Eee mignęło mi na Twitterze (nie mam konta):
Artur Gac @arturgac
Kraków za rok ponownie gospodarzem #MŚ1A ? @PZHL wstępnie na "tak",wkrótce spotkanie zarządu ws.wniosku. Włosi popierają i obiecują dobry PR
ktoś coś wie, potwierdzi, zaprzeczy? :)
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015
Problem w tym, że to ani nie przesmieszne zrzeszenie ani @arturgac nie decyduje. Jak Wlosi i Japonczycy sie nie zglosza to nam wolno, ale jak sie zgloszą to mają. Kongres za miesiąc to zobaczymy.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Problem w tym, że to ani nie przesmieszne
> zrzeszenie ani @arturgac nie decyduje. Jak Wlosi i
> Japonczycy sie nie zglosza to nam wolno, ale jak
> sie zgloszą to mają. Kongres za miesiąc to
> zobaczymy.
Wiesz, ten sam kabaret w wydaniu tych samych ludzi w tym samym miejscu za rok, bezcenne :D
https://www.youtube.com/watch?v=rTpvTtBTIPM
łzy i srebrzysta marynarka, niezauważalne plakaty klejone parę dni przed imprezą, napis białe na białym na Arenie, zadęte deklaracje, catering w którym prawdziwe są tylko ceny, z alternatywnym stołowaniem się w M1, przepychanki nienumerowanych darmowych na najdroższych miejscach w hali wyprzedanej "w komplecie"... wzruszające... tylko "wyp...dalaj" po węgiersku nie będzie, oni pojadą szczebel wyżej... ;))) całą epokę wyżej...
Odprysk wygrzebany w sieci
http://katowickisport.pl/hokej/reprezentacja,wara-od-podium,artykul,563683,1,12524.html
Nam szpila oczywiście wbita została, ale dobrze, że takie rzeczy też dziennikarze piszą.
I jeszcze to:
"Ile związek stracił na ubezpieczeniu premii (150 tys. euro), jaką miał wypłacić hokeistom za awans do elity ?
Dawid Chwałka: . Zapewniam pana i wszystkich zainteresowanych, że nic ! [b]Otóż znalazłem sponsora, który wyłożył tę kwotę i byliśmy przygotowani na premię za awans. Obowiązuje mnie tajemnica handlowa, stąd też nie podaję, ile sponsor musiał wyłożyć.[/b]"
http://katowickisport.pl/hokej/reprezentacja,robert-chwalka-nic-nie-stracilismy-,artykul,563929,1,12524.html
Deja vu ??? :D
Ciekawe, który to odebrał sobie medal? :)
"Obowiązuje mnie tajemnica handlowa, stąd też nie podaję, ile sponsor musiał wyłożyć."
To jest zwykłe hałasikowanie. Pytanie czy mówimy o prywatnych pieniądzach czy pieniądzach POLSKIEGO ZHLu?
Czy to nie ma znaczenia?
A w kwestii medalu czy medali no to rzeczywiście skandal. Czemu większość medali dostali zawodnicy? Czemu o tym nikt nie mówi?
Ani o tym że Igorowi musieli dać skserowany?
Kausz Napisał(a):
> Ani o tym że Igorowi musieli dać skserowany?
a czy zastępca masażysty w krynickim drim timie czymkolwiek sobie zasłużył na lepszy? Bierze pieniądze jako konsultant, a zjawił się dopiero na ostatni mecz. A przecież puchar towarzysza Gagarina SKA zdobyło parę dni wcześniej
http://hokej.net/pl/kadra/newsy/73/news,artykul,8,36282,mistrzostwa-znow-w-krakowie.html
ulubiony portal zgromadzonego tu szacownego grona zapowiada, że mamy szansę płynnie pociągnąć wątek z nieco zmienionym tytułem, 2015 na 2016 :D
jakże wspaniałe pole do popisu dla PZHL, po sukcesie 2015 wystarczy zrobić wszystko dokładnie tak samo i sukces 2016 gwarantowany :D
A Chwałka ma za co zrobić kolejne MŚ?
gentlemen Napisał(a):
> A Chwałka ma za co zrobić kolejne MŚ?
Oczywiście. Przecież wie co robi, gdy zgłasza kandydaturę. W dodatku bogaty wspaniałym doświadczeniem z sukcesu organizacyjnego 2015 :D :D :D
Edit. Możliwe, że trafniejszym pytaniem będzie - czy Majchrowski zechce (w naszym imieniu) sfinansować kolejne nieudolnie zorganizowane MŚ?
Ano właśnie o to mi chodzi. Czy ministerstwo i Majchrowski sypną znowu kasą. Czy znowu dostaną halę za free. Itd., itp.
gentlemen Napisał(a):
> Ano właśnie o to mi chodzi. Czy ministerstwo i
> Majchrowski sypną znowu kasą. Czy znowu dostaną
> halę za free. Itd., itp.
Nie sądzę. Można lubić Majchrowskiego lub nie, ale jest doświadczony i sprytny, w końcu wytrawny polityk.
Gdyby nie sypnął pieniędzy na 2015, zacząłby się wrzask, że nie inwestuje w promocję miasta, że marnuje szansę, że światowa impreza, a on skąpi, że niekonsekwentny, w końcu chciał olimpiady... z czysto politycznego punktu widzenia mógł jedynie poprzeć i dofinansować.
W 2016 roku będzie odwrotnie - jazgot byłby, że finansuje imprezę, która się nie sprawdziła, która była źle zorganizowana, na której trybuny świeciły pustkami, bilety były za drogie, zwłaszcza dla mieszkańców, a reklama praktycznie nie zaistniała. Żadnej korzyści dla Krakowa, nic dla mieszkańców, nawet argument że trzeba dać szansę nie zadziała już drugi raz...
Edit. Dodam, chyba istotne - jeśli nic mi nie uciekło, to o ile Majchrowski się zgodził na finansowanie i ogólnie udział miasta, tak sam był bardzo dyskretny, właściwie zupełnie się nie udzielał. Rozsądnie... więc już za pierwszym razem wszedł z "planem minimum" i wiedział, że ryzyko porażki duże i z kim lepiej się nie pokazywać. I się sprawdziło... nie wiem, czy PZHL ma jakiekolwiek argumenty by przekonać UMK do zaangażowania w riplej.
Myślę Ka Rocie, że nie rozmawiałeś z dyrektorem ZIS na zakończenie MŚ dyw. IA.
rmszar Napisał(a):
> Myślę Ka Rocie, że nie rozmawiałeś z
> dyrektorem ZIS na zakończenie MŚ dyw. IA.
Nie. A Ty rozmawiałeś. I wiesz. Wiedzę dzierżysz. I się nie podzielisz :D
Tak. Rozmawiałem. I wiem. Los nie jest sprawiedliwy. Przykro mi.
rmszar Napisał(a):
> Tak. Rozmawiałem. I wiem. Los nie jest
> sprawiedliwy. Przykro mi.
Hihi dziecinada... autentycznie przedszkole :D Cóż...no jest niesprawiedliwy :D
Tak na marginesie, wobec imperialnych planów klubu, zastanawiam się, czy ewentualne MŚ w Krakowie w 2016 będą bardziej stymulatorem i uzupełnieniem dla Cracovii, czy też jakąś konkurencją... Cracovia należy po części do miasta, relacje klubu z PZHL-em słabe, nie wiem, czy miasto nie powinno pójść z Filipiakiem bardziej, niż z federacją.
Takie tam... hihi śliczna bufonada :D
Dziecinadą jest twoja pisanina ex cathedra, jak to miasto nie wejdzie po raz kolejny w MŚ.
Gdyby nie udało się zrobić PP, a tego bez MŚ dyw. IA w Arenie byśmy nie mieli, to nie przekonałby się Profesor, że jednak na hokej może przyjść więcej ludzi niż na piłkę. A jeszcze w październiku tak uważał.
Zatem gdyby nie to, to nawet byś nie mógł swoich bajęd pisać o tym, co dla czego będzie dodatkiem. Z nas dwóch jeden bierze aktywny udział w pewnych wydarzeniach, a drugi plecie trzy po trzy. To stwierdzenie faktu, nie obrażaj się zatem, tylko przestań pleść głupoty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)