@!$@%#@ ale zmarzłem :D Jeszcze przez tych debilnych śledzi rzucających race trzeba było zostać 10 minut dłużej :D
-
-
28. CRACOVIA- Pogoń Szczecin, sobota 18 kwietnia, godz. 20:30
Jedno już jest pewne. Zostajemy w dolnej ósemce...
Nie stało się nic nowego- kolejny mecz i powtórka z rozrywki: brak skupienia przy stałych fragmentach, brak ruchu z przodu, niecelne podania, strzały które ledwo dolatuja do bramki. Przeciez my żeby zdobyć gola musimy wbić z 3 m na pustą ( a i to nie zawsze patrz główka jedriska, strzał wdowiaka w ostatnim meczu). Tu żadna taktyka nie pomoże jeśli ortega będąc sam na sam strzela 5 m obok. Trzeba znowu spaść, znowu zrobic przesiew (niech zostaną co którym zalezy) i budujemy od nowa. Może Filipiak pójdzie po rozum do głowy i zacznie kupować piłkarzy a nie cipy ;)
Życzę nam wszystkim spadku i nowej Cracovii ;)
Slapi spadac to ty sobie możesz z tego forum.
Jest jeszcze 9 meczów więc weź i wyluzuj.
A wogóle to powinna być blokada na pisanie w dniu przegranego meczu
Jedyna blokada to powinna byc pensji dla tych kutafonów :-). Ja jakbym tsk wykonywal swoja prace to dawno by mnie zwolnili. Zero ambicji i zaangazowania :-)
Mam nadzieję, ze Wdowczykowi się uda.
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Życzę nam wszystkim spadku
sam se spadaj
Jakby dostać spadek to może piłkarzy lepszych byśmy kupili...spadek nie jest taki zły. ;)
Podobno dobry humor to system obronny organizmu na niesprzyjające bodźce hah. Tyle, że jak zdobędziemy po 7 latach tłustych LM to nikt nie będzie umiał pożartować. (td)
Po dzisiejszym meczu jedyna nadzieja, że może dostaniemy walkowera za race i tym sposobem będziemy mieli 3 punkty więcej! :D
A najlepsze jest to , ze po meczu dziekujemy kopaczom za grę...brakowało mi jeszcze tylko przybijania piątek.
Ja bym przybił.
jurassic Napisał(a):
> Po dzisiejszym meczu jedyna nadzieja, że może
> dostaniemy walkowera za race i tym sposobem
> będziemy mieli 3 punkty więcej! :D
nadzieja matką...
Można byłoby na to liczyć, gdyby mecz nie został przez sędziego wznowiony. Ale został.
jedyna szansa na utrzymanie to brak licencji dla połowy ligi :S
Mi, chyba niestety nie ma innej opcji ! :(
jeszcze może tylko wytłumaczę mniej qmkatym, że ta "połowa ligi" nie jest wcale ironią.
bo załóżmy, że licencji nie dostają - całkiem słusznie zresztą i w zgodzie z wymaganiami licencyjnmi - gts i Ruch. Oczywiście po odwołaniach dostają "warunek". Zatem trzeba by z 7-8 klubów nie miało licencji - może po odwołaniach się okaże, ze dwa nie są w układach.
Rock Napisał(a):
> I tego sie trzymajmy! :D Dwa dobre mecze za nami,
> teraz czas na gorszy.
Dzięki za poprawę humoru z rana :)
Znowu to samo, rok w rok... Naprawdę po takich meczach pojawia się pytanie czy warto chodzić na mecze? Tak, tak, wiele razy słyszałem już, że chodzi się dla Cracovii, ale człowiekowi już się nie chce, tym bardziej że są też inne sprawy i rzeczy w życiu, które trzeba zrobić, w jakimś sensie idąc na mecz czasem trzeba z czegoś innego zrezygnować, poświęcić coś, co często też jest przecież ważne i co w zamian? Coś takiego jak wczoraj, bo grą i walką tego nazwać nie można. Nie wiem czy na przyszły rok kupię karnet, po raz pierwszy od wielu, wielu rund, albo może kupię, ale będę chodził tylko na wybrane mecze. Mam dość kompromitacji, które trzeba oglądać praktycznie regularnie co dwa tygodnie i wolę też poświęcić czas na inne sprawy niż oglądanie jak sobie 11gości robi ze mnie jaja.
Co do zmian trenera, piłkarzy, nie wiem czy cokolwiek to da. Zmienić musi się prezes i tyle, bo to nie jest normalne że od lat jest tak samo. Jeśli natomiast zostanie tak jak jest, to źle będzie nadal. Spadek wydaje się coraz bardziej pewny, przynajmniej ja mam złe przeczucia i nie widać żadnego powodu do optymizmu, a trener Podoliński pokazuje, że jednak dla niego - podobnie jak dla większości naszych zawodników - "ekstraklasa, mimo swego dennego poziomu, to za wysokie progi. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to co już chyba parę lat temu pisałem - rozgonić całe towarzystwo, co do jednego, ewentualnie zostawić młodych, do tego wywalić trenera. I kosztem nawet tego że parę sezonów pogramy w 1lidze, budować zespół. Pamiętam że wtedy ktoś pisał, że jak spadniemy i nie awansujemy od raz, to ugrzęźniemy w 1lidze na dłużej, ale w sumie co z tego? Co nam dał ten ostatni spadek i awans? Kompletnie NIC! To już wolę grać w tej 1lidze i wygrywać jakieś mecze niż to co dzieje się aktualnie. Rozgonić towarzystwo, zacząć budowę nowego zespołu w oparciu o graczy z regionu, którzy w jakiś sposób będą czuć się związani z Cracovią, Krakowem, Małopolską. Może przynajmenij będzie w nich choć trochę ambicji i zostawią serce na boisku. Trenerem niech zostanie Górecki, tak jak to niektórzy tutaj proponują, mi już jest wszystko obojętne, bo czy będzie to Górecki czy Mourinho, to nie liczę już na nic.
Matthias89, ciiiiiiiiii. Nie można tego głośno mówić. Przecież, dzięki Prezesowi jesteśmy w ekstraklasie. Nawet raz byliśmy przed rzeką na koniec sezonu :? Dzięki Prezesowi mamy co rok walkę :D Albo o utrzymanie, albo o mistrzostwo I ligi :D
Matthias89 Napisał(a):
> Znowu to samo, rok w rok... Naprawdę po takich
> meczach pojawia się pytanie czy warto chodzić na
> mecze?
Oczywiscie ze nie warto ( TAK "nie jestem prawdziwym kibicem" itp ) zgadzam sie z Toba. Po co isc? po to zeby stracic troche czasu ?? Wynudzic sie ?? Nawkurwiac ?? Napchac Filipiakowi troche kasy w kieszen ?? W tej chwili (tak jak Polska), "Cracovia istnieje tylko teoretycznie " nie ma zarzadu, nie ma druzyny a i kibicow jest co raz mniej ( i trudno sie dziwic). Gdzie jest jakis wywiad z Filipiakiem ?? Co on o tym mysli?? Jaki ma plan na poprawe sytuacji ?? Znajac zycie to ma to w dupie :)
>
> Co do zmian trenera, piłkarzy, nie wiem czy
> cokolwiek to da. Zmienić musi się prezes i tyle,
> bo to nie jest normalne że od lat jest tak samo.
> Jeśli natomiast zostanie tak jak jest, to źle
> będzie nadal.
Prezes sie nie zmieni bo po co ?? Jemu chodzi tylko i wylacznie o podtrzymywanie tego "trupa" w ekstraklasie bo to niezla reklama dla jego firemki i napewno przynosi mu dochod. Taki Wojciechowski dokladal do pilki bo chcial cos osiagnac.. Filipiak zarabia. Jestesmy baranami skoro dalej wierzymy ze Cracovia kiedys zagra o wyzsze cele - blad ... nigdy nie zagra, bo do tego trzeba by dobrych pilkarzy z wysokimi kontraktami a w tym klubie nie ma takich ambicji.
wojtiPASY Napisał(a):
> Matthias89, ciiiiiiiiii. Nie można tego głośno
> mówić. Przecież, dzięki Prezesowi jesteśmy w
> ekstraklasie. Nawet raz byliśmy przed rzeką na
> koniec sezonu :? Dzięki Prezesowi mamy co rok
> walkę :D Albo o utrzymanie, albo o mistrzostwo I
> ligi :D
"Nawet raz byliśmy przed rzeką na koniec sezonu"
hahaha osiągnięcie na miarę nie powiem czego
Tym składem nic nie osiągniemy, tu trzeba zmiany całego zespołu
Aston1906 Napisał(a):
> Ja bym przybił.
Ja tez.....oprocz Pilarza to reszta raczek nie potrzebuje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)