Oczywiście, że nie ma nic za darmo - mój post był pół żartem, pół serio. :) A co do obecnego odejścia Kapustki i ewentualnych inwestycji, to wierzę w to, że po jego odejściu naprawdę te pieniądze w większości pójdą na wzmocnienie drużyny - będziemy latem potrzebować naprawdę dobrych, jakościowych wzmocnień a odejście Kapiego nam to umożliwi. Przynajmniej chcę wierzyć, że tak będzie..
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oczywiście, że nie ma nic za darmo - mój post
> był pół żartem, pół serio. :) A co do
> obecnego odejścia Kapustki i ewentualnych
> inwestycji, to wierzę w to, że po jego odejściu
> naprawdę te pieniądze w większości pójdą na
> wzmocnienie drużyny - będziemy latem
> potrzebować naprawdę dobrych, jakościowych
> wzmocnień a odejście Kapiego nam to umożliwi.
> Przynajmniej chcę wierzyć, że tak będzie..
Kamillo , ja tez o tym mysle i w cale nie jestem tego pewny , ba mysle ,ze kasa bedzie "przytulona na poczet innych inwestycjii Comarchu" :(
Jezeli Bartek zagra kluczowa role w kadzrze Nawalki to mozemy ( to "mozemy" jest moj szacunek tylko! ) wyciagnac miedzy 4 a 8 mln Euro .
Przy wiekszej sumie (gdzie trzymam kciuki za to ) to moze 20 procent sumy pojdzie na transfery a nastepne 5% jako bonusy dla zawodnikow....
To tez bedzie ogromne wzmocnienie dla Jacka .Tego bym sobie co najmniej zyczyl!
KamilloLce Napisał(a):
> A co do
> wzmocnienie drużyny
Na czym Kolega opiera swoją wiarę? Proszę się podzielić z ludźmi wiary mniejszej.
Na czym? Niestety niczym konkretnym - mam tylko nadzieję, że jakimś sposobem trener Zieliński przekona Tabisza i Profesora do tego, żeby coś z tej kasy na transfery poszło - przecież i bez niej klub zarabia na siebie, nawet jakby Kapustka nie odchodził to Cracovia nie miałaby problemów z płynnością finansową, dlatego te pieniądze mogłyby w większym stopniu pójść na wzmocnienie drużyny. Inna opcja to taka, że żona Profesora znowu zamarzy sobie o LM. ;) Ale jeżeli mówimy o racjonalnych przesłankach, czy chociażby czymś zasłyszanym przy Wielickiej, to niestety takich wiadomości z mojej strony brak.
sterby Napisał(a):
> podzielić z ludźmi wiary mniejszej.
hm mniejszej? to bardzo delikatne określenie w przypadku forumowicza
z sygnaturką "jest ch...o" , które to określenie owszem dawniej mnie denerwowała ale w sezonie MP
w hokeju i drużyny piłkarskiej od wielu kolejek siedzącej na miejscach 2-5 raczej troszku śmieszy (:D
KamilloLce Napisał(a):
A co do
> wzmocnienie drużyny - będziemy latem
> potrzebować naprawdę dobrych, jakościowych
> wzmocnień a odejście Kapiego nam to umożliwi.
> Przynajmniej chcę wierzyć, że tak będzie..
O święta naiwności:(
szuwarek Napisał(a):
> leszeczek
> A co się mówi w klubie? podziel się z nami?
Ale czytać chyba potrafisz.
leszeczek Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > leszeczek
> > A co się mówi w klubie? podziel się z nami?
>
> Ale czytać chyba potrafisz.
odpowiedz, a nie pyskuj
Przeczytaj a nie ...
Khalid Napisał(a):
> sterby Napisał(a):
> -----
>
> > podzielić z ludźmi wiary mniejszej.
>
> hm mniejszej? to bardzo delikatne określenie w
> przypadku forumowicza
> z sygnaturką "jest ch...o" , które to
> określenie owszem dawniej mnie denerwowała ale
> w sezonie MP
> w hokeju i drużyny piłkarskiej od wielu kolejek
> siedzącej na miejscach 2-5 raczej troszku
> śmieszy (:D
Jakbyś był bystrzejszym obserwatorem to zauważyłbyś, że na czas MP w hokeju i do końca okienka transferowego w piłce zmieniłem sygnaturkę. No, ale później wróciła skrzecząca rzeczywistość.
Z wiary pasiastej mnie nie rozliczaj, bo ja wierząc w Cracovię mogę być sceptyczny co do MKS-u.
I tak jak mówi często nasz wspólny kolega "wierzę w dwie rzeczy, wydane pieniądze i zatwierdzoną tabelę ligową"
Słodkie kawałki w wywiadach mnie nie ruszają.
Knur, pomimo twoich chęci zamykania komuś ust w tym przypadku mi, będę dalej wyrażał na tym forum swoje opinie, przemyślenia itd. To nie Gazeta Wybiórcza, gdzie się zamyka komentarze. O tego jest to forum, by różne opinie kibicowskie na temat Cracovii prezentować. Jak ci się nie podoba to (...) w podskokach i daj na mnie ignora chłopczyku. Twoje opinie na moje wpisy mnie nie interesują.. Przedstawiaj swoje, jak masz cos do powiedzenia. A trenera Jacka Zielińskiego nie muszę bronić, bo broni się sam swoimi wynikami oraz ogólnym poziomem gry drużyny, przez cały okres jej prowadzenia.
sterby Napisał(a):
> Z wiary pasiastej mnie nie rozliczaj, bo ja
Ależ stary ja Cię z niczego nie rozliczam. Ot tak się trochę podśmiechuję
:)
szuwarek Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> -----
> > szuwarek Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > leszeczek
> > > A co się mówi w klubie? podziel się z
> nami?
> >
> > Ale czytać chyba potrafisz.
>
> odpowiedz, a nie pyskuj
oj szuwarku
straszny gbur z Ciebie ;)
ian thorpe Napisał(a):
> Knur, pomimo twoich chęci zamykania komuś ust w
> tym przypadku mi, będę dalej wyrażał na tym
> forum swoje opinie, przemyślenia itd.
nie zamykam ust, tylko zwracam uwagę na rozdźwięk: mylisz sie często i fundamentalnie, a jednocześnie mniemasz o sobie, żeś jest ekspert i lubisz się wywyższać.
To nie
> Gazeta Wybiórcza, gdzie się zamyka komentarze. O
> tego jest to forum, by różne opinie kibicowskie
> na temat Cracovii prezentować.
myślę, że nie musisz pisać takich banałów. zarządzałem tym forum wiele lat.
Jak ci się nie
> podoba to (...) w podskokach i daj na mnie ignora
> chłopczyku.
zważ, że skonfrontowany z własnymi błędnymi i szkodliwymi sądami, ani ich nie bronisz, ani nie przyznajesz, że błądziłeś, tylko piszesz o (..) w podskokach i coś "chłopczykach". słabo.
Twoje opinie na moje wpisy mnie nie
> interesują..
jak ktoś przekonany o tym, że "wie lepiej" wypisuje nonsensy, to rzadko interesują go ich sprostowania, konfrontacja z faktami, danymi czy wypominanie niekonsekwencji. ten przypadek potwierdza regułę.
(...) A trenera Jacka Zielińskiego nie
> muszę bronić, bo broni się sam swoimi wynikami
> oraz ogólnym poziomem gry drużyny, przez cały
> okres jej prowadzenia.
i tu sie zgadzamy. fundamentalnie myliłeś się co do poprzedników Zielińskiego, ale tu masz (na razie) rację.
Knur, nie przenoś tu z HP, gdzie bronisz zaprzańców, pretensji do forumowiczów, mających swoje zdanie na tematy piłkarskiej Cracovii.
Chciałbym zapytać uprzejmie a jak to wszystko ma się do tematu zasadniczego ? Czy nie należy zrobić porządku?
Pewnie z czasem się zrobi, jak już obaj Panowie sobie wyjaśnią palące kwestie. To nie protokół posiedzenia rządu, tylko forum kibicowskie. Uważam, że żaden z nich granic (jeszcze) nie przekroczył a dyskusja jest bardziej 'na temat' niżby się na pierwszy rzut oka wydawało.
Przepraszam za lekki off topic. W jakich godzinach mają treningi nasi "spartanie"? Dostałem zadanie z dalekich krain zamorskich. Muszę zebrać autografy na pięknym proporcu meczowym na 110 - lecie i wysłać tym, których los rzucił precz daleko za ocean.
Zadzwoń pod te nr telefoniczne i dowiedz się gdzie jest trening (Wielicka lub Kałuży) Jeżeli na Kałuży to się nie dostaniesz, gdyż te treningi są zamknięte. Jeżeli treningi są przy Wielickiej to się zaczynają o 10-tej lub 11-tej (decyduje trener Zieliński) ale zazwyczaj jest to 10-ta.
0 (12) 29 29 100
0 (12) 29 29 101
0 (12) 29 29 102
Nas interesuje utrzymanie miejsca, które zajmowaliśmy parę tygodni temu, czyli trzeciego. Walczymy o jak najwyższą lokatę. To, że przegraliśmy wysoko na Legii nie zmienia naszego podejścia. Gra w europejskich pucharach byłaby dla Cracovii czymś historycznym, więc jeżeli byłaby ku temu okazja, dlaczego mielibyśmy nie skorzystać - dodał trener Zieliński.(ks.cracovia)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)