garry
W europarlamencie PiS i PO są w różnych frakcjach
-
-
spory polityczno-ideowe III
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> garry
> W europarlamencie PiS i PO są w różnych
> frakcjach
No a cameron jest w opcji PIS-u ;-)
PO,SLD,RP,PSL jak i również naturalnie "jedyny", "słuszny" i "prawicowy" Peace (sic!) potrafią umiejętnie wpisać się w myśl działania starej jak świat zasady "dziel i rządź", a ciągłe podgrzewanie wewnętrznych konfliktów pomaga tej grupie niewątpliwie utrzymać okrągłostołowy porządek rzeczy ;)
drzewo
Uważam że mylisz się, te podziały doprowadziły juz do kilku tragedii, wątpie by to było umówione....
zubereg
Nie mi oceniać indywidualne sumienia posłów jak i ich troskę o losy Polski. Ja jedynie wspominam tu o metodach inżynierii społecznej tzw. socjotechnice.
drzewo Napisał(a):
> Dla zainteresowanych:
> Przy okazji poniżej zostawiam link gdzie można
> zapoznać się z ciekawymi fragmentami z tejże
> właśnie książki
Kilka dni temu przeczytałem Oprawców, tego autora. W Bestie też się zaopatrze.
znakomita inicjatywa, naprawdę:
John Godson i Robert Biedroń wydają wspólne oświadczenie w sprawie szacunku dla gejów:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13362914,Godson_i_Biedron_ramie_w_ramie_apeluja_o_wzajemny.html
nareszcie coś co buduje, a nie rujnuje w tym kraju,
zarówno Biedroń jak i Godson to jednak klasa,
ciekawe czy na to samo zdobyłaby się Pawłowicz wobec Grodzkiej,
nie spodziewam się jednak niczego dobrego po tej Herod-Babie z PiS
Biedroń to niezbyt inteligentny tęczowy wesołek ale chyba dość sympatyczny i ugodowy.
Nie Grodzką tylko Grodzkiego, stop z tymi pseudonaukowymi teoriami o zmianie płci. Nawet jak przejdzie tysiąc operacji plastycznych to nadal będzie facetem bo nie jest w stanie zmienić kodu genetycznego. Nauka dla takich jak on jest bezlitosna, to jest facet i koniec, żadne pseudonauki typu gender studies tego nie zmienią. Zresztą według światowej organizacji zdrowia transseksualizm ( Grodzki ) jest chorobą i należy facetowi współczuć z powodu zaburzeń osobowości.
buehehehe Biedny Godson tak się wystraszył opinii postępowców, że aż dostał halucynacji w której Jezus zamiast wzywać do nawrócenia i pokuty, popierał dialog z "mniejszościami seksualnymi". Ja takich wizji nie miewam nawet po mojej ulubionej używce z Kolumbii ;) Co do Biedronia, abstrahując od jego preferencji (które mnie akurat nie obchodzą, ale np. Szymona Niemca to bardzo nurtuje) gość jest merytorycznie słabszy od niejednego wójta.
Do tego zakrawa na bezczelność, że mówi o pokoju, szacunku, dialogu, a sam napierdalał petardami na nielegalnej blokadzie Marszu Niepodległości w 2010, w ramach wolności słowa dopuszcza karanie więzieniem za krytykę pedalstwa, pod pozorem ścigania "mowy nienawiści".
Natomiast jeśli chodzi o Bęgowskiego/Grodzkiego, czy jak się aktualnie nazywa to jeden z moich wykładowców pamieta go z czasów ZSP i jakoś nie przypomina sobie jego cierpień związanych z poszukiwaniem tożsamości, a za to co nieco wspominał o jego zacięciu do bunga bunga i to bynajmniej nie z chłopcami ;)
Cóż, kiedyś politycy, zarówno centrolewicowi, jak centroprawicowi zajmowali się przynajmniej istotnymi problemami, dzisiaj to jest już tylko groteskowy spektakl.
A.W.B. Napisał(a):
> stop z tymi
> pseudonaukowymi teoriami o zmianie płci. Nawet
> jak przejdzie tysiąc operacji plastycznych to
> nadal będzie facetem bo nie jest w stanie
> zmienić kodu genetycznego. Nauka dla takich jak
> on jest bezlitosna, to jest facet i koniec, żadne
> pseudonauki typu gender studies tego nie zmienią.
To wszystko jest dużo bardziej skomplikowane niż Ci się wydaje, nawet na poziomie samej genetyki, a płeć wedle jak najbardziej naukowych teorii i definicji to nie tylko genetyka.
http://www.rp.pl/artykul/573068.html
Ro Man Napisał(a):
> zarówno Biedroń jak i Godson to jednak klasa,
Jeżeli Biedroń to dla Ciebie klasa to na prawdę winszuję zauroczenia..
Nie dość że Bęgowski jest komunistycznym aparatczykiem to jeszcze ma zaburzenia osobowości i wydaje mu się że jest babą.Na litość Boską kto na takich ludzi głosuje???Płci nie da się zmienić,to że pan Krzysztof (twierdzi) że pozbył się "ptaka" nie czyni go kobietą.
Jestem zawiedziony niekonsekwencją konserwatywnego skrzydła PO,Gowin się postawił Tuskowi w wiadomej sprawie a teraz się kaja.To samo Godson,najpierw jedzie po gejfrutach a teraz się mizia z Biedroniem.Łudziłem się nawet że Gowin stanie na czele nowej centroprawicowej partii, ale to chyba nierealne.
eplv Napisał(a):
> To wszystko jest dużo bardziej skomplikowane niż
> Ci się wydaje, nawet na poziomie samej genetyki,
> a płeć wedle jak najbardziej naukowych teorii i
> definicji to nie tylko genetyka.
>
> http://www.rp.pl/artykul/573068.html
Czyli co oprócz genetyki ? Świadomość ? Transseksualizm jest traktowany jako choroba zaburzenia świadomości płciowej.
Wada genu ( jak w/w artykule ) a transseksualizm to dwie, różne kwestie.
Ro Man Napisał(a):
> znakomita inicjatywa, naprawdę:
>
> John Godson i Robert Biedroń wydają wspólne
> oświadczenie w sprawie szacunku dla gejów:
Trzeba być naiwniakiem, żeby wierzyć w spontaniczność akcji jednego i drugiego.
> nareszcie coś co buduje, a nie rujnuje w tym
> kraju,
>
> zarówno Biedroń jak i Godson to jednak klasa,
Klasa, właśnie mozna przeczytać
[i]Zaapelowali w nim do swoich zwolenników, którzy - mimo że mogą stać w przeciwstawnych obozach ideologicznych - powinni znaleźć sposób na prowadzenie dyskusji bez wzajemnego obrażania się.[/i]
A kto się nie ugnie HomoLobby będzie miał przesrane.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/46596-tolerancja-w-wykonaniu-lewicy-postepowa-mlodziez-akademicka-szykanuje-prof-zawadzkiego-sygnatariusza-listu-w-obronie-prof-pawlowicz
> ciekawe czy na to samo zdobyłaby się Pawłowicz
> wobec Grodzkiej,
Ulepiłem wczoraj bałwana, a dzisiaj go przeproiłem, że go nazwałem bałwanem. Jestem z tego dumny, że moj bałwan nie jest już bałwanem.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sprzedaz-tygodnika-uwazam-rze-ostro-w-dol
A.W.B. kod genetyczny jednak zmienia się podczas transfuzji krwi i tutaj już genetyka działa.
Prosiłbym o nieobrażanie mojej posłanki czyli Anki Grodzkiej.
Każdy może głosować jak chce.
Ja od czasu tragicznej śmierci mojego Ojca Pasiaka - 10 maja 2012 r. nikogo nie obrażam i nie mam zamiaru.
WOLNOŚĆ dla mnie jest NAJWAŻNIEJSZA!
Zmienia ale nie jesteś go w stanie zmienić w takim stopniu aby wpływał na płeć. Jednym słowem - biologicznie Grodzki to nadal facet i tysiąc operacji plastycznych nie zmieni go w kobietę.
Nikt tu Grodzkiego nie obraża, ja mu nawet współczuję ( tak jak każdemu choremu ) i nie widzę powodów aby nabijać się z chorej osoby cierpiącej na zaburzenie płciowej tożsamości.
AWB tu nie chodzi o chorobę Grodzkiego. Tu chodzi o to, że facet jest cwany. Jakby był tylko chory, to by się przechadzał w damskich ciuchach po pokoju i łazience i nie byłoby żadnego "problemu Grodzkiej".
Tutaj raczej jest problem Waszego dość prymitywnego postrzegania świata.
To jest problem Waszego lęku , tak ZALĘKNIENIA że może być inaczej.
To jest problem nie mój - człowieka żonatego z dzieckiem - ( być może ktoś , coś chciałby mi coś "powiedzieć" typu:
"pedał, ye bany pedzio, zbok, itp itd"
Tu jest problem nie genetyki , tylko psychiki i niczego więcej.
Bo Anka Grodzka - nawet przeze mnie (czasami-przyznaję) podczas picia browarów wyszydzana, jest o niebo lepsza niż Dorn - alkoholik i zdrajca
O niebo lepsza niż Pawłowicz jałowa w swoim pustym życiu bez dziecka i męża .
Zrozumcie że to że masz prawo obrażać Ankę Grodzką - tak byłego Krzysztofa - i robienia sobie z tego faktu podśmiechujek to jest
WARTOŚĆ , wartość z której korzysta TYP - KOMUNISTA - PARSZYWY PIES- LESZEK MIIIILER
Vojnar Napisał(a):
> Tu jest problem nie genetyki , tylko psychiki i
> niczego więcej.
Nudne już to się robi. Z trzy razy już tu pisałem że nie jest to problem genetyki bo Grodzki jest i mimo operacji plastycznych nadal będzie mężczyzną a problem psychiczny Grodzkiego jak najbardziej istnieje - facet jest po prostu chory na zaburzenia świadomości płciowej ( transseksualizm jest jedną z chorób psychicznych na liście WHO, jak nie wierzysz to sobie sprawdź ). Ja nikogo nie obrażam, przestawiam tylko suche fakty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)