empe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tylko Berkowicz :) młoda siła!
Dobrze potrafi się przygotować ale w dyskusji i debatach face2face nie za dobrze mu idzie.
Ale każdemu trzeba życzyć powodzenia.
qtec Napisał(a):
> jest takie poparcie, że już muszą pisać
> prawdę, przecież kogo się zapytam to głosuje
> na KNP
Szczerze współczuje. Może popytaj tych którzy nie chcą zlikwidować kodeksu pracy, odebrać praw wyborczych kobietom i tych którzy nie sądzą że kobiety przejmują poglądy od swoich mężczyzn razem z ich plemnikami. Albo tych którzy znają się trochę na biologii i wiedzą że genetyka jednak nie zabije rodzaju ludzkiego.
bw. Pogląd, że dyby co drugi Żyd w 39' miał broń i że wtedy nie byłoby Holocaustu jako argument używany za legalizacją dostępu do broni jest jednak mistrzowski :)
Tak jestem za niższymi i prostszymi podatkami.
I nie, nie znam kraju który by funkcjonował na takich zasadach jakie wyznaje Krul, sam zresztą przyznał że takiego nie ma.
[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1496825_10202249342092825_2100135849_n.jpg[/img]
-
-
Wybory do Parlamentu Europejskiego - 25.05.2014 r. SONDA
.
Korwin chce zlikwidować socjalizm więc chce dobrze. A jego prywatne poglądy mnie nie obchodzą. Liczą się poglądy partii i jej program a tam np nie ma postulatu odebrania praw wyborczych kobietom ani stworzenia monarchii.
Ruch Narodowy ma jakiegoś kandydata do PE z przynajmniej 20 komórkami mózgowymi czy same wynalazki o intelekcie pantofelka czy ameby pokroju Justyny Helcyk? Pytam bo mnie śmiech rozpierdala podobnie zresztą jak patrzę na kandydatów innych komitetów vide kopacz gts-u...
Ruch Narodowy, jak każde ugrupowanie posiada kandydatów bardziej medialnych i mniej medialnych, bardziej doświadczonych i mniej doświadczonych. Oprócz tych znanych z pierwszych stron gazet i posiadajacych już doświadczenie w zawodowej polityce (vide Bosak), potencjał mają Marian Kowalski, Krzysztof Kobylas, Marta Cywińska, Aleksander Krejckant, Witold Stefanowicz, Maciej Migus, Artur Zienkiewicz (ocena subkietywna, bo większość wymienionych osób znam osobiście i oceniam na podstawie całokształtu działalności, a nie wystąpień telewizyjnych, czy innych elementów kampanii wyborczej). Mnie najbardziej śmieszą lansowani przez media kandydaci Ruchu Palikota i ich wyreżyserowane "mądrości" https://www.youtube.com/watch?v=dN2qdrQVSok https://www.youtube.com/watch?v=zqEuFfo5Sag https://www.youtube.com/watch?v=Z-RimCWf5lA
Nie jestem i nie byłem za Ruchem Palikota, ale jestem przeciwko matołom wszelkiej maści, w szczególności przeciwko takim, którzy wybierają się reprezentować gdziekolwiek ten kraj.
Diego, nie twierdzę przeciez, że miałbyś być za palikociarnią. Chodziło mi o to, że Europa Plus, czy jak to się teraz nazywa jest moim zdaniem najbardziej niepoważnym, wręcz kabaretowym tworem politycznym obecnym w głównym dyskursie.
Żurawski i Jędrzejczak http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wpadka-jedrzejczak-i-zurawskiego-na-pytania-o-ue-odpowiadaja-nie-wiem/s2dwn
śmiać się czy płakać ?
Ruch Narodowy też ma poważnych kandydatów.
http://szklokontaktowe.tvn24.pl/wykwalifikowana-kadra,424929.html
Naprawdę ludzie. Można krytykować innych, ale warto też spojrzeć na siebie...
Nie, nie jestem za żadną PO, Palikociarnią itp. uprzedzając argumenty RN.
Jak się zbliżają wybory, to Jarosław Kaczyński zaczyna mówić o konieczności wprowadzenia kary śmierci.
A główne media skutecznie chcą go obrzydzić :)
http://wpolityce.pl/polityka/194501-to-sie-nazywa-odlot-tvn-prezentuje-serbskiego-znachora-ktory-przerazil-sie-zdjeciem-kaczynskiego-pienkowska-zachwycona-to-bylo-cos
Prawica qrka wodna jesteście za demokracją czy przeciw? Czy głos Narodu Polskiego akceptujecie, czy też jeżeli wam się on nie podoba ingnorujecie Polskę.
Co to jest Poska? Większość Polaków, czy też mniejszość głosująca za nacjonalistami?
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Prawica qrka wodna jesteście za demokracją czy
> przeciw? Czy głos Narodu Polskiego akceptujecie,
> czy też jeżeli wam się on nie podoba
> ingnorujecie Polskę.
> Co to jest Poska? Większość Polaków, czy też
> mniejszość głosująca za nacjonalistami?
a w których wyborach głosowała większość?
W Europie demokracja jest jedynym racjonalnie możliwym sposobem, wyłanianiem władzy. Innego po prostu nie ma.
Okazuje się, że nie tylko niesławni już kandydaci do europarlamentu Otylia Jędrzęjczak z PO i Maciej Żurawski z SLD nie mają zbyt wielkiej wiedzy o Unii Europejskiej i mechanizmach nią rządzących. Niewiedzę innych celebrytów i debiutantów, którzy znaleźli się na listach wyborczych obnażyli reporterzy "Wiadomości" TVP.
Sorry za linka ale jest filmik :D
http://wybory.gazeta.pl/ParlamentEuropejski2014/1,137162,15922887,Dziennikarze_przepytali_eurokandydatow__Wyszlo_zle_.html#BoxSlotII3img
> W Europie demokracja jest jedynym racjonalnie
> możliwym sposobem, wyłanianiem władzy. Innego
> po prostu nie ma.
Jest. Gdyby władza z założenia była dobra dla ludzi i nie traktowała ich jak niewolników nikt nawet by nie pomyślał o demokracji.
> W Europie demokracja jest jedynym racjonalnie
> możliwym sposobem, wyłanianiem władzy. Innego
> po prostu nie ma.
Ale jak demokracja nie zda egzaminu to można w imię prawa zrobić podmiankę, no nie demokrato?
Króla też można zaszczelić.
Zasadnicza zaleta demokracji polega na możliwości usuwania nieprawidłowo funkcjonującej władzy. Więc niedostatki demokracji leczy sama demokracja. Hitler to tyle produkt demokracji co jej obalenia.
Króla natomiast trzeba zaszczelić. Innej drogi nie ma.
Oczywiście demokracja ma pewien ustalony zasięg swojej sensownej stosowalności. Janusz Kórwin Mikke twierdzi, że w demokracji pasażerowie kierują poprzez głosowanie pilotem. Bezsens takiego działania jest więc dla niego argumentem przeciwko demokracji.
Czym się różni król kierujący państwem od centralnego planisty w gospodarce nakazowo - rozdzielczej? Hooja wie, a ma kierować. Często na skutek chowu wsobnego w ramach dynastii jest debilem. Zboczenia sexualne są też dość typowe w środowisq monarchów. Gospodarka rynkowa to demokracja, w której konsument głosuje na to co się powinno produkować. Nie negując takiej demokracji (taka gospodarka jest znacznie wydajniejsza niż nakazówka rozdzielcza), jednak uważam że są ważniejsze dla człowieka rzeczy niż chleb, nie samym którym się żyje, Są jednak ludzie, którzy się oburzają, że im nie wolno odpalać rac, a jednocześnie demokracja polityczna im zwisa.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W Europie demokracja jest jedynym racjonalnie
> > możliwym sposobem, wyłanianiem władzy.
> Innego
> > po prostu nie ma.
>
> Jest. Gdyby władza z założenia była dobra dla
> ludzi i nie traktowała ich jak niewolników nikt
> nawet by nie pomyślał o demokracji.
Miszczu, niezmiernie slaby argument i nadto nie do obronienia. Wyobraź sobie na ten przykład, że Zubereg (lub też każdy z nas) staje się człowiekiem ścisłego "top'u" władzy. Nie musze Ci chyba wyjaśniać co dzieje się automatycznie z gtsem i jego pacholkami. Automatycznie tez Twoje pojecie "dobrej władzy" niweluje się do zwykłej utopii, nie do obrony. Co Ty na to? Gdzie ta dobra władza?
> Króla też można zaszczelić.
> Zasadnicza zaleta demokracji polega na
> możliwości usuwania nieprawidłowo
> funkcjonującej władzy. Więc niedostatki
> demokracji leczy sama demokracja.
Interesuje mnie, kto o tym decyduje, że czeba w danej chwili zastosować terapie, która przywróci demokrację na odpowiednie tory, takie oczywiście które będą zgodne z duchem marksistowsko-leninowskim.
Demokracja demokracją, ale ktoś tym sterować musi, no nie Geo?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)