Ciekawe czy w nowych, narodowych mediach znajdzie się lustrzane odbicie Pospieszalskiego.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Leszczek wg Ciebie trzeba zostawic media w tej formie co są?
Tu mamy malą namiastkę niezaleznych mediów.
http://m.vod.gazetapolska.pl/12143-dziennikarka-tvp-do-anny-komorowskiej-dobrze-juz-cenzurujemy
Dziś w internetach grzmi od imigrantów, ktorzy napadli na 80 kobiet w Niemaczech, a w naszych wiadomosciach w tvp o mrozach, Tatrach, starych autach i innych pierdołach, bo przeca trzeba byc solidarnym, europejskim i nie wolno podsycać agresji wobec muslimów itd. I to jest wlasnie solidny przekaz wg TVP.
inny głos znanego dziennikarza ;)
http://prostozmostu.net/kraj/francuski-dziennikarz-za-rzadow-po-polska-byla-wasalem-niemiec
A.W.B.- a jaki jest program .Nowoczesnej? Naposany przez Petru...
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> inny głos znanego dziennikarza ;)
> http://prostozmostu.net/kraj/francuski-dziennikarz
> -za-rzadow-po-polska-byla-wasalem-niemiec
Dejże spokój, przecież to stary francuski pisior :D
A tu małe co nieco na walkę w obronie konstytucji X(
[url]http://pikio.pl/obchody-30-lecia-tk-beda-kosztowac-milion-zl-krolewski-jadlospis/[/url]
750 tys netto czyli milion brutto :-)
pasiak od zawsze!! Napisał(a):
> Dziś w internetach grzmi od imigrantów, ktorzy
> napadli na 80 kobiet w Niemaczech, a w naszych
> wiadomosciach w tvp o mrozach, Tatrach, starych
> autach i innych pierdołach, bo przeca trzeba byc
> solidarnym, europejskim i nie wolno podsycać
> agresji wobec muslimów itd. I to jest wlasnie
> solidny przekaz wg TVP.
Co przeciętnego Kowalskiego interesuje sytuacja polityczno-demograficzna na ulicach w Niemczech? Wpuszczają z uśmiechem na ustach, zapewniają dach nad głową, jedzenie a że 90% z tych bidulków to młode zdrowe chłopaki to i kobitek chcą. Natomiast by pupcia nie zmarzła, gdzie pojechać na ferie czy inne pierdoly, o to dla przeciętnego Kowalskiego dość istotne sprawy. Arabowie i tak juz tak zaorali psychicznie przeciętnego Europejczyka ze temu juz z lodowek wyskakuja, zatem im mniej ich w mediach tym lepiej. Nie byłem Paryżaninem to tym bardziej nie mam w planach martwic sie o rasę aryjską. Dla mnie kiepski przykład "solidności" tvp.
pasiak od zawsze!! Napisał(a):
> Leszczek wg Ciebie trzeba zostawic media w tej formie co są?
Nie, ale obawiam się przegięcia w druga stronę, większego niż obecne. Czyli publicznej telewizji Trwam bis. Obym się mylił.
to są właśnie niezależne media w Polsce.-https://www.youtube.com/watch?v=CQx7gf21CyE
Leszczek to Ciebie nie przeraża? ale ze byc może będzie zle już przeraża?:) bo tu koleżanka koleżance(z rozmowy tak wnioskuje ) idzie na rękę
po imieniu się zwracać w profesjonalnej sytuacji? masakra?
idąc tym tokiem myślenia siedzielibyśmy w jaskiniach do dziś ,bo nie róbmy nic by było lepiej ,bo być może jeszcze gorzej będzie
i co dziwne ze media i inni tak zrozpaczeni bo idzie normalność?
Zostałem dziś członkiem, bo właśnie nie klientem, tylko członkiem, Chińskiego Banku Ludowego.
W związku z tym rezygnuję z wchodzenia w przepychanki polityczne.
A.W.B., a więc trzymając się czystych faktów:
1. Petru wypowiadając się w mediach jako ekspert (będąc głównym ekonomistą bodajże BPH), wielokrotnie podkreślał, że kredyty we frankach są idealnym pomysłem, są całkowicie bezpieczne, uzasadniając to różnymi przesłankami ekonomicznymi.
2. Petru w pewnym momencie przewalutował swój własny kredyt na złotówki, co jak wiadomo nawet każdemu ekonomicznemu troglodycie, nie jest operacją technicznie opłacalną, więc zakładając, że nie jest kompletnym idiotą (a nie jest), musiał już wtedy być w posiadaniu informacji o bardzo silnych przesłankach za rychłym lawinowym wzrostem kursu franka.
3. Petru nigdy już nie wspomniał w mediach o tym, że jednak wcześniej się pomylił w ocenie bezpieczeństwa frankowych kredytów.
Dziś Petru broni się tym, że się pomylił, że nic nie wskazywało na taki obrót wypadków w momencie, gdy głosił w mediach predykcje zawarte w punkcie 1.
Ok, niech mu będzie. To prawda, zawsze można się pomylić, jest prawdą, że ekonomia nie jest nauką o charakterze deterministycznym (choć akurat IMHO tak kategoryczne zapewnienia o bezpieczeństwie kredytów w walucie obcej są lekkim przegięciem, gdyż nawet raczkujący ekonomista wie, że rynek walutowy jest najbardziej niestabilnym i kompletnie nieprzewidywalnym ze wszystkich rynków, ale już mniejsza o to).
Problem polega na tym, że bedąc nadal osobą zaufania publicznego, który wypowiadał się w powszechnie dostępnych mediach na pewien określony temat, nigdy nie zdementował swoich predykcji, nawet gdy w sposób ewidentny WIEDZIAŁ, ŻE SIĘ POMYLIŁ. W ten sposób ŚWIADOMIE WPROWADZIŁ W BŁĄD opinię publiczną.
Czy taka osoba, choćby nie wiem jak wykształcona i nie wiem jak ciężko pracująca na swój dorobek może być w Twoim mniemaniu A.W.B. osobą godną zaufania publicznego? Politykiem? Posłem? Liderem opozycji? Przyszłym liderem większości parlamentarnej?
A może podałem jakieś nieprawdziwe fakty w powyższej wypowiedzi? Co prawda nie kierowałem się stronami niezwykle.net, pikio.pl czy niewygodne.info, tylko wypowiedziami samego Ryszarda Petru, no ale może tu też się pomylił?
@*REVENATOR*
Ale przeczytałeś co napisałem? A może nie rozumiesz słowa "Nie"?
Ja chciałbym, żeby media publiczne były wyważone, obiektywne i przedstawiały różne punkty widzenie.
A ty widzę wolisz, żeby przedstawiały punkt widzenia PiS i robiły laurki Jarosławowi i jego wybrańcom.
Podałem za przykład, że w całej stronniczości obecnych mediów był wentyl/listek figowy w postaci Pospieszalskiego.
Wierzysz, że będzie coś takiego w PiSowskiej TV publicznej?
30min wieczorynki zamiast 5 i 25min reklam? ;)
leszeczek Napisał(a):
> @*REVENATOR*
> Ale przeczytałeś co napisałem? A może nie
> rozumiesz słowa "Nie"?
> Ja chciałbym, żeby media publiczne były
> wyważone, obiektywne i przedstawiały różne
> punkty widzenie.
> A ty widzę wolisz, żeby przedstawiały punkt
> widzenia PiS i robiły laurki Jarosławowi i jego
> wybrańcom.
> Podałem za przykład, że w całej stronniczości
> obecnych mediów był wentyl/listek figowy w
> postaci Pospieszalskiego.
> Wierzysz, że będzie coś takiego w PiSowskiej TV
> publicznej?
Ty znowu swoje jeszcze nie wiesz jak będzie ,ale już oceniasz
Wyrokujesz, przed ewentualną rozprawą !!
MON przedstawia budżet na 2016 rok. "Plan Modernizacji Techniczne wzrasta o 20% względem roku 2015: http://www.defence24.pl/289126,mon-przedstawia-budzet-na-2016-rok-plan-modernizacji-techniczne-wzrasta-o-20-wzgledem-roku-2015
szaleniec Napisał(a):
> 750 tys netto czyli milion brutto :-)
Rozumiem, że 922 500 za imprezkę jest dla Ciebie OK?
DiegoKSC Napisał(a):
> Pewnie. Weszło w nowa kadencję z tą teczka
> pełna ustaw, które pracowicie opracowało
> będąc w opozycji >:D<
W najważniejszej decyzji dotyczącej codziennego życia Polaków zagłosowało przeciw nam.
Jedyna różnica pomiędzy PiS-em a PO jest katastrofa smoleńska.
Mój post był ironiczny, zabrakło tylko emotikonki.
Leszeczku, media media mają być WARTOŚCIOWE. Mają promować wartości bliskie NORMALNEMU człowiekowi, czyli ojczyzna, rodzina, szansa na pracę, rozwój intelektualny, nauka realizacji swoich wartości itd. Jeżeli chodzi o politykę, mają przedstawiać różne opcje spoglądania na świat, by to później ludzie decydowali co dla nich dobre. PO i Petru będą mieli swój TVN, Polsat, nie grozi Wam brak prezentacji stanowisk w ogólnodostępnych wielkich mediach ;)
http://niebezpiecznik.pl/post/nowelizacja-ustawy-o-policji-i-kontrowersje-w-sprawie-wprowadzanych-zmian/
Pis, Po - jedno dno.
sterby Napisał(a):
> szaleniec Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > 750 tys netto czyli milion brutto :-)
>
> Rozumiem, że 922 500 za imprezkę jest dla Ciebie
> OK?
Nie, ale po pierwsze vat na gastronomie to 8 proc, po drugie rozbijajac na 200 osob wychodzi po 4 tys. Kompletnie nierealne Radio Erewan.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)