maczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> proponuje sie ogrnac i nie pisac bzdur nt
> zawodników - bo prawda jest taka, ze kogokolwiek
> by postawic na miejscu Rehaka, Kalusa czy
> Kostourka to przy takim natloku meczów i tak
> waskiej kadrze na dzis nie mieliby sily...
>
> oczywiscie jest to wina dzialaczy i nie
> dopilnowanie transferów w grudniu, oczywiscie
> jest to wina pzhl za bzdurny zakaz transferowy, bo
> 3 jakby nie bylo niezlyc grajkow pozwoliloby na
> luzna gre na 4 formacje.
>
> a teraz zastanowcie sie i pokazcie mi polaków w
> wieku Kalusa i Rehaka ktorzy graja tak jak oni -
> im tez braklo porpostu sil, do zdobycia PP sie
> przyczynili, Kostourek tez - a gadania ze ma
> zastapic LL wszyscy wiedzieli ze sa z palca
> wyssane - bo jak dla mnie to jego zastapil Aron.
>
> Nie wiem co sie stalo z naszymi przewagami, ale
> wczoraj w 1 tercji troche lepiej to wygladalo,
> potem standard.
> co do karnych to oczyiwscie LL byl nieomylny i
> wszyscy mamy 100% gwarancje ze strzeliby wczoraj -
> nie badzmy smieszni, to loteria, Sebastianowi i
> Kostourkowi niewiele brakl, ale coz - ten mecz
> powinnismy wygrac w 1 tercji.
>
> Sedziowanie dramat - my kara za kara za
> mikroskopijne przewinienia, a w 3 tercji Gabriś
> kijem oburącz odpycha Daniela i kary nie ma - ja
> wiem ze nasze przewagi to dramat, ale chociaz nie
> tracimy w nich bramek i to zawsze jakis plus.
maczek sam się ogarnij nik nie wysał z palca tego ze Kosturek miał zastąpić L.L. sam trener Rohaczek w jego zapowiedz przed sezonem tak go wychwalał co to niby z niego za super grajek i to niby w żartach miał się go spytać ze jak taki super hokeista ze i RADZIKA ma w razie ptzreby zmienić na bramce
kolejna sprawa Rehak czy Kalus ich mlody wiek ,daleko nie szukać w Unii jest Bepresz i Komorski wczoraj piękną bramę nam pierwszą strzelił i sa prawie w tym samy wieku a na pewno nasi chyba kosztuja wiecej ?
na temat Zvatory nie piszę ,wystarczy ze napiszę ze go Rudi nie widzi w druzynie (szkoda ze tak puzno )
wiesz jak przymknąć można oko na nie ciekawą grę krajowych zawodników ,to jest to nie możliwe w przypadku zagraniczych ,a chodzi o marnotrawienie kasy !!@
-
-
PLAY - OFF 2014 (temat zbiorczy) - półfinał nie dla Cracovii. Oto efekt systematycznego osłabiania drużyny.
tylko piszemy tak jakby Ci wszyscy zdolni mlodzi Polacy chchieli u nas grac a to my ich nie chcemy...
ale pewnie to Wy macie racje, ze mozemy sobie tu pisac ze nie chcemy widziec Kostourka, Kalusa czy Rehaka - a ja uwazam ze jesli by zostali i przepracowali z Rudim okres przygotowawczy to mielibysmy z nich pożytek, i 3 calkiem niezle formacje w ataku, uzupelnic obrone i bedzie niezle, ale to tylko moja opinia i oczywiscie z racji mojego 5-miesiecznego stazu na forum na pewno gadam glupoty ;) pozdrawiam
Dajcie już Panowie spokój. Szkoda nerwów. Każdemu zależy na dobru Cracovii, ale nie róbmy z tego forum h*.netu.
moze zbyt emocjonalnie ale wlasnie na to chcialem zwrocic uwage - to nie od nas zalezy kto bedzie a kogo nie, ocena ocena ale kto ma wyjechac to sobie darujmy - zeby nie bylo jak w Sanoku czy Unii - tyle :)
poza tym wszyscy mamy pelne zaufanie do Rudiego - on doskonale wie kto ma zostac, kto wyjechac i to tak zeby byl w zgodzie z budzetem, wiec spokojnie - widocznie na "nic lepszego" nas nie stac.
ja jakos ciagle wierze w to ze wrocimy z Oswiecimia i zagramy jeszcze mecz w Krakowie - wczoraj wygladalo to duzo lepiej niz w piatek - jesli tak zagramy we wtorek i dopisze troche szczescia to bedzie dobrze :)
marczek Napisał(a):
> tylko piszemy tak jakby Ci wszyscy zdolni mlodzi
> Polacy chchieli u nas grac a to my ich nie
> chcemy...
>
> ale pewnie to Wy macie racje, ze mozemy sobie tu
> pisac ze nie chcemy widziec Kostourka, Kalusa czy
> Rehaka - a ja uwazam ze jesli by zostali i
> przepracowali z Rudim okres przygotowawczy to
> mielibysmy z nich pożytek, i 3 calkiem niezle
> formacje w ataku, uzupelnic obrone i bedzie
> niezle, ale to tylko moja opinia i oczywiscie z
> racji mojego 5-miesiecznego stazu na forum na
> pewno gadam glupoty ;) pozdrawiam
wiesz i tak to nie od nas zależy ,ale powiem Ci czy by odeszli czy nie to mnie to rybka bo jak do tej pory nie zachwycili
inaczej to wyglądlo w ubiegłych sezonach kiedy odchodzili dobrzy i sprawdzeni wtedy na pewno nie chciałem by odchodzili ,a jednak odeszli!!!
w innych druzynach robią tak ze jak cos nie idzie to po prostu zmienają szukają najlepszego rozwiązania poza tym jest to jakaś atrakcja,magnes na pewno dla kibica cos nowego
wiesz gdyby Kosturek ,Rehak ,czy Kalus byli krajowymi to powiem ze nawet bylbym z nich zadowolony ,ale jak na stranieri to juz nie, u mnie jest wyrażna granica trzech zawodników
Wychowanek-(ktorego nie posiadamy)- tu chce sie doczekać ,i ma u mnie juz dzis duże fory
Krajowy -powinien grac co najmniej na srednim poziomie ligowym
Zagraniczny -to musi być ktos konkretnymi osiągnięciami dla Cracovii na dziś tylko Dvorak sie tu łapie
tylko niestety w przypadku zagranicznych musimy brac pod uwage tez kase...bo za mala kase nikogo lepszego nie sciagniemy.
i tak jak mówie, chcialbym zobaczyc co Kostourek, Rehak i Kalus pokaża po calym sezonie u nas -wraz z okresem przygotowawczym.
a dalej bede sie upieral (poza wychowankiem bo tu sie z Toba w pelni zgadzam), ze 20 letni Czech bedzie lepszy niz 20 letni Polak - smutna prawda nt naszego szkolenia.
roki07 Napisał(a):
> A mnie się wydaje że sprawdzi się czarny
> scenariusz i będziemy grać o 5 miejsce. Gramy
> bardzo słabo , nie mamy liderów którzy
> pociągną zespół oraz Unia wiedziała już
> wcześniej że nie zajmie wyższego miejsca i
> miała czas na przygotowanie się z nami lub JKH.
Nadal to podtrzymuję. Niestety.
roki07 Napisał(a):
> jurassic Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Też uważam, że ćwierćfinał z Unią
> będzie
> > dla nas bardziej wartościowy, niż spacerek z
> > Krynicą, w kontekście półfinałów i
> finałów
> > !
> >
> > Dla niedowiarków, przypominam, że rok temu w
> > sezonie zasadniczym przegraliśmy prawie
> wszystkie
> > mecze wyjazdowe i rzutem na taśmę zdobyliśmy
> > 4-te miejsce po sezonie zasadniczym, a jak się
> > skończyło wszyscy wiemy, dlatego teraz, kiedy
> > startujemy z tego samego pułapu (może jednak
> > trochę wyższego ze względu na dorobek w tym
> > sezonie zasadniczym) i mając w pamięci naszą
> > grę w PP, a także postawę naszych
> ulubieńców
> > w sezonach poprzednich należy wierzyć i
> ufać,
> > że i tym razem będzie dobrze, a może i
> bardzo
> > dobrze ! :)
>
>
> Tak masz rację tylko w tam tym roku mieliśmy
> zawodników którzy umieli wziąść ciężar gry
> na siebie (L.L , Besch , Vacak , Fojtik ) a teraz
> nie mamy takich liderów a pierwsza piątka jest
> zajechane bo ileż razy mogą ratować zespół
> przed porażką.
Ci wyżej wylistowani zawodnicy w karnych przesądzliby o zwycięstwie.
marczek przecież Kosturek u nas od początku sezonu i już wątpliwe by cos innego pokazał ?
żeby nie zanudzać odbierz priv
A zeby nie być posądzonym o nie prawdziwe info o uniwersalnym zawodniku ,sory do bramki Milan nie chciał:)
https://www.youtube.com/watch?v=NorjN36gEGc
Dwa lata myśmy podchody po Kosturka robili ,to nie jest tani zawodnik chyba ? więc coś chyba mamy prawo oczekiwać ?
został jeszcze wtorek
roki07 Napisał(a):
> roki07 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A mnie się wydaje że sprawdzi się czarny
> > scenariusz i będziemy grać o 5 miejsce. Gramy
> > bardzo słabo , nie mamy liderów którzy
> > pociągną zespół oraz Unia wiedziała już
> > wcześniej że nie zajmie wyższego miejsca i
> > miała czas na przygotowanie się z nami lub
> JKH.
>
> Nadal to podtrzymuję. Niestety.
Roki07, nie będziemy grać o 5 miejsce, bo po 1 rundzie sezon się kończy dla drużyn, które odpadną.
mimo wszystko jeszcze im krwi napsujemy
Może dotrze do niektórych, że nie da się szkłem *upy utrzeć. Widmo odpadnięcia z rozgrywek na etapie ćwierćfinałów może okazać się dobrym bodźcem dla polityki transferowej na przyszły sezon. Rehakami i Żvatorami w tym sezonie nie ugramy za wiele.
po pierwsze krążek jest jeszcze w grze....ale realia są takie że mamy najsłabszy skład od 2006 roku...Kostourek to pomyłka miał być wy..ny ale okazało się ze nie da się z nim kontraktu rozwiązać...Kalus, Rehak, Zvatora to sa de facto juniorzy bo na takich obcokrajowców nas stać...Rehak nie grał w sobotę bo nie wytrzyma całego meczu (prosze sprawdzic kiedy do nas przyszedł i nikt nie wie jak sie przygotowywał) a przypomne że graliśmy na 3 piątki i wytrzymaliśmy kondycyjnie ten mecz a więc druzyna jest przygotowana do grania w play off
Zgadzam sie że powinniśmy wygrać sobotni mecz w I tercji tylko nie wchodzio albo inaczej nie miał kto strzelić bo tej druzynie brakuje jakościowych graczy...
po drugie...popatrzmy z kim gramy żadna wielka druzyna..nie gra nic wielkiego jest w naszym zasięgu ale ma dobrego bramkarza (jak my) ...wreszcie w Unii po róznych totalnych pomyłkach zatrudnili kompetemtnego trenera (jak u nas), który zapanował nad ta drużyną i ja w miarę przygotował...sponsorowi zalezy na sukcesie w ostatnich 2 m-cach zatrudnił 5 obcokrajowców i w "dojrzałym wieku: czyli doswiadczonych (Lipina lat 36, Barinka (l. 36),Tvrdon l.33, Gabris l.32, Zosiak l.23) i wpłacił do PZHL 30 tys. bo też miał karę...ponadto polityka wobec krajowych graczy tez jest inna - Komorski i Bepierszcz polscy młodziezowcy za których Aksam zapłacił po kilkanascie tysi....do klubów odstępujacych tak więc zupełnie inna polityka pokazująca determinacje w dążeniu do celu a u nas polityka stałego zmniejszania budżetu i hasło Rudolf sobie poradzi...być moze sobie pierwszy raz nie poradzi bo został kompletnie sam z tym słynnym szkłem...
a moze zawodnicy tez pękli bo zrozumieli że bez żadnych wzmocnień to oni nie maja szans to tez są ludzie i chyba nie bardzo widzą żeby w klubie komuś na czyms zależało...
i apropos przewag w tym sezonie (nie mówię o ostatnich meczach bo gramy je źle) w opublikowanych statystykach jesteśmy w lidze na drugim miejscu pod wzgledem skuteczności gry w przewagach...nie pamiętam statystyk z innych sezonów ale nie sądzę abyśmy kiedykolwiek byli tak wysoko...zwróciłem na to uwage w tym sezonie bo były mecze że wykorzystywalismy co drugą przewagę ba w przewagami wygrywaliśmy mecze więc w tym elemencie jesli chodzi o cały sezon naprawdę było nieźle...
Ja się prawie w pełni z kolegą klekotem zgadzam, z jednym małym wyjątkiem
[small][i]klekot Napisał(a):
> i apropos przewag w tym sezonie (nie mówię o
> ostatnich meczach bo gramy je źle) w
> opublikowanych statystykach jesteśmy w lidze na
> drugim miejscu pod wzgledem skuteczności gry w
> przewagach...nie pamiętam statystyk z innych
> sezonów ale nie sądzę abyśmy kiedykolwiek byli
> tak wysoko...zwróciłem na to uwage w tym sezonie
> bo były mecze że wykorzystywalismy co drugą
> przewagę ba w przewagami wygrywaliśmy mecze
> więc w tym elemencie jesli chodzi o cały sezon
> naprawdę było nieźle...[/i][/small]
Nie pamiętam dokładnie, grzebać nie bardzo mi się chce, ale coś mi się obija, że w latach 2008, 2009 albo w obu, albo jednym z tych sezonów byliśmy na topie w kategorii przewag, a nawet jeśli nie to byliśmy bardzo wysoko. Pamiętam też, że przez rok albo dwa odsadzaliśmy całą ligę w klasyfikacji goli w osłabieniu (raz chyba drugie za nami było nawet Zagłębie). Tak na 100% nie pamiętam, więc bez szczegółów, ale na pewno byliśmy wtedy albo na topie albo bardzo wysoko. Natomiast to co jednak się nie zgadzam, to wg mnie fakt, że w tym sezonie jesteśmy tak wysoko w statystyce przewag oznacza tylko dwie rzeczy:
- że nastukaliśmy je sobie na zespołach z dołu tabeli
- że jeśli my z takimi przewagami jak w tym roku mamy 2-gie miejsce (naprawdę???), to w gruncie rzeczy świadczy nie o nas, ale o lidze
A tak w ogóle to moim zdaniem my nie gramy przewag źle, w sensie popełniania w nich błędów (pomijam straty krążka i nadzianie się na kontry - to normalna rzecz i się zdarza, oby jak najrzadziej). My je gramy po prostu bardzo archaicznie. Zaś efekt bramkowy jest po prostu naturalnym tego następstwem.
Sorry, ale tak to widzę.
Zawodnicy ciągle wierzą w przejście Unii. Mecze są na styku.
No tak, w kwestii wiary to też prawda, że nie odpuścili. Ja tu może taki mały przykład na potwierdzenie - do blogu robiłem wywiad po meczu i wychodząc chciałem na wszelki wypadek jakby to był ostatni mecz na Siedleckiego, podziękować im za cały rok, że super mnie przyjęli i nawet jak było w pałę to zawsze ktoś chciał te parę słów dla kibiców powiedzieć no i w ogóle w ten deseń. Jak się zmiarkowali co chcę powiedzieć to mi powiedzieli, żebym nie p!@#$lił, że co ja mówię i w ogóle to widzimy się za tydzień. Myślę, że to żaden wielki sekret, więc chyba można powiedzieć, a naprawdę tak to wyglądało. I co ważne - to mówili goście, którzy zwykle biorą wynik i grę na swoje barki, więc to raczej nie była oficjalka.
[hr]
PS: Ehem, ehem - a dlaczego mój post stąd poleciał? Poleciały nawet dwa, z tym że ten drugi to nawet rozumiem, ale pierwszy za co?
Też mam potwierdzone info o determinacji naszego zespołu.
Zarówno trener jak i drużyna nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.
Gra się do trzech zwycięstw , narazie przegraliśmy dwa z czego ten drugi mecz powinniśmy wygrać.
Sytuacja jest trudna ale nie bez wyjścia , wierze że trzy kolejne mecze będą dominacją Cracovii.
co do Kosturka to tak sobie myślę ,to tylko podejrzenie od razu zaznaczam jak klekot napisał ze nie mozna z nim było rozwiązać kontraktu choć chciano to zrobić ,ze być może przyszedł do nas z jakąś kontuzją by pograć sezon i się podleczyć i stąd brak mozliwości rozwiązania kontraktu ,bo pamiętacie jeszcze przed sezonem jak ćwiczyliśmy na sucho to nie bylo go ,puzniej sie troche pokazał i znowu absencja z gry też mozna wnioskować ze unikał twardej walki n.p przy bandach .Nie wiem tego mam tylko nadzieję ze nie oszukał wszystkich !! bo to ze zawiódł to chyba nikt nie ma wątpliwości ,Choć jeszcze został jutrzejszy mecz ktory oceniam naszą wygrana na 51%
czy jedzie jakas zorhanizowana grupa na mecz jutro do Oświęcimia ?
Nie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)