[quote='szaleniec' pid='1250881' dateline='1497381436']
Takie bruk bety itp to zaprzeczenie idei kibicowania -od razu mi sie kojarzą " skrzydlate świnie"
[/quote]
Niby czemu?
W Polsce jest wiele zasłużonych klubów które piłkarsko i kibicowsko "leżą" - choćby KSP.
I czy w związku z tym należy nabijać się z drużyny która w ostatnich sezonach łoi nas regularnie, a w ubiegłym sezonie zajęła miejsce dużo wyżej od nas? Drużyna która w sezonie zasadniczym zdobyła cztery punktu w meczach z Legią?
To co z tego że są młodzi w lidze? My jesteśmy starzy i nie potrafimy zmobilizować się na hokej.
W Niecieczy, w której mieszkają 723 osoby, na meczach jest średnio 3700 osób.
W Krakowie w którym mieszka 800 000 osób, na meczach najstarszego istniejącego polskiego klubu bywa średnio 8200 osób.
Pojemność stadionu w Niecieczy to 4600 miejsc czyli zapełniany w 66%.
[size=small]Pojemność stadionu w Krakowie to 15 000 miejsc czyli zapełniany w 55%.[/size]
Jesteśmy Cracovią - legendą polskiej piłki. Ale nim zaczenimy się z kogoś nabijać - sami ruszmy d..pu i pokażmy że jesteśmy godni naszego klubu.
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
Oglądałeś film o którym pisze ?
[quote='szaleniec' pid='1251182' dateline='1497476920']
Oglądałeś film o którym pisze ?
[/quote]
Prawda boli?
Filmu nie znam. Coś ciekawego?
Fakty są takie że z kompletem publiki to u nas słabo....
Obejrzyj film to moze zrozumiesz o czym pisze.
Eredin, nie oglądaj! Nikt Ci nie zwróci godziny i 40 minut życia! Ostrzegam!
Dajcie spokój z tą poprawnością. Nieciecza to żałosny klubik i nie zmienia tego punkty z legia ani to w ilu procentach zapełniają swojego orlika bo każdy w tym kraju ma to w d...e
- Edytowany
[quote='Matri' pid='1250941' dateline='1497391582']
Zgoda ian, ale te sukcesy wg mnie to nie były sukcesy polskich klubów tylko klubów komunistycznych. Jak ktokolwiek miał rywalizować z gts w malopolsce? Ubecka dziwka miała byc klubem nr 1 to była. Gdzie tu jest uczciwa rywalizacja? Jak ktos miał walczyć z klubem kopalnianym? I nawet jak piszesz o pucharach to jak inne kluby w ówczesnych czasach miały rywalizować o gre w tych pucharach z klubami partyjnymi. Co innego sie tyczy załozmy reprezentacji bo to jednak była grupa najlepszych w narodzie i były uczciwe zasady gry, natomiast na poziomie poszczególnych polskich klubów byli równi i równiejsi. Dla mnie wszystkie kluby, ktore wybijały sie w PRL to zwykłe szmaciska i NIGDY nie użyłbym w odniesieniu do takich klubów "legendy".
Ostanio był podobny temat w związku z wystawa, z okazji 100 lecia SN, pierwszych prezesów SN w Polsce gdzie wywieszono podobizny m.in Barcikowskiego(prezesem był w latach powojennych). Tak samo jak SN odwołuje sie do tradycji tamtych lat, co wg mnie jest skandalem, tak samo odwoływanie się do tradycji tamtych lat przez jakikolwiek klub jest żenujące. Takie jest moje zdanie, powinnismy jako Polska odciąć sie od czegoś co istniało tu w latach 44-89(umownie). Dla mnie mistrzowie z tamtych lat to nie mistrzowie Polski, a mistrzowie komunistycznej Polski, a to duza roznica. Oczywiście nie mowie o sukcesach Polaków jak rezprezenatcni narodu bo tu raczej była zwykła rywalizacja.
[/quote]
wiadomo , że gts , cwks , rts z okolic Łodzi czy np gwardia ze stolycy to były k...y ale szmaciskami Górnika Zabrze , Polonii Bytom , GKS-uTychy czy np . Stali Mielec to bym nie nazwał....
dzisiaj wielu patrzy na rok powstania klubu, i od razu łatka. Oczywiście, ze wielu klubom pomogły kacyki partyjne. Ale Panowie i Panie, takie były czasy, a kibic na to miał mały wpływ. Dodam jeszcze, z tym szmaciskiem jak nazwałeś Górnika Zabrze Matri, Cracovia miała mocną zgodę. A wspólne marsze na dworzec, to była standardowa czynność, gdzie się przyjaciela odprowadza. Wiesz, to nie matematyka, gdzie 2+2 jest zawsze 4 :)
Co do zasady zgadzam sie, ale jeśli ktos wybił sie dzieki układom za komuny, dzieki PRL to dla mnie jest zerem. A juz na bank nie legendą. I ja osobiście tytułów górnika nie uznaje, bo to były tytuły nie zdobyte w uczciwej rywalizacji a po drugie to co wtedy istniało to nie była Polska. I takie jest moje zdanie, bardzo radykalne w tym względzie i tyle. "Takie były czasy" - nieważne jakie czasy były, sa ludzie/kluby ktore niezależnie od sytuacji postępują honorowo. Rozumiem ze jak ktos był współpracownikiem SB to tez "takie były czasy" i sprawy nie ma? otóż dla mnie. Po za tym tu głownie chodzi o robienie z takich klubów legend, moje radykalne poglądy w tym aspekcie to sprawa poboczna. A co do zasady chyba z tym sie zgodzisz?
Fornalik prawdopodobnie do Ślaska.
Już jutro okaże się czy mamy kogoś dogadanego ;)
Bartoszek
[img]https://pbs.twimg.com/media/DCsp_v5XYAI4Mrk.jpg[/img]
kto to ?
[quote='ian thorpe' pid='1252381' dateline='1497894306']
kto to ?
[/quote]
Niby smutny Waldemar, ale przecież teraz ławki mamy oklejone z okazji Euro U21, więc to musi być zdjęcie sprzed jakiegoś czasu. Sam WF zaprzecza, że był kontakt z klubu
[quote='ian thorpe' pid='1252381' dateline='1497894306']
kto to ?
[/quote]
Sam wrzucałem już to zdjecie. To Fornalik.
Żart polega na tym że Fortuna już nas nie sponsoruje(na zdjęciu widoczny baner), więc raczej to stare zdjęcie ;)
czyli planowali to juz od kilku lat. grubymi nićmi szyta sprawa.
Filipiak ma długofalową koncepcję funkcjonowania klubu.Na zdjęciu pokazuje "Jeszcze nie teraz Wademarze,ale przyjdzie czas że godzien będziesz dla mnie pracować"
A ja uważam, ze nowym trenejro będzie Pavel Hapal - prezes oglądnął mecz Polska-Słowacja i doszedł do wniosku, że skoro Zielinski nie dostrzegł potencjału michalika, to trzeba zamienić go na trenera, który to widzi.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/694609/spelni-sie-marzenie-janusza-filipiaka-waldemar-fornalik-ma-przejac-cracovie
O kurwa...to fajne ma marzenia :s
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)