Ja tu nie robię rankingu ludzi pieprzących bez sensu - aqrat rzecz była o Ziemkiewiczu. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że istnieje jakiś "kanon" prawicowego ględzenia. Tak jak wg. Ś.P. Jacka Rąba istnieje kanoniczny dowcip: Rzecz się dzieje w przedziale pociągu, jadą w nim Polak, Niemiec i Rusek (lub inny zestaw narodowości, ale Polak musi być koniecznie). Rozgrywa się jakaś akcja, a na końcu okazuje się, że Polak wszystkich zrobił w konia.
Weźmy na przykład filmiki z JKM. Noszą tytuł "JKM miażdży lewaka" albo "JKM masakruje lewaka". Można sobie wiele takich filmiqw zobaczyć. JKM jako totalny głupek nikogo w życiu chyba nie zmiażdżył ani nie zmasakrował, ale filmiki są zatytułowane, że miażdży. A gdyby nawet kogoś zmiażdżył, to po co o tym pisać w tytule. Jak zmiażdżył, to widz się sam o tym przekona i po co mu podpowiadać. Tak jak w amerykańskiej komedii: w tle śmiechy, jakby człowiek sam nie mógł zdecydować co śmieszne, a co nie. Wyobraźmy sobie taki filmik pt. "JKM miażdży Geosia". Obaj rozmawiają o Globciu:
- JMK: A wie pan, że w średniowieczu na Grenlandii rosły cytryny.
- Geoś (autentycznie zmiażdżony otwiera szeroko usta): yyyy yyyy yyyy.... yyyy...yyyy...yyyy
Pytanie do was: Czy ktoś kiedykolwiek widział filmik, w którym "Lewak miażdży prawicowca". Ja nigdy. Więc stawiam hipotezę, że skłonność do pjerdolenja nie jest symetryczna względem osi prawica - lewica. Choć może to tylko moje subiektywne odczucie.
Albo taki Michalkiewicz. Jak to w przypadq rozumowania prawicy wszystko opiera się na teorii spiskowej. Ja tam się na polityce nie znam, ale nawet jakbym się znał, to chyba tokiem myśli Michalkiewicza bym nie nadążył. No bo jak opowieść jest o niekończącym się spisq, to chyba tylko Agata Christie mogłaby nadążyć za tokiem myśli Staszka M.
Raz w trakcie swojego bełkotu, gdy mówił o śmierci Ratajczaka [pacz: Wikipedia] zasugerował podpierając się odpowiednią mimiką, że Ratajczaka zabiło Ministerstwo Prawdy. Czyli tłumacząc na nasze Michnik zabił Ratajczaka. Tyle zrozumiałem z wykładu.
A Ziemkiewicz po prostu pieprzy. Pisze dużo, ale kwiecisto-aluzyjny styl to za mało by mnie mógł porwać.
Jeszcze jedno. Kiedy pojawia się spiskowa teoria? Kiedy inaczej nie da się wytłumaczyć rzeczywistości. Ja kontaktuję się z wieloma ludźmi i większość z nich jak już gada o polityce, to rzuca bluzgi na Kaczora, Rydzyka, Dudę. Jakoś nie widziałem, żeby obiektem knajpianych i katedralnych docinqw był Michnik. A skoro tak jest, a nie powinno być, to trzeba dorobić do tego teorię. Ja tam przyjmuję to za fakt, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale tak jest i żadne spiskowa proteza nie jest mi potrzebna. Zaraz idę na dziennik.
Z Wodzia pozdrawia Geoś.
[Filmik dobry.]
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Rząd otworzy Obronę Terytorialną Kraju. Trzy brygady już w 2016 roku: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzad-utworzy-Obrone-Terytorialna-Kraju-Trzy-brygady-juz-w-2016-roku,wid,18076048,wiadomosc.html?ticaid=116365
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M_HPk
Max Kolonko - 933 tyś odsłon ! :) Faceta powinni do nowej TV zatrudnić ;)
Leszczeczku, w nocy pracują też lekarze, wojsko, policjanci, niektóre sklepy 24h itd. - rozumiem, ze to są qrwy :( Nie chcę się już wypowiadać na TK, ale powtórzę. PO nie dopełniło warunków wyboru pięciu nowych sędziów i PIS to wykorzystał. Dlatego TK mówi o Konstytucji a PIS o uchwale Sejmu. I tak przepychanka trwa.
Następne posiedzenie Sejmu odbędzie się w dniach 13-15 stycznia. kto tak jeszcze ma tyle wolnego za tyle kasy ???dziś skończyli o 19;39
Początek obrad w dniu 13 stycznia 2016 r. o godz. 12.00
Czyli jak nawet trochę posiedzą dłużej to problem ? czy szukanie jaj kwadratowych ?
krótko o mediach :)
https://www.youtube.com/watch?v=JxtL3YxIekY
Jakby na potwierdzenie moich poprzednich wywodów. Zobaczcie sobie tytuł wklejonego przez Iana Thorpe filmika i tytuły podobnych filmików jakie tam się pojawiają na marginesie. JEDYNIE SŁUSZNA opcja nic innego nie robi tylko masakruje. A jak już nie masakruje to miażdży. Moim zdaniem jest to dowód na opanowanie Internetu przez opcję JEDYNIE SŁUSZNĄ. Najważniejsze medium jakim jest Internet jest opanowane przez Prawicę. Nie wnikam czy to dobrze, czy źle, ale tak po prostu jest.
Znalazłem m.in.
- Dr Tomasz Żukowski masakruje Petru i KOD
- Stanisław Piotrowicz masakruje odrywane od koryta polityczne świnie
- Rafał Ziemkiewicz masakruje "obrońców" demokracji i PO
- Rafał Ziemkiewicz masakruje lewaka o imigrantach
- Przemysław Wipler masakruje Ryszarda Petru
- Narodowcy masakrują (thug life)
- Narodowiec masakruje prof. Andrzeja Zolla
- Jaki masakruje PO i elity
- Młody poseł PiS masakruje Nowoczesną
- Stanisław Piotrowicz masakruje Nowoczesną i PO
- Grzegorz Braun masakruje jak uczniaka prof. historii Jarosława Czubatego
- Wipler z ekipą masakruje media - Thug Life
Podajcie mi nazwisko polityka. Wbiję go w google, żeby się dowiedzieć do jakiej partii należy i zaraz wam powiem czy jest masakrującym czy masakrowanym.
A teraz zadanie domowe. Masz 6 par nazwisk osób (kolejność w parze jest alfabetyczna) osób, które uczestniczą w fikcyjnej debacie. W każdej z par wskaż osobę masakrującą i masakrowaną. Ja już rozwiązałem, a wy?
- Friedrich Hayek - Karl Marx
- Andrzej Duda - Bronisław Komorowski
- Adam Michnik - Rafał Ziemkiewicz
- Jacek Qroń - Janusz Korwin Mikke
- X-iński kibol Lazio - Y-kowski kibol Livorno
- Stanisław Michalkiewicz - Józef Życiński
knur Napisał(a):
> elektorat PiS (nie cały) to łyka, bo to wygodne,
> gdyż pozwala nie pamiętać o praprzyczynie
> protestów: złamaniu prawa przez Dudę.
Praprzyczyną wszelakiego zła w tzw " wolnej Polsce" był/jest (? ) układ ubeckich morderców z obecnie kreowanymi przez media "mężami stanu " w postaci Wałęsy, śp Mazowieckiego, śp Geremka.
Od tego się zaczęło, poprzez okrągły stół...
Zgadzam się z miśkiem, a przede wszystkim z Ianem - chwasty trzeba tępić wszelakimi sposobami.
Słowa Marszałka Piłsudskiego - " bić ku..r..w..y i złodziei" nadal aktualne !!!
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> A spodziewasz się kwitnącego raju? Widziałeś w
> historii jakąś konstruktywną rewolucję, bo ja
> nie. Podaj mi przykład rewolucji po której było
> lepiej niż przed nią.
> Moje babcie i ciotki twierdziły, że za Komuny
> było lepiej niż przed wojną. Wierzę im. Ja
> twierdzę, że teraz jest lepiej niż za Komuny.
> [b]Na przykład na nowe auto[/b] (bo mi się stare
> kończy) [b]będę pracował 10 miesięcy[/b], a za
> Komuny na małego Fiata bym pracował 10 lat,
> jeszcze stał w jakiś kolejkach, dawał łapówki
> etc. Teraz idę do wodzisławskiej knajpie na
> zupełnie dobre piwo za 3 zł, a za Komuny za
> ohydnego Rybola, którego by przywieźli raz na
> tydzień i jutro by zniknął zapłaciłbym 5 razy
> dłuższą pracą. [b]Jak se pomyślę, że z moich
> pieniędzy będę musiał finansować zaqp wódki
> i zagrychy wielodzietnym matkom i ich konkubinom[/b],
> to powoli zaczynam być liberałem, choć jeszcze
> do wyborów byłem socjalistą. Dlatego boję się
> rewolucji. Jak Burke: owszem zmiany, ale powolne.
>
Słabo Geoś :(
Stać Cię na lepsze wywody ;)
Ianie spytam kolejny i już ostatni raz. Czy dobra zmiana to zastąpienie przekrętu większym przekrętem? - Bezprawne wybranie 2 sędziów wynagrodzimy nielegalnym wybraniem 3 plus zablokujemy ten cały Trybunał?
Rozmowa na ten temat jest bez sensu, bo postępowania PiS się nie da obronić bez klapek na oczach.
Co do pracy nocnej to wymienione przez Ciebie zawody nocą (w uproszczeniu) pełnią dyżury - pracuje wybrana ograniczona grupa, bo jest to konieczne. Parlament PiS robi to z wyboru w pełnym składzie, więc moje porównanie choć oczywiście przesadzone jest trafniejsze;).
PiS już drugi raz kazał powtórzyć głosowanie w komisji sejmowej, gdy za pierwszym razem je przegrał. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,19408359,pis-przegralo-glosowanie-w-komisji-wiec-zmienilo-jej-sklad.html
Tym razem zmienił jej skład. "Dobra zmiana":).
Ja proponuję, by całkowicie zrezygnować z procedowania w komisjach i zawiesić obrady sejmu. Przecież PiS wygrał wybory więc może robić co chce, jak chce i kiedy chce. Zrezygnujmy z tej farsy. Przekształćmy sejm w Warszawskie Centrum Kongresowe, niech zarabia na siebie i jeszcze coś wpłynie do budżetu (hotel i sala koncertowa w dobrym miejscu), a wszelkie ustawy niech powstają w siedzibie PiS, gdzie prezydent przyjeżdżając na konsultacje do prezesa przy okazji je podpisze.
https://www.youtube.com/watch?v=HfdagTgGVf4
Priorytety w budżecie MON, czyli obrona terytorialna kosztem modernizacji armii: http://promilitaria21.home.pl/autoinstalator/joomla/aktualnosci-i-prawo/item/1337-31-xii-jakie-zmiany-w-budzecie-mon-na-2016-r
Edit. Pięć wyzwań polskiej polityki zagranicznej na 2016 rok: http://www.defence24.pl/287693,piec-wyzwan-polskiej-polityki-zagranicznej-na-2016-rok
https://www.youtube.com/watch?v=evsAMLDw0Cg :D
W zasadzie takie głupoty, jakie pieprzy Szanowny Geoś, należałoby pominąć milczeniem wyższości, ale skoro w jednym poście pisze o trzech najlepszych dla mnie polskich felietonistach, w tym dwóch wyjątkowej klasy i dowcipie fachowcach, a jednemu najbardziej konsekwentnemu w poglądach politykowi, to jednak parę słów:
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Weźmy na przykład filmiki z JKM. Noszą tytuł
> "JKM miażdży lewaka" albo "JKM masakruje
> lewaka". Można sobie wiele takich filmiqw
> zobaczyć.
> JKM jako totalny głupek nikogo w
> życiu chyba nie zmiażdżył ani nie
> zmasakrował,
Po pierwsze, rózne rzeczy akurat JKM można zarzucić, ale nie totalną głupotę. Wprost przeciwnie. Mówi mądrze i logicznie, konsekwentnie - i walczy o zasady, a nie o dostęp do żloba. Warto zauważyć, że rózne rzeczy, które głosił 20-25 lat temu, są teraz w zasadzie oczywiste dla rozmaitych ugrupowań...
A ile osób zmiażdżył - he, he! Geoś, zaopatrz się w książkę z mowami sejmowymi JKM przez te 2lata, co był w Sejmie. Nie mówiąc o tym, że uchwałę lustracyjną on sprytnie zgłosił (gdy jego klub miał 3 osoby!) i przeforsował!
> ale filmiki są zatytułowane, że
> miażdży.
Tytułu nie dał JKM, ale ktoś kto dał na youtube - takie tytuły są po to, by przyciągnąć uwagę potencjalnego słuchacza. Kilak razy dzięki takiemu tytułowi obejrzałem filmik i nie załuję :) A że niektórzy nie zrozumieli celnych uwag JKM - cóż...
>
> Albo taki Michalkiewicz. Jak to w przypadq
> rozumowania prawicy wszystko opiera się na teorii
> spiskowej. Ja tam się na polityce nie znam, ale
> nawet jakbym się znał, to chyba tokiem myśli
> Michalkiewicza bym nie nadążył.
Cóż, jak nie nadążasz, to spróbuj więcej czasu poświęcić na lekturę, może zrozumiesz... Fakt, że chwilami nie pisze najprościej, ale jakże mądrze i trafnie komentuje politykę i inne rzeczy! I jak przykro czasem czytać po latach, gdyz widać, jak głęboką miał rację... A jak się go wspaniale słucha!
> A Ziemkiewicz po prostu pieprzy.
Ziemkiewicz pisze i mówi bardzo trafnie i mądrze. Różne uwagi i obserwacje ma kapitalne! Ludziom tzw. układu czy salonu bardzo się jego felietony nie podobają - cóż, prawda w oczy kole, zwłaszcza bolesna prawda i jeszcze tak trafnie opisana... Pieprzy ten, kto pisze, że Ziemkiewicz pieprzy.
Czy Filipiak należy do uwłaszczonej Komuny, którą trzeba pozbawić majątq czy nie. Bo jeżeli tak, to wypowiadająca się tu antykomuna musi bronić się musi byż postawiona siebie w niezwykle ni3e komfortowy sposób.
Pytanie powyższe nie jest dla mnie najważniejsze, Pytam się o sprecyzowanie następujących pojęć: Kto jest czerwoną świnią? Kogo trzeba pozbawuić majątq?
Zdefiniować: prec\yzyjnie m postkomuna, czerwona świnia, etc
Z cyklu "zagranico powiedzieli", Marcin Wrona z TVN stara się rozpaczliwie wycisnąć z amerykańskiego Rzecznika Departamentu Stanu coś krytycznego o Polsce.
Gdy to się niespecjalnie udaje, stara się tak sformułować pytanie, żeby Mark Toner musiał wygłosić "ogólną gadkę" o demokracji i prawie.
A potem już było z górki.
Paruwkowy portal daje tytuł "Ameryka pyta CO WYPRAWIA SIĘ w Polsce (pisownia oryginalna :P ), Newsweek wrzuca artykuł "Ameryka martwi się o Polskę", Wyborcza daje tytuł "Ameryka pyta o Trybunał Konstytucyjny" i tak dalej.
No i co? Da się? Oczywiście że się da
A w linku możecie przeczytać pełny zapis rozmowy.
http://www.pitu-pitu.pl/2015/12/30/tvn-robil-co-mogl-zeby-uslyszec-cos-zlego-o-polsce/
Stary dobry pan Stanisław :)
[url]https://www.youtube.com/watch?v=6i9CnuitCfU[/url]
Prostytutka w delegaturze CBA. Zwolniony agent wraca do służby
Agent Centralnego Biura Antykorupcyjnego został zwolniony ze służby, gdy na jaw wyszło, że podczas nocnego dyżuru zaprosił do siedziby Biura prostytutkę. Teraz jednak wrócił do pracy, a nowe kierownictwo CBA wyrzuciło przełożonego, który go na tym nakrył - dowiedział się portal tvn24.pl.
http://www.tvn24.pl/cba-prostytutka-w-delegaturze-cba-zwolniony-agent-wraca-do-sluzb,607016,s.html
Wiem, wiem. Media brudnego nurtu,etc., ale najważniejsza jest #dobrazmiana
I jako bonus. Mr. zero in da house:
[IMG]http://i65.tinypic.com/2afh3xk.png[/IMG]
I zlewka niemaszków z nieuka i tłuka:
Jak dowodzi niemiecki Trybunał Konstytucyjny, Zbigniew Ziobro, który porównując pracę trybunałów Polski i Niemiec wskazał niską wydajność tego pierwszego, dokonał niewłaściwej oceny. TK naszego sąsiada wytyka ministrowi, że praca trybunałów różni się w trybie i warunkach orzekania.
Trybunał odniósł się do słów ministra sprawiedliwości, Zbigniewa Ziobry, który na antenie TVP Info porównał prace trybunałów - polskiego i niemieckiego. Jego zdaniem rodzima instytucja jest wielokrotnie niższa od prac trybunału za zachodnią granicą. Niemiecki TK wydał 6811
orzeczeń w 2014 roku, a polski tylko 530 spraw.
Jednak w ocenie niemieckich ekspertów takie porównanie nie oddaje rzeczywistego wymiaru pracy trybunału, a same statystyki prowadzą do błędnych wniosków. W rozmowie z "Deutsche Welle" rzecznik Federalnego Trybunału Konstytucyjnego Bernd Odoerfer stwierdził, że "pracy obydwu sądów nie można wprost porównywać z powodu różnic w trybie i warunkach ich orzekania".
Poza tym Zbigniew Ziobro się pomylił, co wytyka mu niemiecki TK: ponad 6000 spraw zostało "rozpatrzonych" przez trybunał sąsiada poprzez ich odrzucenie.
Na diagnozy wystawione przez ministra odpowiedział też polski TK, który w komunikacie wymienia różnice pomiędzy systemami, w jakich pracują oba trybunały. TK tłumaczy tę różnicę wskazując na tzw. "szeroki model" skargi konstytucyjnej, jaki panuje w Niemczech i "wąski" w Polsce.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19413336,niemiecki-tk-odpowiada-ziobrze-praca-trybunalow-w-polsce-i.html#Czolka3Img
#dobrazmiana #nowestandardy #teczkapelnaustaw >:D<
Kacyk i inni.
Please poczekajta 2-3 dni. Na razie jestem nieczynny.
Ja się oczywiście nie na wszystkich rzeczach znam. W jednych aqrat bardziej w innych mniej. Ale zauważyłem, że aqrat w tych rzeczach w który skromne coś mogę powiedzieć (a na których ataqjąca mnie prawica zna się gówno) lewactwo ma rację. Przypadek czy nie? Aqrat w tych działkach w których mam coś do powiedzenia (klimatologia i nie tylko) prawica pierdoli bez sensu. A teraz proszę mi odpowiedzieć na pyatnie:
Czy Janusz Filipiak należy do uwłaszczonej komuny, postkomuny etc. czy nie. Proszę o więcej szegółów, które rozjaśnią status ontologiczny Pana Janusza Filipiaka.
[Pytam nie w kontexcie Cracovia, Wisła, ani nawet nie w kontexcie Filipiaka jako takiego (Profesorze szacun ode mnie!), tylko w kontexcie antykomunistycznych krzykaczy i rozliczeniowców.]
Leszeczku, jeszcze raz. Powołali pięciu sędziów niezgodnie z procedurą. PIS to wychwycił, i poszedł po bandzie. TK nic do tego, chociaż chcą to podłączyć. Błąd polegał na samym zgłoszeniu kandydatów w Sejmie. Jak startujesz w przetargu (wiem o czym piszę, bo czytałem mnóstwo SIWZ) to musisz do oferty dołączyć różne papierki pod groźbą wykluczenia. Nawet najniższa cena nie da Ci zwycięstwa w przetargu, jeżeli czegoś zapomniałeś. Chociaż teraz jest łatwiej, bo dopuszcza się uzupełnienie w niektórych przypadkach dokumentów. Powtórzę to, z czego brechtają się posłowie PIS. Sami napisali z PO+PSL Ustawę o wyborze, sami dali pewne wymagania i sami spieprzyli ten wybór. TK wszedł jak gdyby w kompetencje Sejmu co do samej procedury wyboru, tak jak teraz, gdy nie docierają do niego ostatnie uchwały np. że musi być przy ocenie 13 sędziów. Mogą sobie robić w 10 spotkania, ale....towarzyskie. Bo rząd wyroków nie ogłosi. Czyli jest tzw pat. Pat, który jest na rękę PIS, bo wszystkie wyroki można wrzucać do kosza. Trzeba od początku napisać nową ustawę o TK, wybrać wszystkich NOWYCH sędziów i dopiero wtedy TK zacznie działać :) Tutaj jest zgoda na prowadzenie tego tematu przez Kukiza. Polityka jest jak poker a jak na razie, to PIS zmiata wszystko, pomimo kwiczenia odrywanych osób od koryta ;) Z KORZENIAMI WYRWAĆ POSTKOMUNE OKRĄGŁEGO STOŁU !!!
Po Staniszkis, następny z krytyką poszedł Strzembosz, ale prezes wie kto im te profesury dawał ;-) Jarek Go!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)