Bardziej do przyjęcia są porażki drużyny młodej ,niż doświadczonej
Budżet na ten sezon znacznie obniżony!?
jak dla mnie jeden zawodnik jest sprowadzony z jakimś fajnym CV !pozostali być może coś pokażą??
TAK w ogóle wydaję mi się ze ciągle chyba jeszcze budujemy drużynę ??napastników na pewno za mało a i bramkarz tez potrzebny !!
Ogólnie nie jest najlepiej przed sezonem ,ALE już był taki sezon ze choć to nie my byliśmy faworytem ,ligę wygraliśmy !!więc ..............
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Na temat bramkarzy czytałem na blogu żółtej kaczki. Twierdzi, żeby dać szansę tym co są i trudno się z nim nie zgodzić.
Ja również jestem za tym aby dać więcej szans młodzieży , w końcu kiedy mają się nauczyć dorosłego hokeja - jak będą mieć po 30 lat ? I na pewno będą "gryźć" lód w przeciwieństwie do rozleniwionych repów.
[quote='hank' pid='1336785' dateline='1536306630']
Ja również jestem za tym aby dać więcej szans młodzieży , w końcu kiedy mają się nauczyć dorosłego hokeja - jak będą mieć po 30 lat ? I na pewno będą "gryźć" lód w przeciwieństwie do rozleniwionych repów.
[/quote]
O to właśnie to!
[quote='Cracovia RCJ' pid='1336690' dateline='1536233530']
Mamy jeszcze 3 miejsca dla obco.dzie ba
[/quote]
Witam
Lada dzien bedzie bardzo ciekawe info!!!!!
Krypto reklama? ;)
Nie wiem czy na juz jest nam potrzebny np. bramkarz amerykański?
[quote='torreador' pid='1337102' dateline='1536555002']
Nie wiem czy na juz jest nam potrzebny np. bramkarz amerykański?
[/quote]
Lód pokaże !!!
Bramkarzy bym zostawił, bo muszą się gdzieś ogrywać, a zadatki na dobrych zawodników mają. W okresie przejściowym warto ściągnąć 1-2 gwiazdy na inne pozycje, przy których nasza młodzież może się czegoś nauczyć.
- Edytowany
Mnie tam osobiście się podoba koncepcja budowanej drużyny. Trzeba eksperymentować, bo kto nie ryzykuje ten nie je. Gwiazdorzy PHL-u są już mocno wyeksploatowani, a młodzież nie dostaje wystarczających okazji by się zgrywać. Są młodzi, są młodzi z eksportu z polskimi korzeniami, są zagraniczni w wieku produkcyjnym i dobrze się zapowiadający, są doświadczeni w sile wieku. Czekamy na kolejne transfery i na dobre wieści co do wychowanków. Naprawdę idziemy w dobrym kierunku i o brąz spokojnie możemy powalczyć, ale sport, a zwłaszcza hokej lubi niespodzianki.
Mega wzmocnienie :)
https://www.hokejovysvet.sk/clanok/36401/bacashihua-si-nasiel-novy-klub-bude-posobit-v-polsku
Na hokej.net też o tym piszą, powołując się na słowacką agencję informacyjną:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,48887,cracovia-ma-nowego-bramkarza-gral-w-nhl.html
Trzeba poczekać na informacje z oficjalnej :)
Bacashihua grał 38 meczów w NHL, a poza tym grał w klubach "farmerskich" AHL, lidze niemieckiej i słowackiej :) ostatni sezon spędził jednak w Lidze Azjatyckiej - to chyba słaba liga?
- Edytowany
i tyle było z wprowadzania młodzieży, Luba może spokojnie kończyc karierę, brawo Rudi. jeszcze Dziurdzie kopnijcie na aut i bedziecie se pykali przy 200 widzach o 5 miejsce za myliony.
Jak się czyta nazwisko tego bramkarza?
Nie mam pojęcia jak się je czyta :)
Tutaj też podają informację, że trafił do Cracovii:
https://www.eliteprospects.com/transfer/2018/09/11/jason-bacashihua-in-a-rumours-to-cracovia-krakow/361554
Bramkarz liczy się za dwa miejsca ? czyli zostało nam jedno ?
Dla mnie ten transfer to prawdziwa bomba, jakiej w piłce nie było ! :exclamation: Taki, że spadłem z krzesła ! :)
Choć media dookoła trąbią o tym transferze - oficjalna milczy jak zaklęta . Poczekam na potwierdzenie .
Niby limit obcokrajowców to 6(bramkarz jak za dwóch) to jak zechce sie profesorowi zdobyć mistrza to sypnie kasą(obecnie kazdy obcokrajowiec ponad limit to zaledwie 7,5 tysiąca zł).
Ściągnięcie Bacashihua by wzkazywało, że Filipiaka interesuje finał.
No mistrzostwa w piłce już nie zrobi w tym roku to się szykuje na finał w hokeja. :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)