Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Natychmiastowa dymisja Wąsciecha Stawowego (ankieta)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 12.04.2014 o 20:10
      Ostatnia aktywność 10.05.2014 o 17:16
      19717 wyświetleń
    • Bartossus

155
      6
    • 19.04.2014 o 17:49
      Post #979962 19.04.2014 17:49
    Pasy_Andrychów Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Bartossus Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Pasy Andrychów > > > > Kim ty jesteś kolego że pozwalasz sobie pisać > w > > imieniu "większości nas"? > > > Że Ty należysz do mniejszość to nie musisz mi > zadawać tak głupich pytań. Nie wyciągaj > wątków tematu tylko czytaj cały ze > zrozumieniem Staram się czytać ze zrozumieniem. Dla przykładu niedawno przeczytałem post Santo: >Większość forumowiczów a co ważniejsze, większość kibiców Cracovii ma nadzieję, że Filipiak ubłaga trenera by został i zaproponuje mu >podwyżke ale również zagwarantuje transfery... No i teraz nie wiem czyja większość jest większa - większość Pasy Andrychów czy większość Santo? I wobec tego, nie do końca jestem pewien czy należę do mniejszości czy też do większości? (przyznam się, że wolałbym należeć do większości bo mniejszość jakoś źle mi się kojarzy). Rozumiem, że kolega Santo ma na koncie kilka tysięcy, niezwykle ciekawych postów co zapewne uprawnia go do pisania w imieniu większości. Ale jeżeli już przekroczenie 100 postów (jak to ma miejsce w twoim przypadku) uprawniałoby do pisania w imieniu większości to ja pozwolę sobie napisać: W imieniu większości kibiców życzę wszystkim Kibicom Cracovii i trenerowi Stawowemu (najlepszemu trenerowi ligowemu) mokrego Śmigus Dyngusa :).
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 19.04.2014 o 19:51
      Post #979983 19.04.2014 19:51
    Co do tematu ankiety: NIE A teraz folklor rmszar Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Instynkt stadny. Naprawdę takie masz zdanie o kibicach Cracovii Radziu? > Gdyby kilka osób skandowało wtedy wtsk, to by [b]tak samo cały stadion zaśpiewał.[/b] Gdybajmy więc. Do wtsk byś się przyłączył wiedziony instynktem stadnym to wiem, a ze skandowaniem Wojciech Stawowy jak Ci poszło? No i jeszcze ten cały stadion. knur w telewizorze mógł pomyśleć że to manipulacja ale autorytety twierdzą że to cały stadion skandował... > Liptoon, pewnie zbadał tak samo, jak ten błazen, co pisał, > że większość chce, żeby Filipiak błagał Stawowego, by ten został. Jak rozumiem przywoływany tu kolega Santo wyraził po prostu opinię Trudną do zweryfikowania ale bardziej prawdopodobną niż pogląd że WS ma odejść
    • rmszar

11.7K
      872
    • 19.04.2014 o 20:13
      Post #979985 19.04.2014 20:13
    raf_jedynka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Naprawdę takie masz zdanie o kibicach Cracovii > Radziu? Nie pozwalaj sobie. Starasz się być poufały a jesteś zwyczajnie bezczelny. Nic cię do poufałości ze mną nie uprawnia. > Gdybajmy więc. > Do wtsk byś się przyłączył wiedziony > instynktem stadnym to wiem, > a ze skandowaniem Wojciech Stawowy jak Ci > poszło? Nic nie wiesz. Poziom twojej 'wiedzy' to kłamstwa Kmity. Akurat w skyboxie nikt nie skanduje ani wtsk, ani pozdrowień dla trenera. Po prostu inny klimat, inni ludzie, inne tematy rozmów.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 19.04.2014 o 20:57
      Post #979996 19.04.2014 20:57
    Ja tylko nie rozumiem tego podziału na kibiców Stawowego i antyfanów. Ja patrzę na to na chłodno, szanuję Stawowego i odpowiada mi w dużej mierze jego styl, widzę też wady ale patrząc na rynek trenerów nie ma tak naprawdę dobrej alternatywy. Czy Wy przeciwnicy Stawowego jesteście pewni, że przyszedłby inny trener i osiągnął z tą drużyną lepsze wyniki niż Stawowy? Ja wątpię. Podobnie jak w to, że np z Urbanem na ławce byśmy spadli. Myślę, że byłoby gorzej ale ten skład jest przyzwoity o ile nie ma kontuzji i trener nie odstawia od składu jedynego stopera jakiego mamy.
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 19.04.2014 o 21:17
      Post #979998 19.04.2014 21:17
    Jestem pewny że są trenerzy, którzy zrobili by lepszy wynik, niestety jest też wielu takich co zrobią gorszy i niestety klub ostatnio tylko na takich stawiał, a gdy pojawił się jeden dobry to postanowiono że się go wymieni na gorszego. Trener Stawowy pewnej granicy nie przeskoczy i to on jest temu winny. Nie prezes, nie dyrektor sportowy czy zawodnicy. Ci mogliby bardziej być pomocni i pewnie dzięki temu i trener by na tym zyskał a zarazem i klub, ale i tak w pewnym momencie dochodzimy do granicy, gdzie trener Stawowy przeszkadza trenerowi Stawowemu w osiągnięciu sukcesu.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 19.04.2014 o 21:31
      Post #979999 19.04.2014 21:31
    rmszar Napisał: ------------------------------------------------------- > Nie pozwalaj sobie. > Starasz się być poufały a jesteś zwyczajnie bezczelny. > Nic cię do poufałości ze mną nie uprawnia. No to kończymy z uprzejmościami panie R. Znaczy już sobie rąsi nie podamy A co z meritum czyli: Czy naprawdę uważa pan że kibice Cracovii kierują się instynktem stadnym? Chwila chwila coś mi świta Jak swego czasu zapodano stadionowi do skandowania: Radomir Szaraniec to wyszła jakaś żenada > Nic nie wiesz. Poziom twojej 'wiedzy' to kłamstwa Kmity. Zła wiadomość panie R. - Wiem. Już wiem > Akurat w skyboxie nikt nie skanduje ani wtsk, ani pozdrowień dla trenera. > Po prostu inny klimat, inni ludzie, inne tematy rozmów. high life, sky life, inny świat - chciałoby się rzec To naprawdę niesamowite że Pan naprawdę nie wyczuwa granic śmieszności i w konsekwencji przekracza je z taką lekkością...
    • ronnie79

4.9K
      1.3K
    • 19.04.2014 o 21:45
      Post #980001 19.04.2014 21:45
    DiegoKSC Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Statsek im ryje beret, że jest ich "miliard > pińcset" :D Dlatego nikt normalny tam nie wchodzi ;)
    • rmszar

11.7K
      872
    • 19.04.2014 o 22:28
      Post #980003 19.04.2014 22:28
    raf_jedynka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > No to kończymy z uprzejmościami panie R. > Znaczy już sobie rąsi nie podamy Fakt, że podaję ci rękę przy powitaniu nie oznacza, że jesteśmy na takim stopniu poufałości, żebyś zwracał się do mnie per 'Radziu'. > Jak swego czasu zapodano stadionowi do > skandowania: Radomir Szaraniec > to wyszła jakaś żenada Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, możliwe, ze mnie na tym meczu nie było. Pan zapewne ma to nagrane. > high life, sky life, inny świat - chciałoby się > rzec > To naprawdę niesamowite że Pan naprawdę nie > wyczuwa granic śmieszności > i w konsekwencji przekracza je z taką > lekkością... Wyczuwam za to granice impertynencji, które pan z taką dezynwolturą przekracza. Grzecznie poinformowałem pana, że w jednym z miejsc, w których zdarza mi się mecze na stadionie oglądać, nie śpiewano podczas tego meczu ani wtsk, ani nie skandowano nazwiska trenera. Nie wiem, co w tym śmiesznego, ale pańskie otoczenie wymyka się racjonalności, więc nie próbuję się zagłębiać. Wesołych Świąt zyczę.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 19.04.2014 o 22:48
      Post #980006 19.04.2014 22:48
    rmszar Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Wesołych Świąt zyczę. Mówią że Nadzieja zmartwychwstanie nad ranem Życzę żeby też dla pana
    • ronnie79

4.9K
      1.3K
    • 19.04.2014 o 22:55
      Post #980007 19.04.2014 22:55
    Zachowanie typowe dla gbura.Co do tematu-Tak,Wojciech Stawowy powinien odejsc,ale...po ostatnim meczu tego sezonu.Chociaz zaczynam sie obawiac o utrzymanie :/
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 20.04.2014 o 09:21
      Post #980017 20.04.2014 09:21
    Dyskusja sprowadza się do pytania czy jest szansa wymienić Stawowego na lepszego trenera. Odpowiedź na to pytanie jest zależna od oceny obecnego trenera. Są tacy, co twierdzą, że na lepszego trenera nie mamy szans, są tacy, którzy uważają, że trudno o trenera gorszego, są w końcu i tacy dla których (odnoszę wrażenie) Stawowy jest najlepszym trenerem na świecie, a już w polskich ligach to zdecydowanie. I tak wracamy do próby odpowiedzenia na pytania 'czy Stawowy ma wady' oraz 'czy obecny zarząd chce i potrafi osiągnąć sportowy sukces). Czyli jak zawsze te same pytania
    • radek

15
      0
    • 20.04.2014 o 10:28
      Post #980022 20.04.2014 10:28
    nie
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 20.04.2014 o 10:37
      Post #980023 20.04.2014 10:37
    Leszeczku, oczywiście że są lepsi trenerzy w Polsce. Pytanie brzmi, czy nas stać na ich zatrudnienie i czy by chcieli przyjść. Są też lepsi trenerzy zagraniczni. Pytanie brzmi, kto by miał ocenić ich przydatność do Cracovii. Dlatego się szarpiemy ze Stawowym. Dla mnie każdy trener, każdy zawodnik może odejść, pod warunkiem znalezienia lepszego. Mam obawy, że tak się nie stanie. Wolę Stawowego z krytyką pod jego kierunkiem (jest szansa, ze w perspektywie czasu styl gry się "dopieści", że coś zmieni, że kopacze lepiej pojmą taktykę) niż niepewne jutro. Dlaczego niepewne ? Bo w MKS od początku istnienia, nie było długofalowej linii rozwoju nastawionej na sukces sportowy w kopanej.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 20.04.2014 o 11:20
      Post #980024 20.04.2014 11:20
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Leszeczku, oczywiście że są lepsi trenerzy w Polsce. Pytanie brzmi, czy nas stać na ich > zatrudnienie i czy by chcieli przyjść. Są też lepsi trenerzy zagraniczni. Pytanie brzmi, kto by > miał ocenić ich przydatność do Cracovii. Są też lepsi piłkarze w Polsce i co nie ulega wątpliwości są też tacy za granicą. Stawowy nie jest ani wyjątkowy, ani najlepszy Jest natomiast realny Był w Cracovii, po nim byli inni, a teraz jest ponownie i nie trzeba teoretyzować tylko można oceniać jego pracę w kontekście wyników osiąganych przez innych realnych trenerów Choć knurowi z excela wychodzi że Majewski jest ciut lepszy to ze Stawowym sprawa wydaje się dość prosta. Jego praca tak za pierwszym jak i za drugim razem rozbudziła Nadzieję. Uważam że warto to podkreślić szczególnie w dniu w którym chrześcijanie świętują zmartwychwstanie Nadziei. Kredyt zaufania dla WSa to po prostu wynik chłodnej kalkulacji w oparciu o determinanty w jakie uwikłany był każdy trener w erze MKS-u
    • ddarek

1.6K
      0
    • 20.04.2014 o 11:25
      Post #980025 20.04.2014 11:25
    > Był w Cracovii, po nim byli inni, a teraz jest ponownie I jeśli tylko jest słowny, to więcej już go nie będzie.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 20.04.2014 o 15:39
      Post #980044 20.04.2014 15:39
    Ianie, właśnie niewiara w to, że w obecnym układzie uda się zatrudnić lepszego trenera powoduje, że nie jestem zwolennikiem zwolnienia Stawowego, bez różnicy czy natychmiastowego czy po sezonie. Zdecydowanie nie jestem jednak jego zwolennikiem. Jego brak elastyczności co do taktyki i upór w sprawie Mikulicia jest dla mnie dyskwalifikujący. Pozostaje więc mieć nadzieję, że albo zarząd pozytywnie nas zaskoczył, albo Wojciech się zreflektuje w ww. kwestiach. Jedno i drugie jest jednak imho mało prewdopodobne, więc przyszły sezon dla mojego kibicowskiego serca nie będzie łatwiejszy niż obecny
    • szuwarek

17.8K
      1K
    • 20.04.2014 o 16:13
      Post #980046 20.04.2014 16:13
    leszeczku (przepraszam za poufałość, ale ostatnio na niniejszym forum ostro z tego tytułu) taka dola "garbatego";) http://sportowacracovia.com/2012/08/17/artykul-gw-fenomen-cracovii-ten-przeklety-pasiasty-los/
    • b

21
      2
    • 20.04.2014 o 16:24
      Post #980050 20.04.2014 16:24
    NIE zmieniać !!!!!
    • 0Liptoon.

544
      97
    • 20.04.2014 o 16:52
      Post #980056 20.04.2014 16:52
    rmszar Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Instynkt stadny. Gdyby kilka osób skandowało > wtedy wtsk, to by tak samo cały stadion > zaśpiewał. > > [b]Liptoon, pewnie zbadał tak samo[/b], jak ten błazen, > co pisał, że większość chce, żeby Filipiak > błagał Stawowego, by ten został. Pewnie tak. Ale to juz by trzeba było pytać zainteresowanego. Stawowy rozdzielił forum na przynajmniej dwie części. Trzecia reprezentują osoby dla których najważniejsze jest by udowodnić tu swoją racje za wszelka cenę. Skaczą innym do gardeł tylko czekając az ktoś napisze cos nie po ich myśli. Czynią to forum "swoim", a przynajmniej tak im sie wydaje. Kiedyś było tu wiecej kultury, az miło sie czytało. Dziś mało jest konkretów, a duzo "błaznów" i prywatnych wojenek. Szkoda. Wielka szkoda.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 20.04.2014 o 17:19
      Post #980060 20.04.2014 17:19
    tez zauwazyliscie ze prezes Szaraniec odleciał juz wysoko ponad nas wszystkich szarych nic nie wiedzących debili siedzących na byle jakiej trybunie? "Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, możliwe, ze mnie na tym meczu nie było" moze to bylo wtedy gdy byles na urlopie w czasie trwania okienka transferowego? Liptoon - podobne odczucia u mnie. Brakuje bardzo niektorych forumowiczzow w tym takich ktorzy juz nie maja szansy wrocic na forum

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie