Ian Thorpe; nie nadymaj się tak. Sprawa była powszechnie znana, opisywały ją wszystkie media, łącznie z Gazetą Polską. A rozwód państwa Hejke to była mydlana opera na prawicy
a co do Terleckiego również opisywałem fragment opublikowanej autobiografii Kory gdzie sama to napisała a Terlecki nie musiał temu zaprzeczać. To nie ja grzebie komuś po koldrą wykorzystując tajne policyjne akta tworzone w złej wierze
ja odnoszę się do oficjalnych wypowiedzi bądź faktów opartych na publicznej działalności tych osób
-
-
spory polityczno-ideowe III
Roman
[i]ja odnoszę się do oficjalnych wypowiedzi bądź faktów opartych na publicznej działalności tych osób[/i]
To podaj linka do oficjalnego info o Kurtyce
misiu, nie nadymam się....trudno mi się nadymać "produktem" medialnym współczesnego świata. Ty się Romuś odnosisz do "szamba" które nazywasz faktami czy wypowiedziami dla mediów i dlatego nie jesteś partnerem w dyskusji. Dla mnie szambo pozostaje szambem, a w szambie lubi się taplać tylko gówno...Kończę z mojej strony, a teraz możesz się ponapinać....
czy to będzie alternatywa do oddania głosu w wyborach ? "Narodowcy łączą siły"
http://www.rp.pl/artykul/182403,974236-Narodowcy-lacza-sily.html
https://www.facebook.com/RuchNarodowy.net Zwróćcie uwagę, że profil Ruchu Narodowego na facebooku w ciągu kilku godzin zalajkowało ponad 10 tys. osób. Uchylę rąbka tajemnicy i powiem, że już niedługo w Krakowie odbędzie się konferencja na której będzie można dowiedzieć się więcej o naszych planach :)
10 tysięcy! Ja od 2005 roq tu nastukałem niespełna 8.000. Widzę pierwsze sukcesy. Jako premiera proponowałbym profesora Grotta.
Ja polubiłem przy 5 tysiącu i szczerze wątpiłem czy się uda dobić do tej dyszki dziś. Uznanie.
Natomiast samej kampanii internetowej nie przeceniałbym. Przypadek choćby JKM pokazuje, że dobry internetowy PR nie przekłada się na realny potencjał. Dobrze więc, że robicie objazdówkę po Polsce i konstruujecie regiony.
BTW, jak NOP podchodzi do całej inicjatywy RN?
W ruchu narodowym, monarchistycznym, konserwatywnym etc. typowy jest tak zwany przerost formy nad realnością. Na przykład jest taki regent polski, jakiś faciu co się dziwnie przebiera, ma wąsy, ubrany jest we frak, jest przepasany szarfą i nosi krzyż kroju maltańskiego; ONR dzieli się na brygady, mimo iż brygada w wojsq liczy przeciętnie 2000-3000 ludzi, a w takiej brygadzie ONR może być 100.
NOP nie jest zainteresowany współpracą z innymi organizacjami narodowymi w Polsce. Nie bierze udziału w inicjatywie Ruchu Narodowego, tak samo nie uczestniczy w Marszu Niepodległości, organizując własną akcję we Wrocławiu.
Geoś, ten regent o którym piszesz to zapewne Leszek Wierzchowski. Faktycznie dziwaczny gość, praktycznie nikt nie traktuje go poważnie, czego np. o prof. Bartyzelu powiedzieć nie można. Co do ilości, to pamiętaj, że nie ilość, a jakość ;) Jak wiesz, w społeczeństwie postindustrialnym organizacje o charakterze ideowym nie są tak liczne, jak ruchy narodowe, socjalistyczne etc. w I poł. XX wieku. Mimo to w ostatnim czasie widać w Polsce b. duży rozwój środowisk narodowych.
Moja młodzieńcza sympatia do Bartyzela już dawno zanikła. Facet myśli kategoriami zupełnie nie przystającymi do rzeczywistości. Nie da się go, mimo najszczerszych intencji i życzliwego nastawienia, czytać. Jak czytam Bartyzela to mi się przypomina dysqsja sprzed ponad 20 lat między Michnikiem a Alainem Besanconem. Michnik mówił, że komunizm upadł naprawdę, a Besancon, że tylko na niby. No przecież do cholery on umarł naprawdę. Jak czytam Gazetę Polską to nie odnoszę wrażenia, żeby była w czymkolwiek mądrzejsza od Gazety Wyborczej.
Oczywiście, że ruchy społeczne po 1968 są innego typu niż dawniej, przede wszystkim nie są już klasowe. Tym niemniej, jak mi się wydaje, powrót do partii ideologicznych może nastąpić. Sęk w tym, że mogą to być ideologie, jakich nie możemy dzisiaj przewidzieć.
brutalny atak lewicowej Krytyki Politycznej na akcję radykalnych lewaków w Warszawie
[b]NIE NISZCZCIE ZABYTKÓW, DO CHOLERY![/b]
Wracam do domu i dowiaduję się, że ktoś oblał czerwoną farbą butik Macieja Zienia. Patrzę na zdjęcia i mam ochotę w coś kopnąć.
Gdzie ten butik? Na warszawskiej ulicy Mokotowskiej. W którym miejscu? W kamienicy znanej z rzeźb atlasów w ubiorach krakowiaka i górala...
więcej tu:
http://www.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20130130/nie-niszczcie-zabytkow-do-cholery
hehehe, typowe czerwone myslenie. precz z kapitalizmem, no chyba ze chodzi o moj kapital:)
czerwona ksiezniczka sie oburzyla na akcja innych czerwonych, ktorzy serio potraktowali czerwone przekazy - pewnie dlatego, ze akurat zniszczono prace Jej matki.
obluda, hipokryzja, klamstwo - to jest wpisane w czerowne talatajstwo, precz z komuna!
Kto to jest ten Zień?
Ja tylko krótko, bo jestem umówiony na rozmowę z Panią Dziekan. Chciałbym na razie tak ogólnikowo nawiązać do wyżej przeczytanych sporów między Rafim a Rufusem.
Rufus zrób jakąś metodologię, a potem oblicz korelację między życiorysami rodziców i karierami ich dzieci w zawodzie dziennikarza. Weź pod uwagę, że nauka speqlacyjna umarła już za czasów Galileusza. Nie zdziwiłbym się, gdyby Ci wyszło, że kariery te są silnie skorelowane z rodziców byciem komunistami i opozycjonistami, a słabo skorelowane z byciem nikim znaczącym po stronie tak czerwonej, jak i burżuazyjno-opozycjonistycznej.
Zabytki w historii niszczyli różni ludzie: Rzymianie zrównali z ziemią Kartaginę (przecież mogli pomyśleć, że kiedyś będzie to zabytek), talibowie wysadzili posągi buddyjskie, komuniści wysadzili cerkiew w Moskwie, kortezowcy i pizzarowcy przetapiali rzeźby na sztabki złota.
Sorry, ale musze spadać. Chciałbym pojechać dziś do Wodzia.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13342776,Autorzy_niepokorni_wracaja_do_Hajdarowicza.html?lokale=krakow#BoxWiadTxt
Nigdy nie mów NIGDY!!!
CRACOVIA DUMA POKOLEN!!!
Niepokorność jak widać zależna jest również, a może przede wszystkim od stanu konta :)
Szumlewicz ostatnio po ostry towar sięgnął. Na Facebooku bełkoce jak potłuczony, jakby mu się obyczajówka KP lub RP marzyła. :)
[i]"Chrzciny dzieci powinny być zakazane. Nie rozumiem jak można włączać człowieka do organizacji kościelnej bez jego wiedzy i zgody. Równie dobrze można byłoby zapisywać niemowlaki do partii politycznych. Tego typu działania opierają się na traktowaniu dzieci instrumentalnie, a do tego mają konsekwencje prawne."[/i]
oraz
[i]"Niemal wszyscy jesteśmy biseksualni, tylko duża część społeczeństwa (szczególnie męska) tłumi swoje homoseksualne pragnienia. Homofobia często bierze się z wyparcia homoseksualnych potrzeb przez mężczyzn, którzy czują kulturowy obowiązek bycia samcami alfa."[/i]
Doceniam lewacki zapał i entuzjazm, ale mózgownica ostatnio chyba wyparowuje mu przez dziurkę w czaszce.
Pomysł dotyczący chrzcin jak najbardziej trafny.
1. Co się tyczy chrzcin, to Kościół Katolicki (dalej: KK) wychodzi z założenia, że człowiek będzie wzrastał w rodzinie katolickiej, a Duch Święty działa już od poczęcia, więc "opłaca" się ochrzcić człowieka jak najwcześniej. Jednak z uwagi na to, że wzrastanie w rodzinie katolickiej nie jest już tak pewne i oczywiste jak dawniej, zagadnienie sensu chrzczenia człowieka nieświadomego tego aktu powraca. W związq z tym wielu całkiem poważnych teologów KK zastanawia się, czy nie przejść na chrzest osób świadomych tego aktu. Byłaby to zapewne rewolucja. Kiedy człowiek jest świadomy? Pierwsza Komunia następować mogłaby bezpośrednio po chrzcie (chrzest gładzi wszystkie grzechy, nie tylko pierworodny). Chyba u Appolinaire'a czytałem kiedyś taki zabawny text jak faciu sobie jeszcze chciał trochę pogrzeszyć, a dopiero potem się ochrzcić.
2. Teza o powszechnym bisexualizmie jest wprawdzie prawdziwa (wśród ludzi nie ma czystych heteryqw ani czystych homosiów). Ale jedna z tych "orientacji" dominuje nad drugą, tak że druga jest szczątkowa, podprogowa, a więc nieuświadomiona. U zdecydowanej liczby osób dominuje orientacja heterosexualna, u nielicznych homosexualna.
spq1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pomysł dotyczący chrzcin jak najbardziej trafny.
A to jest jakis konstytucyjny obowiązek udzielania chrztu dziecku? Nic mi na ten temat nie wiadomo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)