dobrze ze choć nasi młodzi zawodnicy nie zawodzą bo dziś
23.02.2020 MKS Cracovia Kraków U16 (MŁ) 7:2 UKH Unia Oświęcim U16 (MŁ)
Sobesto Arkadiusz- 3 gole
Shatilov Nikita-2 gole
Tynka Dawid i Sarapultsev Yegor po 1 bramce
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
Żak młodszy w tamtą sobotę w Krakowie
Cracovia-Podhale 0-15
Wczoraj Podhale - Cracovia 12-0
Dziękujemy za informację. Oby Wam z tej młodzieży wyrośli porządni seniorzy, bo komuś trzeba ich podbierać. ;)
Może wśród nich jest następca Kapicy :)
Gdyby hokej był w Polsce bardziej popularny, to przy możliwości Krakowa do zapewnienia sobie odpowiednich sponsorów, Nowy Targ pewnie byłby naszą farmą. ;)
cięzko bedzie, bo już żak starszy dostał bęcki od nas.
5 dni później
A co ze sponsoringiem Can Packu i wsparcia w postaci zakupu sprzętu? Czy to fikcja? Proszę, piszcie, jak to na prawdę wygląda, bo pachnie trochę amatorszczyzną z Akademii sprzed 2-3 sezonów (teraz nie jestem w temacie, bo przeniosłem młodego).
[quote='naki' pid='1424557' dateline='1583097257']
Panowie bardzo Was proszę o zaprzestanie wypisywania bzdur jacy to my mocni jesteśmy.
W młodziku i żaku starszym gramy góra na dwie piątki...chłopcy są żle trenowani i przygotowywani do sezonu...wynikiem są liczne kontuzje (bieganie po schodach i brak opieki medycznej i profesjonalnej kadry trenerskiej) i na końcu rezygnacja z gry w hokeja. Tylko w tym sezonie z rocznika żaka starszego odszedł dwa tygodnie temu - podstawowy i jedyny bramkarz...a przed nim kilku innych zawodników. Na dziś będzie musiał bronić bramkarz o kilka lat młodszy :) Pan Laszkiewicz z całej drużyny ma do dyspozycji może 5-6 zawodników :) a reszta to są dzieci z niższych roczników, bo reszta miała dość amatorszczyzny i metod treningowych Pana Laszkiewicza ( porostu ich nie ma) i tak można wymieniać dalej - zapytajcie się jakie posiadają licencje trenerskie i kto je wydał :)
Z żaka młodszego odeszło ponad dziesięciu zawodników w tym sezonie....było ponad 20 zawodników, to zostało w sumie może 9-10 - reszta miała już dość i rodzice powiedzieli - stop
Generalnie jest dramat i dostajemy w pierdziel od całej Polski poza może jednym wyjątkiem - Dębicą - ale oni nie mają teraz lodowiska :) Nie mamy sprzętu. Jak jest kupowany, to taki jak w markecie i po kilku treningach jest do wyrzucenia....nie ma strojów, dresów...k....a nic nie ma. Jak rodzice nie kupią to nie ma.
Dopóki z ramienia klubu nie będzie z prawdziwego zdarzenia Managera, to tak będzie wyglądała ta cała sekcja jak dzisiaj - od przypadku do
[/quote]
To ja się zapytam jaką masz Ty licencję? Licencję która wyrobiła się w szatni przy wiazaniu synowi łyżew :-) . W zamian za to Pan Laszkiewicz jak i reszta trenerów których metody treningowe uważasz za amatorskie wywalczyli medale MP .... zejdź na ziemię bo chyba trochę się rozpedziłeś. No chyba że mamy tu na forum Mariusza Czerkawskiego.
W skrócie napiszę, że nic sie nie zmieniło. Poza tym, że dostali pierwszy raz chłopcy w tym sezonie jeden kij do gry i to takie, że padki po dwóch miesiącach nadają się do wymiany. Stroje są w jednym komplecie tylko do użytku na mecz. Taktyka na mecz jest taka jak 20 lat temu - dzida i kto pierwszy ten lepszy :) Oczywiście jest Can - Pack i klub opłaca z tych pieniędzy trenerów plus transport na mecz wyjazdowy i koniec. Za lód też oczywiście klub pobiera z tego tytułu pieniądze z tej puli :) - czeski film
Tym sposobem są pewnie przerzucane na inne cele te środki - jak np.pierwsza drużyna. Aby myśleć o przyszłych wychowankach, to są konieczne zmiany. Po pierwsze to nie mamy odpowiedniej kadry trenerskiej - nie szkolą się, nie mają przygotowania pedagogicznego itd. W Czechach każdy terner musi odbyć w danym sezonie odpowiednią ilość szkoleń i zbierają punkty. Jak ich nie uzbierają odpowiednią ilość, to tracą licencję i koniec. Dlatego są Czesi cały czas mile kosmiczną przed nami, bo się ciagle rozwijają. To samo jest w piłce nożnej i innych dyscyplinach.sportu. A u nas lelum polelum....i kasa jest 10-go na koncie i zero zaangażowania. Nie ma pasji żadnej aby czegoś nauczyć, tylko byle jak i aby kolejny miesiąc minął. Nie ma z klubu żadnego nadzoru nad sekcją hokeja. Nikt od nikogo nie wymaga niczego. Szczerze mówiąc, to praca idealna - zero stresu, zero wymagań i zero pretensji, że moja drozyna przgrywa kojny mecz 12:0
Niestety Rudi podpisał nowy 3 letni kontrakt, więc tutaj nic się nie zmieni. Albo celowo to zrobiono aby pokazać zawodnikom, że gość jest nie do zastąpienia...
Kolego - zwyklypawel - nie pisz bzdur jak nie masz pojęcia o tym co sie dzieje - dobry zawodnik nie oznacza dobry trener !!!!!!!!!!!!!!!!! A wiesz dlaczego sześciu zawodników zrezygnowało z gry u super trenera Daniela ? Zbigniew Boniek - był świetnym zawodnikiem światowego formatu, ale ternerem żadnym itd. Dlaczego odeszło od wrzesnia z Młodszego Żaka połowa dzieciaków ? To ty nie masz pojecia i obrażasz innych. Dowiedz się, zapytaj i potem komentuj.
Proponuję obejrzeć kilka spotkań naszej młodzieży na żywo i wtedy może dotrze do ciebie w jakim miejscu jesteśmy.
- Edytowany
Ja nikogo nie obraziłem , napisałem że na hokeju Pan Laszkiewicz zna się o 1000 % lepiej niż, Ty , kolega "naki" jak i ja - pomimo tego że sami uważacie go za amatora.
Dodam tylko że według mojej wiedzy w obecnej drużynie młodzika wieku zawodników zrezygnowało na poziomie żaka starszego , i jeszcze we wcześniejszych latach też tak było. Było też tak samo zanim pojawił się Pan Laszkiewicz. Popytać wystarczy wśród rodziców którzy przy tej sekcji są trochę dłużej.
a nie nadzoru sekcji ten orzeł Bałdys? a co z okiem Proroka, co to koordynuje całość? ktos kogos za cos rozlicza?
4 dni później
[quote='naki' pid='1426334' dateline='1583585743']
I dlatego na dziś z Żaku Starszym zostało 5 zawodników :) ....hehe i to bez bramkarza. Bo reszta odeszła przez trenera... i takie są fakty
[/quote]
A co niby trener takiego złego zrobił tym obrażonym rodzicom dzieci które zrezygnowały ?
brak jest ogólnie pracy trenerów nad szatnią...
nie ma treningu mentalnego...
nie ma drużyny, są tylko indywidualności...
Chłopcy mają pewnie braki w poprawnej jeździe na łyżwach ale widzę ze rodzice odrazu by chcieli do NHL :-)
[quote='domus' pid='1424854' dateline='1583225074']
Kolego - zwyklypawel - nie pisz bzdur jak nie masz pojęcia o tym co sie dzieje - dobry zawodnik nie oznacza dobry trener !!!!!!!!!!!!!!!!! A wiesz dlaczego sześciu zawodników zrezygnowało z gry u super trenera Daniela ? Zbigniew Boniek - był świetnym zawodnikiem światowego formatu, ale ternerem żadnym itd. Dlaczego odeszło od wrzesnia z Młodszego Żaka połowa dzieciaków ? To ty nie masz pojecia i obrażasz innych. Dowiedz się, zapytaj i potem komentuj.
Proponuję obejrzeć kilka spotkań naszej młodzieży na żywo i wtedy może dotrze do ciebie w jakim miejscu jesteśmy.
[/quote]
To ja mam pytanko napisz mi proszę dlaczego dzieciaki zrezygnowały u super trenera Daniel ? Chciałbym poznać te istotne wątki czym się kierowali ….
24 dni później
Jeżeli mnie pytasz to ja już napisałem wyżej że zawodnicy w okresie rozwojowym rezygnują i to bez względu na to u jakiego trenera trenują , zobacz sam ilu zostało w młodziku czy juniorze ..... (tutaj proponuje wstawić własny tok rozumowania i wyciągnąć wnioski) . Jak do tego dojdzie jeszcze nieroztropny rodzic no to mamy szybki efekt.
77 dni później
Czy ktoś z was się orientuję w kwestii bądź słyszał o łączeniu waszych grup młodzieżowych z KTH KRYNICA?
89 dni później
[quote='#28' pid='1435492' dateline='1592738234']
Czy ktoś z was się orientuję w kwestii bądź słyszał o łączeniu waszych grup młodzieżowych z KTH KRYNICA?
[/quote]
Do drużyny Młodzika ma dołączyć bramkarz i trzech zawodników z pola z Krynicy oraz napastnik z Dębicy. Najgorsze jest to, że w tej kategorii wiekowej zaplanowane jest 16 meczów, a chłopcy w tym wieku powinni grać ok. 50 meczów sezonie. Potrzebne turnieje.
W ten weekend odbywa się turniej w kategorii Junior Młodszy - CRACOVIA, Podhale, Sanok, Unia Oświęcim. Pierwszy mecz młodzi hokeiści Pasów przegrali 5 - 3 z Sanokiem. Sobota 11.00 kolejny mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)