Wiem, że obecnie Kolejorz jest "cieniutki", ale Korona z nim zagrała naprawde dobre spotkanie - ostrzegam przed hura optymizmem. Dla mnie jakakolwiek zdobycz punktowa, bedzie sukcesem.
-
-
(WIKTORIA) Korona Kielce - CRACOVIA 0 : 3
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wiem, że obecnie Kolejorz jest "cieniutki", ale
> Korona z nim zagrała naprawde dobre spotkanie -
> ostrzegam przed hura optymizmem. Dla mnie
> jakakolwiek zdobycz punktowa, bedzie sukcesem.
Dokładnie musimy nauczyć się pokory,lech jest cieniutki ale my teraz też mamy spadek formy.
...a mnie się nie podoba podejście "jakakolwiek zdobycz punktowa będzie sukcesem", bo to poniekąd usprawiedliwia porażkę... z kim? z Koroną?
Gołym okiem widać, że nie wstrzeliliśmy z formą w start, mimo niezłej zdobyczy punktowej, ale nie przesadzajmy, że nagle mamy się obawiać nadspodziewanie dobrze grającej Korony. Mamy atuty, żeby wygrać i tego trzeba oczekiwać. Jestem daleki od zachwytów nad kadrą naszego zespołu i jeszcze dalszy od stawiania nas w roli faworytów, ale dawać im komfort typu "nie ma co płakać nad porażką, bo Korona, czy inny Piast jest w gazie" to przegięcie. Naprzegrywaliśmy się już dostatecznie, chyba po takiej serii, widząc i słysząc zewsząd, że w drużynie jest chemia, czytając, że klub w porównaniu do większości ligowych rywali ma się dobrze, możemy zacząć oczekiwać zwycięstw i walki o coś więcej niż utrzymanie. Poldi i Sreten biorą się w garść... jak mówi trener Zieliński drużyna pracuje nad skutecznością, więc wychodzimy i gramy o swoje.
... a od kiedy to, jakakolwiek zdobycz punktowa, równa się porazce? (w dodatku na wyjeżdzie):S
PS
80 dni temu bylismy w niesamowitym sztosie, a skończylo się tak, jak sie skończyło 1-1 :X
Wypowiedź "[b]jakakolwiek[/b] zdobycz punktowa, będzie [b]sukcesem[/b]" sugeruje, że zwyczajną rzeczą będzie 0 punktów. Taki przynajmniej jest IMHO wydźwięk wynikający logicznie z przyjętej konstrukcji zdania.
Koroną zawsze się nam ciężko grało , remis uważam za dobry ale za zwycięstwo to sie na pewno nie obrażę .(:P)
Po co tyle filozofi? mozna zdobyć 1 lu 3 , czy to takie trudne? - troche lodu na rozgrzaną głowę;)
szuwarku, zastosowanie lodu bardzo Ci zalecam, bo od jakiego czasu jakiekolwiek niezgodzenie się z tym co napiszesz powoduje agresywną reakcję obronną z Twojej strony.
Z filozofią czy bez uznanie 1 punktu za sukces jest przyzwoleniem na porażkę. Koniec, kropka i nie ma co drążyć.
Być może upał powoduje, że zdarzają się wypowiedzi nieścisłe, ale jeśli się zdarzą, to nie ma co udowadniać, że znaczą co innego niż znaczą. Wystarczy wytłumaczyć, że co innego się miało na myśli.
W dotychczasowych spotkaniach pomiędzy Koroną a Cracovią (dotyczy wszystkich spotkań) bilans jest następujący:
1. Rozegrano 33 spotkań,w 13 zwycięzyła Korona, w 10 padł remis i 10 razy zwyciężyła Cracovia. Bramki 38-39
2. W ekstraklasie zespoły spotkały się 12 razy,4 razy zwyciężyła Korona, 4 razy padł remis i 4 razy zwyciężyła Cracovia. Bramki 11-15
2009/10 Ekstraklasa Korona Kielce 1:1 Cracovia
2009/10 Ekstraklasa Cracovia 3:0 Korona Kielce
2010/11 Ekstraklasa Korona Kielce 1:0 Cracovia
2010/11 Ekstraklasa Cracovia 3:0 Korona Kielce
2011/12 Ekstraklasa Cracovia 1:2 Korona Kielce
2011/12 Ekstraklasa Korona Kielce 0:0 Cracovia
2013/14 Ekstraklasa Cracovia 1:2 Korona Kielce
2013/14 Ekstraklasa Korona Kielce 1:0 Cracovia
2013/14 Ekstraklasa Cracovia 1:1 Korona Kielce
2014/15 Ekstraklasa Cracovia 2:1 Korona Kielce
2014/15 Ekstraklasa Korona Kielce 1:2 Cracovia
2014/15 Ekstraklasa Cracovia 1:1 Korona Kielce
Obawiam się tego meczu po ostatnim naszym popisie ,może nam pomoże brak Malarczyka w Koronie.
No, jak go nie będzie, to przynajmniej nogi nikomu nie złamie.
leszeczek Napisał(a):
> No, jak go nie będzie, to przynajmniej nogi
> nikomu nie złamie.
A ile on juz tych nog nalamal??
To było a propos jego wejścia w meczu z Lechem.
Może jeszcze nikomu nie złamał, ale stara się i kiedyś może mu wyjść.
oby bo umie uwalić bramę i przeciwnika
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/539222/malarczyk-i-sobolewski-nie-zagraja-z-cracovia
KruszynaKSC Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No, jak go nie będzie, to przynajmniej nogi
> > nikomu nie złamie.
>
> A ile on juz tych nog nalamal??
https://twitter.com/LechPoznanCom
Takich fauli jest sporo w tej buraczanej lidze...
To nie znaczy, że nie należy ich wypominać!
W tej lidze każdy jednak może wygrać z każdym, ze zwycięstwa będę się cieszył, remisem nie pogardzę.
Korona nie ma nic do stracenia, na pewno się nie położą i musimy z nimi powalczyć.
Mam wielką nadzieję, że trener Zieliński wyciągnął odpowiednie wnioski, które przyczynią się do zwycięstwa.
w zakładach obstawiają wygraną Cracovii 2,45... a na koronę dają 2,90..... czyli niby jesteśmy faworytami :).... ale ja tego tak nie widzę... nie zagraliśmy żadnego dobrego meczu w tym sezonie chociaż wygraliśmy dwa mecze po 1-0.... odstajemy fizycznie od innych drużyn...... i z koroną będzie bardzo bardzo ciężko... no chyba że w końcu Zieliński pójdzie po rozum do głowy i odstawi bezproduktywnych jendriska i budzinskiego... i wreszcie postawi na kapustkę i wdowiaka.... lub zjawińskiego.... po za tym trzeba uważać na stałe fragmenty gry bo mają dobrze grających głową..... boję się że teraz Zielińskiemu bedzie szło jak w ruchu.... obym się mylił i byśmy wygrali w kielcach....
slavo_77 Napisał(a):
>.... czyli niby jesteśmy
> faworytami :).... ale ja tego tak nie widzę...
> nie zagraliśmy żadnego dobrego meczu w tym
> sezonie chociaż wygraliśmy dwa mecze po 1-0....
> odstajemy fizycznie od innych drużyn...... i z
> koroną będzie bardzo bardzo ciężko... no chyba
> że w końcu Zieliński pójdzie po rozum do
> głowy
slavo, a da się tak trochę bardziej optymistycznie? Bo wybacz, ale jak się czyta Twój post, to zostaje już tylko się pochlastać.;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)