trochę optymizmu nie zaszkodzi :D , Podoliński powiedział ze nie wie czy Covilo zagra w niedziele, pewnie chodzi mu o to ze nie jest zgrany z zespołem , jednak ja bym go wystawił z zamknietymi oczami bo kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
-
-
[5]slask Wroclaw - Cracovia 17 sierpnia, 15:30
grom Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> trochę optymizmu nie zaszkodzi :D , Podoliński
> powiedział ze nie wie czy Covilo zagra w
> niedziele, pewnie chodzi mu o to ze nie jest
> zgrany z zespołem , jednak ja bym go wystawił z
> zamknietymi oczami bo kto nie ryzykuje, ten nie
> wygrywa
Miro ma mieć dopiero po weekendzie zrobione badania wydolnościowe - może to jest przeszkodą?
ale to też w sumie dziwnie bo gdyby chcieli mieć go na niedziele to by mu te badania zrobili dziś albo jutro, co oni z NFZ-tu robią te badania i w kolejce czekają?
Specjalnie się nie znam, ale wydaje mi się, że jakby mu te badania wydolnościowe zrobili dzisiaj lub jutro, to by w niedzielę nie nadawał się do gry.
Oj jak ja bym chciał zobaczyć pojedynki Covillo z Danielewiczem i zobaczyć, ile zyskaliśmy lub straciliśmy.
ddarek Napisał(a):
> Oj jak ja bym chciał zobaczyć pojedynki Covillo
> z Danielewiczem i zobaczyć, ile zyskaliśmy lub
> straciliśmy.
trener Podoliński na dzisiejszej konferencji bardzo wysoko ocenił umiejętności Danielewicza - ja trenerowi wierze.
Z kadry na Koronę; Pilarz, Perdijic, Żytko, Rymaniak, Mikulic, Marciniak, Jaroszyński, Deleu , Dąbrowski, Budziński, Cetnarski, Dialiba , Steblecki, Zejdler, Dudzic, Kita, Rakels, Zjawiński wypada Dialiba; dojdzie Nowak i Covilo. Cikawe kto nie zmieści się w 18-tce meczowej?
Dudzic i Cetnarski? Na papierze nie wygląda to źle...
A Danielewicz jest w ogóle uprawniony do gry w Śląsku? Chyba jeszcze z MZPN nie został wyrejestrowany.
rmszar Napisał(a):
> A Danielewicz jest w ogóle uprawniony do gry w
> Śląsku? Chyba jeszcze z MZPN nie został
> wyrejestrowany.
cichutko, będzie pretekst do walkowera:)
Baylay Napisał(a):
> Dudzic i Cetnarski?
Chyba Dudzic lub Cetnarski.
ponoć 10% szans na zgłoszenie Covilo na mecz ze Śląskiem
Chwostek Napisał(a):
> Baylay Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dudzic i Cetnarski?
>
> Chyba Dudzic lub Cetnarski.
i to "i"
lub znaczy to samo co "i" oraz to samo co "albo"
albo to "albo"
myślę, że chodziło Ci o albo
kłania się znajomość afery Rywina bo tam właśnie miało to znaczenie
[quote=szuwarek]
trener Podoliński na dzisiejszej konferencji bardzo wysoko ocenił umiejętności Danielewicza - ja trenerowi wierze.
[/quote]
Mozliwe, ze to dobry pilkarz, moze i utalentowany, ale to jedno, a drugie to umiejetnosc zastosowania umiejetnosci na boisku, wytrwalej pracy, ustawienia. Taki Nykiel tez swietnie gral pod koniec rundy zeszlego sezonu, a teraz nam znikł. Szkoda i pytanie dlaczego? Brak formy czy co?
mmaaćku - po prostu jeden z nich. Ostatnio Dudzic zrobił na mnie lepsze wrażenie, wiec zabrałbym Bartka.
Camron Napisał(a):
> > trener Podoliński na dzisiejszej konferencji
> bardzo wysoko ocenił umiejętności Danielewicza
> - ja trenerowi wierze.
>
>
> Mozliwe, ze to dobry pilkarz, moze i utalentowany,
> ale to jedno, a drugie to umiejetnosc zastosowania
> umiejetnosci na boisku, wytrwalej pracy,
> ustawienia. Taki Nykiel tez swietnie gral pod
> koniec rundy zeszlego sezonu, a teraz nam znikł.
> Szkoda i pytanie dlaczego? Brak formy czy co?
Czy Nykiel tak dobrze grał? czy pozostali obrońcy byli tak bardzo słabi? na bezrybiu to i rak ryba. W meczu z Zagłębiem strzelił dla nas bramkę na 2-1, ale w meczu z PBB w Bielsku zrobił karnego, który być może pozbawił nas górnej ósemki. Na treningach widać, że trener coraz mniej korzysta z Nykiela. Może się odbuduje w rezerwach? czego mu życzę.
A ja myślę, że powodem tego jest zmiana pozycji. Zastanawiam się czy granie takim ustawieniem jest dla nas dobre (tym bardziej, że słabo u nas ostatnimi czasy wygląda linia obronna), ale to dopiero 5 kolejka. Jak zaczniemy strzelać w końcu chociaż 100% sytuacje to może.
kammel19 Napisał(a):
> A ja myślę, że powodem tego jest zmiana
> pozycji. Zastanawiam się czy granie takim
> ustawieniem jest dla nas dobre (tym bardziej, że
> słabo u nas ostatnimi czasy wygląda linia
> obronna), ale to dopiero 5 kolejka. Jak zaczniemy
> strzelać w końcu chociaż 100% sytuacje to
> może.
każdy trener szuka do swojej koncepcji zawodnika. Np trener Stawowy nie widział do swojej koncepcji Słoweńca Struny (zawodnik też się w niej żle czuł) jest to normalne, chyba że gramy "dzida i do przodu:)
Ale dziwienie się, że Krzysiek gra dużo gorzej jest dziwne, skoro gra na innej pozycji. Zastanawiam się, czy właśnie ta koncepcja wytrzyma, patrząc na to jakie mecze nas czekają, grając trzema obrońcami, ze stoperem Żytko.
https://www.youtube.com/watch?v=XrJw1rel3-c&list=UU1g6ljCbd48XCC_JAGLi3JQ
Dla mnie świetny filmik, oby po meczu we Wrocławiu nasi piłkarze mogli powiedzieć to samo co Adaś ;)
[quote=kammel19]
Ale dziwienie się, że Krzysiek gra dużo gorzej jest dziwne, skoro gra na innej pozycji. Zastanawiam się, czy właśnie ta koncepcja wytrzyma, patrząc na to jakie mecze nas czekają, grając trzema obrońcami, ze stoperem Żytko.
[/quote]
Czyli wychodzi na to, ze to kwestia ustawienia, a idea miała byc taka zeby taktyka była pod piłkarzy, wiec kazdy gdzies powinien to swoje miejsce mieć i nadawać sie. Nykiel ostatnimi czasy dobrze grał - zwłaszcza ofensywnie. Ale nic.
Dobre,dobre a z Adama dobry aktor !!!
Chwostek Napisał(a):
> mmaaćku - po prostu jeden z nich. Ostatnio Dudzic
> zrobił na mnie lepsze wrażenie, wiec zabrałbym
> Bartka.
rozumiem przecież to jasne, czasami przy okazji lubię coś wtrącić coś wg mnie ciekawego.
Niestety pod względem bukmacherskim mecz dla nas nie wygląda dobrze, w pojedynkach h2h po za jednym wyjątkiem z dnia 25.09.2013 r. gdzie Cracovia pewnie i w dużych rozmiarach pokonała Śląsk cofając się do 2008 r a to kawał czasu po prostu ze Śląskiem we Wrocławiu nie udało nam się wygrać. W ostatnich 10 meczach Śląsk przegrał u siebie tylko raz z Dortmundem, o dziwo remisując z Miedzią 4-4 i z Podbeskidziem pokonując przeciwników, albo zbliżonych do nas, albo lepszych. Co do Pasów no to żałość i smutek, zgrzytanie zębów osiągnięcia z ostatnich 10 meczów wyjazdowych przypominają sołtysa który p.i.e.r.d.o.l.n.ą rano łbem o stodołę 1 słowne zwycięstwo, 2 remisy i same porażki.
Niestety, asekurując sie przyzwoicie wygląda kurs 1 (1.4) DNB który można zagrać w ciemno, będzie to cięźki mecz i nie ma przesłanek do optymizmu by grać za pieniądze mecz na choćby remis lub zwycięstwo Cracovii.
Sorry taki mamy klimat i szybko się nie zmieni przynajmniej na Dolnym Śląsku.
Trenerze, macie niebywałą okazję rozbic w pył ten szmelc i zróbcie to !
Jaka 18 na mecz ?
misiekm Napisał(a):
> Jaka 18 na mecz ?
Zwycięska.
Do booooju Cracovia!!!
Kadra Cracovii na mecz ze śląskiem: http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/kadra_cracovii_na_mecz_ze_slaskiem_wroclaw_1
Bramkarze: Matko Perdijić, Krzysztof Pilarz.
Obrońcy: Paweł Jaroszyński, Adam Marciniak, Bartosz Rymaniak, Mateusz Żytko.
Pomocnicy: Marcin Budziński, Mateusz Cetnarski, Miroslav Covilo, Damian Dąbrowski, Deleu, Sebastian Steblecki, Łukasz Zejdler.
Napastnicy: Bartłomiej Dudzic, Przemysław Kita, Dawid Nowak, Deniss Rakels, Dariusz Zjawiński.
Pilarz- Marciniak Żytko Rymaniak- Jaroszyński Covilo Deleu/Dudzic- Zejdler Budziński- Zjawiński Nowak/Rakels/Kita
Dwie zmiany - brak Diabanga i po raz pierwszy z 18 wyleciał Mikulić. W ich miejsce Nowak i Covilo.
Mikulić aż tak źle się prezentuje, że nie ma go nawet w 18? Jak wygląda na treningach, jakieś problemy?
Pilarz-Zejdler,Marciniak,Żytko,Rymaniak,Deleu-Dąbrowski,Covilo,Budziński-Zjawiński,Nowak
To chyba najsilniejszy skład jakim dysponujemy na teraz.
kammel19 Napisał(a):
> Mikulić aż tak źle się prezentuje, że nie ma
> go nawet w 18? Jak wygląda na treningach, jakieś
> problemy?
jeżeli piłkarz z pola w ciągu meczu pokonuje tyle km ile bramkarz, to co ma trener zrobić?
szuwarek Napisał(a):
> kammel19 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mikulić aż tak źle się prezentuje, że nie
> ma
> > go nawet w 18? Jak wygląda na treningach,
> jakieś
> > problemy?
>
> jeżeli piłkarz z pola w ciągu meczu pokonuje
> tyle km ile bramkarz, [b]to co ma trener zrobić?[/b]
Zmienić bramkarza....po co tyle biega....? ;)
-"Mr Penalty".(Szymon Marciniak) ,nie za dużo tych karnych u pana?
-No tak, taki styl sędziowania preferuję. Lubię dać pograć zawodnikom. Oni się wtedy bardziej angażują, jest więcej wślizgów. W Europie sędziowałem dziesięć spotkań i w każdym był albo karny albo czerwona kartka. W Dnipro - Fiorentina nawet dwa karne. Ale czy to znaczy, że w tym sędziowaniu jest coś nie tak?...
No to już widzę jak gwiżdże słynne łapanie przeciwnika przez Żytkę...
Edit: Nie ma co ciągnąć tego samego wątku w dwóch różnych tematach, nie zauważyłem wcześniej dyskusji o Mikulicu w wątku trenerskim.
mały123 Napisał(a):
> Pilarz-Zejdler,Marciniak,Żytko,Rymaniak,Deleu-Dą
> browski,[b]Covilo[/b],Budziński-Zjawiński,Nowak
> To chyba najsilniejszy skład jakim dysponujemy na
> teraz.
A pamietacie takiego trenera u ktorego trzeba bylo sie ogrywac sezon ? :)
Pojedziemy dzis slaska ze ho ho !!
Krzysztof Danielewicz w wyjściowej jedenastce Śląska Wrocław
I bardzo dobrze dla nas.
Tak zagramy ze Śląskiem: Pilarz, Rymaniak, Żytko, Marciniak, Deleu, Dąbrowski, Covilo, Budziński, Zejdler, Rakels, Nowak.
Mam nadzieje ze nasi go troche sponiewieraja ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)