Czyli nie przechodzą, a wchodzą. Tu chyba możliwości jest mniej, faktura, te sprawy.
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
Dalszy ciąg serialu pt. Sterby na tropie afery stulecia.
- Edytowany
Napisał siedzący pod biurkiem księgowego torreador, spec od dziecięcego hokeja, który ciężarówkami zwozi kasę na Siedleckiego, aby dzieciaki miał za co trenować.
Co tam moje skromne ciężarówki w stosunku do twoich składów pociągów towarowych z 80 wagonami... typowy polski nap....czu.
A poza osobistymi wycieczkami są Panowie w stanie coś więcej dodać w wątku?
Dla mnie informacja, że kasa z Can Packu poszła na camp Byrskiego jest o tyle zastanawiająca, że kasę na te campy wyciąga PZHL z MSiT ('program' napisał pan Czech z panem Krysiakiem, zdaje się, że teraz są 'konsultantami').
I teraz już wiem: Cracovia płaciła za swoich uczestników campu. Na to poszły środku z Can Packu, dlatego było więcej naszych zawodników, niż pierwotnie zakładano.
30 dni później
Jeżeli forum czytają rodzice młodych hokeistów to mam pytanie, czy wiecie, że w sierpniu będą treningi?
[quote='delGado' pid='1258796' dateline='1499409143']
Jeżeli forum czytają rodzice młodych hokeistów to mam pytanie, czy wiecie, że w sierpniu będą treningi?
[/quote]
hmmm nie wiem jak to u was wyglada ale u nas w Nowym Targu to co sie robi w grupie naborowej pod okiem RaFala Sroki to mistrzowstwo Swiata...mamy w naborze ponad 80 dzieciakow podzielonych na dwie grupy 2007\08 oraz 09 i mlodsi...tamten sozon bo wiadomo ze teraz 2007 juz poszedl do zaka mlodszego....notabene utworzona zostala klasa sportowa i wszyscy z tego rocznika nadal beda tworzyc jedna grupe..Ja natomiast chcialem wam przedstawic jak wygladaja treningi .poniedzialek i wtorek trning na lodzie po 1h15 min.sroda to godzinny trening na sali a pozniej jeszcze 1h 15 minut lodu czwartek to zajecia z akrobatyki ze specjalistami w tej dziedzinie a pozniej trening mentalny z pania psycholog.piatek to zajecia na basenie a w sobote i niedziele mecze w lidze naszej i slowackiej.wszystko naprawde bardzo fajnie dopracowane ..kiedy moj maly zaczal grac bylem w duzym szoku jak to funkcjonuje i wszystko jest doprecyzowane.co takze jest bardzo wazne w klubie jest coraz wiecej sprzetu i praktycznie kazdy dzieciak ktory zaczyna przygode z hokejem, moze wypozyczyc soobie kompletny sprzet teraz po zakonczeniu sezonu dzeiciaki mialy do konca czerwca 3 razy w tyg trening ogolnorozwojowy oraz specjalistyczny z techniki kija na stacjach ustawionych na plycie lodowiska..teraz do 24 mamy przerwe po ktorej sie spotykamy i po kilku dniach treningu na sucho 1 sierpnia planowane jest juz wyjscie na lod...nawet teraz pomimo ze jest przerwa dzieciaki nie proznuja bo wiem ze prawie kazdy uczestniczy w jakichs campach.czy to u Zietary w Kryncy u Ruskich badz na Slowacji czy Czechach..serce rosnie bo po kilku latach zaniedban w temacie mlodziezy wszystko zaczyna wygladac naprawde fajnie i za kilka lat mozemy miec naprawde pocieche z tych chlopakow/..pozdrawiam i zycze wam aby i u was mlodziez rosla w sile.
Tak to powinno wyglądać. Może i u nas tak będzie.
Fajnie, że Podhale trzyma poziom w tej kwestii. U nas też jest o wiele lepiej, niż parę lat temu, a i tak wierzę, że wszystko będzie szło w dobrym kierunku.
16 dni później
Sierpień już za tydzień a informacji o treningach brak...
Gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy (z hokejowym szkoleniem)?
[quote='delGado' pid='1265173' dateline='1501087783']
Sierpień już za tydzień a informacji o treningach brak...
Gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy (z hokejowym szkoleniem)?
[/quote]
Trzenerzy i spora grupa zawodników sa w tym tygodniu u Ziętary.
6 dni później
Czy to bardziej kadra czy młodzież? - sam nie wiem czy dobry temat, ale na pewno dobra wiadomość:
http://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-david-leger-koordynatorem-szkolenia-w-polskim-hokeju,nId,2424416
[quote]- Kanadyjski kierunek jest w tej chwili jedynym słusznym. Chcemy sprowadzać stamtąd nie tylko trenerów,[b] ale też hokeistów i stopniowo ich naturalizować, by wzmocnili naszą reprezentację[/b] - podkreśla w rozmowie z nami wiceprezes PZHL-u Mirosław Minkina, który na krakowskim lotnisku w Balicach przywitał Legera.[/quote]
I humor popsuty :)
Do sztabu szkoleniowego młodzieży w Cracovii wkrótce dołączy doświadczony trener z Czech.
[quote='delGado' pid='1267694' dateline='1502021456']
Do sztabu szkoleniowego młodzieży w Cracovii wkrótce dołączy doświadczony trener z Czech.
[/quote]
Czyja to inicjatywa? Pewnie i tak nie zostanę zaskoczony, ale gdzieś tam drzemie we mnie iskierka nadziei, że MKS kiwnie palcem w sprawie młodzieży.
Efekt współpracy MKS z CANPACK-iem.
Zmierzamy w dobrym kierunku.
Tego drugiego zdania nie musiałeś dodawać. Włączył mi się tryb: WARNING!
Byłoby super, zarówno trener zza południowej granicy, jak i konkretny wymiar współpracy ze sponsorem.
Ale ten trener to ma być od juniorów czy dzieciaczki też na tym skorzystają?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)