[quote='gronix' pid='1216656' dateline='1486166637']
Dlaczego sam 2016 rok miałby być bardziej reprezentatywny? Czy tylko dlatego, że zawiera w sobie najgorszą z ostatnich trzech rund?
Zieliński wygrał pierwsze 7 meczów wyjazdowych, z drugiej strony nie wygrał żadnego z 10 w poprzedniej rundzie. Żadna z tych serii nie jest reprezentatywna, prawda leży tradycyjnie po środku.
Nikt nam w zimie znaczący nie ubył, nie ma kontuzji. 1.5-1.8 pkt/mecz jest zdecydowanie w naszym zasięgu. Czy to się uda to zależy tylko od trenera i piłkarzy. Czy to wystarczy do pierwszej 8 to może zależeć też od postawy przeciwników.
[/quote]
1,55 punktu na mecz to średnia także z gier w rundach finałowych. Gdzie np w 2015 graliśmy z drużynami dużo słabszymi niż normalnie w lidze.
Jak już chcemy coś porównywać to zróbmy porównanie tego co było do tego co nas czeka:
Po 30 kolejce ubiegłego sezony Cracovia miała średnią 1,5 PKT/mecz
W rundzie jesiennej było to 1,71 pkt/mecz a w rundzie wiosennej 1 pkt/mecz
Po dwudziestu kolejkach sezonu 2016/2017 średnia Cracovii to 1,05 pkt/mecz
Skąd u Was wiara, że nagle zaczniemy grać tak, jak półtora roku temu?
Dane dotyczą sezonu zasadniczego - bo w takim teraz gramy.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Taki urok danych, że każdy może na nie patrzeć jak chce ;). 1.55 pkt zawiera oczywiście mecze w grupie spadkowej 2014/2015 ale zawiera też mecze z grupy mistrzowskiej 2015/2016 co zgrabnie zostało powyżej przemilczane. W najbliższych 10 meczach gramy i z Lechią i z Ruchem.
Odwracając pytanie to skoro w poprzednim sezonie jedna runda była na ~1pkt/mecz a druga na ~1.7pkt/mecz to dlaczego teraz nie miałoby być podobnie? Rundę z 1pkt już mamy za sobą ;).
Oczywiście to tylko gdybanina... jeden widzi szklankę w połowie pustą a drugi pełną.
- Edytowany
[quote='gronix' pid='1216714' dateline='1486209302']
Taki urok danych, że każdy może na nie patrzeć jak chce ;). 1.55 pkt zawiera oczywiście mecze w grupie spadkowej 2014/2015 ale zawiera też mecze z grupy mistrzowskiej 2015/2016 co zgrabnie zostało powyżej przemilczane. W najbliższych 10 meczach gramy i z Lechią i z Ruchem.
Odwracając pytanie to skoro w poprzednim sezonie jedna runda była na ~1pkt/mecz a druga na ~1.7pkt/mecz to dlaczego teraz nie miałoby być podobnie? Rundę z 1pkt już mamy za sobą ;).
Oczywiście to tylko gdybanina... jeden widzi szklankę w połowie pustą a drugi pełną.
[/quote]
Dlatego że jedna runda była z 1,7 a dwie z 1,01 - i to dwie ostatnie rundy. Szansa na powrót do trendu 1,7 jest niewielka. Ale naprawdę bardzo bym chciał by tak było
BTW - niczego nie przemilczałem - napisałem że jedna runda to 1,7 pkt.
Pisałem TYLKO o sezonie zasadniczym bo TYLKO sezon zasadniczy nas na dzisiaj interesuje - podobne warunki atmosferyczne i podobna determinacja WSZYSTKICH drużyn.
To co dla mnie może wyróżniać najbliższą rundę od dwóch poprzednich to stan kadrowy.
Rok temu straciliśmy Rakelsa a Covilo złapał uraz tuż przed pierwszym lutowym meczem. W lecie straciliśmy Kapustkę a kontuzję złapał Jaroszyńskiego. W obu rundach na wiele meczy wypadł Dąbrowski.
Teraz przepracowaliśmy zimę bez większych niespodzianek, nie ma znaczących osłabień czy kontuzji, zgrupowanie przebiegło dużo lepiej niż rok temu. W teorii mamy wszystko, żeby wrócić do znacznie lepszego punktowania. Jak będzie to zobaczymy.
[quote='gronix' pid='1216721' dateline='1486211491']
Teraz przepracowaliśmy zimę bez większych niespodzianek,
[/quote]
W świetle dotychczasowych dokonań p. Jacka to mnie troszku martwi.
- Edytowany
Eredinie- czego Ty oczekujesz? Forum zadecydowało:
Wynik powyżej oczekiwań- zasługa Zielińskiego
Wynik poniżej oczekiwań- wina zarządu z Tabiszem na czele
A brak transferów to już w ogóle. Co z tego, że może trener nie chce już innych, co z tego, że latem sprowadzil asiorow z których 3-4 się nadaje. Już lepiej nikogo nie sprowadzać niż kolejnych Diegow
5 dni później
Popatrzylem na tabele i naszly mnie takie mysli, do dwoch pierwszych ekip tracimy w tym momencie 18 pkt(po podziale 9), do trzeciej leglej juz tylko 14pkt(7 po reformie), na reszte nie patrze, bo interesuje mnie miejsce na podium:) Idac dalej tym tropem i wierzac,ze jutro rozpoczynamy serie zwyciestw, a wspomniane ekipy beda zaliczaly wpadki, to jestesmy w stanie zniwelowac te roznice do powiedzmy 5-6 pkt(po podziale). Zalozylem ze blizej nie uda sie zblizyc,bo my tez zlapiemy zadyszke jak juz gorna osemka bedzie pewna,wiec wliczam jakis remis(powiedzmy z Jagiellonia na wyjezdzie,bo legla legla Warszawa). Wtedy po sprowadzeniu na ziemie naszych graczy tym wlasnie remisem i trudnym zwyciestwem nad wojskowa szmata, w grupie mistrzowskiej uda sie nam spiac poslady i te 5-6 pkt straty zostanie zniwelowane do 1-2 pkt(bedziemy powiedzmy na 3 miejscu). Zakladam ze stanie sie to na 2-3 kolejki przed koncem sezonu. Wtedy profesor zejdzie do szatni pilkarzy, przywdziewajac czapke z pyty boa oraz ktoregos ze swoich rolexow, moze jakies zlote lancuchy tez bedzie mial i powie znamienite slowa: "Krolestwo za Majstra" po czym nastapi pogrom rywali i w lecie zanim wyjade na urlop bede musial brac urlop na zadanie, a my zaspiewamy: "Majster jest nasz, ten majster do nas nalezy, nie damy nikomu...."
Chcę to zacpac też. Pisz na priv
Ło żesz k.urwa Maku po ile masz mefedron :-o niezła historyjaaa;)
Po 21 kolejkach za n/w trenerów, w systemie dogrywkowym:
- Wojciech Stawowy - 21 - 30 (9.3.9) 30:34
- Robert Podoliński -- 21 - 24 (6.6.9) 21:29
- Jacek Zieliński ------ 21 - 24 (5.9.7) 30:27
I tylko z Zielińskim pozytywny bilans bramkowy. A dodatkowo brak kontrowersji jeśli chodzi o skład drużyny (18, wyjściowa 11 i zmiany) i - tu z mniejszym przekonaniem - taktykę gry.
Nie wiem, dlaczego szuwarek nie umieszcza w tym zestawieniu poprzedniego sezonu?
- Edytowany
Bo nie pasuje do teorii że to słaby trener?
W każdym razie atakujemy górną ósemkę za tydzień. To byłoby mistrzostwo tego sezonu :D.
Trzeba liczyć, że u siebie będziemy grać koncerty. Możliwe, ale trudne.
Dzisiejszy mecz nie dał zbyt wielu przesłanek do bycia optymistą. Raczej dolna ósemka i wakacje po 30 kolejce.
[quote='Aston1906' pid='1218186' dateline='1486759559']
Trzeba liczyć, że u siebie będziemy grać koncerty. Możliwe, ale trudne.
Dzisiejszy mecz nie dał zbyt wielu przesłanek do bycia optymistą. Raczej dolna ósemka i wakacje po 30 kolcejce.
[/quote]
Zalezy pod jakim katem patrzysz, dla mnie ta bramka pod koniec wplynela na ogolna ocene meczu, gralismy z drewnem, ktore ma noz na gardle, jest swiezo po obozie, wiec sa naladowani energia(a przynajmniej byli do wczoraj). Wydaje mi sie,ze tym meczem zaczelismy laczyc deski w trumnie smierdzieli, dostali od nas pierwszego strzala i teraz, mam nadzieje, kazdy bedzie ich walil w ryj, az sie poloza. To byl trudny mecz, Budzik nie mial zbyt wiele swobody w srodku, obie druzyny graly tak zeby nie stracic, bo wiedzialy,ze to moze byc koniec pojedynku. My natomiast nie dosc,ze nie stracilismy bramki,to wyprowadzilismy konczacy cios praktycznie w 12 rundzie,rywal na deskach. Nasza gra wygladala slabo, z tym sie zgodze, mnostwo niewymuszonych strat, niecelnych zagran, ale pod wplywem wyniku, klade to na karb braku swiezosci i czucia pilki oraz mimo wszystko stawki meczu.
BTW, moj plan wysmiewany tutaj insynuacjami o srodkach psychoaktywnych, jest nadal aktualny, teraz walimy sledzie i jedziemy do Gdanska w zupelnie innych nastrojach, gdzie spodziewam sie powtorzenia wyniku 0:1 po bramce Polczaka z kornera;)
Przychylając się do uwagi kol. Janczera
Po 21 kolejkach za n/w trenerów, w systemie dogrywkowym:
- Sezon 2013/14 Wojciech Stawowy - 21 - 30 (9.3.9) 30:34
- Sezon 2014/15 Robert Podoliński -- 21 - 24 (6.6.9) 21:29
- Sezon 2015/16 Jacek Zieliński ------ 21 - 36 (10,6,5) 44:29
- Sezon 1016/17 Jacek Zieliński ------ 21 - 24 (5.9.7) 30:27
Mam nadzieję, że reszta drużyn pójdzie naszymi śladami i tym sposobem spuści się śmierdzieli o klasę niżej ;]
8 dni później
Po 22 kolejkach za n/w trenerów, w systemie dogrywkowym:
- Sezon 2013/14 Wojciech Stawowy - 22 - 30 (9.3.10) 31:36
- Sezon 2014/15 Robert Podoliński -- 22 - 25 (6.7.9) 21:29
- Sezon 2015/16 Jacek Zieliński ------ 22 - 39 (11,6,5) 47:29
- Sezon 1016/17 Jacek Zieliński ------ 22 - 25 (5.10.7) 31:28
PS
Jak dziś pamiętam po przegranym meczu w 22 kolejce przez Roberta Podolińskiego, rozpoczął się ostry "najazd" na niego w klubie.
Po rocznej przerwie, i tym razem rozgrywki będą nas trzymać do 37 kolejki
Na dzień dzisiejszy, to w 34 kolejce gościmy GTS ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)