Niech sie Lech przełamie w lidze, ale po meczu z nami :D Licze na taka sama walke i zaangazowanie ze strony naszych pilkarzy jak w meczu z Ruchem. Tylko zwyciestwo
-
-
(WIKTORIA)CRACOVIA - Lech Poznań 5 : 2
Kriss7 , dokładnie niech się Lech przełamie , ale tak jak pisałeś po meczu z nami .
Czy Lech przyleci do nas prosto z Bazylei?
Ciekawe jakie będzie ich morale po wizycie w Szwajcarii?
Generalnie nie zazdroszczę kibicom Lecha.
Koziołku owszem macie gości, którzy w zeszłym sezonie zdobyli mistrzostwo, ale obecnie są w rozsypce. Co obecnie gra Hamalainen? Co gra Kownacki? W ostatnich 2-3 meczach to był Wasz podstawowy duet ofensywny. Z perspektywy ostatniego meczu za najgroźniejszych ofensywnych Waszych zawodników uważam Robaka, Jevticia i Pawłowskiego. Do tego w dobrej formie jest Ceesay. W meczu PP z Ruchem zaobserwowałem, że wielu zawodników zaczyna "grać pod siebie" nie tworzą drużyny tylko zlepek gwiazd. My z kolei stanowimy kolektyw.
Na dzień dzisiejszy atuty są po naszej stronie i nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niż zwycięstwo Cracovii.
miłosz1995 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie no panowie wiadomo że lech musi zacząć
> wygrywać to wiadome jest , ale dlaczego akurat z
> nami ?. Gramy u siebie lech jest w strasznym
> dołku , musimy to wykorzystać i jestem pewien
> że to wykorzystamy ! :)
Lech piszemy z [b]dużej litery.[/b]
Fajnie by było wygrać, choć Lech to jedyna drużyna z Eklasy, z którą ewentualna porażka mnie nie zaboli. No chyba, że 6:1 przy naszych czterech słupkach...
Mecze z Kolejorzem dobre na miażdżycę, jeden raz w sezonie bez ryzyka negatywnych emocji ;)
Bilans spotkań o punkty pomiędzy Cracovią a Lechem
.
1. 1948 I liga Cracovia 3:1 ZZK Poznań
2. 1948 I liga ZZK Poznań 1:0 Cracovia
3. 1949 I liga Kolejarz Poznań 1:2 Ogniwo Kraków
4. 1949 I liga Ogniwo Kraków 1:1 Kolejarz Poznań
5. 1950 I liga Ogniwo Kraków 1:1 Kolejarz Poznań
6. 1950 I liga Kolejarz Poznań 1:0 Ogniwo Kraków
7. 1951 I liga Ogniwo Kraków 3:1 Kolejarz Poznań
8. 1951 I liga Kolejarz Poznań 2:0 Ogniwo Kraków
9. 1952 I liga gr. I Ogniwo Kraków 4:0 Kolejarz Poznań
10. 1952 I liga gr. I Kolejarz Poznań 0:0 Ogniwo Kraków
11. 1953 I liga Ogniwo Kraków 2:1 Kolejarz Poznań
12. 1953 I liga Kolejarz Poznań 1:0 Ogniwo Kraków
13. 1954 I liga Kolejarz Poznań 0:1 Ogniwo Kraków
14. 1954 I liga Ogniwo Kraków 5:0 Kolejarz Poznań
15. 1961 I liga Lech Poznań 1:1 Cracovia
16. 1961 I liga Cracovia 6:2 Lech Poznań
17. 1963/64 II liga Lech Poznań 1:1 Cracovia
18. 1963/64 II liga Cracovia 2:2 Lech Poznań
19. 1965/66 II liga Lech Poznań 1:2 Cracovia
20. 1965/66 II liga Cracovia 6:1 Lech Poznań
21. 1967/68 II liga Cracovia 2:0 Lech Poznań
22. 1967/68 II liga Lech Poznań 1:0 Cracovia
23. 1968/69 II liga Cracovia 1:0 Lech Poznań
24. 1968/69 II liga Lech Poznań 0:1 Cracovia
25. 1982/83 I liga Cracovia 0:2 Lech Poznań
26. 1982/83 I liga Lech Poznań 2:1 Cracovia
27. 1983/84 I liga Cracovia 1:0 Lech Poznań
28. 1983/84 I liga Lech Poznań 1:0 Cracovia
29. 2004/05 I liga Lech Poznań 0:2 Cracovia
30. 2004/05 I liga Cracovia 2:0 Lech Poznań
31. 2005/06 I liga Cracovia 3:2 Lech Poznań
32. 2005/06 I liga Lech Poznań 1:0 Cracovia
33. 2006/07 I liga Cracovia 3:0 Lech Poznań
34. 2006/07 I liga Lech Poznań 3:4 Cracovia
35. 2007/08 I liga Cracovia 3:2 Lech Poznań
36. 2007/08 I liga Lech Poznań 3:1 Cracovia
37. 2008/09 Ekstraklasa Cracovia 0:1 Lech Poznań
38. 2008/09 Ekstraklasa Lech Poznań 2:2 Cracovia
39. 2009/10 Ekstraklasa Cracovia 1:0 Lech Poznań
40. 2009/10 Ekstraklasa Lech Poznań 3:1 Cracovia
41. 2010/11 Ekstraklasa Lech Poznań 5:0 Cracovia
42. 2010/11 Ekstraklasa Cracovia 1:0 Lech Poznań
43. 2011/12 Ekstraklasa Cracovia 0:3 Lech Poznań
44. 2011/12 Ekstraklasa Lech Poznań 3:1 Cracovia
45. 2013/14 Ekstraklasa Lech Poznań 1:1 Cracovia
46. 2013/14 Ekstraklasa Cracovia 1:6 Lech Poznań
47. 2014/15 Ekstraklasa Lech Poznań 1:1 Cracovia
48. 2014/15 Ekstraklasa Cracovia 0:0 Lech Poznań
Rozegrano 40 spotkań w 1 poziomie rozgrywkowym : Cracovia wygrała 17 spotkań, w 8 zakończyło się remisem a 15 spotkań wygrał Lech. Bramki 58:55
Cracovia u siebie zwyciężyła w 13 spotkaniach, 3 zakończyły się remisem a w 4 zwyciężył Lech.
Na wyjeżdzie Cracovia zwycięzyła w 4 spotkaniach, 5 spotkań zakończyło się remisem a w 11 spotkaniach Cracovia poniosła porażkę. Bramki 18:32
PS
W statystyce brak meczy o PP - rozegrano 3 spotkania, wszystkie wygrał Lech.
APEL DO PIŁKARZY - nie schrzańcie tej statystyki (GLOS)
pawelski Napisał(a):
> Lech to jedyna drużyna z Eklasy, z którą ewentualna porażka mnie nie zaboli.
Mnie zaboli jak cholera.
Co do posta gargamela, dawno nie oglądałem meczu Lecha, ale jeśli rzeczywiście próbują grać w pojedynkę, to ten opis przypomina mi obrazki z meczów Cracovii w czasach największych kryzysów (za mojej krótkiej kadencji). Czyżby brak zaufania do trenera?
Gargamel,ale żeś się uwziął z tym Robakiem,że jest w formie :D Po jedenastu minutach jesteś w stanie stwierdzić,że gość jest formie?No bez jaj.Gość oddał raptem dwa strzały(niezłe),bo Lech był w ostrym natarciu i stwarzali jakieś sytuacje,ale gość nie strzelił nic.Zero.Poza tym to miał być zawodnik,który niejako jest gwarantem kilkunastu bramek w sezonie,a na razie jest lekkim nieporozumieniem.Może kiedyś się przebudzi(myślę,że jeszcze nie z nami)i coś zacznie strzelać,ale póki co-jest cienki.Wiem,że jest typem napastnika(Abbotta),którego lubisz,ale nie przesadzaj ;)
W tym momencie gra Lecha wygląda tak,że mają zawodników,z których każdy posiada duże umiejętności,ale jako całość prezentują się po prostu słabo.Brak jakichkolwiek schematów.Duże odległości między formacjami,a przy wyjściu przeciwników z kontrą-zawsze śmierdzi bramką.Zupełnie nie poznaję tej drużyny,a przecież nie było rewolucji kadrowej.Na szczęście to nie nasz problem.
Przy całej sympatii do Lecha, kogo interesuje co oni osiągnęli w tamtym sezonie? I jakie to ma w ogóle znaczenie w perspektywie najbliższego meczu? Każdy inny wynik niż nasze zwycięstwo będzie wielkim niedosytem. Lech jest obecnie absolutnie najsłabszą drużyną w lidze, dramatyczną w obronie i komiczną w ataku. Tylko nowy trener może im dać kopa do zmiany. Mecz skończy się po pierwszej bramce dla Cracovii i mam nadzieję, że odniesiemy wysokie zwycięstwo. Lech niech zmiecie wszystkim po spotkaniu z nami:)
Dla mnie takze porazka bedzie rozczarowujaca. Wiem, ze tej jesieni gramy srednio u nas, ale jednak przyjezdza obecnie najgorsza druzyna ligi. Trzeba zagrac tak samo jak z ruchem.
oglądałem ostatni mecz Lecha i wcale nie uważam, by Lech zagrał tak słabo. Wydaje mi się nawet, że po wejściu Jevtica, gra była całkiem fajna. Kownacki nie miał szczęścia, ale miał okazje. Nie podzielam takiego dużego optymizmu, bo tabela może zakłamywać wartość drużyny z Poznania, nawet uważam, że potencjał sportowy mają większy. Będę się cieszył z remisu....
O ile podzielam zdanie Iana, że nie czeka nas łatwy mecz to nie mogę powiedzieć, że remis mnie ucieszy. Ucieszy mnie tylko zwycięstwo, remis przyjmę z umiarkowanym niedosytem, porażka to rozczarowanie.
Wiadomo że mecz będzie ciężki. Ale dobrze będzie podtrzymać serię Lecha:). Niech się przełamią następnym meczem.
W naszej lidze wszystko jest możliwe. Będzie ciężko, ale wierzę, że powalczymy o zwycięstwo i sprawimy trochę problemów Lechowi, a Kolejorzowi życzę samych zwycięstw, ale od następnej kolejki. ;)
Mam nadzieję, że nie będzie sędziował Marcin B., a jeśli już on to niech odda to co zabrał wtedy: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=515858, bo do teraz mnie cholera bierze jak myślę o tym meczu. Swoją drogą mam nadzieję, że żadnemu "świętemu Antoniemu" nie zależy obecnie na stracie punktów przez Cracovię
Wtedy to zresztą też był on, ale tutaj to już raczej czysty pech http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=959215
ian thorpe Napisał(a):
> oglądałem ostatni mecz Lecha i wcale nie
> uważam, by Lech zagrał tak słabo. Wydaje mi
> się nawet, że po wejściu Jevtica, gra była
> całkiem fajna. Kownacki nie miał szczęścia,
> ale miał okazje. Nie podzielam takiego dużego
> optymizmu, bo tabela może zakłamywać wartość
> drużyny z Poznania, nawet uważam, że potencjał
> sportowy mają większy. Będę się cieszył z
> remisu....
Ee tam, napisz wprost, że nie mamy szans z Lechem i ucieszysz się z przegranej tylko jedną bramką ;)
Przypominam, że Cracovia Ulatowskiego też miała dobry jak to nazwałeś "potencjał sportowy".
Gramy z "czerwoną latarnią". W takim przypadku mozna oczekiwać tylko jednego, nawet jeśli jest to aktualny mistrz.
ronnie79 Napisał(a):
> Gargamel,ale żeś się uwziął z tym
> Robakiem,że jest w formie :D Po jedenastu
> minutach jesteś w stanie stwierdzić,że gość
> jest formie?No bez jaj.Gość oddał raptem dwa
> strzały(niezłe),bo Lech był w ostrym natarciu i
> stwarzali jakieś sytuacje,ale gość nie
> strzelił nic.Zero.Poza tym to miał być
> zawodnik,który niejako jest gwarantem kilkunastu
> bramek w sezonie,a na razie jest lekkim
> nieporozumieniem.Może kiedyś się
> przebudzi(myślę,że jeszcze nie z nami)i coś
> zacznie strzelać,ale póki co-jest
> cienki.Wiem,że jest typem
> napastnika(Abbotta),którego lubisz,ale nie
> przesadzaj ;)
Lepszego napadziora niż Robak Lech obecnie nie ma. Kownacki owszem walczy, widać, że chce strzelić bramy, ale chłopak się podpala i nic z tego nie wychodzi. Thomala jest w Lechu takim napadziorem jak Jendrisek u nas, więc jedynym najsensowniejszym wyborem jest Robak. I nie dlatego, że jest napadziorem jakich lubię. :)
Mecz meczem ale zwycięstwo musi być po naszej stronie .I tego trzeba sie trzymać .
gargamel9998 Napisał(a):
>
> Lepszego napadziora niż Robak Lech obecnie nie
> ma. Kownacki owszem walczy, widać, że chce
> strzelić bramy, ale chłopak się podpala i nic z
> tego nie wychodzi. Thomala jest w Lechu takim
> napadziorem jak Jendrisek u nas, więc jedynym
> najsensowniejszym wyborem jest Robak. I nie
> dlatego, że jest napadziorem jakich lubię. :)
Na bezrybiu i rak ryba? ;) Można i tak,choć to nie zmienia mojego zdania na temat Robaka,przynajmniej w tym sezonie.Zresztą gdyby był w przynajmniej przyzwoitej formie,to w dwóch najważniejszych meczach dla Lecha w eliminacjach do LM z Basel-grałby.A tak?W pierwszym meczu wszedł w drugiej połowie,a w rewanżu Skorża wolał wystawić w ataku Hamalainena,a Robaka wpuścić pod koniec meczu.Zresztą oglądam w tym sezonie w miarę regularnie Lecha i w ekstraklasie prezentuje się zwyczajnie słabo.Stan rzeczy do meczu z Nami,bo to oczywiście może się zmienić ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)