Wy młodzi jesteście, to zapewne jeszcze doczekacie się zmian
-
-
Jak się wiedzie wszystkim drużynom Cracovii w rozgrywkach piłkarskich
Oby....
wiemy dobrze jak traktują młodzież w Cracovii Filipiak z Tabiszem.
ale jak ktoś odchodzi do gts - to połamania nóg i krzyż na drogę.
tego się nie robi
- Edytowany
Do Akademii przychodzą różni chłopcy, ci którzy czują sie związani z Cracovią i ci których rodzice szukają najlepszej szkółki dla rozwoju swojego dziecka, po pewnym czasie ci drudzy dochodzą do wniosku , ze to niestety GTS jest w stanie im to zapewnić i trudno ich za to winić.
Makroliga:
AP-21 - Cracovia 1-2
Jak najbardziej zasłużone zwycięstwo naszych młodszych juniorów w Makrolidze. Mecz pod nasze dyktando...z 8 setek wykorzystaliśmy tylko 2. Przeciwnik oddał w światło naszej bramki tylko 1 celny strzał. Dziś w naszym zespole brylował Robert Ożóg, który oprócz bardzo dobrego technicznego, dał jeszcze zespołowi serduch. Ciesze się, że ten młodzieniec z powrotem wyrasta na lidera środka boiska. Mam nadzieje, że nowy trener seniorów szybko nim się zainteresuję...ma chłopak potencjał. Dzisiejsze zwycięstwo daje nam dalej nadzieje na wygranie grupy.
Nowy trener seniorów? Czyli wbrew zapowiedziom sprzed tygodnia procesora powinniśmy się spodziewać jednak zmiany na tym stanowisku? Ten człowiek jest chyba kompletnie niereformowalny.
...to tylko moja nadzieja :D
Moim marzeniem byłby trener pokroju Vrby i rezygnacja Filipiaka ze stanowiska prezesa plus odsunięcie Tabisza od roli wiceprezesa, ale moje marzenia są chyba mniej realne niż Twoje, szuwarku. ;)
[img]http://take.ms/MKLn5[/img]
Do kuriozalnej sytuacji doszło w makrolidze z udziałem Cracovii. Cztery drużyny na czele z dorobkiem 22 punktów. O obecnej kolejności decyduje mała tabelka.
Drużynie Cracovii, w myśl przepisów wystarczy wygrać dwa ostatnie spotkania aby zająć 1 miejsce i zagrać w finale MP.
Cracovia ma do rozegrania mecz u siebie z Łęczną i wyjazd do ostatniej drużyny KKP Korona Kielce.
Lider Stal Mielec już nie gra z żadną z tej czwórki, a więc punktów do małej tabelki im się nie dopiszę.
Natomiast Motor Lublin przy założeniu, że wygra dwa ostatnie spotkania, ma gorszy bilans spotkań pomiędzy nami (w Lublinie Cracovia poległa 4-2, natomiast u siebie Cracovia wygrała 3-0).
Po 11 latach (w składzie z Klichem) pojawiła się szansa aby Cracovia (juniorzy młodsi) zagościła na salonach najlepszych juniorów.
[b][color=#001122][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]* Najmłodszy lekarz w ekstraklasie przestrzega przed grą na sztucznych boiskach * Bieganie po takiej murawie grozi wieloma kontuzjami * Dlatego tak ważna jest prewencja, do której namawia.[/font][/size][/color][/b]
http://ofensywni.przegladsportowy.pl/2017/05/29/olkowicz-przeswietla-koryszewskiego-sztuczne-murawy-to-podroz-w-nieznane/
Vido z meczu trampkarzy starszych pomiędzy Cracovią - PUOK Wadowice 7-0
https://cfsport.pl/skrot-meczu-cracovia-karol-wadowice-27-05-2017/
Video z meczu Makroligi pomiędzy AP-21 a Cracovią 1-2
Warto zobaczyć...kto wie? czy tam nie gra ktoś, kto się otrze o EK
https://cfsport.pl/skrot-meczu-akademia-pilkarska-21-cracovia-28-05-2017/
Weekendowy rozkład jazdy
02.06.2017 (piątek)
Lotto Ekstraklasa: Cracovia - Piast Gliwice, godz. 20:30
(stadion przy ulicy Józefa Kałuży 1 w Krakowie)
03.06.2017 (sobota)
MLM: MUKS TAP Tarnów - Cracovia, godz, 10.00
CLJ: Resovia - Cracovia, godz. 16:00
(boisko przy ulicy Wyspiańskiego 22 w Rzeszowie)
04.06.2017 (niedziela)
IV liga: Cracovia II - Dalin Myślenice, godz. 11:00
(boisko przy ulicy Wielickiej 101 w Krakowie)
Makroliga Juniorów Młodszych: Cracovia - Górnik Łęczna, godz. 15:00
(boisko przy ulicy Boguckiej 9 w Wieliczce)
Małopolska Liga Młodzików
MUKS TAP Tarnów - Cracovia 2-0
[quote='szuwarek' pid='1246275' dateline='1496042032']
[img]http://take.ms/MKLn5[/img]
Do kuriozalnej sytuacji doszło w makrolidze z udziałem Cracovii. Cztery drużyny na czele z dorobkiem 22 punktów. O obecnej kolejności decyduje mała tabelka.
Drużynie Cracovii, w myśl przepisów wystarczy wygrać dwa ostatnie spotkania aby zająć 1 miejsce i zagrać w finale MP.
Cracovia ma do rozegrania mecz u siebie z Łęczną i wyjazd do ostatniej drużyny KKP Korona Kielce.
Lider Stal Mielec już nie gra z żadną z tej czwórki, a więc punktów do małej tabelki im się nie dopiszę.
Natomiast Motor Lublin przy założeniu, że wygra dwa ostatnie spotkania, ma gorszy bilans spotkań pomiędzy nami (w Lublinie Cracovia poległa 4-2, natomiast u siebie Cracovia wygrała 3-0).
Po 11 latach (w składzie z Klichem) pojawiła się szansa aby Cracovia (juniorzy młodsi) zagościła na salonach najlepszych juniorów.
[/quote]
albo jestem ślepy, albo po wczorajszej uczcie piłkarskiej mam halucynacje. Dwie Korony Kielce w jednej lidze???
Makroliga juniorów młodszych
Cracovia - Górnik Łęczna 2-2
Trener Grzegorz Trela "przegrał" zwycięski mecz. Cracovia prowadząc 2-0 była pewna zwycięstwa, ale najpewniejszy był trener, który po strzeleniu drugiej bramki dla nas, rozpoczął zmiany w naszym zespole. Kluczowi zawodnicy opuścili sztuczniaka, a weszli słabiutcy zmiennicy i zrobiło się 2-2.
Ten remis pozbawił nas praktycznie wszelkich złudzeń o finał MP. Znowu się okazało, że 2-0 to jeszcze nie zwycięstwo.
PS
W drużynie Łęcznej na środku obrony zagrał brał naszego piłkarza Jaroszyńskiego...poza wzrostem niczym specjalnym się nie wyróżniał.
322 dni później
Koszmarna kontuzja naszego zawodnika trampkarzy młodszych, po jednym z ostrych wejść zawodnika z MKS Trzebinia Siersza, Igor Dołęga tak niefortunnie upadł , że złamał 2 ręce w okolicach nadgarstka, chłopak jest już po operacji w szpitalu w Prokocimiu. Igor wracaj szybko do zdrowia !!!
Aaaa ja już myślałem, że zacny Szuwarek wrócił :(
Igor zdrówka!
Niestety podobna sytuacja w roczniku niżej w meczu ze Skalanką... Kamil z młodzików po faulu przeciwnika upada tak niefortunnie, że łamie jedną rękę w nadgarstku. Pechowy weekend.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)