A Węgrom w tej całej sprawie to strasznie zmiękła rura...
Bratanki się nie popisuję za bardzo. Wychodzi na to że oni poszli drogą interesów liczą że takie podejście neutralne do Rosji im się bardziej opłaci w przyszłości (ekonomicznie).
-
-
Ukraina 2014
Nie tylko Wegrzy- ale Francuzi, Brytyjczycy, Nienmcy itd itd
Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bratanki się nie popisuję za bardzo. Wychodzi na
> to że oni poszli drogą intersów liczom że
> takie podejście neutralne do Rosji im się
> bardziej opłaci w przyszłości (ekonomicznie).
Wolałbym żeby nasza III RP podeszła pragmatycznie do tego konfliktu.
Żeby kogoś popierac trzeba wiedzieć kogo. Ja sponsorów tego całego Majdanu na Ukrainie nie znam, ale chętnie bym się dowiedział kto to finansuje. Podchodzę z dystansem do obu stron konfliktu.
Natomiast widzę hipokryzję całej tej elity co to za demokrację by krew przelali.
Słusznie Tiesto12 napisał, Janukowicz został wybrany w wyborach i nagle czciciele demokracji woleliby swojego mieć prezydenta na Ukrainie.
Ok, rozumiem ich zamiary. Takie marionetki w rękach świata demokratycznego to wspanaiła sprawa. A jak się marionetka nie podporządkuje to ludzi, jako mięso armatnie wystawi się jeszcze raz na ulice (przykład Egiptu).
Świat demokratyczny oderwał Kosovo od Serbii pod pretekstem, że w Kosovie tak na prawde Serbów to ze święcą szukać. Dlaczego nie oderwać Krymu od Ukrainy. Z resztą Krym nigdy nie był Ukraiński, tylko sobie Chruszczow przyłączył do Ukraińskiej Republiki Radzieckiej.
I na koniec czy ktoś może wi wytłumaczyć jak rozpoznać złego faszystę od dobrego aktywisty?
Bo jak wiadomo Marsz Niepodległości który przechodzi ulicami Warszawy 11 listopada jest faszystowski, a tu proszę aktywiści z kałasznikowami na Majdanie to spoko-koko chłopy.
szaleniec Napisał(a):
> Nie tylko Wegrzy- ale Francuzi, Brytyjczycy,
> Nienmcy itd itd
Ale tam ci nie graniczą z Ukrainą. Zakładając skrajny totalnie scenariusz to wcześniej niż wpływ na kraje nadbałtyckie to Putin będzie miał wpływ na Węgry. A Orban okaże się jego marionetką.
Kostrzewa-Zorbas: "Chiny wyraziły poparcie dla niepodległości, suwerenności i integralności terytorialnej Ukrainy podczas obrad Rady Bezpieczeństwa ONZ w Nowym Jorku. Wschodzące potęgi Południa również odmówiły poparcia Kremlowi, podobnie jak reszta świata".
http://wpolityce.pl/artykuly/75925-kostrzewa-zorbas-dla-wpolitycepl-izolacja-putin-jak-milosevic-poparcia-odmowili-mu-nawet-lukaszenka-z-bialorusi-i-nazarbajew-z-kazachstanu
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Gen-Waldemar-Skrzypczak-dla-WPPL-za-chwile-Putin-bedzie-mial-swoj-Majdan,wid,16453612,wiadomosc.html?ticaid=112535
Spojrzenie trochę z innej perspektywy.
http://pressmix.eu/index.php/2014/03/03/to-bedzie-ostatni-wywiad-tak-jak-ostatni-byl-lot-ostatni-lot-operacja-k-to-powiesc-alefa-sterna-przyp-red/
Robinksc Napisał(a):
> A Węgrom w tej całej sprawie to strasznie
> zmiękła rura...
> Bratanki się nie popisuję za bardzo. Wychodzi na
> to że oni poszli drogą interesów liczą że
> takie podejście neutralne do Rosji im się
> bardziej opłaci w przyszłości (ekonomicznie).
Może nie mają ochoty inwestować w "rewolucję", która ma duże szanse zakończyć się jak ta pomarańczowa, czyli totalną kompromitacją, skłóceniem całego środowiska opozycyjnego, spotęgowaniem skali korupcji i wepchnięciem Ukrainy w ręce prorosyjskiego Janukowycza.
Inna sprawa - Węgry nie mają dostępu do morza, gazoportu na swoim wybrzeżu nie wybudują. O swoje bezpieczeństwo energetyczne muszą dbać na lądzie, a tu Gazprom czuje się mocny, sabotując kolejne inicjatywy, które miałyby pomijać Rosję.
W Europie nikogo nie stać na umieranie za Ukrainę.
Wywiad z Tiahnybokiem. Wdzięczność dla Polaków i peany na cześć Bandery.
http://www.rp.pl/artykul/107684,1092241-Jestesmy-niezmiernie-wdzieczni-Polakom-za-wsparcie.html?p=1
gentlemen
Przecież nie chodzi o opozycję, chodzi by Rosja nie zajęła całej Ukrainy i nie została naszym sąsiadem na całej wschodniej granicy. Nie widzę tu analogii do pomarańczowej rewolucji...Rosja też nie widzi co pokazują jej działania.
http://narodowcy.net/publicystyka/9218-banderowcy-w-nowym-rzadzie
[url=http://www.spiegel.de/politik/ausland/janukowitschs-villa-360-grad-bilder-aus-dem-schlafzimmer-a-957801.html]Wirtualny spacer po rezydencji Janukowycza[/url]
Moze troche malo politycznie, moze krotkowzrocznie, moze paru mnie znowu znienawidzi, ale... najbardziej w tej aferze interesowalby mnie skok EUR do poziomu 4.70PLN.
Tak na chwilkie, jakies pare minutek :)
A pozniej mozemy juz skopac ruskim du py, albo nie skopac. Isc na Kijow czy Moskwe, z NATO, czy bez NATO, ale to juz pozniej... Najpierw na chwilkie 4.70 PLN za EURaka poprosze :)
to ze Ci zostało 25 euro z zeszłorocznych wakacji i chcesz to sprzedać nie oznacza ze skok do 4,7 jest koniecznością :)
Za cienko mnie oceniasz Hamerku.
Zostalo mi 30 EUR i to w banknotach (bo wiadomo, ze bilon taniej chodzi w kantorach ;)
Ale to nie tylko o sprzedaz chodzi.
Mozna byloby nawet zostawic z nadzieja na jakies (moze, kiedys, za pare lat) kolejne zagraniczne wakacje w zyciu (np. na Slowacji), ale patrze tak bardziej geopolitycznie teraz... Jesli ruscy wejda, to EUR skasuja. Bedzie Rubel i Kopiejki. Moze nawet Rubel transferowy. I co ja wtedy zrobie? :)
Trapez Napisał(a):
> Hrabia Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie pisałem o przyjaźni, tylko o poprawnych
> > stosunkach. Z dystansem, ale poprawnych.
>
> Czy z wściekłym psem można sobie układać
> poprawne funkcjonowanie ?
> Ten facet jest jak Hitler ....
> Testuje co świat zrobi - pewnie zrobi niewiele i
> to go zachęci aby podbijać Litwa, Polska.......
>
>
> Może być nieciekawie... Rosja gwarzy - w Polsce
> są szkoleni terroryści - furtka to walki z
> terroryzmem powoli się otwiera.....
------------------------------------------------------------------
Zachodnia propaganda i tvn zrobiły Ci dziury w muzgu ;)
5 dni później
Hm... zakładałem, że jednak do tej aneksji nie dojdzie. Mój błąd.
Pytanie brzmi - co teraz zrobią Ukraińcy?
Pogodzą się wcześniej, czy później niestety, nie mają asów w rękawie.
Chore to są obecne sankcje UE i USA, śmiech na sali...
Już dzisiaj słyszałem, że Naddniestrze w Mołdawii też chce niepodległości. To są efekty bezczelnego wejścia Rosji do Krymu i reakcji państw "demokratycznych".
Rosja odbierze jeszcze Donieck
zubereg Napisał(a):
> Rosja odbierze jeszcze Donieck
Dokładnie i zastanowi się czy jej się jeszcze coś nie przyda. Vide Naddniestrze...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)