U nas na razie sprawdzone powroty to Sarnik, Drzewiecki i może jeszcze Sebastian Kowalówka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
7 dni później
Chovan i KALUS do wymiany jeśli chcemy obronić majstra?został miesiąc !!
- Edytowany
Jencik nie jest już zawodnikiem Cracovii, a to nie koniec...
www.hokej.sk/extraliga/clanok147099-Jencik_sa_vracia_do_Kosic.htm
[quote='Blizzy' pid='1208805' dateline='1483356771']
Jencik nie jest już zawodnikiem Cracovii, a to nie koniec...
[/quote]
i znowu zamiast Chovana Jencik zamiast Wróbla wczesniej Pasiut bo pewnie nie pasuja metalnie to moze zamiast SILNEJ drużyny hokejowej zróbmy kółko różańcowe pod pastorem Rochaczkiem
Pisałem w piątek o bombie, no i jest. Zadowoleni, prawda?
- Edytowany
[quote='agent44' pid='1208814' dateline='1483358774']
[/quote]
ale ze Svitana tez? Pierwsza strzelba?
Dla mnie to przygotowanie miejsca dla innych.
W takim układzie powinni wszyscy obcokrajowcy wylecieć, z Kalusem i Chowanem na czele.
[quote='karampuk' pid='1208816' dateline='1483358883']
[quote='agent44' pid='1208814' dateline='1483358774']
[/quote]
[/quote]
dla mnie to zejście z wyższych kontraktów
- Edytowany
[/quote]
Byle nie takie armaty jak Kalus...
btw.
@MKSCracoviaSSA 35 min.35 minut temu
Kontrakty Svitany i Jenčíka z Comarch Cracovią rozwiązane za porozumieniem stron. Dziękujemy za grę dla "Pasów" i życzymy powodzenia!
A ja się kurwa pytam, czemu nie ma informacji takiej o Kalusie, Chowanie??
- Edytowany
sprytne posunięcie sterników !!pozbywanie się lepszych zagranicznych ?by na końcu stwierdzić ze nowi (bo ktos za nich przyjdzie na pewno ) się ne zgrali ,nie sprawdzili! ze za późno przyszli ( jak Kalus )!!
a słabeusze dalej będą się ślizgać!!
[/quote]
Kogoś pewnie zakontraktują ale mam obawy, że będą to jacyś kelnerzy, bo przecież "w styczniu nie ma już podaży wolnych, dobrych hokeistów".
[quote='Blizzy' pid='1208821' dateline='1483359362']
btw.
@MKSCracoviaSSA 35 min.35 minut temu
Kontrakty Svitany i Jenčíka z Comarch Cracovią rozwiązane za porozumieniem stron. Dziękujemy za grę dla "Pasów" i życzymy powodzenia!
A ja się kurwa pytam, czemu nie ma informacji takiej o Kalusie, Chowanie??[/quote]
Bo nie są na szczycie listy płac? ;)
Dywagacje o 'szczycie listy płac' są bez sensu - jak nie wiecie, to dejcie se spokój.
Przypuszczam że chodziło o zaangażowanie na treningach i w meczach. Przypuszczam, że nie zwolniono by ich, gdyby Rohaczek nie miał na oku lepszych. Padło dotąd publicznie za dużo słów o tym, jak to przykrywamy czapką tę ligę. Trudno uwierzyć, że Filipiak po prostu spasował.
Docent, zwróć proszę uwagę na emotkę " ;) " na końcu zdania o szczycie listy płac.
Być może chodziło o zaangażowanie, a konkretnie o jego brak, być może o jeszcze coś innego. Faktem jest, że pozbyto się dwóch, wg mnie najlepszych stranieri, a zostawiono znacznie słabszych. Jeżeli na miejsce odstrzelonych przyjdą lepsi, lub co najmniej nie gorsi to ok, ale mam poważne obawy czy aby tak właśnie będzie.
Reasumując zamiast gonić Tychy ,łapiemy kontakt z Podhalem ,Bytomiem ,i Orlikiem !!
Kolejny prezent od sterników!!
Dzis sami sobie strzelilismy dwa samobójcze gole przed ply-offami !
za to Wróbel tak się zaangażował że w Katowicach sprezentował im cały mecz a lidze zdobył całe 2 bramki za to zasuwał na treningach i nawet nosił czasem krążki
Jeżeli Svitana i Jencik wyróżniali się brakiem zaangażowania, to na Kalusa brakuje mi przymiotników.
Czech zawinił, Słowaków powiesili.
- Edytowany
Wróbel, Maciejewski, Dąbkowski, Kalus, Chowan, Kolarz, Domogała czy Noworyta... tytani na treningach :sick:
- Edytowany
Pozbywamy się jednych z najlepszych zawodników. Ja pier.dole..
[quote='KamilloLce' pid='1208855' dateline='1483366389']
Pozbywamy się jednych z najlepszych zawodników. Ja pier.dole..
[/quote]
Ano pozbywamy się, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
Najwyższe stawki odchodzą to chyba wiadomo o co chodzi, ciekawe tylko czy to koniec. Przewagi od początku sezonu im nie idą to chyba o czymś świadczy. Może czas ruszyć trochę świeżej krwi do przewag, skoro tego ważnego elementu wykorzystać nijak nie potrafią.
I popieram co powyższe - na chłopaków nie ma co być złym, bo na reprezentacji pokazali co potrafią jak ich sie dobrze ustawi. Tutaj w szatni i na treningu nikt nie siedzi to nie ma co oceniać. Fajnie tylko, że młodzi próbują, byleby mieli więcej szans. Czwarta całe mecze siedzi, bo na przewagi nie i na osłabienia nie, a to oni właśnie potrafią pokazać przy tych ważnych meczach (ostatnio teddy bear i zeszłe playoffy).
Wierzymy w Was chłopaki!
No...no... teraz to ja juz nie rozumiem nic a nic.... kompletnie... Jedyni obcokrajowcy o ktorych nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby sie ich pozbyc.... no no... odwaznie... naprawde odwaznie... Jencik i Svitana nakrywaja czapka Chovana i rehabilitanta Kalusa... no no...
- Edytowany
prezent od kogo? Od jakich sterników?
przecież wszyscy doskonale wiedzą, ze akurat w hokeju Profesor czy Tabisz robią tylko i wyłącznie to, o co prosi szkoleniowiec. Widać nie pasowali mu do koncepcji (jak Pasiut i Guzik). A może nie umieją obsługiwać rolby, albo dystrybutora? ;)
Bardzo trudne do zrozumienia decyzje??? Pozbywamy się dwóch obcokrajowców którzy w obecnej formie jako jedyni mogliby robić różnicę , zostawiamy w/w Chovana, nieprzygotowanego Kalusa , będącego od dłuższego czasu bez formy Sinagla. Dla mnie kolejny strzał w kolano, jeszcze gdyby Jencik otrzymał propozycję intratnego kontraktu z Ebel czy Niemiec ale nie. Smutne to i dziwne bo nie sądzę że w/w ubytki uzupełnimy Cichym czy Jokilą? Obym się mylił ale naprawdę za wcześnie na wywieszanie białej flagi.
- Edytowany
[quote='tomex' pid='1208871' dateline='1483371110']
prezent od kogo? Od jakich sterników?
przecież wszyscy doskonale wiedzą, ze akurat w hokeju Profesor czy Tabisz robią tylko i wyłącznie to, o co prosi szkoleniowiec. Widać nie pasowali mu do koncepcji (jak Pasiut i Guzik). A może nie umieją obsługiwać rolby, albo dystrybutora? ;)
[/quote]
No jeszcze kilku innych.
Mamy tak szeroką ekipę , że Rohacek jest wyłącznie od trenowania :P
Cichy czy Jokila??? Nie za kadencji RR.
ale nazywanie Svitany strzelbą to lekki odchył. 40 bramek w 107 meczach to nie jest jakieś osiągnięcie (zwłaszcza, że po odliczeniu sparingów będzie jeszcze gorzej). Gdzie mu tam do Stebleckiego czy Agulina ;)
Jakie czasy takie strzelby! Na tle obecnie innych zagranicznych napastników to Svitana i tak był karabinem!
Aż nie wierzę. Chyba się komuś nazwiska pomyliły?!? No nic, tak władza chce, tak będzie. To teraz Panie Kalus - do boju! Wyrabiać normę za Patrika i Richarda!
- Edytowany
[quote='Orlean' pid='1208875' dateline='1483372553']
Jakie czasy takie strzelby! Na tle obecnie innych zagranicznych napastników to Svitana i tak był karabinem!
[/quote]
kurcze, kibice sukcesu ;). Czasy im się nie podobają ;)
a jak były czasy , ze na pensję Roszczyna i Agulina (po całe "aż" 500 USD na osobę ;)) zbierało się do kapelusza - to jakie czasy to były? I jakie strzelby?
A jak grali Steblecki i Pawlik to jakie to czasy były? I jakie strzelby (nie chce mi się liczyć, ale spokojnie 2 razy wyższa średnia goli od Svitany wyjdzie)
Powiedzmy, że jak na aspiracje tak rozbudzone, jak zostały w ostatnim sezonie, to statystyki Svitany czy Jenczika nie powalają.
Pytanie pierwsze - czy te aspiracje dalej są aktualne, bo jeśli tak, to musimy pozyskać w ich miejsce zawodników o klasie Semorada, a nawet ciut lepszych, bo muszą dać jakość w zasadzie z marszu. Tak jak Kostuch (atak Kostuch - Dworzak - Martynowski... ech, rozmarzyłem się). Da się? czemu nie miałoby się dać?
Liczę że trener wie co robi. To że został Kalus z Chovanem to skandal...
jak ćwierkają wróbelki po prostu zgodzili sie na mniejsze apanaże kto się zgadza ten zostaje :huh:
- Edytowany
Najpierw "odjeżdżamy" Tychom, a teraz ktoś w Klubie "odjechał" i pozbył się dwóch najlepszych obcokrajowców.
Generał to łebski gość, nigdy nie lubił kopać się z koniem.
Z owcami można kopać się za mniejsze pieniądze. Nie chcę być złym prorokiem, ale być może właśnie wywiesiliśmy białą flagę.
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1208913' dateline='1483389496']
Generał to łebski gość, nigdy nie lubił kopać się z koniem.
Z owcami można kopać się za mniejsze pieniądze. Nie chcę być złym prorokiem, ale być może właśnie wywiesiliśmy białą flagę.
[/quote]
ja obstawiam ze to co dziś zrobiono daje ewentualnie ,,,alibi'' na play-offy
1 Majster -świetny ruch
2.brak majstra -usprawiedliwienie ze próbowano naprawić ,ale nie udało się (brak czasu ,brak zgrania ,itp,)
Możemy sobie gdybać.
Równie dobrze brak MP jest równy końca Rohacka w Cracovii.
Przypomnę,że po tym sezonie kończy się kontrakt.
Nie przesądzałbym losu Trenera, wynik sportowy ma tu drugorzędne znaczenie. Fatalne sezony 2014 i 2015 nie zachwiały jego pozycją.
Trener z zarządem żyją w symbiozie jak grzyby z glonami. Generał nie jest idiotą (prawda, że nie jest?) i dobrze wie, że takiego trenera, który sam prowadziłby sekcję przez tyle lat i jeszcze nazdobywał worek medali można szukać ze świecą.
Pytanie czy prezes nie ulegnie jakimś podszeptom Wielkiego Szkodnika, który podobno strasznie płacze jak to fajerwerki w CHL, nadszarpnęły nasz budżet.
Mam nadzieję, że żartujesz, bo marzy mi się i pasjonujący finał z Tychami (wierzę w prawo serii i cuda Rochaczka), a także i kolejny sezon w CHL!
Mimo mojej szczerej sympatii do Jenčíka, to trzeba przyznać, że nie powalił na kolana, a ja tego oczekiwałem. Pytanie tylko czy z wnioskiem o rozwiązanie wystąpił klub czy też sami zawodnicy. Odniosłem wrażenie, że Richardowi nie chciało się grać w plastykowej, to nie ten sam zawodnik co w CHL-u. Natomiast Patrika bardzo szkoda, biorąc pod uwagę fakt pozostawienia innych obcokrajowców, którzy może za kilka dni również odejdą?! Płacąc takim zawodnikom za kontrakty - które na pewno opiewały o spore kwoty - wymaga się pewnego poziomu. Może lepiej więc wymienić na krajowych uzdolnionych i perspektywicznych grajków (choć tych jak na lekarstwo).
My chcemy Michalików, Kostuchów i Beschów w drużynie, a nie Kostourków co to se przyszli do Cracovii na wczasy ! :cool:
Aż do wczoraj nie wierzyłem w wersję K (Klekot), czyli walczymy o wicemistrzostwo i PK, ani tez w wersję S (Sterby), czyli walczymy o MP ale co 2 lata.
Zaczynam się zastanawiać, czy aby któraś z nich jednak nie ma miejsca :) :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)