Niech pada jak wszyscy. Potem będziecie mu zarzucać, że pada przy każdej akcji. Jak dla mnie dobrze zrobił. Stwierdził, że moze więcej być z minięcia niz upadku. Jednak jeszcze na e-klase trzeba poćwiczyć bo tu obrońcy są ro ustawieni albo nawet world class.
A sędzia wątpie by dał Kuciakowi czerwień. Tosz to legjuni bramkarz i w piłkę trafł więc jeszcze żółtko dla Zjawy za symulke.
-
-
Dariusz Zjawiński - witamy w Cracovii
Nie ma się co przyczepiać do Zjawińskiego. Na razie z Nowakiem tworzą dobry duet. Jak jeszcze się zgrają, i opatrzność będzie czuwać, powinno być jeszcze lepiej.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niech pada jak wszyscy. Potem będziecie mu
> zarzucać, że pada przy każdej akcji. Jak dla
> mnie dobrze zrobił. Stwierdził, że moze więcej
> być z minięcia niz upadku. Jednak jeszcze na
> e-klase trzeba poćwiczyć bo tu obrońcy są ro
> ustawieni albo nawet world class.
>
> A sędzia wątpie by dał Kuciakowi czerwień.
> Tosz to legjuni bramkarz i w piłkę trafł więc
> jeszcze żółtko dla Zjawy za symulke.
Też tak myślę, że dobrze zrobił idąc do końca na bramkę tylko, że na pustą to trzeba trafić.
BartAcid Napisał(a):
Popieram. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że sędzia nie zinterpretowałby starcia jako faul, a nawet jeśli, mógłby uznać, że to nie była setka (bo kąt ostry, obrońcy blisko itd itp) i pokazać bramkarzowi tylko żółtko.
Ja też uważam, że dobrze zrobił bo powalczył o piłkę do końca. Ale mając przed sobą trzech cofającytch się obrońców i sporo miejsca powinien tą piłkę podprowadzić do pola karnego i schodząć do środka przywalić ile się da. To była moim zdaniem błędna decyzja.
Aby było jasne, podoba mi się jego gra. W tej pierwszej sytuacji gdyby strzelał np Dudzic to ja bym interweniował w sektorze rodzinnym a nie Kuciak :)
MSC Napisał(a):
> Jak na razie to nadal tylko I-ligowy napastnik.
> Jeśli będzie wykorzystywał takie sytuacje jak
> wczoraj to będzie ekstraklasowym
> jakim jest Nowak.
Na tę chwilę zgadzam się z ta opinia. Widzialem Zjawińskiego pierwszy raz, wiec trudno o ferowanie wyrokow, ale wrazenie miałem wlasnie takie jak MSC. Oby się to nie potwierdzilo.
BartAcid Napisał(a):
> Niech pada jak wszyscy. Potem będziecie mu
> zarzucać, że pada przy każdej akcji. Jak dla
> mnie dobrze zrobił. Stwierdził, że moze więcej
> być z minięcia niz upadku. Jednak jeszcze na
> e-klase trzeba poćwiczyć bo tu obrońcy są ro
> ustawieni albo nawet world class.
>
jaką symulke? Aby zagwizdać faul brakowało jedynie tego aby Zjawiński się przewrócił. Kuciak trafił w piłke? Jesli tak to najwyżej sznurówką ! Kolano Kuciaka na wysokości barku Zjawki - niebezpieczne zagranie. Każdy bramkarz faulujący poza polem karnym jest surowiej traktowy jak gracz z pola. I do tego absolutnie karany kartką.
Była to sytuacja sam na sam, Realna szansa na zdobycie bramki czerwona kartka z URZĘDU również dlatego że faul miałby miejsce poza polem karnym.
Aston1906 Napisał(a):
> Popieram. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że
> sędzia nie zinterpretowałby starcia jako faul, a
> nawet jeśli, mógłby uznać, że to nie była
> setka (bo kąt ostry, obrońcy blisko itd itp) i
> pokazać bramkarzowi tylko żółtko.
na jakiej podstawie nie gwizdnąłby faulu skoro było to wejście w stylu Rambo?! Przepis stanowi jedynie o odległości od bramki a nie o kącie !! a blisko był tylko jeden obrónca.
Oglądał wczoraj mecz 7egii? Widział faul na Koseckim?
Widział faul i czerwoną kartke Celticu?
Zacznijta wymagać również od Polskich gwizdków a nie godzić się na to co prezentują.
"Zacznijta wymagać również od Polskich gwizdków a nie godzić się na to co prezentują."
To co mielibysmy zrobic jesli Zjawinski by sie polozyl a sedzia dal jedynie zolta kartke?? Gralismy a LEGIA ktora od zawsze ma uklady w PZPNie i max by bylo zotko!
Powiedz nam i oswiec nas co mamy zrobic nastepnym razem jesli zamiast czerwieni da sedzia zolta kartke?!! Co najebac mu?? :D
Ehhh...
DeWu Napisał(a):
> BartAcid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Niech pada jak wszyscy. Potem będziecie mu
> > zarzucać, że pada przy każdej akcji. Jak dla
> > mnie dobrze zrobił. Stwierdził, że moze
> więcej
> > być z minięcia niz upadku. Jednak jeszcze na
> > e-klase trzeba poćwiczyć bo tu obrońcy są
> ro
> > ustawieni albo nawet world class.
> >
> > A sędzia wątpie by dał Kuciakowi czerwień.
> > Tosz to legjuni bramkarz i w piłkę trafł
> więc
> > jeszcze żółtko dla Zjawy za symulke.
>
> jaką symulke? Aby zagwizdać faul brakowało
> jedynie tego aby Zjawiński się przewrócił.
No sedzia mogl nie gwizdnac, Kita szedl z pilka sam na sam zostal sfaulowany od tylu i nawet faulu nie bylo wedlug sedziego.
KruszynaKSC Napisał(a):
> "Zacznijta wymagać również od Polskich
> gwizdków a nie godzić się na to co
> prezentują."
>
> To co mielibysmy zrobic jesli Zjawinski by sie
> polozyl a sedzia dal jedynie zolta kartke??
> Gralismy a LEGIA ktora od zawsze ma uklady w
> PZPNie i max by bylo zotko!
>
>
> Powiedz nam i oswiec nas co mamy zrobic nastepnym
> razem jesli zamiast czerwieni da sedzia zolta
> kartke?!! Co najebac mu?? :D
> Ehhh...
Kto wśród wilków żyje, jak i one wyje...
Najprościej przyjąć za pewnik, że gts ma układ, 7egia ma układ a My biedna Cracovia dalej będziemy rzeźbić w gównie.
A jesli oczekujesz "oświecenia" to napisze tylko abyś gdybanie sobie zostawił na niedzielnego grilla. Fakty sa takie, że Zjawiński ustał i chybił. Ani cwaniak ani snajper. A jak powiedział klasyk "jeśli meczu nie możesz wygrać trzeba go zremisować".
kkk_84 Napisał(a):
> No sedzia mogl nie gwizdnac, Kita szedl z pilka
> sam na sam zostal sfaulowany od tylu i nawet faulu
> nie bylo wedlug sedziego.
Stara piłkarska zasada - bramkarz opuszczając pole karne ryzukuje utrate gola albo czerwoną kartke.
sedzia w meczu jedyne co musi na boisku to zagwizdać dwa razy. Aby go rozpocząć (mecz) i aby go przerwać bądz zakończyć. Gdybanie jest bezcelowe.
podrAWiam
Gdybanie jest
> bezcelowe.
>
> podrAWiam
sam zaczales gdybanie od teori, ze jak by sie Zjawinski przewrocil. :)
Oby nie było z Tobą jak z Władkiem...
każdy kolejny mecz potwierdza moje słowa.
Zjawka nie myśli na boisku. No jedyne co widzi to czubek, swojego buta zamiast podnieść głowe.
W meczu z Koroną Zjawiński nie ma prawa wyjść w podstawowym składzie.
A widziałeś jego podanie do Cetnarskiego, który to koncertowo spierdolił? Widziałeś jak podniósł głowę, popatrzył gdzie partnerzy i podał w punkt?
DeWu Napisał(a):
> każdy kolejny mecz potwierdza moje słowa.
> Zjawka nie myśli na boisku. No jedyne co widzi to
> czubek, swojego buta zamiast podnieść głowe.
>
> W meczu z Koroną Zjawiński nie ma prawa wyjść
> w podstawowym składzie.
Wczorajsze dogranie do Cetnarskiego ktory spierdzielil 100% sytuacje to palce lizac.
Z Legia dwie patelnie spierdzielil przyczym sam na sam z Kuciakiem strzelil bardzo dobrze bo 90% bramkarzy juz dawno na dupie by siedzialo a Kuciak stal do konca. Czemu Frankowski strzelil tyle bramek w naszej buraczanej lidze?? 95% strzelil podciankami a tu akurat mu podcinka nieposzla bo Kuciak to kawal bramkarza.
6 dni później
Jakby nie Budzik, to nie wiem co by było... Takie sytuacje się wykorzystuje! Mimo to wciąż duży kredyt zaufania, bo widać potencjał.
Mogłeś zostać idolem, zostałeś pierdołą;)
Dariusz w każdym meczu ma sytuację. Widać, że umie się znaleźć w odpowiednim miejscu i czasie. Brakuje mu "tylko" przełamania. Pierwszą bramkę strzeli to już pójdzie z górki.
Obudz sie bo do zawalu mnie doprowadzisz!!!!
Kurfa takie sytuacje sie wykorzystuje!!!!
glowa do gory Darek! gdzies tam czytalem brednie ze ogorkowa go przerasta, troche brakuje zimnej krwi ale w koncu wpadnie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)