gol Francuzów w przewadze i w 21 minucie mamy 3-3
Edit: Kozłowski i 4-4, została 3 tercja
-
-
Sparingi przed sezonem 2014/2015
Wygrywamy ;)
W rzutach karnych zwyciężyła drużyna ComArch Cracovia.
Decydujący najazd wykorzystał KAREL RICHTER.
Vondracek nietrafiony! Cracovia wygrywa!
Richter trafiony!
Langlais nietrafiony.
Kozłowski nietrafiony.
Kowalówka nietrafiony.
Langlais trafiony.
Wiśniewski nietrafiony.
Levesque nietrafiony.
Richter trafiony.
Richter strzelił 2 karne - wygraliśmy po 5 serii :)
Richter hat-trick, asysta i dwa strzelone karne...to chyba brac ;)
Mam nadzieję, że w środowym sparingu z Sanokiem Karel Richter będzie już naszym pełnoprawnym zawodnikiem ;)
No ładnie :)
Jest gdzieś jakas tabela ? 4 miejsce, czy wyżej coś ?
Zajęli ostatnie miejsce z 2 pkt.Wyniki lepsze niż gra.Z tego co widziałem, graliśmy w głębokiej defensywie, przechodząc z rzadka do ataku. Rohaćek i jego bezbłędna taktyka oraz dobra postawa Radzika spowodowały to że w sumie wstydu nie było. Jednak zwłaszcza w meczu ze Szwedami widać było różnicę w wyszkoleniu.
Grając w tak okrojonym składzie to jest duży sukces.
ps: Wygraliśmy z Francuzami, którzy to z kolei pokonali Szwedów ;)
Sukces to byłby gdyby wygrali ten turniej. Jesteśmy wielokrotnym mistrzem Polski, a to zobowiazuje. Czy my zawsze musimy sie cieszyć z honorowych porażek! W sumie obsada nie była jakaś kosmiczna.Niby nie graliśmy w najmocniejszym składzie, a gdzie jest napisane że rywale grali. Nie tylko w Polsce jest przed sezonem i jest to okres na eksperymenty.
Może i z kontry, ale było, nie było - zrobiliśmy ćwierćfinalistę Ligue Magnus, czyli ekstraklasy kraju ćwierćfinalisty MŚ elity, który na ostatnich MŚ wygrał z Kanadą 3 do 2.
Richtera brać - na sparingu przy Siedleckiego mnie nie przekonał, ale to nieważne. Bez względu na to jak tam na Węgrzech to wyglądało, fakty są jednoznaczne - chłopak potrafił zrobić taki mecz, znaczy warto go mieć.
Oczywiscie trzeba bylo brac kontuzjowanych, zrobic forme na koniec sierpnia i za wszelka cene wygrac ten turniej,w kazdym innym wypadku wstyd w ogole wystepowac, trening, zgranie i inne tego typu pierdoly nie maja zadnego znaczenia na tym etapie,nie wazne kto gral,kto w ogole nie pojechal- trzeba bylo wygrac...
A moze poprostu potraktowali to jak sparingi i nie przejmuja sie wynikiem niewiele znaczacego turnieju(nie to chyba zbyt proste),niektorzy zawsze beda narzekac.
To nie jest narzekanie, tylko moje osobiste odczucia. Widziałem wszystkie mecze, więc chyba mam prawo napisać co o tym sadzę. Pochwaliłem, taktykę,Rohacka i dobra grę w defensywie. Niestety przez wiekszość gry to my broniliśmy się, gdyż mamy gorzej wyszkolonych zawodników. Na tle Szwedów i Francuzów wyglądaliśmy gorzej.I tyle w temacie.
A popatrzyles kogo u nas nie ma? Bo z tego co ja widzialem to wczoraj i dzis w pelnym skladzie wygladaloby to duzo lepiej,moze i w piatek jakby nie wysiedli prosto z autokaru. Ale masz racje moze tamci tez nie mieli pelnych skladow,tylko patrzmy ze to sparing a do ligi jeszcze miesiac,wiec moze i plan treningow sie zmienil.
Sorki.. Środowy sparing z Sanokiem gdzie i o której będzie rozgrywany?. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
Wg oficjalnej, o godz. 17:00 na Siedleckiego 7.
Rzadko tutaj bywam , ale skoro pomiędzy browarami widziałem mecze-
to parę spostrzeżeń. Poziom meczy w dniu pierwszym- b.dobry ,w drugim
dość dobry, by w trzecim znacznie się obniżyć. Widać to było po Francuzach
z których zupełnie uszło powietrze w meczu z nami. A była obawa, że może
być blamaż. I tutaj pierwszy istotny wniosek, bo od połowy meczu graliśmy na
2-wie piątki fizycznie dając radę i to jest pozytyw. W tych 2-ch piątkach grało
3-ch młodych i grali przyzwoicie. Zresztą o jakichkolwiek stałych piątkach nie
mogło być mowy ze względu na stan osobowy oraz urazy w trakcie turnieju.
Wypadali: Foitik, Stoklasa, Kłys. A Kalus w pierwszym meczu z karą meczu.
A teraz co było na tak ,a co na nie jeśli popatrzeć na indywidualne poczynania.
Spory plus o wspomnianych 3-ch młodych. Z meczu na mecz robili coraz
lepsze wrażenie. Kalus i Richter grali przemiennie, czyli przeplatali dobrą grę
prostymi stratami. Jednakże w tym trzecim meczu wzięli na siebie ciężar gry
i za to dla mnie zasłużyli na pochwałę, a dla decydentów podstawę by podsunąć
kontrakt. Dla mnie też na kontrakt zasługuje Filo. Z meczu na mecz grał coraz
lepiej. Poukładany , dobry technicznie, prezentujący typowe cechu hokeja za
południowej granicy. Tyle ,że nie ma cech egzekutora, dlatego też ( .....) nie za
bardzo go ceni. Raczej chce innego, ale zdaje się to niewykonalne. Vrana,
Kruczek, czy też Dąbkowski na minus. A mnie się zdawało, że to będą realne
wzmocnienia i tutaj konkluzja. Jak łatwo można się pomylić. Teraz takie krótkie
podsumowanie przed ligą. Trzy w miarę mocne piątki (poziom ligi) i czwarta
trójka złożona głównie z młodych. Takie realia i na więcej nie ma co liczyć,
pzdr
niestety musiałem oglądać w internecie, ale przez dwie tercje całkiem nieźle to wyglądało...
Grał ktoś nowy? z tego co widziałem po sylwetce i koszulce to Zvatora grał?
Głupie błędy w końcówce i porażka.
Zvatora.
A kto nie grał ? Na podstawie tego lepiej będzie ocenić mecz.
Z testowanych zagrał Zvatora, gość w niebieskim kasku i jakiś nowy z numerem 93(chyba, czarny kask).
Naliczyłem 17 zawodników( z Gawlikiem włącznie) czyli trzy piątki, przeciw dozbrojonemu Sanokowi.
Jestem optymistą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)