a widzieliście jak się zdenerwował McCauley w drugiej tercji i walnął w pleksi, to chyba był po kolejnym naszym spalonym ,ale mu się nie dziwie bo zupełny brak komunikacji, zrozumienia między obrońcami i napastnikami mnie tez wkurza
-
-
[31] Cracovia - Naprzód Janów | niedziela, 4.01.2015, godz. 18:30
Siemka jestem z sanoka zalogowałem się tutaj bo jeśli chodzi moje pasje to jeszcze lubię kopaną i kibicuje cracovi w t-mobile jeśli chodzi o hokej coś wam się ta gra nie układa może to wina waszego coach? my w Sanoku też nie mamy dobrych obrońców ale to się jakoś w zły sposób wyrównuję z naszym atakiem u nas piętrus Danton vozdek sinagl endal cichy to prócz czy aż tych to mamy swoich wychowanków od których nie ma co wymagać taka prawda do tego dochodzi to co u was obco zawodzą mecz meczem przeplatamy np. tychy 6:3 jastrzębie 2:1 dzisiaj w topa a ile było przed pp tak czy inaczej macie problem z szatnia moim zdaniem i z trenerem który chyba już się wypalił i potrzeba wam świeżej krwi w Krakowie z całym szacunkiem do Rudolfa za to co w naszej lidze z wami osiągnął pozdrawiam
Ja już nie wiem co jest receptą na nasz team, nie wiem gdzie tkwi problem, na pewno obrona kuleje. Nie wiem kto weźmie to na klatę i czy coś się ruszy, czy będziemy zmierzać do statusu ligowego średniaka, czy też możemy liczyć na jakiś sukces. Na pewno nie jest dobrze. Transfery nietrafione, Laszkiewiczowie poza Cracovią (Daniel mógł jeszcze grać jeden sezon), jakoś wszystko się wykrusza. Nie chcę dramatyzować i siać przedwcześnie paniki, ale z mojego punktu widzenia, moda na "hokejowe majstry" przemija pod Wawelem. Obym się mylił, z drugiej strony pamiętając czasy ściepy na sędziego i sprzęt, chyba nie mam prawa narzekać.
Gra obronna u nas fatalna ,a tu najwięcej mają do powiedzenia nasi defensorzy
Jak atakowaliśmy to nawet fajnie to wyglądało i było wyraźnie prowadzenie do 50 minuty 4-1 i pod kontrolą kiedy zaczęliśmy bronić wyniku wszystko legło w gruzach to z dziś, ale ostatnie inne mecze tylko to potwierdzają z Podhalem czy Sanokiem
bez co najmniej dwóch mocnych obrońców raczej ciężko będzie ugrać cos w tym sezonie ,kto tego nie widzi ,to jest ślepy
Miałem napisać po raz kolejny: zapić, zapomnieć, w następnym meczu grac swoje, ale ile można ? Pisałbym już tak któryś raz z kolei ale to już jest za dużo, tym razem dość ! To nie tak, że jeden mecz nie wyszedł, coś złego się dzieje z naszą drużyną, tylko co ? Może Rudolf wie?
Na pierwszy rzut oka, to Kapitana u nas brak, każdy robi co chce, coś mi się wydaje, że ta rola z całym szacunkiem ale Patryka przerosła !
ANDRZEJ STANOWSKI -cytuje,, Lotii dzis grał tragedię ''panie Andrzeju nie tylko dziś
https://www.youtube.com/watch?v=NIf3LjCBe4I&feature=youtu.be
Czyli Dąbkowski nie zagra wczęsniej niż w lutym; nawet jeszcze nie trenuje :( A początkowo była mowa o jakichś dwóch tygodniach przerwy.
Tradycja diagnostyki i opieki medycznej w klubie o nazwie MKS Cracovia.S.A.
Patrzę na wyniki tej i poprzedniej kolejki i normalnie... yyy... nie wierzę... ;)
Zwrocil ktos uwage jak wzieli nasi trenerzy czas?? :D :D
Rudolfik stal oparty i slowem nic zawodnikom nie mowi a pod koniec podlubal w nosie i napisal cos sobie w tyzeszyciku :D :D
Brak rywalizacji u obcokrajowców i wynik jest taki że się WOŻĄ !!!!! Obrona słaba , Rudi już wypalony bez motywacji , Radzik nie będzie wiecznie nam meczy wygrywał.
Czarnowidztwo widzę ;)
Koleżanki i koledzy, ja rozumiem, że porażka z Naprzodem u siebie boli, ale spokojnie. Niech nikt nie weźmie proszę tego do siebie, ale nie posuwajmy się za daleko. Ujmę to następująco - wczoraj przy okazji wywiadów miałem możliwość kątem oka zajrzeć do naszej szatni i powiem szczerze, że widziałem naszych i widziałem "atmosferę" i nie uwierzę, powtarzam, nie nie sądzę, ale nie uwierzę, że ktoś ten mecz sprzedał i dam sobie za nich rękę uciąć. Nie wyszło, stanęliśmy, przestaliśmy dobrze grać, przestaliśmy jeździć, złapaliśmy kary, oni je wykorzystali i przegraliśmy. Ale naprawdę, to nie jest tak, że jak przegraliśmy to sprzedaliśmy mecz. Nikt wczorajszego meczu nie sprzedał, nikt się nie podłożył i nikt go nie odpuścił. Kto woli wierzyć w teorie spiskowe - proszę bardzo, ale ja zapewniam, widziałem paru naszych po meczu i ręczę, że to co widziałem w 100% przekonuje mnie, że takie teorie nie mają absolutnie żadnych racjonalnych podstaw.
Nikt tego chyba na powaznie nie wzial ;)
Smialem sie bo ktos tam cos wspomnial a ja podlapalem z dawna Klekota ktory po meczu z Sosna odrazu pytal jaki byl kurs na nasza porazke :D :D :D
skandalem jest ta porazka z druzyna półamatorską, w której zawodnicy w grudniu dostali po kilkaset zlotych zaliczki na pensję, a kwintesencją wszystkiego była bramka na 4;4 strzelona przez Marka Pohla majacego 43 lata i na codzień chodzacego do pracy w kopalni....
skandalem była również gra naszych zawodników w Nowym Targu, a tam kwintesencją wszystkiego była bramka bodaj na 2;1 dla Podhala kiedy nasi trzej zawodnicy Pasiut, Adrian Kowalówka i Noworyta wszyscy pojechali do jednego zawodnika Podhala mającego krążek zostawiając resztę bez krycia a Radzik zwyczajnie przed strzałem sią położył i tak 4 juniorska piątka Podhala strzeliła naszej pierwszej piątce nafaszerowanej byłymi i obecnymi reprezentantami kraju bramkę....
Hasło że nasi cudzoziemcy są parodystami jest tylko częściowo prawdziwe i jest to hasło które głoszą nasi krajowi zawodnicy chcąc w ten sposób przykryć swoją słabą postawę...prawda jest bardziej skomplikowana...
moim zdaniem niewiątpliwie graczami na poziomie sa Valcak i Fojtik, Kalus i Stoklasa to efekt budowy zespołu za niewielkie pieniądze, Mc Cauley niestety po takim okresie na pracę i adaptację nie wnosi tyle do grania co powinien, (byłem przeciwko pochopnemu ocenianiu gościa ale dziś trzeba szukać innych rozwiazań, z tym ze zgadzam się z tymi którzy mówią iż najpierw załatwmy nowego lepszego gracza a potem zwalniajmy) przede wzystkim nie broni i jak widać nie nadrobi braków w przygotowaniu, jesli będą lepsi gracze....Liotti mimo ze czasem robi babole to jednak bardzo rzadko natomiast biorac pod uwage dobra jazdę i doswiadczenie jest wg mnie naszym najlepszym obrońcą co było widać w pólfinale Pucharu Polski gdzie na szybkim lodzie nie miał żadnych problemów a biorąc pod uwagę nasza nędzę w obronie to naprawdę tzeba mieć kozaka aby się go pozbyć.
Ale dlaczego powszechna jest teza że nie mamy obrony wszak mamy byłych lub obecnych reprezentantów kraju: Wajda, Noworyta, Adrian Kowalówka, Kruczek, Kłys, Dąbkowski ???? otóż kazdy z tych gości gra ponizej swoich mozliwości, połowę z tego co grali w ubiegłym sezonie i to jest przyczyna naszej słabości w obronie.
I teza generalna w Cracovii zaczęli rządzić zawodnicy, którzy w d...pie mają trenera, myślenie o całym zespole, o odpowiedzialnosci w grze, najłatwiej jest napie...ć na cudzoziemców samemu grając pytę
Bo prawda jest taka że aby krytykować to samemu trzeba być w porządku....paru zawodników jest do wymiany ale nie tylko cudzoziemców.
Słowem sezon raczej stracony w pierwszej rundzie trafiamy na Podhale i dostajemy bęcki bo do tego to zmierza...choc swoją droga ta druzyna ma potencjał nawet z takimi "parodystami" cudzoziemcami i z takimi słabo grającymi krajiowcami jestesmy w czołówce a jakby nie nienormalny" mecz w Targu i trochę odpowiedzialności wczoraj bylibyśmy liderem....
I tę analizę klekota polecam wziąć sobie do serca.
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zwrocil ktos uwage jak wzieli nasi trenerzy czas??
> :D :D
Ja zwróciłem uwagę, ale już nie chciałem o tym pisać.
Czas został wzięty przy stanie 4:4 (o ile się nie mylę). Można było wziąć czas przy stanie 4:3...
A do analizy Klekota dodam, że gdybyśmy wygrali w NT i wczoraj (oba za 3 punkty) to nie bylibyśmy liderem. Mielibyśmy tyle samo punktów co Tychy i gorszy z nimi bilans.
Poza tym dyskusyjne wydaje mi się, żeby jacyś tam zawodnicy "rządzili". Zdają chyba sobie dobrze sprawę, że jak ktoś "poleci" to w pierwszej kolejności oni, a nie trener.
Ale może mało wiem...
O ile teoria o "bukach" zapewne mija się z prawdą (choć po wczorajszym wyniku przez chwilę pewnie niejednemu stanęła przed oczyma), o tyle nie dam sobie wmówić, że w obecnej drużynie jest team spirit. I sądzę, że jego brak jest pewnie pośrednim sprawcą takich wyników jak wczoraj czy w NT.
Porownujac do stranieri Tych i Sanoka nasi sa parodystami.
Niestety ale zostalismy w tyle z obcokrajowcami.
Tacy stranieri jak Endal,Cichy ,Zatko,Sinagl,PietrusTuron czy nawet Richter(wszyscy sts) oraz Mojzis, Besch,Krotoszkin,Kuzin oraz Vitek sa jednak lepszymi zawodnikami niz my posiadamy.
Owszem PO zweryfikuje wszystko ale nie widze zawodnika mogacego robic roznice jak w innych zespolach.
Endal,Sinagl,Krotoszkin i Kuzin w PP grali poprostu rewelacyjnie i oni w PO beda gwiazdami a u nas niestety lipnieto wyglada.
Nie sadze ze Valcak z Fojtikiem wroca do mistrzowskiej formy a Stoklasa czy Kalus wystrzala niespodziewanie.
O przyszlym zbieraczu bawelny nie wspomne ;)
Zostalismy w tyle i ja sadze ze sezon mozezsie powtorzyc z zeszlego sezonu.Obym sie mylil ale zle to wyglada od dawna nie tylko po tych dwoch porazkach.
Okienko zamyka się 31 stycznia, jak ktoś wysłuchał konferencji do końca ten wie dlaczego jakoś tu nie dramatyzuje.
Wzmocnienia będą, ale jaki jest powód takiej mojej tezy??
Wszystko jest na konferencji po meczowej, a raczej w jednym pytaniu kolegi ŻK ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)