[small][i]Hockey Archiwes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pan panie ŻK jest mistrzem manipulacji.[/i][/small]
mistrz manipulacji? Wow, pochlebiasz mi bardzo, dzięki! Naprawdę, bo jak dla mnie to mi posłodziłeś niewąsko i to biorę jako słwa szczerego uznania :) Rozumiem, że to pokłosie naszych sporów "czy w każdej bajce jest choć ziarnko prawdy?" Ja wiem, ja też to znam, to tak jakby wyjść z kina po bajce Disneya i zobaczyć tą szarą rzeczywistość do której trzeba wrócić z pięknego, kolorowego świata fantazji, te bloki, samochody w korkach itd... W takich chwilach rzeczywiście ciężko się pogodzić z faktami, ale no cóż, w życiu rzadko okazuje się być jak w bajce...
PS: aha, w tych bajkach, o których dyskutowaliśmy życie pokazało, iż nie było niestety ani krzty prawdy. Zresztą chyba sam już to widzisz. Na pocieszkę dodam jednak, że w sumie to też mi przykro...
-
-
Sparingi przed sezonem 2014/2015
No fakt ja troszkę dłuzej byłem pod wrazeniem czaru tej bajki. Jednak czr prysnąl jak bańka mydlana.
Trochę nie zgodnie z watkiem . Ale nasza U-20 przegrała z rówiesnikami ze Słowacji 3-4 . Jeszcze na 4 sekundy przed końcem był remis 3-3! grali tam nasi Kisielewski I Fraszko. Choź składu nie widziałem, ale raczej napewno musieli grac.
SUPER Wynik!Myslałem że będa dwie cyfry. tymczasem ................
MSC Napisał(a):
> zwykłypaweł Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Ze Zvatorą myślałem na początku że to
> żart
>
> Ja się zastanawiałem czy mam jakieś zwidy czy
> to ktoś bardzo podobny ale kiedy na plecach
> zobaczyłem Zvatora to już nie było
> wątpliwości :D
A ja dalej mam wątpliwości dlatego że w pierwszym meczu sparingowym ktoś też grał w koszulce Zvatory. Nie byłem na meczu ale widziałem na małopolska tv że gość w koszulce Zvatory był jakby wyższy od tego który grał w zeszłym sezonie w naszej drużynie, sylwetka prawdziwego Zvatory jest krępa , barczysta - wzrost 178 . Wczoraj widziałem gościa ok 185 wzrostu i co rzuciło mi sie w oczy to to że gość miał jakby krótkie nogi :D w porównaniu z resztą ciała - choć może to być wynik nietypowego ubrania spodenek.Kolejną sprawą jest zdobyty gol , Zvatora w zeszłym sezonie zdobył tylko trzy bramki a wczoraj z mocnym przeciwnikiem ciupnął gola.
Na hokej.net są zdjęcia z wczorajszego meczu , jest też zdjęcie Zvatory bądz nie Zvatory od tyłu - ja stawiam że to nie on
To był on na moje oko z trybun i w protokole też był Zvatora i spiker czytał Zvatora.
Sadząc po poziomie gry( jedna bramka o niczym nie swiadczy) to był Żvatora z tamtego sezonu. Cienki jak **pa węża.
bankowo to on - widać było nawet w internecie po sposobie poruszania sie i ta wystawiona rączka przy bronieniu i jeździe tyłem - nie można go pomylić z nikim innym :)
a moze dobrze przepracował okres przygotowawczy i bedziemy mieli z niego pozytek :)
Hockey Archiwes Napisał(a):
> Mocny w gębie.........Tutaj sobie moze pisa cco
> mu slina na język przyniesie.
Ja pamiętam takiego jednego, co używając w nicku nazwy Naszego Klubu wypisywał na stronie, która podobno o hokeju wie wszystko (choć to nieprawdą jest) "Panie prezesie, ani kroku wstecz! Niech się Pan nie ugina" i tym podobne dyrdymały... Z czystej ciekawości - myślisz, że tamten gość był jedyną ostoją broniącą prawdy i honoru czy też pisał co mu ślina na język przyniosła i permanentnie kłamał? Tak pytam, bo to by wiele wyjaśniało, wiesz...
Edit: żeby nie było, że się wpycham w sprawę Sterby'ego tylko - co ja konkretnie zmanipulowałem? Ale tak jasno i dokładnie z cytatem i wyjaśnieniem co jest nie halo poproszę.
a woczraj pod artykułem opisującym sparing pojawił sie jakże wiele mówiący wpisa w stylu "Vrana, Stoklasa, Zvatora t- jakies tragiczne nieporozumienie" - w sumie wiele wyjaśnia ;)
Hockey Archiwes Napisał(a):
> Sadząc po poziomie gry( jedna bramka o niczym nie
> swiadczy) to był Żvatora z tamtego sezonu.
> Cienki jak **pa węża.
Żeby uciąc spekulacje, z numerem 10 grał Zvatora, a i z "balkoniku" nad naszą ławką widać było wyraźnie twarz należącą do niego ! ;)
Panowie, a w ramach wzajemnych pyskówek, umówcie się na piwo w "Wierzynku" przed następnym meczem i tam wylejcie na siebie swoje wszystkie żale, a w siebie wlwjce tylko złocisty napój ! ;) Bo już nie da się tego czytać jak jeden drugiego łapie za słowa ! :(
dzisiaj pewnie transmijsji z Tychów nie uświadczymy?
a tak apropo jeszcze Richtera - to wg. eliteprospects juz podpisany w GAPie.
Szkoda go.
Po 1 tercji przegrywamy 2:0.
Za: LiveSports.pl
A po drugiej juz 4:0 ale nie woadomo jakim skladem.
No i w palke 8:1, bramka dla nas podobno tragiczny Stoklasa ;)
Swoja droga co za pomysl grac dzien w dzien i to z Sanokiem i Tychami,chyba ze o taki trening chodzilo :)
8:1 ? Masakra.
Zdaje się, że dziś Agent będzie miał tez sporo czyszczenia :)
Ale co sie dziwic po wczorajszym meczu z Sanokiem, to sie mozna bylo spodziewac tragedii.
Na Stoklase nie mozna narzekac to zostalo tylko dwoch ;)
Hehe, można, można. Problem w tym, że co by nie mówić, to papiery na granie on ma mocne i patrząc na zeszły rok, to wychodzi, że i tak może być u nas topowym. A że konkurencja słaba o granie? No to jest inny kłopot... Nie zdziwię się, jak się dowiem, że pół meczu na 2 piątki jechaliśmy...
PS: takie są nasze realia na ten moment koleżanki i koledzy. Tu się nie ma co obrażać na rzeczywistość, o to że jest taka jaka jest i nie chce być inna.
Myślałem że Zvatora nastrzela dzisiaj a tu nic :) . Nie wiem jakie pomysły mają decydenci na skład drużyny w obecnym sezonie. Jeżeli wywalamy Zvatore w kwietniu a on już we wrześniu jest od nowa. Czy będą jeszcze jakieś asy z rękawa ?
Dobrze, że Kostourek już podpisał w Milton Keynes, bo jeszcze nie asa a dżokera byśmy mogli dostać. Tzn dżoukera... sorry, taki czarny humor :P
Wynik też taki a nie inny bo bronił u was Kulig jeśli dobrze kojarzę i wypadł delikatnie mówiąc słabo. Zvatora rzucił na bande w 1 tercji Witeckiego, co mu się nie spodobało, trochę się poszarpali i zostali odesłani na ławkę kar, wydawało się że na tym koniec. A 6 sekund przed końcem meczu obaj zrzucili rękawice i wymierzyli sobie po kilka ciosów, po czym.... podali sobie ręce :D To tak w temacie tego zawodnika. A jeśli chodzi o bramkę Stoklasy to za bardzo się wysilać nie musiał bo nasi się kompletnie pogubili i zostawili go samego przed bramką, co więcej któryś z obrońców mu podał, ale strzał celny musiał oddać. Możliwe że wczorajszy mecz waszych też sporo kosztował bo dużo problemów sprawiali defensorom szybcy Guzik, Majoch i ruscy.
no patrzcie czyli musi mu zależy ;) stara sie chłopak ale zaraz przyjdzie tu taki co bedzie narzekal ze nam nie potrzebny ;)
jeśli grali takim składem jak wczoraj i po wczorajszym meczu to wynik nie dziwi i wiele tez nie powie.
Nie siedzę cały całymi dniami na forum. Cała strona poleciała. Sterby i Hockey Archiwes, wyjaśnijcie sobie sprawę na PW.
A teraz możemy pogadać o sparingach. :)
Wstyd się przyznać, że nie byłem na środowym sparingu z Sanokiem, no ale nie dałem rady. Na oficjalnej padł odnośnik z artykułem o w/w meczu. Kto zdobywał dla nas bramki? Jest gdzieś jakiś opis z przebiegu tego spotkania?
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,33771,grad-goli-w-krakowie-porazka-comarch-cracovii-wideo.html
nawet skrót sie pojawił :)
na portalu traktującym o hokeju masz opis plus link do meczu :)
Dzięki. A jak Waszym (osobom obecnym na sparingu) zdaniem pokazali się Filip Novak i Tomáš Káňa?
ja oglądałem tylko w internecie ale Novak widoczny, Kana nie bardzo
CHT Napisał(a):
> Dzięki. A jak Waszym (osobom obecnym na sparingu)
> zdaniem pokazali się Filip Novak i Tomáš
> Káňa?
Trudno cokolwiek powiedzieć po jednym meczu
mnie osobiście bardziej podobał się Novak, dobrze i zwrotnie jeździ, Kana jakiś taki ociężały.
jurassic Napisał(a):
> Testowani słabo, żaden niczym się nie
> wyróżnił !
CHT, jak się chce coś dowiedzieć o rzeczach już przeszłych, trza czasem poczytać poprzednie posty ! ;)
No to mamy jeszcze jeden mecz przy Siedleckiego we wrześniu. 11 -ego gramy z Jastrzębiem.
Dobre i to, bo z początkiem tego miesiąca niemal zawsza startowała liga.Wydawało się że do 26 bedziemy czekać.Jeszcze towarzysko co prawda, ale zawsze to mecz hokeja.
Bardzo dobrze. Jeszcze by się coś przydało rozegrać bo to ponad 3 tyg do ligi. Chyba, że będzie ten "super" Puchar
Ma byc super puchar 9.09, potem z JKH 11.09, pozniej pozegnanie Kapitana 21.09 i 26.09 start ligi wiec nie tak zle ;)
Mecz o super puchar spawacza posuniety o dwie godziny z powodu potyczki naszych kopaczy z kopaczami zeusa
hokej.net/pl/news,artykul,30,33835,zmiana-godziny-meczu-o-superpuchar-polski.html
Odnośnie super pucharu http://www.hokej.net/pl/news,artykul,30,33835,zmiana-godziny-meczu-o-superpuchar-polski.html
wygrana w Janowie, eh i znowu ten Stoklasa ;)
2014-09-04 21:14 Naprzód Janów przegrał z Comarch Cracovią 2:5. Bramki dla janowian zdobyli: Jakub Piper (3.) i Marcin Frączek (38.), a dla krakowian Filip Stoklasa (25., 44.), Grzegorz Pasiut (31.) i Wiaczesław Kozub (49., 55.)
ten Wiaczesław to chyba
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=106595
wyglada sensownie
Biorąc pod uwagę że w Pasach nie grało kilku kluczowych zawodników(Valćak,Fojtik...) wynik jes dobry. A najlepsi według hokej neta Pasiut i Stoklasa. Na tego ostatniego narzekałem po kilku sierpniowych sparingach,Być może co do niego się myliłem. Oby tak było. Mielibyśmy obok Pasiuta,Słabonia, Kowalówki , Valcaka i Fojtika konkretnego napastnika.
4 dni później
Ten sparing z Jastrzębiem jutro o 17? Wie ktoś?
Tak, jutro o 17:00.
Ale potwierdzenia na oficjalnej żdnego nie ma, bo i po co? Widać że klub dba o kibiców. Nie widać zadnej logiki, skoro jest awizowany mecz towarzyski teamu Daniela to dlaczego nie ma nic o towarzyskim pierwszej drużyny seniorów?
Warto by się było wybrać dziś na Siedleckiego choćby i z tego względu że maja testować jakiegoś Fina i Czecha(prawdopodobnie)
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3569795,juz-na-poczatku-sezonu-pasy-pokazaly-charakter,id,t.html
Jest też info o sparingu.
Jest tez zapowiedz transmisji na malopolskatv.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)