Rafi, ale tu raczej chodzi o styl w jaki Kmita to pisze.. Owszem nie jest różowo, ale można to napisać bez jakiś animozji i zatrzetrzewienia byłym trenerem - patrz dzisiejszy artykuł na Weszło, negatywnie ale bez zbędnej napinki.
Mnie strasznie irytuje to ciągle zestawianie Podolińskiego do Stawowego. Co z tego, że on po 9 kolejkach miał 11 punktów a RP ma 8, jeżeli kontrargumentem jest to, że w zeszłym roku o tej porze już dawno odpadliśmy z PP (też kopiąc się po czole w Stalowej Woli) a dziś jesteśmy 2 rundy dalej. Za nic nie da się porównać Cracovii z września 2014 roku z tą z 2013. Niestety niektórzy dalej tego nie widzą..
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
szaleniec Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fakt ze ciśnie nas II ligowy Okocimski i to jak
> chce pozwala powiedziec, ze wieści o tym ze gramy
> ch.,. to wymysły konfident z SF.Przecież
> Podolinski powiedział ze wygrana w pucharze to
> świetny prognostyk przed derbami.
Kolego cisnął nas też i nawet wyeliminował Skalnik Gracze, ciekawy jestem jak to odbierałeś przed kolejnymi meczami w Ex.
Rafi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak Kali krytykować Podoliński - znaczy się
> mieć trzeźwe spojrzenie na sytuację i oceniać
> fakty.
Dla trzeźwego spojrzenia może porównać 9 ostatnich spotkań Stawowego, z 9 pierwszymi Podolińskiego?
> Ja uważam, że trener nie zaczął dobrze i ocena
> jego pracy musi być negatywna. Nie gramy dobrze,
> wyniki są nędzne.
Znasz kogoś kto uważa inaczej?
Mecz o "być albo nie być"
http://ekstraklasa.net/podolinski-czuje-ze-derby-to-dla-mnie-mecz-o-byc-albo-nie-byc,artykul.html?material_id=5425dd7086875d0d020e4b33
A czy to nie ekstraklasa.net podawała jakiś czas temu, że Podoliński out, a na jego miejsce ma przyjść Brosz?
"Odpowiedzialność chciałbym dzielić z wszystkimi" -to juz nawet komentować sie nie chce
"Może jesteśmy po prostu słabi " -może Adam ma rację
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,adam-marciniak-przed-derbami-krakowa,artykul,505618,1,12446.html
No to by tłumaczyło dlaczego Marciniak biega jakby pierwszy raz wyszedł na boisko.
,, wcześniej nigdy w życiu nie grałem trójką w obronie. Nawet w trampkarzach zawsze grałem czwórką. W 3-5-2 na mojej pozycji gra się zupełnie inaczej. Przy czwórce obrońców, grając po lewej stronie, jestem przy samej linii i często wychodzę do przodu, gram ofensywnie. Tu ofensywnie nie gram w ogóle i właściwie jestem środkowym obrońcą. Jest to różnica, ale trener tłumaczy nam, że ten system ma dużo zalet. Kwestia tego, żebyśmy wreszcie zaczęli je pokazywać. Po naszych ostatnich występach pojawiła się opinia, że gramy systemem Pilarz-5-2. Nie sama opinia boli, ale to, że taka jest prawda. Krzysiek broni dobrze, pomoc gra jako tako, atak też, a my jesteśmy najsłabszą formacją w naszej drużynie. Teraz pytanie - skąd to się bierze? Czy jesteśmy po prostu słabi i tyle czy... może nie do końca sobie radzimy w całym funkcjonowaniu drużyny? Każdy chce dobrze, ale może czasem brakuje nam umiejętności."
To co mnie drażni u naszych obrońców to płaczliwy ton w wywiadach już przed meczem. Jak goście są obsrani i przed meczem już się tłumaczą to jak mają wyjść na boisko z wiarą w zwycięstwo? Mam nieodparte wrażenie że brak w nich sportowej złości i chęci udowodnienia wszystkim że są lepsi niż przeciwnik, a powiedzmy sobie szczerze na przeciwko siebie tuzów nie mają.
Trener chyba nie nadaje na tych samych falach. Sytuacja jest dość prosta, albo zaczniemy punktować, albo nastąpi zmiana. Bez względu na to czy system rozgrywek pozwala przegrywać wszystko czy nie.
Co do Kmity to wiadomo jak to wygląda, choroba sieroca trwa stąd pewne przejaskrawienia w tekstach wynikające z zaburzenia między tym co się chce napisać a tym co się myśli.
Ja bym tego nie nazwał płaczliwym tonem, bo jak gościu ma honor powiedzieć, że jest współwinny tej sytuacji, to czego tu się można czepić? Teraz trzeba im dać wsparcie, a Marciniakowi powiedzieć: "dasz radę, potrafisz", bo to zresztą jest fakt, że potrafi.
Osobiście życzyłbym sobie, żebyśmy zagrali czwórką w obronie i zakończyli okres eksperymentów.
docent tylko że tenże Marciniak udziela takich wywiadów ostatnio co tydzień, a wsparcie niech im da trener od tego również jest, przecież na Kałuży jak sami mówią są tacy jacyś spięci, a przecież z trybun od kilku lat grając piach dostają cały czas wsparcie
Smuda tam już od tygodnia faszeruje swoich milicjantów witaminkami w tajnym laboratorium byłego NKWD na Mogilskiej, a nasze baranki były już na łączce dobrze się pasły?
Kurwa, on dostaje za to grube pieniądze, a skarży się na to, że ma się dostosować do czegoś? Polska piłka to dno właśnie przez takich Marciniaków, którzy myślą, że to oni dyktują warunki i to trener, prezes, kibice mają się dostosować do nich. DNO I DRAMAT.
Oni z trybun dostają wsparcie? takie jak na tym forum:D
Jak na tę kaszanę co odstawiają, to tak, z trybun dostają wsparcie.
Co innego trybuny mają robić? Krzyczeć "Adam, trzymaj się, dasz radę, nie bój się, jeszcze się nauczysz grać"?
"Adam, powołanie to nie była pomyłka selekcjonera. Graj tak dalej a wkrótce pojedziesz na narodowy walczyć z Niemcami!"
Jeszcze nigdy nie byłem tak spokojny o wynik derbowy . W tak ważnym meczu trener Podoliński z całą pewnością opracował odpowiednią taktykę "pod " rywala , sądzę ,że nawet jest opracowana cała różnorodność taktyk , które będą wdrażane odpowiednio wraz z rozwojem sytuacji na boisku .Mam też nadziej ,że elastyczność,dalekowzroczność i przewidywalność trenera pozwoli mu wybrać optymalny skład . I nareszcie po meczu będzie mógł powiedzieć [i]to moja "zasługa" [/i] a nie jak do tej pory "[i]to wina piłkarzy[/i]" ;)
A tak na poważnie to im mniej ten chłop myśli to tym lepszy wynik dla nas .
Gdyby Marciniak udzieliły takiego wywiadu w Anglii czy w Niemczech to pierwsza drużynę oglądał by tylko w Tv. Powoli mam tego gościa dość. Problem w tym, że na jego miejsce nie mamy nawet pół piłkarza.
taktyka tym razem dobrana pod przeciwnika.
Stilic - zero
Obrożek - zero
BRAVO
Dziękuje,ma Pan swoje miejsce w Panteonie Cracovii.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)