Najlepszy pod względem frekwencji był okres tuż po powrocie do TME za Stawowego 2, czyli jesień 2013.
W kolejnych meczach było wówczas: 10118, 9153, 12212, 14125, 10743 i 10025 - średnia [b]11230[/b]
Owszem w tych meczach były derby, cwks i Lech, ale były też mecze z Koroną czy Piastem.
-
-
CRACOVIA - Jagiellonia Białystok 1 : 1
Nie przesadzajmy, kilka wygranych meczów (z których większość na wyjeździe) nie zapełni stadionu. Tutaj trzeba dłuższej serii dobrych meczów. Ja wierzę, że z meczu na mecz publiki będzie więcej.
Nie wyrokowałbym po wielkości sprzedaży na 3 dni przed meczem o frekwencji. Inna sprawa, że przydała by się intensywna akcja promocyjna.
paluch Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co musi się zdarzyć i na którym miejscu w
> tabeli musi być Cracovia aby zachęcić
> "kibiców" do przyjścia na stadion w ilości
> 12-14tys.
Kibic Pasów nie różni się zbytnio (poza faktem że jest kibicem Cracovii) od przeciętnego kibica innego zespołu w Polsce a w Polsce poza znanym wszystkim faktem że każdy się piłką interesuje i każdy się na niej zna jest też drugi mniej znany (lub raczej mniej rozpowszechniany) fakt że na stadiony mało kto ma ochotę chodzić. W przypadku Krakowa mamy jeszcze efekt rywala derbowego i wyrobionego na początku tego wieku efektu sukcesu krajowego.
Zatem na Twoje pytanie odpowiedz jest dość prosta. SUKSEC czyli MP i gra w pucharach, ale nacechowana równożędną grą z dobrym przeciwnikiem.
Ja osobiście będę zadowolony jeśli w sobotni wieczór padnie cyfra 10tyś. Jak dodamy do tego zwycięstwo będziemy mieć szansę na podtrzymanie tej liczby na kolejnym meczu. Małymi krokami. Przypominam że na ostatnich derbach pojawiło się niecałe 13tyś skąd pomysł że nagle na inne mecze przyjdzie 14tyś? Bo wygraliśmy z Podbeskidziem i Koroną na wyjeździe?
Kompromitują to się we Wrocławiu, ale to nie ten temat ;).
Co do frekwencji, to według mnie trochę mogłoby ją podnieść, to o czym mówił w zeszłym sezonie trener Zieliński, czyli mecze o tej samej godzinie. W tym momencie mamy tak, że każdy mecz można sobie obejrzeć na żywo przed telewizorem, wielu zamiast pójść na stadion postanawia zostać w domu, szczególnie jeśli jest zimno, upał, deszcz, śnieg, czy atak Marsjan ;) Gdyby meczu nie było na żywo w tv, to na pewno jakaś część kibiców ruszyłaby się i przyszła na stadion, a tak to pewnie niektórzy stwierdzą, że jednak zostaną w domu. Dawniej mecze toczyły się równolegle i jeśli chciało się zobaczyć Cracovię na żywo, a akurat nie było transmisji w tv, to trzeba było iść na stadion, inaczej zostawała transmisja w Radio Kraków :) Zdaję sobie sprawę, że mecze o różnych godzinach, to dla klubów zysk finansowy, ale z drugiej strony fajnie by było jakby chodziło te choćby 10tys, w miarę regularnie. W zasadzie w innych ligach zachodnich, większość meczy jest o tej samej godzinie, w kolejce może 4 są rozgrywane w innych porach, a tak to toczą się równolegle.
Wytłumaczeniem nie mogą być ceny, bo te są dość przystępne, szczególnie w porównaniu do innych klubów, w sumie to przyznam się szczerze że patrząc na ceny biletów na innych stadionach, to nie dziwię się, że tam ludzie nie chodzą na mecze, jednak jakieś granice ceny za bilet są, w niektórych przypadkach wydaje się, że ludzie ustalający ceny wejściówek mocno odlecieli od rzeczywistości. Gdyby u nas były wyższe ceny biletów, karnetów, to podejrzewam, że od pewnej granicy przestałbym chodzić na wszystkie mecze, a wybierałbym tylko kilka w sezonie (ale tak jak piszę, póki co u nas ceny są ok).
Odnośnie nowych kibiców, to na pewno swoje robi kiepski wizerunek atmosfery na trybunach oraz kibiców jaki wytwarzają media, a on cały czas się utrzymuje i cały czas jest negatywny.
A co do sobotniego meczu, to wyrabiam sobie mentalność zwyciężcy o której niektórzy tutaj piszą, tak więc w sobotę tylko zwycięstwo i nic więcej się nie liczy ;) A tak na serio na pewno będzie ciężki mecz, ale jednak liczę na te 3pkt., bo w końcu musimy zacząć też punktować na swoim stadionie
Ja będę zadowolony jak przekroczymy 9000. W przypadku dobrych wyników w kolejnych meczach i ładnej pogody, na następnych domowych (oba w sobotę o 18.00) spodziewałbym się zbliżenia i przekroczenia 10 tys.
A co do samego meczu, to będzie to 100 mecz Damiana w E-klasie i pierwszy mecz po urodzinach Zjawińskiego i Rakelsa. 3 jubileusze do uczczenia! Oby zostały godnie zaakcentowane.
Edit.
Jeszcze jedne urodziny.
Co do frekwencji - na pewno nie podzielam opinii, że te 7-8 tysięcy które przychodzi na stadion to wszyscy kibice Cracovii. Sam znam wielu ludzi, którzy wolą sobie obejrzeć mecz w NC+ siedząc wygodnie w fotelu (szczególnie ci, którzy mieszkają poza Krakowem). Inaczej na pewno by było w sytuacji, gdy tylko kilka spotkań byłoby puszczanych w telewizji, na co zwrócił uwagę Matthias89. Ile razy słyszałem "po co mam iść na stadion, przecież płacę za NC+ to nie będę płacił drugi raz" czy "po co iść na stadion, skoro mogę mecz obejrzeć wygodnie przed TV". Niestety, wszystko ma plusy i minusy - obecnie telewizja bardzo nas rozpieściła zarówno poziomem transmisji, ilością spotkań na żywo, i nie tylko spotkań - nawet ilość magazynów dotyczących naszej ligi w NC+ jest spora. W zamian za to mamy niestety kibiców, którzy wolą pozostać w domach i przeżywać porażki czy zwycięstwa w fotelu a nie dopingując Pasy na El Passo..
A ja zachecam do chodzenia na mecze Cracovii zarowno pierwszej druzyny jak i drugiej. Mam adhd i bardzo mnie mecze naszych druzyn rozluzniaja a przed tv to nawet na finale ligi mistrzow nie usiedze;) moze tez innym jakos pomoga :) takze do zobaczenia na Naszej Ziemi Swietej :)))))
Mecze naszych Cię rozluźniają? :) Za Ulata czy Pasieki też? :D
Tyle, że mecze o tej samej porze uderzyłyby nie tylko w transmisje z Kałuży ale również z wyjazdów. Nie każdy może sobie pozwolić na regularne jeżdżenie za drużyną, żeby nie przegapić żadnego meczu.
Kibic ma prawo wybrać w jaki sposób woli oglądać swoją drużynę.
Cracovia - Jagiellonia Białystok, godz. 20:30, sędzia: Mariusz Złotek (Stalowa Wola).
W tym sezonie sędziował nam w Bielsku
Słaby sędzia.
Na papierze chyba najtrudniejszy mecz odkad przejal nas Jacek Zielinski
[b]Na jakim kanale pokazują mecz?[/b]
C+ Sport
db1 Napisał(a):
> Na jakim kanale pokazują mecz?
Podobno C+ odwołało mecz ,także zobaczyć go będzie można tylko na stadionie ;) Do zobaczenia w sobotę :)
greg Napisał(a):
> C+ Sport
w rozkładzie nie ma meczu..
10 sekund na stronie C+
http://www.canalplus.pl/sport-ekstraklasa-cracovia-jagiellonia-bialystok_44321
[i]Komentują Rafał Dębiński i Kazimierz Węgrzyn.[/i]
Jeszcze jeden argument za tym, aby wybrać się na stadion.
dddarek Napisał(a):
> Komentują Rafał Dębiński i Kazimierz
> Węgrzyn.
Zawsze można głos wyłączyć .
Ale wtedy nie usłyszysz WTSK, a bez tego co to za mecz. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)