Zieliński dokonał małej rewolucji w składzie. W porównaniu z ostatnim meczem ligowym było w wyjściowej jedenastce aż pięć zmian. - Dlaczego? Bo przegraliśmy dwa ostatnie mecze, straciliśmy w nich siedem bramek. Gdybym tego nie zrobił, powiesilibyście mnie na haku. Nie chodzi o to, że miałem do kogoś wielkie pretensje po ostatnich porażkach, ale czasem tak jest, że trzeba coś w drużynie zmienić - wyjaśnia trener.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
Te trener, nie zrzucaj winy na trybuny.
Słabo grali, zrobiłeś zmiany, wyszło dobrze.
Błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi.
A na haku i tak kiedyś zawiśniesz. Taki los trenerów ;)
Na razie trener przygotowania fizycznego do zmiany!
Chwostek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na razie trener przygotowania fizycznego do
> zmiany!
jesteś pewny, że tylko? (:D
Szuwarku: czyli, tak naprawdę, o co chodzi z tym "że tylko"? dal mnie zabrzmiało dość absurdalnie.
Natomiast z kondycją jest faktycznie nie za wesoło.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szuwarku: czyli, tak naprawdę, o co chodzi z tym
> "że tylko"? dal mnie zabrzmiało dość
> absurdalnie.
> Natomiast z kondycją jest faktycznie nie za
> wesoło.
sztab jest obszerny, ale nie wszyscy są profesjonalni - takie mam zdanie
Dobrze że troszkę "przewietrzył" Pan wyjsciowy skład - bo niektórm już się w główkach poprzestawiało
Czy się stoi czy się leży miejsce w wyjściowym składzie się należy, tak sobie dumali pewnie.
Dobry ruch z bramkarzem choć babol też mu się przydarzył,Jaro lepszy z przodu/2 duże byki/ niż w obronie dlatego też trzeba szukać LO.świetna 1 połowa ale w 2 drugiej znów brakowało sił-trzeba coś z tym fantem zrobić.
Bardzo mi się wczoraj podobał pressing na połowie Ruchu! Wreszcie szło 2,3 czy 4 piłkarzy,a nie jeden jak to nieraz bywało.
Natomiast jw trener od przygotowania fizycznego musi zostać dyscyplinarnie wypier.dolony!!
Po meczu w Lubinie napisałem, że wróciło stare .Wczoraj wróciła stara Cracovia z końcówki rundy wiosennej . I niech tak pozostanie .
Ja cały czas apeluje...Rakels na "9"
Ciekawe,że Cracovia chwilami grała pressingiem co do tej pory było niespotykane .
Niezupełnie, graliśmy tak samo pressingiem na początku meczu z Termaliką, co spowodowało ich nerwowe reakcje' a strzelenie bramki zapewne uspokoiło naszych, że mają mecz w kieszeni. Jak się okazuje, Legia myślała dziś podobnie - ośmieszali tamtych w 1 połowie bezproduktywną tili-taką, a w końcówce omal nie przegrali.
Ale uwaga: pressing sporo kosztuje. Pod koniec meczu z Ruchem Rakels i Jendriszek oddychali rękawami.
Ja życzyłbym sobie więcej solidności w obronie, a wtedy będę spokojny o wyniki. Forma Sretena lekko w górę, Deleu jest w stanie zagrać lepiej, Jaro dał impuls do rywalizacji Woło - może faktycznie gra obrony wróci do tego, co było na wiosnę?
4 dni później
w ciągu roku, mierząc współczynnikiem ELO, Cracovia zrobiła [u]czwarty największy postęp w Europie[/u]. tak przynajmniej twierdzi niejaki Tom Worwille, na TT @Worville
bardziej poprawiły się tylko Stabaek, Norkopping i Rosenborg.
brawo trenerze. tak trzymać!
Brawa dla trenera!!!
co to jest wspolczynnik elo? bez let me google that for you
ELO to ranking szachowy, gdzie pozycja gracza zależy od siły pokonanych przez niego przeciwników. Przenosząc to na piłkę nożną, za mecz z Niemcami nasza reprezentacja dostałaby więcej punktów niż za Gruzję. Na tej zasadzie Cracovia przegrywając wcześniej z ogórkami, a obecnie notując dobre wyniki z drużynami, które wcześniej były od niej wyżej, odnotowała bardzo duży skok do góry.
Problem w tym, że w samych szachach obowiązuje kilka różnych rankingów bazujących na ELO, ale różniących się szczegółami punktacji. Dlatego wg jednego z nich pewnie bylibyśmy na czwartym miejscu, wg innego niżej, a może nawet wyżej.
Gratulacje Panie Jacku (tu)
Następna drużyna na rozkładzie gdzie Pan był trenerem. Została już tylko Łęczna:)
PS
Z Piastem są jeszcze "dwa" mecze - będzie dobrze;)
Cracovia - Lech pod wodzą Pana Trenera 5:2.
Cracovia - Lech pod wodzą trenerskiego troglodyty 1:6
W końcu na ławce mamy Trenera z prawdziwego zdarzenia. Dziękujemy Panie Jacku i prosimy o więcej!
Dziękuje Panie Jacku za dzisiejszy wieczór, za pokonanie mistrza Polski za kolejny dobry mecz Cracovii!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)