kastor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Slyszalem ze do klubu dzwonili zawodnicy pewnego
> klubu gdzie bardzo lubią owce ;-) Nie otrzymali
> oni bowiem kolejnej wyplaty i badali możliwość
> zatrudnienia u nas ! Kategoryczne nie dla
> owco-popychaczy!
Zdecydowane [b][u]tak[/u][/b] dla górali i Podhalańskich i Krynickich w Cracovii.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
To są NASZE małopolskie kluby i miasta od setek lat traktujące Kraków jako swoje naturalne centrum.
Już nie mówię o dziesiątkach hokeistów z tych Klubów broniących przez ostatnie dziesięciolecia
barw Cracovii. To zawsze byli waleczni zawodnicy.
Ps: Co do plotek to też słyszałem o licznych "posiłkach na play-off" ale pamiętajmy , nie dysponujemy już tak jak w latach poprzednich
dobrym argumentem finansowym, różnie może być.
Swoją drogą teraz dopiero widać jaką KATASTROFĄ jest ,że MKS kompletnie sTabiszował szkolenie w Cracovii i zupełnie nie wykorzystał efektu 5-u MP za ostatnie 10 lat. Akurat pierwsze roczniki wchodziłyby teraz do gry...
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
roki07 Napisał(a):
> Pewna epoka się skończyła jak dwójka wielkich
> graczy odeszła mam na myśli L.Laszkiewicza i
> N.Besch
Ten sam N.Besch który zwiedza kolejny klub w Polsce? Ciekawe że będąc tak wybitnym zawodnikiem miejsca nie może zagrzać w świetnej "polskiej" lidze. No ale pewnie w każdym klubie po jego odejściu piszę się o zakończeniu "pewnej" epoki. Stawianie go obok nazwiska Laszkiewicza w kontekście wielkości w Cracovii to już grube przegięcie.
Może i przegięcie bo za krótko u nas grał w porównaniu z LL ale na naszą ligę to gracz wybitny i wielu się zastanawia co on robi w naszej lidze. Odpowiedź jest jedna i taka sama jak na Twoje pytanie (dlaczego nie grzeje miejsca w jednym klubie):
pieniądze ;)
Ten sam Besch grał na zimowych igrzyskach w Soczi. Gra też na MŚ elity. Zatem wyliczanki są zbędne.
Francuzi w Soczi nie grali :P
Moze w bobslejach startowal ;)
Faktucznie. Zatem gra wyłącznie w MŚ elity.
quentin Napisał(a):
> roki07 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pewna epoka się skończyła jak dwójka
> wielkich
> > graczy odeszła mam na myśli L.Laszkiewicza i
> > N.Besch
>
> Ten sam N.Besch który zwiedza kolejny klub w
> Polsce? Ciekawe że będąc tak wybitnym
> zawodnikiem miejsca nie może zagrzać w świetnej
> "polskiej" lidze. No ale pewnie w każdym klubie
> po jego odejściu piszę się o zakończeniu
> "pewnej" epoki. Stawianie go obok nazwiska
> Laszkiewicza w kontekście wielkości w Cracovii
> to już grube przegięcie.
Ten sam który według mnie jest najlepszym obrońcą ligi i umie wziąć ciężar gry na siebie tak samo jak L.L i rozstrzygnąć losy meczu. A na dzień dzisiejszy u nas takich zawodników nie ma . A Valcak i Fojtik to myślisz że po treningu siedzieli już w domu albo zapuścili się najdalej na kiełbaski pod halę ........
Po za tym notujemy chyba najsłabsze otwarcie roku , 6 porażek i tylko 2 zwycięstwa.
roki07 Napisał(a):
> Po za tym notujemy chyba najsłabsze otwarcie roku
> , 6 porażek i tylko 2 zwycięstwa.
Forme na PO Rudi robi i ociezali po treningach sa ;) ;) ;)
:D :D :D :D
A co do pewniej epoki to ja sie zgadzam ze skonczyla sie z odejsciem LL.
Byl moim jaki wielu idolem i wzorem hokeisty.
roki07 Napisał(a):
A Valcak i Fojtik to myślisz że po treningu siedzieli już w domu albo zapuścili się najdalej na kiełbaski pod halę........
Nie samą kiełbaską człowiek żyje... :D
Jasne ja nie neguje jego umiejętności, ale gdyby nie odejście w tym samym czasie Laszkiewicza nikt nawet Ty nie pisałby o końcu pewnej epoki. Za krótko grał w Cracovii by mu "pomniki" stawiać mimo sporych umiejętności. Drużyna jest systematycznie osłabiana i to jest problem a nie to czy w Cracovii gra zawodnik A czy B.
Co do tegorocznych dezerterów to zupełnie mi są obojętni, dokładnie tak jak Francuz.
Brak w kadrze obu braci to dla mnie jest zamknięcie pewnego etapu tego zespołu. Choć do pełnego zamknięcia brakuje mi (oby jeszcze długo) jednego nazwiska. Mimo wszystko kiedyś musiało to nastąpić, szkoda że w zamian nie pojawili się następcy.
Poprawiony babol.
Ja bym powiedział tak:
- DL - straszna szkoda, że nie dostał szansy naprawić tego co w zeszłym roku drużyna zepsuła. Abstrahuję tu zupełnie od kwestii co i ile dawał, czy dawałby drużynie na tafli, bo tu by były opinie kibiców na pewno podzielone, ale w gruncie rzeczy to już tak fachowo to trener potrafiłby powiedzieć, ewentualnie koledzy z formacji. Natomiast [b]nawet jeśli[/b] ktoś wyznaje pogląd "to już był czas", bo i takich sporo przecież jest, tu nie ma co kryć, to wystarczy pogadać z ludźmi w przerwie, [b]nawet taki ktoś przyzna[/b], że bez wątpienia za to co dla nas przez tyle lat zrobił na taką szansę zasłużył
- LL - tu się na pewno złożyły kwestie pozasportowe, na Forum to pisano nie raz i nie dwa, więc nic odkrywczego. Nie wchodząc jednak w kwestie kto, co i dlaczego pytanie czy LL w tym momencie jest faktycznie opłacalny w przeliczniku cena/jakość, bo cena pewnie const a gra mimo wszystko, choć dobra, to jednak już nie ta co np. 8 lat temu. Tzn. może inaczej, żeby mnie źle nie zrozumieć - oczywiście, szkoda, tak, to jasna sprawa, ale bardziej jest chyba szkoda, że na miejsce jego umowy nie przyszedł inny zawodnik klasy "LL 8-10 lat temu". Sorki, ale taka jest brutalna rzeczywistość.
quentin Napisał(a):
> Jasne ja nie neguje jego umiejętności, ale gdyby
> nie odejście w tym samym czasie Laszkiewicza nikt
> nawet Ty nie pisałby o końcu pewnej epoki. Za
> krótko grał w Cracovii by mu "pomniki" stawiać
> mimo sporych umiejętności. [b]Zresztą akurat rok
> później okazało się że i bez nich można
> zdobyć w polskiej lidze tytuł.[/b]
O czym Ty piszesz ??? Przecież ostatniego masjtra wygrał nam w Jastrzębiu ... Leszek Laszkiewicz ! :)
Wydaje mi się w takim razie trzeba po prostu zweryfikować ambicje i po prostu podchodzić do tego że 4 lub 5 miejsce to jest to na co nas stać przy tym budżecie i tych zawodnikach z tą jakością i nie oczekiwać zbyt wiele i się podniecać że mamy dwóch "amerykanów" z łapanki i oni nam zapewnią grę o MP.
Kurcze faktycznie zgubiłem rok i w dodatku nie wiedzieć czemu odebrałem im tytuł (zawodnikom) ;) Mój błąd. Mam wrażenie że to było wieki temu :D.
Piszecie o zakończeniu pewnej epoki, zgoda! Ale... Ciekaw jestem gdzie byliście kiedy trzeba było robić ściepę na sprzęt, na sędziego żebyśmy mogli rozegrać mecz, jak prawie doszło do zamknięcia sekcji. Najważniejsze, że sytuacja jest stabilna. Chrzanić te medale, które zdobywają nam wychowankowie Unii Oświęcim! Niech nadejdzie jeszcze nowsza epoka... Szkolenia! Patrzcie na Podhale obecnie. Niby nie mają kasy, ale mają kim grać. Kilku doświadczonych "hokejarzy" i młodzież, która ma się na kim wzorować, w tym jest przyszłość. Jak wycofają się sponsorzy, to musi mieć kto przyjść (z sentymentu) i grać. Dlatego zamiast płakać, róbmy wszystko żebyśmy mieli chociaż kilku takich chłopaków. Wiele nie trzeba, 1% podatku + po przysłowiowe dwie dychy miesięcznie od każdego z "mitycznych trzystu". Jedziemy z tym tematem czy lamentujemy na forum jak jest źle?!
Piszesz żeby się zrzucać a pieniądze z pożegnania kapitana trafiły tam gdzie miały trafić? Ponoć dalej nierozliczone. Chyba ze się coś zmieniło choć wątpię.
Kruszyna co Ty w skarbówce pracujesz? Co temat o kasie to rozliczeń szukasz :D. Nie masz pewności nie płać i tyle. CHT lamentowanie o składzie drużyny i wpłaty mogą iść w parze :).
Erik i Pasi ze statystyk wygladaja calkiem niezle, ciekawe jeszcze o jakich ruskow chodzi i czy to ich Kastor mial na mysli ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)