Gargamel tylko po co ta gra tyłem do bramki i zastawianie się? To jest antyfutbol, którego ja osobiście nie cierpię. Czasem się to przydaje w końcówkach meczów, a tak to... Ślusarskiego już mieliśmy i na tym zakończmy ;)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Napastnik "dobrze grający tyłem do bramki" jest w piłce nożnej równie przydatny, jak w lekkoatletyce biegacz dobrze biegający tyłem do mety.
Mamy na tyle inteligentnych zawodników grających do przodu, że często grę kończymy na 16. W każdym meczu zdarzają się takie sytuacje, że przeciwnik nas dominuje. Czasem nie ma innego wyjścia, tylko wykopać tę piłkę do przodu. Taki napadzior WALCZĄC o górną piłkę DAJE CZAS na odetchnięcie defensywie.
Jak już wcześniej wspominałem posługując się cytatem Santo, wysoki napastnik byłby również przydatny w polu karnym przy dośrodkowaniach. Na dzień dzisiejszy mamy 2 takich zawodników (Polczak i Covilo, ale to są defensywni zawodnicy).
Miszczu - Futbol zabijają sędziowie, a nie taktyka. Owszem niektóre kluby będą grać ultraofensywnie bo mogą sobie pozwolić na zaje***** zawodników (Bayern, Barca) , niektórzy będą murować bramkę (Chelsea) w piłce chodzi o to by jak najwięcej wygrać, a styl jest nieważny (nasz przykład za Stawowego 2012-2014). Sam osobiście jestem zwolennikiem solidnej drużyny, w której nie ma słabych punktów, każdy jest odpowiedzialny za swoje zadanie i w 100% je realizuje (Bayern z 2013)
Aston - Szkoda, że większość klubów europejskich poluje na takiego napastnika. I kilku z nich jakoś zawsze znajduje się w "dobrym" europejskim klubie.
Podaj przykład takich napastników. Są tacy, którzy potrafią się zastawić i grać tyłem do bramki jak np Zlatan, ale to nie są jego główne atuty.
Na kontrę dużo lepszy jest szybki drybler, który wyjdzie spod krycia i ściągnie na siebie kilku obrońców, potrafi grać inteligentnie i dograć (typ Nowaka). Nie typ, który będzie kaleczył piłkę przy narożniku. Wysoki i silny napastnik by się przydał, ale na pewno nie taki typ jak Abbott. Prędzej taki typ jak Chinyama Bo Ty zdaje się mówisz o gościach, którzy jedyne co potrafią to zastawienie się i gra tyłem do bramki, czasem strzał z dyni.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Napastnik "dobrze grający tyłem do bramki" jest
> w piłce nożnej równie przydatny, jak w
> lekkoatletyce biegacz dobrze biegający tyłem do
> mety.
Mistrzunio :D
napastnik grający tyłem do bramki? nie. wielki napastnik walący bramy z barbary. to jest cel. jeśli będzie przy tym techniczny to ja nie widzę problemu. Daje nawet na tacy van der Biezena.
jeśli chodzi o przykłady to coś w stylu Drogby. No jasne, że przesadzam bo on był napastnikiem kompletnym (technika, siła, masa, uderzenie, głowa, szybkość, rzuty wolne, rzuty karne.). W Polskiej lidze raczej kogoś na tym poziomie nie znajdziemy. Uważam jednak, że nawet opcja dużego napastnika ze słabą techniką by się mogła sprawdzić i dać dodatkowe pole manewru trenerowi. Taki Trytko czy wspomniany Demjan nie mieliby prawa sie obrażać na siedzenie na ławce a płacić im też nie trzeba niewiadomo ile. Byłaby to opcja. Wrzutki muszą kończyć się dośrodkowaniem w pełnym biegu.
SaNtO Napisał(a):
> napastnik grający tyłem do bramki? nie. wielki
> napastnik walący bramy z barbary. to jest cel.
> jeśli będzie przy tym techniczny to ja nie
> widzę problemu. Daje nawet na tacy van der
> Biezena.
>
> jeśli chodzi o przykłady to coś w stylu [b]Drogby.
> No jasne, że przesadzam bo on był napastnikiem
> kompletnym (technika, siła, masa, uderzenie,
> głowa, szybkość, rzuty wolne, rzuty karne.). W
> Polskiej lidze raczej kogoś na tym poziomie nie
> znajdziemy.[/b] Uważam jednak, że nawet opcja
> dużego napastnika ze słabą techniką by się
> mogła sprawdzić i dać dodatkowe pole manewru
> trenerowi. Taki Trytko czy wspomniany Demjan nie
> mieliby prawa sie obrażać na siedzenie na ławce
> a płacić im też nie trzeba niewiadomo ile.
> Byłaby to opcja. Wrzutki muszą kończyć się
> dośrodkowaniem w pełnym biegu.
No coś Ty w polskiej lidze nie znajdzie się kogoś na poziomie Drogby? Na pewno?
;)
Tak w temacie Dawida Nowaka i prawdopodobieństwa, że do nas wróci (jeśli prawnie będzie to możliwe)
Jeszcze zanim pojawiły się jakiekolwiek medialne informacje o tymże jest jakaś opcja odwieszenia kary, Dawid był widziany na terenie Comarchu (w tym samym czasie w firmie obecy był prezes Filipiak)
Przypuszczałem, że to przypadek i że może był po prostu w IMEDie na jakichś badanich, ale teraz mysle, że jednak prowadzili jakieś rozmowy o opcji powrotu.
PS: Na parkingu podziemnym ktoś mu stuknał Audiczkę - podobno strasznie się pieklił ;)
Kicaj Napisał(a):
> Tak w temacie Dawida Nowaka i prawdopodobieństwa,
> że do nas wróci (jeśli prawnie będzie to
> możliwe)
> Jeszcze zanim pojawiły się jakiekolwiek medialne
> informacje o tymże jest jakaś opcja odwieszenia
> kary, Dawid był widziany na terenie Comarchu (w
> tym samym czasie w firmie obecy był prezes
> Filipiak)
> Przypuszczałem, że to przypadek i że może był
> po prostu w IMEDie na jakichś badanich, ale teraz
> mysle, że jednak prowadzili jakieś rozmowy o
> opcji powrotu.
>
> PS: Na parkingu podziemnym ktoś mu stuknał
> Audiczkę - podobno strasznie się pieklił ;)
Ja bym się wk. U rw ił a nie piekilił :)
MSC Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > coś w stylu Drogby. No jasne, że przesadzam bo on był napastnikiem
> > kompletnym (...)
> > Polskiej lidze [b]raczej[/b] kogoś na tym poziomie nie znajdziemy. Uważam jednak, że nawet opcja
>
>
> No coś Ty w polskiej lidze nie znajdzie się
> kogoś na poziomie Drogby? Na pewno?
No przecież zastrzegł, że raczej nie znajdziemy.>:D<
Nowak teraz obecny na Wielickiej na meczu rezerw.
Nie wiem czy było, ale nasz niedoszły cel, Dwaliszwili jutro na medycznych w Pogoni Szczecin.
Trzeba dodać,że Dwaliszwili to typ Abbotta.Zawodnik,który świetnie gra tyłem do bramki (:P)
P.S.Gargamel,nie denerwuj się ;)
On kiedyś grał przodem do bramki, ale raz się niepotrzebnie odwrócił i tak już mu zostało.
http://www.legia.sport.pl/legia/1,139320,18635865,plotki-transferowe-legia-pozyska-lewego-obronce-warunek-awans.html#BoxSportLink
taki koleś by nam się przydał na LO. Szczegółnie wobec kontuzji Huberta, nie wiadomo jak poważnej
Kolejny Serb by nam się raczej nie przydał
no tak, spoza UE. Zapomniałem. Anyway dobry LO by się przydał.
Tak na dobrą sprawę,to już przed sezonem było wiadome,że nie dysponujemy żadnym,w miarę dobrym nominalnym lewym obrońcą.Jaroszyńskiego nie liczę(słaby),Wawszczyk(ostatecznie nie trafił,a i tak to dopiero ewentualnie melodia przyszłości).Wołąkiewicz nie jest lewym obrońcą.Dlatego sprowadzenie LO to był/jest priorytet.Zupełnie nie rozumiem dlaczego większy nacisk był na sprowadzenie napastnika(Zieliński mówił w wywiadach,że przede wszystkim szukamy napastnika),niż na lewego obrońcę.Owszem,może na tej pozycji zagrać wspomniany Wołąkiewicz.Może zagrać Wójcicki,Rymaniak i pewnie Deleu...ale to wszystko jest na zasadzie zapchajdziury.Powinien być(na wczoraj)sprowadzony zawodnik,i w razie jego ewentualnej kontuzji/kartek mógłby go ktoś zastępować.U nas to wygląda tak,że zapchajdziura Wołąkiewicz ma teraz kontuzję i...zagra za niego kolejny zapchajdziura.
Lewego obrońcy potrzebujemy.
kristhc Napisał(a):
> http://www.legia.sport.pl/legia/1,139320,18635865,
> plotki-transferowe-legia-pozyska-lewego-obronce-wa
> runek-awans.html#BoxSportLink
>
> taki koleś by nam się przydał na LO.
> Szczegółnie wobec kontuzji Huberta, nie wiadomo
> jak poważnej
Jak cwks bierze tego jugola to sprobowac wyviagnac Brzyskiego, wiadomo, mlody nie jest ale chyba najlepsza lewa noga w ekstraklasie
właśnie czekałem na wpisów na temat nogi Brzyskiego.
najlepsza, kiedyś druga po Marciniaku :D
gość bije wszystkie wolne, rogi, a nijak na głowę swoich partnerów trafić nie może.
rzeczywiście najlepsza noga :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)