RTX Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wiem skąd się biorą 2 różne spotkani wśród
> forumowiczów i tzw człapanie i odpuszczanie.
>
> Zieliński zwykł w swoich drużynach bronić
> strefą, co powoduje np że Polczak zawsze jest na
> miejscu i ciężej jest wyjść z kontrą
> przeciwnikowi, Natomiast sprawia to złudne
> wrażenie że Nasi kopacze mają w głębokim
> poważaniu cały mecz i nie chce im się biegać
> za przeciwnikiem co np często i bez celu
> wyprawiali za Podolińskiego.
Nie prawda. Człapanie wczoraj polegało na flegmatycznym podejściu do każdego elementu gry. Obrońcy wymieniający 15 podań bez sensu (i tracący piłki jak za Stawowego). Pomocnicy podający do obrońców zamiast na boki/do przodu. Piłkarze podchodzący do rogów/autów w tempie ślimaka (nawet po strzelonej co dopiero bramce na 1:1), albo chowający sie za plecami wislakow z rekami na biodrach. Zero podejscia pressingiem (w derbach!), zero widocznej sportowej złości po 5-10 babolu.
Ja rozumiem że Zieliński musiał im ostudzić głowy, ale nie do tego stopnia! Oni wyglądali jakby grali z Piastem albo Łęczną.
W pierwszej połowie liczyłem, że to taka taktyka, przetrzymać w remisie do 60 minuty a potem ich zeżreć jak padna z sił. Niestety obustronna chujówka dotrwala do konca.
PS: Dobrze że Matthias89 i sterby sie wpisali, bo juz mialem obawy że miałem jakies omamy.
-
-
Cracovia-Wisła 1 : 1
Ekstraklasa udostępniła statystyki meczu Cracovia - Wisła Kraków (1:1). Na brawa zasługuje Krzysztof Mączyński z drużyny gości.
Cracovia miała przewagę w niejednym elemencie. Miała większe posiadanie piłki (55 proc.), oddała też więcej strzałów (17 do 9), miała więcej podań (495 do 366) i celniej je zagrywała (76 proc. do 67 proc.).
Wisła była lepsza, jeśli chodzi o strzały celne (5 do 3). Częściej też podawała do przodu (40 proc. do 38 proc.), rzadziej do tyłu (17 proc. do 20 proc.).
Goście nie preferowali szczególnie żadnej strefy przy atakach. Najwięcej atakowali środkiem (19 razy), ale niewiele mniej było akcji ofensywnych prawą stroną (18) i lewą (15).
Cracovia skupiała się na grze skrzydłami. Prawą stroną poszły 26 akcje gospodarzy, a lewą 23. Przez środek przeszło tylko 13 ataków.
Najwięcej podań w meczu miał Deleu - 79. Podawał z celnością 73 proc.
Na brawa, jeśli chodzi o skuteczność podań, zasługuje Krzysztof Mączyński z Wisły - 89 proc. To dużo jak na środkowego pomocnika w polskiej lidze.gazeta.sport
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2015-07-24_Cracovia_-_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w_1:1][b][u][size=large][color=#000099]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/color][/size][/u][/b][/url]
Na chłodno DERBY o klasę lepsze niż zwycięskie w poprzednim sezonie, teraz Covilo zabrakło farta i piłka obiła się od słupka w złą stronę.
Wolę cały sezon zagrany na wysokim poziomie i w czołówce ligii niż wygranie tylko DERBÓW a później powtórka z Pasieki i Podolińskiego, w listopadadzie zwycięskie DERBY będą jeszcze lepiej "smakowały" z pozycji lidera.
>
> Cracovia skupiała się na grze skrzydłami.
> Prawą stroną poszły 26 akcje gospodarzy, a
> lewą 23. Przez środek przeszło tylko 13
> ataków.
>
> Najwięcej podań w meczu miał Deleu - 79.
> Podawał z celnością 73 proc.
tę lekcję Moskal odrobił bardzo dobrze.
zablokował boki.
akcje szły skrzydłami, ale bez wielkiego zagrożenia dla przeciwnika.
wielu tu na forum wypisywało, że Deleu słabo współpracował z Wójcickim.
robili co mogli, ale mieli na przeciwko siebie trzech, czterech rywali. nikt z naszych pomocników nie kwapił się aby im pomagać.
cały czas miałem wrażenie, że jest ich więcej na boisku.
rozegraliśmy po prostu przeciętny mecz i tyle.
Rock Napisał(a):
(ciach)
> PS: Dobrze że Matthias89 i sterby sie wpisali, bo
> juz mialem obawy że miałem jakies omamy.
Obawiam się, że mieszkacie w tym samym, narażonym wczoraj na szczególnie dokuczliwą duchotę i upał, mieście ;)
Zero pressingu? Ja tam widziałem piłkarzy podchodzących znacznie wyżej niż zwykle. Zero pomocy dla skrzydłowych? Też widziałem to inaczej.
Nie wygraliśmy tego meczu tylko dlatego, że Covilo piłka spadła na nogę te dwa centymetry za daleko niż trzeba.
szuwarek Napisał(a):
> Cracovia skupiała się na grze skrzydłami.
> Prawą stroną poszły 26 akcje gospodarzy, a
> lewą 23. Przez środek przeszło tylko 13
> ataków.
I tu bym upatrywał takiej a nie innej naszej gry w derbach. Przy /przynajmniej teoretycznej / wysokiej jakości naszych pomocników to środek pola opanowali przeciwnicy .U nas skrzydła wyważone ale w środku kiepsko .W kolejnych meczach musi być koniecznie lepiej .
Zajebiście wygląda nasz stadion wypełniony do końca szkoda że to tylko zdarza się raz do roku choć może jak będą wyniki to i na Lecha i CWKS przyjdzie sporo luda.
Murawa też całkiem,całkiem.
Będą dobre wyniki to przybędzie i publiki . Tak mi się jakoś zrymowało .(:P)
hank Napisał(a):
> [b][u]Będą dobre wyniki to przybędzie i publiki[/u][/b] . Tak
> mi się jakoś zrymowało .(:P)
I poprzychodza takie dziecinady ktore prawie sie poplakaly ze one tu maja bilet wykupiony ikoniec oni tu chca siedziec/stac. Nie dalo im to domyslenia ze wydrukowaliim bilety na nasze miejsca karnetowiczow na ktorych juz 3 sezon siedzimy/stoimy.
KruszynaKSC Napisał(a):
> hank Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Będą dobre wyniki to przybędzie i publiki .
> Tak
> > mi się jakoś zrymowało .(:P)
>
> I poprzychodza takie dziecinady
Trochę kultury, taktu i życzliwości i każdą taką sytuację da się rozwiązać.
yhhhmmmm na pewno szpetoto. Odpowiedz byla spierdalaj bo zawolam kolegow :) to mu powiedzialem ze moga nawet po papieza dzwonic bo mam na nich wyjebane jak i na jego kolegow :) Myslal ze sie wystrasze :) Zdziwil sie :)
Aston1906 Napisał(a):
> Rock Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> (ciach)
>
> > PS: Dobrze że Matthias89 i sterby sie wpisali,
> bo
> > juz mialem obawy że miałem jakies omamy.
>
> Obawiam się, że mieszkacie w tym samym,
> narażonym wczoraj na szczególnie dokuczliwą
> duchotę i upał, mieście ;)
A moja dzielnica dosyć przewiewna jest i nic mi nie dokucza :P
Po prostu starałem się popłynąć (raz) z prądem, bo przecież od 10 kwietnia jest mega zajebiście, a skoro jest tak dobrze to i wynik w derbach powinien być lepszy.
Zamiast szukać dziury w całym i tradycyjnie wpisać się "niepozytywnie" jak mi to często różne mędrki z tego forum zarzucają, czekałem cierpliwie na minimum 3:1.
No i się nie doczekałem, więc teraz już nie wiem jaka linia jest słuszna, może ta, że bez względu na to co się wokół dzieje JEST DOBRZE?
Zdecydowanie lepiej trzymać się linii ze jest caly czas do dupy. Zawsze się cos znajdzie.
Hm, stary pamiętasz jak nie przegraliśmy 11 (8-3-0) meczy z rzedu?
Pamiętasz jak w 11 meczach było 27 pkt. ?
Naprawde uważasz ,że [b]NIE[/b] jest dobrze?
Jest dobrze bo Prezes mówi że jest dobrze i on jest zadowolony.
A jak Prezes mówi że jest zadowolony to i kibice powinni być zadowoleni :):):)
p.s. coś mu się za bardzo ten GTS spodobał i ich chwali i chwali, czyżby znowu zaczął chodzić w tej słynnej czapce ?! :)
Czyli Prezes musi odjeść! Panowie i Panie, który to już mecz bez porażki? Wreszcie (pamiętacie od kiedy?) możemy z dumą patrzeć na resztę rywali. Dziękuję. I tyle.
quentin Napisał(a):
> Zdecydowanie lepiej trzymać się linii ze jest
> caly czas do dupy. Zawsze się cos znajdzie.
E ...na razie jest wersal...
Cracovia zdobędzie mistrza ale w nie przkonującym stylu i
na trenera pare bu.có.w poleci
Taki folklor,trza przywyknąć.
piotrek67 Napisał(a):
> Jest dobrze bo Prezes mówi że jest dobrze i on
> jest zadowolony.
> A jak Prezes mówi że jest zadowolony to i kibice
> powinni być zadowoleni :):):)
Jasne, a jak jest wszyscy dobrze widzą. Chwała Bogu, że znajdą się "dyżurne marudy", które co mecz uświadamiają nas, że cały czas jesteśmy w czarnej dup.e. Wszak jest niemal pewne, że przyjdzie ich czas triumfu by z satysfakcją obwieścić - "a nie mówiłem" .
ps.
By uprzedzić fakty - rzeczowa krytyka, oparta na argumentach, a nie uprzedzeniach i "marudzeniu dla marudzenia" jest zawsze z zainteresowaniem przeze mnie czytana.
Pozdrawiam. Stary (moralista) Kibol >:D<
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)