To tylko słowa, ale coraz częściej wypowiadanie ;)
[quote] Budując mocny zespół nie zapomnimy o szkoleniu młodzieży - przyznaje prezes MKS Cracovia SSA, prof. Janusz Filipiak.[/quote]
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
Nie takie cuda obiecywał.
Kiedy wy się nauczycie, że wywiady prasowe, a rzeczywistość to są dwie odmienne rzeczy ?
Z mojego skromnego, ale jednak jakiegoś doświadczenia zastrzegłbym że to zależy z kim ten wywiad robisz, tzn. kto jest obiektem wywiadu. Bo są tacy co mówią z automatu "to co wypada powiedzieć", a są tacy co gadają "to co było, jest i będzie". Zarówno jednych jak i drugich od ręki, jednym tchem i bez zastanowienia po pół tuzina potrafię podać, a po zastanowieniu i wytężeniu szarych komórek następne pół tuzina. I to w rozmowie, znaczy robiąc wywiad, się nawet czuje.
Co nie zmienia faktu, że i tych pierwszych i drugich wypowiedzi są cenne (są, co prawda pod innymi względami ale są cenne i te i te) i coś wnoszą - to dodaję żeby nie było, że graduję "jedni dobrzy, a drudzy źli" - tak nie jest.
10 dni później
[i]Młodzicy grali w centralnej lidze. Dochowaliśmy się już 11 juniorów, to są chłopcy w wieku 15-16 lat. yłoby dobrze, aby mogli grać w centralnej lidze, ale skład mamy w tej chwili za skromny. Potrzebujemy co najmniej 20 hokeistów, nie licząc bramkarzy.[/i]
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3862645,cracovia-bedzie-miec-zespol-juniorow,id,t.html
młodzicy grali w lidze małopolskiej, nie ma centralnej ligi młodzików.
w wieku juniora mamy 9 zawodników.
nabór z innych miast tylko i wyłącznie z rocznika 99.
tytuł też mylący, bo nie wiadomo czy będziemy mieli w ogóle juniorów, jak nikt nie przyjdzie to nie zgłosimy.
chyba ze zrobią na siłę i na meczach się zawodnicy będą spotykać, a trenować w swoich miastach.
Jedyna sensowna opcja to jak przyjdą tu chłopcy z Krynicy, Dębicy. Wtedy idą z naszymi do szkoły i jest petarda, bo trenują sobie spokojnie rano przed szkołą.
Musimy pamiętać że raczej jesteśmy na końcu jeśli chodzi o wybór dla zawodników z innych miast.
Jest jak jest, ale mimo wszystko napawa to optymizmem... coś się dzieje w tym temacie, spełniają się (?) moje marzenia i moja wizja tego wszystkiego.;) Mam nadzieję, że wypali, a za kilka lat nikt nie będzie nam nic zarzucał. Seniorsko też idzie do przodu, więc jak się nie znudzi Profesorowi, to będą mieć młodzi swoich idoli, których będą chcieli naśladować.
możne jakiś przeciek odnośnie ilości zgłoszeń do drużyny młodzieżowej Cracovii??coś wiadomo n.p z jakich drużyn czy zagranica tez wchodzi w rachubę ??Termin do jutra !
Też jestem ciekaw co z tego wyniknie. Bardziej mam na to ciśnienie, niż na kadrę seniorów.:D
Sam bym chciał wiedzieć.
Reve - jaka zagranica ? To nasza młodzież emigruje, żeby swój poziom podnieść, a nie na odwrót :)
W telegraficznym skrócie.
Klas w sms Gortata nie będzie.
tabiś to jest jednak prze h.uj
wała z ludzi zrobili i nic więcej.
A tak więcej, jak coś to na pw.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W telegraficznym skrócie.
> Klas w sms Gortata nie będzie.
> tabiś to jest jednak prze h.uj
>
> wała z ludzi zrobili i nic więcej.
https://www.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms
A czemu na pw, niech sie wszyscy dowiedzą ocb
czas pokaże...
Czyli zapominamy o juniorach, a o młodzika mamy drżeć?
Witam, nie stało sie to z winy SMS Gortata. Po prostu MKS zmienił koncepcje budowania drużyny juniorów - chce ich umieścić w SMS na ul. Szablowskiego
księgowy przeliczył że za dużo na bursę wyda :D
ale żem syna w bagno władował...
No cóż... klub faktycznie nie potrzebuje kibicodziałaczy...
Ale że co? Zgłosili się chętni? Uzbierała się wystarczająca ilość kandydatów?
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No cóż... klub faktycznie nie potrzebuje kibicodziałaczy...
Hmmm, nie wiem, ale nie byłbym taki pewien. Myślę, że Klub raczej przyjaźnie na to patrzy, ale wiele zależy od tego czy kibico-działacz wie gdzie jest granica między byciem kibicem, a byciem działaczem. Jeśli kibic che byc dzialaczem w 100% to niech nim zostanie, natomiast dopóki chce występować z pozycji "strony spolecznej" powinien raczej być świadom, że może chcieć pomagać, ale "decyzyjności" ma zero. Czyste i jasne zasady.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)