To czekamy na jeszcze dwóch 🇫🇮😉
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Czyli w porównaniu do zeszłego sezonu, ubędzie miejsca dla młodych kosztem większej ilości Finów. Wychodzi na to, że mamy zakusy na lepszy rezultat niż w minionym sezonie.
Rok temu zaczynaliśmy z 7 stranieri i tylu samo będzie teraz.
Nic nie ubywa.
OK, faktycznie.
Poważna sprawa z bramkarzem
Po tych wynikach w sparingach nie wygląda to dobrze. Wiadomo są to tylko przygotowania do sezonu..
Oglądał ktoś te mecze? Jak to się ma w realu? Dużo pytań jak na ten czas :(
[quote]#post1689401 Poważna sprawa z bramkarzem[/quote]
Nie panikuj, lekki uraz.
Szybko wróci 😉
[quote]#post1689403 Po tych wynikach w sparingach nie wygląda to dobrze. Wiadomo są to tylko przygotowania do sezonu..
Oglądał ktoś te mecze? Jak to się ma w realu? Dużo pytań jak na ten czas :([/quote]
Tzw. "mądrość ludowa" głosi że w sparingach wygrane cieszą, a porażki uczą 😀
Na pewno ważna u nas będzie rola bramkarza oraz dysponowanie czasem jego gry.
@Lenny#15924 to pokazuje że przydałby się drugi bramkarz ;)
Co do bramkarza to podczas mrożenia krążka został mocno udeżony, w głowe.
Podejrzenie wstrząsu mózgu i dlatego zjechał.
- Edytowany
[quote]#post1689491 Co do bramkarza to podczas mrożenia krążka został mocno udeżony, w głowe.
Podejrzenie wstrząsu mózgu i dlatego zjechał.[/quote]
Nie widziałem, więc nie chcę generalizować, ale wg powyższego opisu powiem, że nie kumam takich sytuacji zdarzających się na goalie w ogóle, a już w sparingu to w szczególności.
Parę lat już minęło, nawet ponad 10, więc chyba można już o tym pisać "na otwartym"... Taka sytuacja kiedyś była co mi się teraz przypomniała z moim udziałem, miałem akredytację, to było w 1szej połowie 2giej dekady 21 wieku. Mieliśmy wtedy pewnego zagranicznego zawodnika o dość krewkim temperamencie. Na początku bytności owego zawodnika u nas trafił się taki mecz, w którym poszedł strzał taki "na zamrożenie albo zmianę", nie było kotła pod bramką, z dużego dystansu, mało groźny, ot żeby poleciało na bramkę, No i nasz pojechał za tym strzałem, na bramkarza rywali (dość uznanego, o sporej renomie w naszej lidze). Goalie nakrył gumę łapawicą jak nasz był co najmniej z 5 m od niego albo i więcej. I ów nasz pojechał do końca, nie tyle na samego goalie, co na jego rękę. Wręcz przyspieszył nawet i ze 30 cm przed tą łapawicą zrobił hop i mu przeleciał łyżwami tak z 10 cm nad ręką. Oczywiście zawodnicy rywala do naszego wystartowali, trochę się wzajemnie poszarpali, poszła z tego jakieś drobna kara dla naszego (nie meczówka, nie pamiętam czy tylko dwójka czy 2+10). Oczywiście nasz dostał brawa od trybun, drużyna potem grała w osłabieniu. No i po meczu robiłem nagrania (akurat nie z tym zawodnikiem wtedy), po nich ów zagraniczny zawodnik mnie zaczepił i mówi że fajnie że mi i innym fanom się podobało, że dziękuje za brawa, że on nam da widowisko pod wieloma względami itp, że twardo trzeba, że bramkarzowi nie wolno odpuszczać. Na szczęście nie zdążyłem nawet odpowiedzieć, bo wtrącił się jeden z naszych doświadczonych zawodników i pomimo mojej obecności (a może właśnie dlatego, że było to przy mnie) w dość kategorycznych słowach wyjaśnił tamtemu żeby nie szukał poklasku u kibiców za takie rzeczy, bo to było głupie i oni nie życzą sobie takich zagrań na bramkarzu rywali, a poza tym oni musieli potem za tą jego niemądrą grę zapierdzielać w osłabieniu. Kilku innych obok pokiwało głowami i dodało, że "that's right". Więc... podejrzenie wstrząsu mózgu u bramkarza? W sparingu? K..a jak to jest w ogóle możliwe?!?
Myślisz że Cracovii za dobrze szło i Słowacy chcieli się pozbyć bramkarza żeby wynik był na ich korzyść? Tak czy inaczej potrzebujemy dobrego zmiennika w takich sytuacjach.
Dorabianie historii i tyle.
[quote]#post1689540 Myślisz że Cracovii za dobrze szło i Słowacy chcieli się pozbyć bramkarza żeby wynik był na ich korzyść? Tak czy inaczej potrzebujemy dobrego zmiennika w takich sytuacjach.[/quote]
Takie elektryczne sytuacje raczej rzadko są "zaprogramowane z premedytacją na wyłączenie ze względu na wynik końcowy". Z reguły to są efekty nagłego impulsu i takie akcje podejmowane są pod wpływem emocji, a nie najpierw racjonalnie przemyślane a potem realizowane na chłodno.
Zaznaczam - nie wiem czy ta akurat taką była.
6 dni później
- Edytowany
I po bramkarzu…kontrakt z Hanneborgiem rozwiązany. Chyba szukamy dalej….
https://www.facebook.com/share/p/1LX6bqHr6r/?mibextid=wwXIfr
Hmmm, zastanawiam się... bo wiecie, oficjalnie się rozwiązuje za porozumieniem stron, tak to działa, ale... no któraś strona zawsze jest tą "inicjującą". I ciekawi mnie ogromnie która to strona była inicjującą tym razem.
Zaznaczam, że wiedzy w temacie nie mam ŻADNEJ, więc to nie jest "sugerujące pytanie z tezą", tylko po prostu 1sza myśl jaka mi przez czajnik przeleciała po przeczytaniu tego info.
- Edytowany
I jest już nowy bramkarz - Sanderi Lipiäinen 😀
Już mamy nowego bramkarza, więc jednak zaplanowany ruch. Uff..
Santeri Lipiäinen nowym bramkarzem Comarch Cracovii! 29-letni zawodnik parafował umowę z Pasami, dzięki czemu będzie reprezentować barwy naszego Klubu. Onnea Krakovaan, Santeri!
Lipiäinen pochodzi z Lappeeranty i, co ciekawy, jest niemalże rówieśnikiem i krajanem innego fińskiego gracza Pasów – Henriego Karjalainena. Zresztą, obaj panowie spotkali się na początku swojej kariery, dzieląc szatnie w zespołach młodzieżowych SaiPA i Kettera.
Santeri w swojej karierze w głównej mierze występował w swojej ojczyźnie, reprezentujący barwy drużyn z poziomu Mestis: Kettera, Roki, Kiekko-Vaanta oraz Jokerit Helsinki. Bramkarz ma też w swoim CV krótki epizod w Czechach, w zespole VHK Vsetin.
Tervetuloa Krakovaan, Santeri! Onnea!
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/santeri-lipiaeinen-nowym-bramkarzem-comarch-cracovii/
Aha, czyli wszystko pod kontrolą i po prostu zrobiliśmy roszadę. No to super, trzeba mieć wiarę w decydentów i zaufanie do nich, że zrobili mądrze. Co do mojego poprzedniego pytania - wychodzi mi na to, że stroną inicjującą był Klub. I bardzo dobrze.
Jest bramkarz, jest dobrze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)