U mnie trener ma zaufanie do zimy. raf_jedynka slusznie zwrocil uwage na system ligi, skoro w zeszlym roku Podbeskidziu sie udalo to mozemy sobie pozwolic na to ryzyko.
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
Dokladnie , do zimy ode mnie rowniez ma kredyt zaufania. Jak nie dostanie Deleu i Vareli to niech trenuje nas do spadku.
dac gosciowi popracowac, Potter, jedz sobie krzyczec do lasku wolskiego, bardzo sluszna uwaga co do systemu ligi i glos rozsadku Raf1, sugerowanie ze po 4 meczach gosc ma spadac to jest dopiero SABOTAZ i awanturnictwo
Panowie zaufajmy czlowiekowi.Ufalismy Platkowi i dobrze na tym ywszlismy.
Najwazniejsze ze juz nie ma Stawowego.Dzieki temu mamy lepsze miejsce w lidze i mozemy liczyc na miejsce w pierwszej piatce :)))))))))))))
Stać Cię na więcej niż na tanią demagogię Bratis, wierzę w Ciebie ;)
Ciekawie prawi Raf_Jedynka" mamy czekać nawet całą jesień na pozytywny wynik naszych.To nie tak,proszę spojrzeć na inne zespoły-poskładane z odrzutów, zawodnicy niepłaceni, budżet do tyłu a jednak udaje im się dać kibicom chwilę radości.Zapytam kiedy mieliśmy okazję do tego z Cracovią??.Dzisiaj sąsiedzi wygrali z Lechem a my mamy wstyd od piątku.
Ludzie przestańcie już labidzić. Rozsądnie patrząc na kalendarz szanse na punkty po 3 kolejkach były iluzoryczne. 2 wyjazdy i Legia u siebie. Owszem można było mieć jakieś nadzieje, było nie było jesteśmy kibicami, jednak zerowy dorobek w tych 3 meczach nie jest tragedią, można się było z nim liczyć i byli tacy, co to przewidywali: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2165067,page=1
Może trochę gorzej, że styl nie zachwyca i goli tracimy sporo, ale nie popadałbym w przesadny pesymizm.
Źle się zacznie robić gdy nie wygramy, a nie daj Boże przegramy z Koroną. Korona zawsze była dla nas niebezpiecznym rywalem i do tego meczu zdecydowanie musimy się bardzo, ale to bardzo przyłożyć.
A o zmianie trenera do przerwy w rozgrywkach bym nie myślał, a wtedy mam nadzieję, że temat będzie nieaktualny.
W przeciwienstwie do zeszłego sezonu, nauczeni juz walką o ligowy byt liczylem, ze mecze wyjazdowe takie sie staną że nie bedziemy martwic sie o styl, a beda to mecze by zdobyc chocby punkt tzn. murowanie bramki, obrona i kontry. A tutaj dosc, ze gramy bez stylu to i tracimy duzo bramek. Po meczu z Górnikiem byłem mocno rozczarowany. Nadal widze eksperymentowanie taktyką, a przeciez na to juz czas minął! Najpierw mialo byc 3-5-2, a teraz z Jagiellonia było jakos inaczej. :S Piłkarze poprzestawiani i nie odnajdują sie tak jak nalezy co widac najbardziej chyba po Nykielu i Marciniaku.
Po 3 meczach tez kalkulowałem, ze moze byc zero punktow wiec nie ma tragedii. Spodziewalem sie jednak lepszej gry jakiegos scislejszego planu i jego realizowania na boisku a tutaj mamy takie próby w stylu a nóż zobaczymy jak bedzie i nawet nie ma za bardzo czego szlifować. Kończąc, plusem jest, ze zwraca sie uwagę by grac bardziej dynamiczniej i chyba widac to troche po pilkarzach(nie licząc zastoju w Zabrzu). Na Koronę spodziewam sie gry pressingiem, agresywnej, ale bez głupich kartek, strzałów z dystansu i wtedy jestem spokojny ze przynajmniej 2 bramki będą i wreszcie jakis mecz na spokojnie zobaczymy.
Podpisuje sie pod tym co napisali panowie raf 1 i leszeczek.
Camron z Jagiellonią było inaczej z dwóch powodów - potrzeba zagęszczenia środka pola by się pozbyć dziury z meczu z Legią oraz niespodziewana kontuzja Nowaka na chwilę przed meczem. Lepsze to niż brnięcie w tę samą taktykę niezależnie od okoliczności.
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Camron z Jagiellonią było inaczej z dwóch
> powodów - potrzeba zagęszczenia środka pola by
> się pozbyć dziury z meczu z Legią oraz
> niespodziewana kontuzja Nowaka na chwilę przed
> meczem. [b]Lepsze[/b] to niż brnięcie w tę samą
> taktykę niezależnie od okoliczności.
Lepsze to są punkty których teraz mamy dokładnie 0. Ja daję trenerowi 10 kolejek, niech punktuje ze średnią 1,3pkt/mecz (minimum) czyli ma do zdobycia 13 pkt w 7 meczach. Powtarzam to jest cel minimum - 4 zwycięstwa 1 remis i 2 porażki.
Koronę zaliczyłem przed sezonem do drużyn dolnej ósemki (jak i zresztą Cracovię), a więc gramy o miejsca od 9 do 12 ( bonus 4 meczy u siebie), zawodnicy mają wyjść na boisko i nawet "krwią pluć" ale mają zdobyć 3 pkt, inaczej będziemy pogrążać się w coraz większym marazmie. A efekty tego już znamy z autopsji (nie piszę co dalej, aby nie zapeszać) Panie Robercie, czy z Koroną musimy grać 3 5 2 ?
Panie Trenerze
Wdowiak, Panek, Kapustka, Mrozik
Oni czekają na Pański ruch!
Przegraliśmy trzy mecze więc gorzej i tak już nie będzie.
eredin Napisał(a):
> Panie Trenerze
> Wdowiak, Panek, Kapustka, Mrozik
> Oni czekają na Pański ruch!
>
> Przegraliśmy trzy mecze więc gorzej i tak już
> nie będzie.
zapewne ich ujrzymy w sobotnim meczu z Garbarzem Zembrzyce, oraz innych zawodnijów
Chyba trener wsłuchuje się w nasze forum - potrzebuje trzech lub czterech zawodników
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,deleu-blisko-pasow-nowak-wypadnie-na-dluzej-,artykul,489918,1,1059.html
Martwi mnie trochę ostatnie zdanie "Jestem pewny tego co robię choć w kontekście uzyskiwanych wyników brzmi to dziwnie".
Oby nie okazał się kolejnym "konsekwentnym aż do bólu", bo poziom bółu znacząco mi się obniżył po poprzednim nawiedzonym.
Nie mówię, że Podoliński ma natychmiast porzucić swoje 3-5-2, chciałbym by jednak [b]brał pod uwagę[/b] możliwość grania w innym ustawieniu.
leszeczek Napisał(a):
> Martwi mnie trochę ostatnie zdanie "Jestem pewny
> tego co robię choć w kontekście uzyskiwanych
> wyników brzmi to dziwnie".
> Oby nie okazał się kolejnym "konsekwentnym aż
> do bólu", bo poziom bółu znacząco mi się
> obniżył po poprzednim nawiedzonym.
> Nie mówię, że Podoliński ma natychmiast
> porzucić swoje 3-5-2, chciałbym by jednak brał
> pod uwagę możliwość grania w innym ustawieniu.
na 3-5-2 trzeba mieć zawodników, a my mamy co najwyżej na 4-4-2 (tak grał rezerwy z gumiokami)
szuwarek Napisał(a):
> Chyba trener wsłuchuje się w nasze forum -
> potrzebuje trzech lub czterech zawodników
> http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstrak
> lasa,deleu-blisko-pasow-nowak-wypadnie-na-dluzej-,
> artykul,489918,1,1059.html
Bo MY mądre chłopaki som....
;)
Zastanawia mnie dlaczego Deleu trenuje na trawie w butach do biegania http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/51,115699,16428842.html?i=6
Bucky Nome Napisał(a):
> Zastanawia mnie dlaczego Deleu trenuje na trawie w
> butach do biegania
> http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/51,115699,
> 16428842.html?i=6
Wyrabia kondycję .(:P)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)