Szansa zdobycia smiesznego Superpucharu na poczatek bardzo waznego sezonu a wy placzecie ze dlaczego my tam mamy grac.
Gramy koniec kropka. Od poczatku sezonu musimy pokazywac ze nie ma srania po glaeziach tylko golenie przeciwnikow(tychy) i frajerow(reszta bandy).
Po co roztrzasac. Gramy i choooj. Trzeba wygrac.
-
-
Sezon 2015/2016
Myślę że będzie się coś więcej można dowiedzieć :)
http://www.tylkocracovia.pl/component/k2/spotkanie-z-zawodnikami-i-sztabem-szkoleniowym-hokejowej-cracovii
Gramy bo PZHL nas walkowerem uwalił i gdyby nie ten walkower to Cracovia była by mistrzem
I grają niedoszły mistrz ze zdobywcą pucharu ....
ciekawe na kim teraz oprze się młody zdolny prawnik, skoro jego mentor, spec od budowy jezior na Kasprowym) dostał kopa w zadek.
Przyjdo młodsi, bedo lepsi... ;)
https://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-TYLKO-CRACOVIA/106361456113094
Mam wielką prośbę do Was, którzy są w Caldo, o jak najwięcej informacji ze spotkania.
kurde napiszcie coś ...
Na spotkaniu był trener wraz z kierownikiem drużyny Witowskim oraz II trenerem Dulębą. Z ważniejszych rzeczy-nie będzie już transferów z naszej ligi. Zagranicznych zawodników chcemy mieć do końca czerwca.
Niech mi ktoś wytłumaczy taką sprawę:
podobno młody, zdolny i genialny prawnik wymyślił sobie, że do PHL od tego sezonu mogą przystąpić wyłącznie SSA
cóż - jego zbójeckie prawo, ale...
... czytam, właśnie że ten młody geniusz prawniczy zaszczycił swoją osobą miasto festiwali wyjeckich, albowiem cytując WCprezydenta Opola
[i]"Orlik [b]jako pierwszy klub ligowy[/b] stał się SSA. My nie oglądamy się na innych[/i]
(szerzej na ten temat na h.j.net, ale UWAGA: wejście na ten tekst wiąże się z koniecznością oglądania facjaty w/w prawnika (bo jest zdjęcie)
I teraz mam pytanie:
zawsze wydawało mi się, że w statucie MKS Cracovia, który SSA jest już od ponad 10 lat jest zapisane prowadzenie sekcji hokejowej (i jeszcze jakichś 3 innych, ale to w tej chwili nieważne)
a zatem sekcja klubu będąca częścią zarejestrowanego SSA jest SSA.
wiec dlaczego Orlik przy aprobacie Ch..ki pyerdoli, że jest pierwszy.
Chyba, że SSA wg geniusza prawniczego, to inna SSA niż zarejestrowana od dawna MKS SSA. W takim przypadku trzeba uczulić Witosa aby nie przegapił rejestracji u tego Ch..ka
Wydaje im się, że są pierwsi, oprócz nas na pewno Tychy są SA.
http://sport.interia.pl/plh/news-comarch-cracovia-w-silnej-zagranicznej-lidze-trener-odpowiad,nId,1833812
Generalnie w miarę rzetelna relacja, jednak tytuł i pierwszy wytłuszczony akapit mogłyby sugerować, że głównym wątkiem spotkania była gra Pasów w zagranicznej lidze, a to nieprawda, było to tylko jedno z wielu pytań, jak również podana informacja, że "Fani chcieliby także, aby odmieniona kadrowo drużyna rozegrała pierwszy mecz sezonu w Kraków Arenie", jest nieścisła. Temat Areny oczywiście przewijał się w toku spotkania ale nie było mowy o tym, że chcielibyśmy aby akurat pierwszy mecz sezonu był rozegrany na Arenie, chyba, że autor i ja byliśmy na różnych spotkaniach albo może ja już mam taką sklerozę, że nie zapamiętałem takiego wczorajszego życzenia kibiców. W kontekście Areny, to być może autor zapomniał albo przeinaczył i z tą Areną wyszło jak wyszło, tj. nie wspomniał, że na spotkaniu poruszany był temat naszej ewentualnej gry o superpuchar i krytycznego podejścia nas kibiców do tego pomysłu, no ale może autor pisząc ten artykuł chciał być "poprawny politycznie" wobec pezethaelu, i kontekst tego zdania można by odczytać tak, że pierwszy mecz sezonu (w domyśle o superpuchar) oczywiście gramy na Arenie, jakby to przyspawany zapewne chciał ! ;) A co będzie, zobaczymy ! :D
Dodać jeszcze należy, że poruszany był również moim zdaniem istotny temat odejścia z drużyny naszych wieloletnich zawodników z Petrem Dvorakiem i Sebastianem Kowalówką na czele, ale racje Trenera w tym zakresie przekonały mnie, że stało się jak się stało !
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Dodać jeszcze należy, że poruszany był
> również moim zdaniem istotny temat odejścia z
> drużyny naszych wieloletnich zawodników z Petrem
> Dvorakiem i Sebastianem Kowalówką na czele, ale
> racje Trenera w tym zakresie przekonały mnie, że
> stało się jak się stało !
a jakie były racje trenera w tym zakresie?
Obiektywne: kontuzja, taktyka na nowy sezon.
jurassic Napisał(a):
> na spotkaniu poruszany był temat naszej ewentualnej gry o
> superpuchar i krytycznego podejścia nas kibiców
> do tego pomysłu
no właśnie ...
jakie zapatrywania na tą sprawę mają zawodnicy i sztab szkoleniowy?
Są krytycznie nastawieni
Mi? Napisał(a):
> Niech mi ktoś wytłumaczy taką sprawę:
>
> podobno młody, zdolny i genialny prawnik
> wymyślił sobie, że do PHL od tego sezonu mogą
> przystąpić wyłącznie SSA
>
> cóż - jego zbójeckie prawo, ale...
>
> ... czytam, właśnie że ten młody geniusz
> prawniczy zaszczycił swoją osobą miasto
> festiwali wyjeckich, albowiem cytując
> WCprezydenta Opola
>
> "Orlik jako pierwszy klub ligowy stał się SSA.
> My nie oglądamy się na innych
>
> (szerzej na ten temat na h.j.net, ale UWAGA:
> wejście na ten tekst wiąże się z
> koniecznością oglądania facjaty w/w prawnika
> (bo jest zdjęcie)
>
> I teraz mam pytanie:
>
> zawsze wydawało mi się, że w statucie MKS
> Cracovia, który SSA jest już od ponad 10 lat
> jest zapisane prowadzenie sekcji hokejowej (i
> jeszcze jakichś 3 innych, ale to w tej chwili
> nieważne)
>
> a zatem sekcja klubu będąca częścią
> zarejestrowanego SSA jest SSA.
>
> wiec dlaczego Orlik przy aprobacie Ch..ki
> pyerdoli, że jest pierwszy.
>
> Chyba, że SSA wg geniusza prawniczego, to inna
> SSA niż zarejestrowana od dawna MKS SSA. W takim
> przypadku trzeba uczulić Witosa aby nie
> przegapił rejestracji u tego Ch..ka
Pojęcie SSA nie funkcjonuje już w prawie od kilku lat. Zresztą w ww. artykule nie pada ani raz sformułowanie SSA albo sportowa spółka akcyjna.
http://www.dauerman.com.pl/p,442,spolka-akcyjna-czy-sportowa-spolka-akcyjna.html
Natomiast faktycznie nie bardzo rozumiem te zachwyty jakie to Opole jest "do przodu", bo wydaje mi się, że Cracovia i Tychy od dawna działają jako SA, o czym można poczytać n[. tu:
http://prawosportowe.pl/kompromis-w-hokeju.html
[i]Mianowicie jak wynika z art. 15 ust. 3 ustawy o sporcie - "W skład ligi zawodowej w grach zespołowych wchodza wyłącznie kluby sportowe działające jako spółki akcyjne". W związku z czym, jeśli w przyszłym roku zostanie utworzona liga zawodowa i jeśli określony klub będzie chciał brać w niej udział będzie musiał działać w formie spółki akcyjnej. [b]Obecnie w hokeju na lodzie taką formę prawną mają jedynie trzy kluby - Nesta Toruń, GKS Tychy i Comarch Cracovia.[/b] Pozostałe z nich będą musiały przekształcić się w spółkę akcyjną, co dla większości z nich de facto będzie stanowiło konieczność nie przekształcenia się, a utworzenia spółki akcyjnej czy to przez klub sportowy bądź jego członków. A to może rodzić problemy.[/i]
Czepiacie sie ;)
Przeciez w pzhl to standard-mielismy mistrzostwa? Mielismy. Mowil ktos ze to d1a? Ano niechetnie.
Orlik przed kolejnym sezonem jako pierwszy przeksztalcil sie w SA? Ano przeksztalcil sie jako pierwszy. To ze wczesniej zrobilo to pare innych klubow juz nie jest istotne.
Tak dzialaja korporacje-kazde gowno owina w ladny papierek i sprzedadza.
Jeszcze jedna rzecz ze spotkania ze sztabem szkoleniowym, o której zapomniałem, aczkolwiek dla nas kibiców Pasów bardzo ważna.
Było pytanie i była odpowiedź: będzie nowa drużyna, będą nowe koszulki ! :)
Może jakiś konkurs na ich projekt ? Jest chyba wystarczająco dużo czasu, żeby wybrać najlepszą propozycję, a nie 1 - 2 dni jak ostatnio !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)