Trwa XI'AN Grand Prix w tej chwili w Eurosporcie 1 rozpoczyna od zwycięstwa w pierwszym frame O'Sulliwan z Maguire .
-
-
Snooker
Nawet nie mam kiedy obejrzeć. A ostatnio kojarzę, że coś grywa i nawet wygrywa. Jeno z ogórkami.
Ronnie wygrał do zera. W turnieju startuje/startował (bo nie wiem jak skończył mecz) jakiś młody Polak.
Antek Kowalski, ale odpadł w kwalifikacjach. Chyba, że się jeszcze jakiś krajan przy stole pojawił.
Młody 16.10 gra kwale do Scotish Open.
Ten Polak co wczoraj odpadł z turnieju to Mateusz Baranowski.Przegrał z Garym Wilsonem.
Ooo, dzieki za info. Nie kojarzyłem, że mamy kolejnego. Antka mam na powiadomieniach w flashscore stąd wiem kiedy gra.
Gary Wilson pokonał przed chwilą Ronniego 5:2 .
- Edytowany
Widziałem wynik. 2-5 Ronie przerypał.
Czyli Mateusz nie przegrał z ogórkiem. ;)
6 dni później
Antek Kowalski właśnie wygrał mecz w kwalifikacjach i zagra w Scotish Open
29 dni później
Ma 14 lat, ale finał mistrzostw świata IBSF zagrał jak ktoś, kto w snookerze widział już naprawdę dużo. Michał Szubarczyk zdobył złoty medal,
https://przegladsportowy.onet.pl/snooker/14-letni-polak-zostal-mistrzem-swiata-jego-ojciec-to-byl-kosmos/9e91njm
Ten ostatni to żywa legenda tego sportu, która pomimo 63 lat, wciąż gra profesjonalnie w snookera. I to właśnie słynny Anglik, J8mmy White, ubóstwiany na Wyspach Brytyjskich, będzie pierwszym rywalem Szubarczyka [22 listopada o godz. 20.30 — przyp. red.]. Przy jednym stole spotka się więc dwóch zawodników, których dzieli niemal... pięć dekad!
Michał Szubarczyk to jest przyszłość snookera w Polsce. Może w końcu doczekamy się reprezentanta, który na stałe zamelduje się w main tourze. Wydaje się, że ma dużo więcej argumentów do gry na światowym poziomie niż Antek Kowalski, który technicznie też jest świetny, ale głowa totalnie nie dojeżdża i przez swoje butne podejście już teraz wiele stracił. Snooker nie wybacza cwaniakom typu Kowalski.
A dzisiaj finał Championship, gdzie zagra jeden z moich ulubieńców (którego tak naprawdę ciężko lubić) Trump oraz Selby któremu kolejny sezon życzę trwałego odbudowania formy. Oby był mecz do decidera :)
Trumpa? Niby czemu. Ja go lubie, zawsze go bede pamietał jako małolata który się łokciami rozpychał i nie kłaniał czołówce. Za to Selby mi lata. Bo pokonał Rakietę w finale i potem ze 3 lata był 1.
Ja też go lubię :)
Ale mogę się zgodzić z zarzutami, że jest trochę jak robot przy stole. Bez emocji i bez fajerwerków. Ludzie też wyrzucają mu, że nigdy nie gratuluje przeciwnikowi genialnego snookera i nie przeprasza za fuksy.
Ale gra zjawiskowo i chyba jako jedyny obok Rakiety potrafi z białą bilą zrobić cuda łamiące prawa fizyki.
Selby zazwyczaj też mnie wkurzał, ale on podobnie jak Trump pewnego dnia wszedł do seniorskiego grona i zawładnął najważniejszymi turniejami. Ciężko nie docenić.
Bo u Trumpa te fuksy nie raz są zamierzonym uderzeniem.
Dziś rozpoczyna się szalony turniej w Snookera w Arabii Saudyjskiej w Riyadh, zwycięstwo jest warte 250 000,tyś Funtów.
Ale jednak największą atrakcją jest dodatkowa złota biła na stole,wbijając normalnego maxa + złota bila uzyska się 167 punktów ‼️‼️co daje wygraną 1 000 000 milion dolarów 🤯
Ronny O'Sullivan już poza turniejem przegrał 4 -0 z Murphym.
- Edytowany
Właśnie wynik zobaczyłem. Słabo. Ale przynajmniej godziny normalne do ogladania.
Ogladam teraz Higginsa z Dingiem, oni u arabów grają? Publika w wiekszości azjatycka.
- Edytowany
Go Judd.
W końcu jakiś mecz z emocjami w tym turnieju.
Jurde jiezły jest ten Chińczyk.
[b]Edycja z 21.11.2025 o godz. 19:01 (scalono posty)[/b]
No nic, chińczyk z kangurem w finale.
Fajny turniej niestety za krótki,i mecze tylko do 4 wygranych frejmów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)