W IIHFie po prostu nie są głupi i napisali stan faktyczny, a nie marionetkowy. Natomiast co do funkcji Wielkiego Bajarza - tak właściwie to on jest więcej niż prezesem. Teraz to on jest WIERZYCIELEM. Czyli, tłumacząc z polskiego na nasze, może robić w zasadzie to samo co przedtem, tyle że nie musi już nikomu ściemniać że niby o jakieś dobro hokeja mu chodzi, wymyślać jakichś ebeli czy emhaeli, ani kłamać o sponsorach i kopertach w sejfach czy szufladach. Generalnie bardzo przyjemna fucha.
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015
Nie jest wierzycielem.
Nie gadaj! Postanowił odpuścić i został DONATOREM? :D
Żeby być wierzycielem to trzeba mieć wierzytelność. Z tego co wiem Hałasik nie jest wierzycielem. Dobrze jest być precyzyjnym.
Dobrze, jest większościowym udziałowcem (99,98% o ile mi wiadomo) wierzyciela. A tak między nami - dużo te 0,02% zmienia?
O widzisz. To zasadnicza różnica.
Ostatnio trochę czasu spędziłem na tłumaczeniu, że akcjonariusz nie jest wierzycielem masy upadłości. Ostatecznie się udało. ;)
My tak sobie piszemy - Mistrzostwa Świata (dywizji 1A, ale o tym ćśśś bo wiecie jak jest - nie wolno, a władza nie śpi i czuwa!), impreza, Arena, awansujemy, nie awansujemy, wygwizdamy, nie wygwizdamy itd... A czy może ktoś się kiedyś zastanawiał jakby to było, gdyby te MŚ (d1A, ale o tym ani mru mru) się po prostu... nie odbyły? Albo gdyby się odbyły, tyle że zakończyły na przykład we wtorek? Albo w środę?
Oczywiście na pewno tak się nie stanie, ale tak czysto hipotetycznie - zastanawiał się ktoś kiedyś?
Ja po tym wszystkim nie idę na mistrzostwa , jestem pewny że po tym wszystkim ochrona będzie miała polecenie nie wpuszczać żadnych transparentów itp
Trzeba iść, trzeba! Tzn nie tyle nawet iść co biletów nakupować, nawet na zapas! Po 10 w pakiecie na przykład od razu, a potem samemu znajomym odsprzedawać. Albo wsadzać do niszczarki i kupić sobie następne :) Im więcej tym lepiej! Oj dużo i szybko trzeba kupować, żeby siano było, bo stodoła podobno że pusta... Także kupować, kupować i jeszcze raz sponsorować, to jest tfu, przejęzyczyłem się, przepraszam, rzecz jasna kupować chciałem napisać - bo wiecie jak jest, potem może dla was nie wystarczyć i co wtedy?
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie jest wierzycielem.
on jest wichrzycielem:)
My sobie idziemy z Juniorem 2 razy, raz sam, a raz z Siwym (tylko skosnookich odpuszczam).
Hokej, to hokej, luuuubie...
A w tym roku zakonczenie playoff'u niespodziewanie mnie na Zakopiance zastalo i czuje niedosyt :)
http://pzhl.tv/jutro-w-krakowie-konferencja-przed-mistrzostwami-swiata/
PZHL organizuje jutro (24.03) w południe w Arenie konferencję prasową nt. "MŚ". Czyż nie powinniśmy skorzystać liczni z zaproszenia, by omówić na żywo i z konkretami kwestię polityki cen biletów na MŚ Polskiego Związku Hokeja na Lodzie? Okazja unikalna, sam pan Chwałka zaszczyci obiekt swą obecnością...
Sam jeden nie przyjdę, ale zgłaszam gotowość udziału w większym spędzie. Ktoś zainteresowany? Pisano tu o manifestacji przed Areną, naprawdę unikalna okazja, by przejść do konkretów. Hm?
Ja niestety nie mogę być. Mam inne obowiązki, a dowiedziałem się na jakieś 24 godziny przed konferencją.
Bedzie trabienie o sukcesie ze strony miasta i PZHL - u. Btw - ciekawe ile biletow sprzedali.
Niestety, im się tu sukces sam robi, mimo nieudolności... chyba, że ma miejsce katastrofa z biletami, ale wtedy dyskretnie rozprowadzą po szkołach i innych; dymu nie będzie, jeno finansowo chybią swej "karkulacji".
Ciekawe... w końcu wszystko wyjdzie na jaw. Sama ta konferencja może coś powiedzieć...
Jakbym tam był to bym zapytał które hotele [b]zostały wynajęte[/b] na potrzeby Mistrzostw Świata (dywizji 1A, ale ćśśś, bo o tym tam wspominać zapewne nie wolno).
żółta kaczka Napisał(a):
> Jakbym tam był to bym zapytał które hotele
> zostały wynajęte na potrzeby Mistrzostw Świata
> (dywizji 1A, ale ćśśś, bo o tym tam wspominać
> zapewne nie wolno).
Gdzieś czytałem o kadrze Polski w Novotelu. Tyle wieści...
...w sumie 100 kibiców z banerami a na nich niewygodnymi pytaniami dość konkretnie by im popsuło jutro pokazówkę. Ale coś czuję, że mój pomysł pozostanie jedynie w archiwach ;)
[small]Ka Rot Napisał(a):
> Gdzieś czytałem o kadrze Polski w Novotelu. Tyle wieści...[/small]
Ale gdzieś czytałeś, że [b]chcą[/b] w Novotelu, czy że [b]wynajęto[/b] Novotel?
[small]Taki fragment z "Lesia" Chmielewskiej mi się przypomniał:
[i]"Mój dziad fortunę w Monte Carlo...! - pomyślał dumnie. Myśl jednak urwała się nagle, w żaden sposób bowiem nie umiał się zdecydować na jakiś czasownik. Co też ów dziad z fortuną w Monte Carlo zrobił?... Stracił? Przepuścił? Roztrwonił?... Równie dobrze mógł zyskać."[/i][/small]
żółta kaczka Napisał(a):
> Ka Rot Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Gdzieś czytałem o kadrze Polski w Novotelu.
> Tyle wieści...
>
> Ale gdzieś czytałeś, że chcą w Novotelu, czy
> że wynajęto Novotel?
>
> Taki fragment z "Lesia" Chmielewskiej mi się
> przypomniał:
> "Mój dziad fortunę w Monte Carlo...! -
> pomyślał dumnie. Myśl jednak urwała się
> nagle, w żaden sposób bowiem nie umiał się
> zdecydować na jakiś czasownik. Co też ów dziad
> z fortuną w Monte Carlo zrobił?... Stracił?
> Przepuścił? Roztrwonił?... Równie dobrze
> mógł zyskać."
Będą. Tak pisze prasa. Więc to musi być prawda ;))
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3788275,treningow-nie-bedzie-jest-koncert,id,t.html
Tak hotele zalatwione jak lodowisko na Cracovii ;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)