Ludzie, co Wy? Zwalniać po kolei? I co dalej? Robić łapankę na Kanadoli, Finów, Szwedów czy Czechów? A może wymienić się z Tychami-my im naszych kadrowiczów, oni nam swoich?
CHL nie wygramy. Wyniku "dobrego" też raczej nie zrobimy. Życzę Drużynie wszystkiego najlepszego i będę im kibicował zawsze, ale na więcej niż jedną wygraną w CHL nie liczę. To co-teraz jebudu, bo gramy w CHL? Zwalniać, przyjmować a późnie kwękać "że nie zgrani", "że ten Czech/Fin/Kanadyjczyk to jednak nie taki dobry i ktoś tam wywalony z zespołu był lepszy"? To nie ze mną.
Za to liczę na to, że jak ten skład, który teraz jest jeszcze się "dotrze" to w perspektywie kilku sezonów będzie coraz lepiej. Wywalanie zawodnikó "bo CHL", "bo wzmocnienia", "bo inne" jest moim zdaniem strzałem w stopę i zakrawa na sabotaż.
A wzmocnienie składu to IMO uzupełnienie szkieletu zespołu o kilku (3-6) dobrych grajków. A nie napalm i łapanka kogo popadnie "bo CHL". Tak nie nie buduje drużyny, kolektywu, tylko wrzuca się losowe kulki do pudełka a później miesza. Wynik wyjdzie przypadkowy.
Moim zdaniem nie ma w zespole zawodnika, któremu można powiedzieć "grasz do bani, wypad stąd".
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Wybaczcie Panowie i Panie, czytam i oczom i uszom nie wierzę, co za bzdury wypisujecie ! :( Po co ten smród ? ::o
mkp Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Moim zdaniem nie ma w zespole zawodnika, któremu
> można powiedzieć "grasz do bani, wypad stąd".
Aż to sobie zapiszę, tak jak słynne "błędy indywidualne zadecydowały..."
W sumie racja Rudii ma pecha, Pasiut, Guzik... Valcak, Fojtik... Leszek... stacje paliw też mają niski sort... no i kilku niesprawiedliwych z tego forum
Przepraszam cię trenerze.
Guzik ma przecież ważny kontrakt....
Ja w którymś momencie myślałem, - ba, nawet byłem pewny - że Pasiut staje się pełnowartościowym następcą Leszka Laszkiewicza. No ale cóż... wygraliśmy mistrzostwo po morderczej walce, a on w decydujących meczach nie zagrał, takie są fakty.
Dla mnie byłoby może OK, gdybyśmy mieli 6 pełnych piątek z świadomością, że część zawodników zagra tylko 30-40% sezonu. Ale to to tak działało tylko w Sanoku - i to w sezonie, kiedy ich dream team przerżnął wydawałoby się pewne mistrzostwo. Może więc sprawa atmosfery w zespole jest kluczowa?
Panie i panowie... Sory was wery, ale taka ciekawostka mi się w oczy rzuciła, no i, wiecie, ja mam niewyparzony dziób... po prostu nie mogę się powstrzymać, by nie napisać tego wprost. Rok temu to Rudiego "forum zaczęło zwalniać" dopiero po SP. Teraz zrobiliśmy MP, wygraliśmy zasadniczy, mamy awans do CHL i... "Forum zwalnia Rudiego" nawet nie przed SP, ale nawet przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego :D Muszę przyznać że rozwój jest błyskawiczny, ba Forum robi się wręcz szybsze niż biegunka! :D
A teraz na serio - no ktoś zostanie, ktoś nie - przecież to było oczywiste. Co do Guzika - nie wiem, ale prawdę powiedziawszy spodziewałem się że temat czy ma zostać czy nie na pewno wypłynie. Coś, nie wiem co, ale coś na pewno się stało. I podejrzewam nawet, iż każdy uważny obserwator podejrzewa kiedy - mogły być jakieś wcześniejsze sprawy, co kolega klekot pisał, ale wydaje mi się że coś konkretnego stało się dokładnie w 1szej tercji, albo w przerwie między 1szą, a 2gą tercją finału nr5.
Co do Pasiuta - to jest świetny gość, profesjonalne podejście wg mnie ma, tylko zawsze zależy jak ten profesjonalizm mierzyć. Pod niektórymi względami to on jest wręcz wzorem profesjonalizmu i za to ręczę, ale może pod niektórymi, tak jak kolega klekot pisał - nie. Tego czy "nie" to ja nie wiem i oceniać nie chcę, bo od tej strony Grzegorza nie znam, no ale generalnie każdy ma swoje plusy i minusy, więc Grzegorz minusy jakieś bankowo też ma. Każdy ma. Natomiast od stron pod którymi jest wzorem profesjonalizmu - tak, są takie i wiem że takie ma na pewno. Piszecie, że kontuzjogenny. Tak? Ja bym nie powiedział... Grzegorz to jest po prostu taki typ zawodnika który gra kiedy jest sprawny na 100%. Nie jest - nie gra tylko kuruje kontuzję. Niektórzy grają... hmmm, ujmijmy to "od 90% wzwyż", niektórzy "od 70% wzwyż", natomiast Grzegorz należy do tych co grają "tylko przy 100%". Stąd może faktycznie niektórym wydaje się być "kontuzjogennym", ale Grzegorz ma siłę, ma kondycję i ma przygotowanie atletyczne wybitne jak na plastikową - to nie jest typ "kryształowego zawodnika". Fajnie jakby został, przecież on już mając 19 lat robił u nas złoto jako ważny zawodnik składu, ba chyba nawet był nr3 w MVP tamtych finałów (bodajże za Leszkiem i Radzikiem, ale tak całkiem pewny to nie jestem). Mając 22 i to niecałe, w decydującej fazie finału nr1 w 2009 został wpuszczony na lód jako 6ty i zrobił gola i asystę w pamiętnym meczu, zwanym "cudem przy Siedleckiego" (choć Rudi kiedyś w wywiadzie powiedział, że to nie był żaden cud, tylko głupota doświadczonych zawodników Tych). Także to jest i zawsze będzie nasz wybitny zawodnik. Miał pecha z tą Szwecją - Klub mu wtedy podał rękę, ale też nie ma co mówić że w jedną stronę to działało bo Grzesiek odwdzięczył się i przedtem i potem wieloma dobrymi występami, bramkami i asystami. Odejdzie? No trudno, czasem tak bywa. Nie ma co się wściekać, takie jest życie że się zmienia kluby. Zresztą liga tak mała, zwłaszcza dla czołowych zawodników, to jest raptem kilka klubów, więc może i kiedyś wróci. Kto to wie? Nie ma się co wpieniać. A jak zostanie? No to super, mamy świetnego środkowego. Poczekamy - zobaczymy. Ktoś się w końcu pochwali, że Grzegorza podpisał - albo my, albo ktoś inny. Jemu krzywda na pewno się nie dzieje, Klubowi również. Normalna sprawa, że się przedłuża, albo nie, także naprawdę - nie ma co rozdzierać szat. Szkoda by go stracić, no jasne, wszak Grzesiek fajny jest, do tego świetny zawodnik, ale jakby nie było - da sobie radę, czy to u nas czy gdzie indziej. My też sobie damy radę.
Jeśli pójdziemy dalej razem- rewelacja, jeśli osobno - mówi się trudno i kocha się dalej.
Dzwoniliśmy do obu hokeistów. Grzegorz Pasiut powiedział nam, że przebywa obecnie na kadrze, nikt z klubu nie rozmawiał z nim na ten temat. ? Obowiązuje mnie jeszcze roczny kontrakt ? oświadczył. Guzik, też jest na kadrze, w ogóle nie chciał komentować całej sprawy. Stwierdził krótko: ? Jestem nadal graczem Cracovii
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/aktualnosci/a/cracovia-straci-napastnikow-przed-walka-w-lidze-mistrzow,9845420/
To nawet i Gazeta Krakowska czyta Forum? No chwałka mać, ja widzę że: Profesor mówi że czyta [color=#FF0000]*[/color], Dziennik Polski czyta, nawet h*j.net plotki transferowe to nieraz z Forum też brał... Całkiem opiniotwórczą stroną to nasze Forum się okazuje być :) Taki pomysł mi do głowy brzydki przyszedł, że kiedyś trzeba się na PW zgadać w 30-40 najczęściej pisujących osób, puścić w eter jakąś totalną bzdurę i zobaczyć jak daleko poza Forum dotrze zanim ktoś się zorientuje :) Pamiętam że jakieś wydawnictwo kartograficzne kiedyś zaznaczyło na Pacyfiku jakąś nieistniejącą wysepkę, żeby zobaczyć kto nie robi własnych map, tylko zżyna. Po 10 latach okazało się że wyspa była na 99% map świata :)
[small][color=#FF0000]*[/color] - Panie Profesorze - tak przy okazji jeśli Pan nie wie, to dodam wprost, że od kiedy Pan to powiedział po priwach krążą plotki pod tytułem "ciekawe czy Profesor ukrywa się pod którymś nickiem i jeśli tak to pod którym?" :)[/small]
Niepotrzebna afera moim zdaniem.
Faktycznie to wszytko jakieś takie napompowane, dziwne i nerwowe.
Tym bardziej skoro - jak podaje GK - obydwaj mają ważne kontrakty.
A te teksty w GK to jakby żywcem z forum zerżnięte.
To ja może napiszę: Ponoć Comarch ma przejąć w całości jeden z klubów NHL. Nie mogę nazwy ujawnić, ale info pewne. Zawodnicy tego klubu (których oczywiście też Comarch przejmuje) będą zakwaterowania na TA, aby mieli bliżej na mecze.
PS. Nie chce mi się wierzyć, jakoby Pasiut zasłaniał się kontuzją. Pamiętacie, jak na któryś mecz p-o wyjechał i zjechał po 5-10 minutach bo jednak nie dał rady grać ?
Pasiut może charakter ma trudny, ale zawodnikiem jest jednym z lepszych w naszej lidze. Pytanie o co i gdzie chce grac - bo jak nie ma motywacji w naszej lidze to niech szuka za granicami, a jak chce w naszej to chyba nigdzie indziej nie będzie mu lepiej niż u nas.
jak dla mnie swietny grajek i fajnie jakby zostal
Ja tylko się boję, że dla takich zawodników jeśli nie Cracovia to wybór jest tylko jeden.
żółta kaczka Napisał(a):
> Panie i panowie... Sory was wery, ale taka
> ciekawostka mi się w oczy rzuciła, no i, wiecie,
> ja mam niewyparzony dziób... po prostu nie mogę
> się powstrzymać, by nie napisać tego wprost.
> Rok temu to Rudiego "forum zaczęło zwalniać"
> dopiero po SP. Teraz zrobiliśmy MP, wygraliśmy
> zasadniczy, mamy awans do CHL i... "Forum zwalnia
> Rudiego" nawet nie przed SP, ale nawet przed
> rozpoczęciem okresu przygotowawczego :D Muszę
> przyznać że rozwój jest błyskawiczny, ba Forum
> robi się wręcz szybsze niż biegunka! :D
>
Sledze ten watek z ciekawoscia i za cholere nie widzialem nigdzie zeby ktos zwalnial trenera :S:S
Jakies ukryte wiadomosci mi sie nie wyswietlaja czy co?? Ja bedac anty Rohaczkowy w calym zeszlym sezonie raz napisalem ze czas jego mija... Takze nawet do Ciebie Kaczko to jest 1-1 bo tez byles zdania po jakims meczu ze czas juz mija i czas na nowe..... ;)
Gdzie ktos go zwalnia juz teraz bo naprawde nigdzie nie widze?
No chodziło mi generalnie o jazdę na trenera, że jak ktoś nie zostanie to jego wina :) Sorry, z żartem to pisałem :)
Co do tamtego - po półfinale nr4 ja miałem naprawdę dość, tamten mecz przekroczył u mnie wszystkie możliwe granice :D
Luzik... Poprostu myslalem ze ktos mnie wyprzedzil z tym zwalnianiem ;)
A wracajac do tematu to pozbycie sie Pasiuta to bedzie spore oslabienie....
Guzik ma kontrakt jeszcze takze mysle ze plotka...
A jak wygadja sprawy z Kapica i Dziubinskim??Turon tez powinien zostac bo jest lepszy niz Navojowski...
Leesior Napisał(a):
> To ja może napiszę: Ponoć Comarch ma przejąć
> w całości jeden z klubów NHL. Nie mogę nazwy
> ujawnić, ale info pewne. Zawodnicy tego klubu
> (których oczywiście też Comarch przejmuje)
> będą zakwaterowania na TA, aby mieli bliżej na
> mecze.
O, to to właśnie. Wywalmy naszych grajków, bo przecież oni słabi są, co do jednego. I przejmijmy klub z NHL. Może ewentulanie z łaski Radzika zostawić jako trzeciego goalie. Nie musi być od razu top wszystkiego. Na początek wystarczy jakiś ze słabszych zespołów. Może taki, co do ichniego play-off nie awansował? Może jakieś Flames czy Maple Leafs? Ale wtedy pewnie też by się głosy odezwały, że wzmocnień trzeba, bo jakoś tak słabo grają i za oceanem to im lepiej wychodziło ;)
Profesorze - do dzieła! Liczymy na Pana! Vox populi, vox dei.
Patryk Wajda przynajmniej rok dłużej z Pasami!
Dobra wiadomość.
qsss Napisał(a):
> No to gramy dalej - teraz Wajdzik :)
Kto kolejny? :D
zawisz24 Napisał(a):
> qsss Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No to gramy dalej - teraz Wajdzik :)
>
> Kto kolejny? :D
Teraz Kapica :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)