Mateusz nie biega zbyt wiele od dawna, tylko, że w meczach gdzie strzelamy po 3 bramki tego tak nie widać.
Messi ze swoimi 8 km na mecz nie siedziałby u Stefana II Laptopa nawet na ławce rezerwowych.
-
-
Mateusz Cetnarski - witamy w Cracovii!
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jaśnie pan przeczytał chyba niedawny tekst o
> tym, że geniusze piłki nie muszą biegać, i
> uznał, że on też nie musi
>
> w meczu z Lubinem jego obecność na boisku była
> demoralizująca.
Biegać miał za niego Miro/ jak sam powiedział Miro/,tylko wczoraj zapomniał że go nie ma na boisku :)
To jest choroba która dopada polskich piłkarzy po podpisaniu nowego kontraktu.
Wczoraj podobało mi się że oddawał strzały z dystansu,jak zaczną być bardziej precyzyjne /a potafi to zrobić/ to Cracovia będzie miała jeszcze większe atuty.
Mateusz próbuj w następnych meczach.
Bardzo słaby występ. Jasne, nie biegał nigdy za dużo, tyle że zawsze potrafił dostrzec dobrze ustawionych kolegów i bardzo dobrze podać. Wczoraj podejmował złe wybory, pchał się w największy tłok na boisku. Jeden ze słabszych występów od dawna, zwieńczony upozorowaniem powrotu przy golu na 1:2. Mam nadzieję, że od kolejnego meczu będzie lepiej.
Dopiero teraz obejrzalem powtorki. Za 2 bramke zaglebia powinien dostac kare dyscyplinarną.
Rock Napisał(a):
> Ja u Budzika nie widziałem człapania. NIc mu nie
> wychodziło po prostu.
Na jedno wychodzi... Gral wczoraj jak tyczka... pilka sie od niego odbijala...
KruszynaKSC Napisał(a):
> Rock Napisał(a):
> > Ja u Budzika nie widziałem człapania. NIc mu
> nie
> > wychodziło po prostu.
> Na jedno wychodzi... Gral wczoraj jak tyczka...
> pilka sie od niego odbijala...
Niestety nie tylko od niego .
Za ostatnie dwa mecze - ławka.
Człapanie cały mecz,zwalnianie akcji.
... przestańcie wysyłać na tą ławkę, bo na tej ławce NIE siedzą tuzy.
Rock Napisał(a):
> Dopiero teraz obejrzalem powtorki. Za 2 bramke
> zaglebia powinien dostac kare dyscyplinarną.
Kryminal, a podobny popis Mateusz dal w 40 minucie w polu karnym Zaglebia. Najpierw niepotrzebne zwlekanie, dalej kopniecie w obronce i machanie rekami o karnego mimo ze pilka wracala do Cetnara i byla duza szansa zeby cos jeszcze z tej akcji zrobic. Jak w koncu sie ogarnal ze wypada ruszyc do pilki ktora jest metr od niego to dal sie przepchnac jak dziecko i zamiast powalczyc, wolal poodpoczywac dobra chwile na kolanach. Reprezentacja?
Dwa słabsze mecze, ale to nadal jeden z najbardziej kreatywnych zawodników w lidze i nie mamy takiego komfortu personalnego żeby pozwolić sobie na posadzenie go na ławce. Wróci wiosna, wróci zapieprzający za niego z tyłu Covilo to wróci też lepszy Cetnarski.
No to niech ta wiosna wraca i to bardzo szybko .
Nie ma go kto zastąpić więc niech zapomni że dostał podwyżkę i zacznie w końcu grać. Miałem nadzieje że sytuacja z 40 minuty go obudzi bo dostał konkretnie z bara (zasłużenie) ale jak widać miał plan na cały mecz.
A ja bym go posadził ze względów moralnych. Kapi w jego miejsce, a za Kapiego Buba, a potem Cetnar wchodzi w 2 połowie i walczy.
Forma niestety daleka od reprezentacyjnej. Euro raczej obejrzy w TV.
A skad wiesz jak bedzie grał w kwietniu?
Miszczu2007 Napisał(a):
> A ja bym go posadził ze względów moralnych.
> Kapi w jego miejsce, a za Kapiego Buba, a potem
> Cetnar wchodzi w 2 połowie i walczy.
O to to. Mają grac najlepsi w obecnej dyspozycji.
Czy tylko mi się wydawało ze Mateusz wczoraj gral na pozycji przewidzianej przez Covilo. Mogli mi się zdawać, ale Budzik grający w ataku tak mnie jakos natknął. W tej sytuacji tym zasuwajacym powinien być Dąbrowski tymczasem jego gra wyglądała wg juz utartych schematów jak z Covilo co za tym idąc zostawiając Cetnarskiego do walki z Zaglebiem w środku boiska. Akcja z pola karnego o której wspomniano to oczywiście duzy minus jak i strata przy golu, ale sadzanie go na lawke przy jeszcze slabszej postawie Budzika (niestety) i aż jednej udanej połówce Buby na caly sezon to przesada. Jak juz tak sadzacie na lawie to ja zaproponuje przerwę od pisania ;) by złapać formę po Chorzowie.
Cetnar kup auto, bo od tego chodzenia nie masz siły biegać ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)