Świetna wiadomość, liczę, że zostanie z nami na dłużej!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Do 12 września na pewno.
To drugie wzmocnienie które można nazwać, że na poziom LM....
Z tego co tam piszą to na samo CHL
Chovan też na samą chl?
delGado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chovan też na samą chl?
CONTRACT 16/17
-Bardzo cieszę się, że dołącze do Mistrza Polski. Słyszałem wiele o zespole i mam tu kolegów z czasów gry w Koszycach - Richarda Jencika i Patrika Svitanę. Liczę na to, że pomogę zespołowi w Champions Hockey League [b][color=#FF0000]i w obronie mistrzostwa[/color][/b] - mówił Chovan tuż po podpisaniu umowy z "Pasami".
ale jesli sie nie sprawdzi ,to będziemy wymieniać jak n.p Grmana w ubiegłym sezonie !?przynajmniej tak myslę i chyba nie tylko ja ??
Mam nadzieję, że jednak Florian Iberer zostanie, bo wreszcie było by 10 Defensorów, tak jak to powinno być.
Artykuł, który wkleił Rev, brzmi mniej więcej tak:
Będący do tej pory na liście transferowej /liście free agentów Vienna Capitals, Florian Iberer znalazł klub: podpisał kontrakt na ligę mistrzów z Cracovią.
33 latek w ostatnim sezonie zdobył 8 bramek i 21 asyst dla Vienna Capitals. Do angażu w EBEL to nie wystarczyło, obrońca znalazł go w polskim mieście.
"Kraków szukał ofensywnego obrońcy do gry w lidze mistrzów, znaleźli go we mnie. To jest optymalne przygotowanie do powrotu do EBEL" -uśmiecha się Iberer
...
Kontrakt został podpisany na pierwszą fazę ligi mistrzów. Później okaże się co dalej z olimpijczykiem z 2014 roku.
. Austriak od dwóch dni trenuje z nami, widać, że to solidny, doświadczony obrońca. Czy zostanie z nami na cały sezon, to się okaże po meczach w Lidze Mistrzów - mówi Rudolf Rohaczek.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/wielkie-swieto-pasow-do-druzyny-comarch-cracovii-dolaczyl-rutynowany-austriak-florian-iberer,10519214
-------------------------------------------------------------------------------------------
i SUPER pokarze się odpowiednio wCHL to niech zostanie ,to powinno dotyczyć każdego obcokrajowca u nas !!
moze to tez kwestia tego ze kosztuje nas np. dwa razy tyle co inni obco i stad weryfikacja - ale lepiej sciagac takich i weryfikować niż na sztuki byle co i żeby siedzieli caly sezon.
swoja droga to czy zostanie to raczej zależy od tego czy się zgłosi ktoś z EBEL czy innej mocniejszej ligi...wiec po części od tego jak wypadnie w LM
marczek Napisał(a):
> moze to tez kwestia tego ze kosztuje nas np. dwa
> razy tyle co inni obco i stad weryfikacja - ale
> lepiej sciagac takich i weryfikować niż na
> sztuki byle co i żeby siedzieli caly sezon.
>
> swoja droga to czy zostanie to raczej zależy od
> tego czy się zgłosi ktoś z EBEL czy innej
> mocniejszej ligi...wiec po części od tego jak
> wypadnie w LM
Ja bym na czuja raczej to 2gie obstawiał. Dziś jest konferencja przedmeczowa (takich pięknych czasów my dożyli, że i w hokeju takie coś się trafiło!), może coś się dowiemy :)
7 dni później
Tak więc szkoda, ale było do przewidzenia.
[quote]Iberer wird die kommende Spielzeit bei den Reading Royals in der ECHL, der dritten nordamerikanischen Leistungsstufe hinter der NHL und der AHL absolvieren.[/quote]
http://hockey-news.info/exporte-florian-iberer-wagt-nochmal-den-sprung-ins-ausland/
Blizzy Napisał(a):
> Tak więc szkoda, ale było do przewidzenia.
>
>
> Iberer wird die kommende Spielzeit bei den Reading
> Royals in der ECHL, der dritten nordamerikanischen
> Leistungsstufe hinter der NHL und der AHL
> absolvieren.
>
> http://hockey-news.info/exporte-florian-iberer-wag
> t-nochmal-den-sprung-ins-ausland/
Nic dodać nic ująć, szkoda ,bo widać było że w naszych warunkach był to Gość robiący różnicę.
E tam by my byli za silni na ligę ,nam ,,Chovanów''trzeba by nie odjechać pozostałych drużyn z PLH(:P)
Ale tak z punktu widzenia Iberera...
Mam nadzieję, że te dwa mecze w CHL jeszcze u nas zagra....
Tak zagra, ale potem ptaszek odlatuje.
Czyli dobrze od razu po transferze pisalem ze tylko na 4 mecze gosc...
Co do samego faktu, że przyszedł tylko na CHL i potem się znika - nie mam nic przeciwko. Nic nam nie obiecywał, to co deklarował zrobi, czysty układ. Ale z drugiej strony czuję się, hmmm... wprowadzony w błąd się czuję. No sorry bardzo, ale tak się czuję.
Czyzby ZK piniondze na transfery Cie ust Porofesora uwiodly :P :P :P ze bedziemy sie wzmacniac,bedziemy silni beda transfery bo lece do Kanady po zawodnikow.... hehehe slodkie pyyyerdolenie od lat jak w pilce i nie wierzylem w ani pol slowa o transferach o tym ze mamy pieniadze ble le ble ble.... slodko pierdzace wywiadziki o wzmocnieniach juz dawno sa goooowno warte ......
Prawda jest taka.... tez o tym pisalem.... bylo cisnienie na mistrza na 110 lecie klubu tak jak bylo na 100lecie i temu byly wzmocnienia i duza kasa a teraz po co ma przeplacac skoro wie i zdaje sobie sprawe ze wLM 4 mecze ipakowanie walizek...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)