknie przekazali posłanie kibicom z Niemiec na meczu siatkówki :)
> Transparent : " Protect our Woman not Polish Demokracy" Brońce swoich kobiet a nie Polskiej demokracji ....pięknie :)
O ile znam angielski, to tam jest napisane "Broń(cie) naszą Kobietę nie Polską Demokrację".
Hasła nie rozumiem. Jaka grupa ma wspólną kobietę i w dodatku nie potrafi jej bronić?
Chyba, że ktoś ma braki w angielskim. Może ja?
Tak było:
[img]https://pbs.twimg.com/media/CYS0RefWkAAfwXp.jpg:large[/img]
pasy22 Napisał(a):
> Jak ktoś ma ochotę do 3 szkopów napisać to
> b.proszę
> https://www.protestuj.pl/stop-obcej-interwencji-w-
> wewnetrzne-sprawy-polski,56,k.html?ka=560114&link-
> 3=&sid=55434162
:)
Z góry przepraszam za off i żart, ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Jakby ktoś z Was stworzył podobnego "gotowca" do np Prezydenta, któremu Cracovia jest bliska ws naszego "pięterka " ... ;)
Ian źle przepisał, więc niepotrzebnie się produkujesz na ten temat przy okazji rżnąc przysłowiowego głupa. Na meczu było: "Protect your women not our democracy", więc teraz sobie możesz to przetłumaczyć. Co do transparentu to: hit the nail on the head. Też sobie przetłumacz. Podpowiem że nie chodzi o części ciała ;)
hasło bardzo celne
Dziś w całym kraju odbyły się demonstracje Komitetu Obrony Demokracji. Myślę że najciekawszych uczestników miała ta w Białymstoku:
[url=https://www.youtube.com/watch?v=L47J4I522og]>>KOD w Białymstoku<<[/url]
https://www.youtube.com/watch?v=Rq4DrVATf5I
sterby Napisał(a):
> Jak dzieciaki postrzegają polityków poprzez
> pryzmat kibicowania różnym klubom i towarzystwom
> to pół biedy.
> Jak robi to dojrzały facet to się martwię.
Pozwól ,że Ci pogeosiuje trochę . Czyli uważasz ,że jak polityk
używa swoich wpływów do sponsorowania publicznymi pieniedzmi
w ten czy inny sposób klubu któremu kibicuje to nie jest to powód aby
patrzeć na niego poprzez taki "pryzmat"?
Nie znam wogóle szczegółów sprawy ale jakoś nie wierzę ,że PGE porzucił
GKS Bełchatów na rzecz wsparcia (poprzez stadion) Lechii albo
Lotos "tak se " wszedł w futbool.
Kaktus na dłoni jak odbyło sie to bez PRZEPOTĘŻNYCH nacisków z najwyższych kręgów
politycznych (w wykonaniu kibiców "z samego świecznika").
PGE Arena to załatwili chłopcy Donalda i ja oczywiście takich działań nie popieram.
Napisałem tylko, że popieram Gowina i Kurskiego w ich działalności publicznej.
Trzymam kciuki, aby zrobili coś pożytecznego dla Polski.
Ich przekonania kibicowskie mnie nie interesują.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)