Ale skąd wiecie, że w tym sezonie nie skompletowaliśmy składu na medale?! Nie było nam dane się przekonać przez papierologię, lód tego nie rozstrzygnął. Transfery z początku wydawały się dla wielu niewypałami, a ja widziałem potencjał w Spady'm, w Rusnaku. Z resztą ostatni mecz (ten niefortunny) pokazał. Może nawet zagralibyśmy w finale, kto wie jakby potoczyła się rywalizacja z Jastrzębiem?
Żeby nie było, nie jestem z tych, co odrzucają wszelką krytykę pod adresem Rudiego, ale znowu bez przesady, żeby brał winę za wszystko co się w klubie dzieje. Nawet teoretycznie może być jego wina jako zatwierdzającego skład, ale w praktyce nie jest tu jedynym winnym. Trener ma być od taktyki, planowania treningów i wszystkiego co związane z rywalizacją, a nie od biurokracji itd.
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
Blizzy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Brać?? Panem i władcą jest Filipiak, my tu
> możemy...
Bylo luzne pytanie kogo za Rudiego wiec moja propozycjato Zietara wiec ??
Kazdy wie kto jest panem a kto paziem w Cracovii.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Brac Zietare z NT.Chlop ma jaja i potrafi zrobic
> sztab trenerski czego u nas nie pamietam od 10 lat
> :)
oj Kruszyna, Kruszyna.
wtedy może i byłyby sukcesy, ale jakimi metodami - widzisz od wczoraj (w poprzednim klubie trenowanym przez pana Z. mogą powiedzieć na ten temat nawet więcej) . A za takie "sukcesy" to ja dziękuję. Wolę 5. miejsce na które nas zepchnięto stolikiem.
CHT Napisał(a):
> Ale skąd wiecie, że w tym sezonie nie
> skompletowaliśmy składu na medale?! Nie było
> nam dane się przekonać przez papierologię, lód
> tego nie rozstrzygnął. Transfery z początku
> wydawały się dla wielu niewypałami, a ja
> widziałem potencjał w Spady'm, w Rusnaku. Z
> resztą ostatni mecz (ten niefortunny) pokazał.
> Może nawet zagralibyśmy w finale, kto wie jakby
> potoczyła się rywalizacja z Jastrzębiem?
> Żeby nie było, nie jestem z tych, co odrzucają
> wszelką krytykę pod adresem Rudiego, ale znowu
> bez przesady, żeby brał winę za wszystko co
> się w klubie dzieje. Nawet teoretycznie może
> być jego wina jako zatwierdzającego skład, ale
> w praktyce nie jest tu jedynym winnym. Trener ma
> być od taktyki, planowania treningów i
> wszystkiego co związane z rywalizacją, a nie od
> biurokracji itd.
ok mogło być różnie ,ale skoro obstawiasz ze nowe nabytki takie fajne to szkoda ze choć jednego spotkania nie wygraliśmy w Kraku Być może jeszcze wyszło nie zgranie ?. Osobiscie mi obojetne kto dalej poprowadzi Cracovię ,ale oczekuję ze będzie inaczej niż w ostatnich dwóch sezonach ,bo tak po ludzku powiem szkoda mi wywalonej kasy jak dla mnie zmarnowana
Zgoda ze trener ma się zajmować drużyną a od biurokracji ma być ktoś inny.nie jestem jakos zachłanny i nie oczekuje majstrów co sezon ,ale walki o medale na pewno ,bo mamy do tego warunki i możliwości
A ja napisze tak - zostawic w spokoju Rudiego !
Liczba i zażartość dementi ze strony Podchala ("ch" celowe), mówiących jakoby nie mieli oni nic wspólnego ze sprawą, jakie pojawiły się od dnia wczorajszego - tylko upewnia mnie w tym, że owcostosunkowacze z Owczego Smarku sprawę rozpętali.
Na tej samej zasadzie p[rzed laty odczytywano dementi tzw. komitetu centralnego partii. Jak było jedno i wątłe - to było słuszne. Jak gomułkowcy dementowali ostro i z częstotliwością strzałów z CKM - było 100% pewności , e dementowana informacja jest w pełni prawdziwa.
Bo... na złodzieju czapka gore. Na złodzieju zwycięstw - także
BTW: sekcja hokejowa Podchamiala była stworzona od podstaw przez Pasiaka - Andrzeja Wołkowskiego, który nauczył pastuchów gry w hokeja.
*KSC*, no dobra w Krakowie przegraliśmy, ale trzecie spotkanie wygraliśmy (a kto punktował?) i mogliśmy wyjść z tego, ale nie dano nam dokończyć. Podobnie było jak walczyliśmy o ostatniego majstra - roztrwoniliśmy przewagę, ale ostatecznie złoto, a efekt końcowy się liczy.:) Teraz będziemy zwalać winę na drużynę, albo trenera bo przegraliśmy dwa pierwsze spotkania? W trzecim meczu wyszła na lód odmieniona Cracovia, punktowały ostatnie nabytki, więc patrząc przez pryzmat ostatniego spotkania ... mogliśmy. A gdybyśmy nie mogli, to górale nie wystraszyliby się i nie ... ;) nie będę dokańczał, bo wiadomo. I raczej to nie Ziętara, a ktoś z zarządu. Ja tam szanuję tego gościa, a za wszystkie machlojki obwiniam sterników, nie zawodników i sztab szkoleniowy. Co do Podhala jako drużyny to respect.
Najgorsze jest to, że smród pozostanie na długie lata i pogłębi i tak złe stosunki pomiędzy kibicami, jak i może też pomiędzy klubami ! :(
I napiszę tak samo jak Izbik - zostawić w spokoju Rudiego !
[b]Odwołanie Klubu przekazane do Komisji Odwoławczej PZHL:[/b]
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/odwolanie_klubu_przekazane_do_komisji_odwolawczej_pzhl
Z tego tekstu wynika, że protest zgłosił wiceprezes MMKS Podhale Robert Zamarlik.
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,35738,regulamin-jest-regulaminem.html
Wyjaśnijny wszystkim jedno:
To Podhale wysłało wczoraj pismo do WGiD PZHL. Jest tajemnicą Poliszynela, że bali się z nami grać, bo mieli kilka kontuzji, a sił nie mieli za dużo.
Co ciekawe w protokole zaznaczyli Kalusa opisem: 'Czech', ale przy Omeljanence nie dali opisu 'Rosjanin'. A w protokole z M dali właśnie jego, a nie kogokolwiek innego.
Nie jest też tajemnicą, że obserwator i sędziowie zgłosili wiele zastrzeżeń do organizacji meczu przez Podhale.
xxx
rmszar Napisał(a):
> Wyjaśnijny wszystkim jedno:
>
> To Podhale wysłało wczoraj pismo do WGiD PZHL.
> Jest tajemnicą Poliszynela, że bali się z nami
> grać, bo mieli kilka kontuzji, a sił nie mieli
> za dużo.
>
> Co ciekawe w protokole zaznaczyli Kalusa opisem:
> 'Czech', ale przy Omeljanence nie dali opisu
> 'Rosjanin'. A w protokole z M dali właśnie jego,
> a nie kogokolwiek innego.
>
> Nie jest też tajemnicą, że obserwator i
> sędziowie zgłosili wiele zastrzeżeń do
> organizacji meczu przez Podhale.
Radku to powiedz nam na jakiej podstawie decyzję podejmował Pan Wierzbowski? Nie jest przecież członkiem WGiD PZHL, a z tego co piszesz to tam zostało skierowane pismo przez NT.
Czy wiadomo kto prowadzi rozgrywki? PZHL, czy PLH (PHL)?
Jakie regulamin rozgrywek obowiązuje? PZHL, czy PLH (PHL)?
No ale przecież decyzja została podjęta z urzędu, a nie na wniosek Podhala... tak usłyszałem, jak zadałem pytanie: WTF is going on?
Już tu pytałem wczoraj czy ktoś widział decyzję ministra o zgodzie na prowadzenie ligi przez PHL?
Ja widziałem. Decyzja dotyczyła zgody na zawarcie umowy pomiędzy PZHL a PHL na prowadzenie ligi zawodowej.
Ale ten sezon, podobnie jak poprzedni, to jakieś pomieszanie z poplątaniem.
W listopadzie 2012 r., a potem w grudniu 2013 rozmawiałem z przedstawicielami klubów przedstawiając pogląd, że kluby powinny same wziąć sprawy w swoje ręce. Ale nikt się nie kwapi, bo trzeba byłoby działać w formie spółek akcyjnych.
Ok a jakaś decyzja z PZHL na jakich regulaminach gramy sezon 14/15?
Jak na tym PHL to decyzja była wydana na podstawie punktu 6.4 jak weryfikacja więc nie w trybie protestu.
PS. Z jednej strony minister usiłuje (?) wprowadzić do związku kuratora z drugiej daje prawne podstawy do takich akcji.
torreador Napisał(a):
> w protokole meczowym 4 młodzieżowcem w ekipie
> Podhala był niejaki Omieljanienko? czysty Polak?
Mówiąc nieskromnie chyba pierwszy na to zwróciłem uwagę. I guzik mnie obchodzi że w Nowym targu gra z 6 młodzieżowców jak do oficjalnego protokołu wpisywali ruska niejakiego Egora. Trzeba szanować regulaminy i przepisy panie Zamarlik i pani Michalska.Sprawdzamy daty urodzenia i narodowośc zawodników zaznaczonych jako "M" i dupa ... Omieljanienko jest sowietem! Fałszerstwo.
rmszar Napisał(a):
> No ale przecież decyzja została podjęta z
> urzędu, a nie na wniosek Podhala... tak
> usłyszałem, jak zadałem pytanie: WTF is going
> on?
to czemu nie zapytałeś o brak decyzji z urzędu w przypadku ntujów z łomiejanienką i Sanoka (brak młodzieżowców w lutym)?
i po raz drugi ciebie, prawnika, pytam: czy prawo wg KJM chwałki i jego przydupasa jest inne dla tych co lubimy, a inne dla tych co nie lubimy?
To jest kpina! Protest złożony do WGiD PZHL, a odpowiedź przychodzi z PLH/PHL.
Pytanie do "rmszara": do kiedy WGiD musi nam odpowiedzieć na odwołanie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)