powiedzmy głośno - dzięki Żółta Kaczko za zaangażowanie w organizacje tej akcji :)
termin dobry, przeciwnik atrakcyjny - powinno byc duzo ludzi i duzo miskow :)
-
-
"Teddy Bear Toss" na meczu Cracovii! | piątek, 11.12.2015, godz. 18:30
Napiszę wprost - to Klub, nie ja, więc naprawdę nie róbcie już ze mnie takiego nie wiadomo kogo...
A że brawa dla Ludzi w Klubie się należą, to rzecz jasna, bo dobre inicjatywy warto kontynuować :)
[hr]
[small]PS: Liczy się idea, wiadomo, ale w tej akcji gra też rolę ilość misiów i to wcale nie w kwestii wizerunkowej, ale normlnie pragmatycznej, tzn. dużo misiów = dużo radości dzieciakom. I tu nie ma co się oszukiwać, że nie, bo tak po prostu jest, to jest jasne i oczywiste. Jakby teraz było więcej niż w 2013, to następnym krokiem będzie zrobienie kiedyś TBT na Arenie - a wtedy rekord, jest nasz :D (Kanadyjczycy mają teraz coś koło 26 tysięcy) - wiem, wiem, za daleko na orbitę już odleciałem, ale 1900 na pierwszy raz to było całkiem dobrze. Może udałoby się w tym roku ze 2000 zrobić?[/small]
będzie wątek o nowym?
13 dni później
Pora się już w misie zaopatrywać. Powiem szczerze, jak rok temu mówiłem o tym znajomym i pokazywałem filmik jakiś z jutuba to się uśmiechali i mówili, że to jak z flasz mobami - w Polsca nie przejdzie i tylko pajaców z siebie zrobimy. Teraz jak próbuję ludzi namówić i pokazuję nasz filmik na jutubie, z naszej hali to odbiór jest już całkiem odmienny i naprawdę jest zainteresowanie. Problem jest natomiast inny - nie wiem jak wy, ale ja zawsze patrzyłem na mecze "wtorek to >>w tygodniu<<, a piątek i niedziela to >weekendowe mecze<<". Teraz już wiem, że dla osób, które hokejem, ani sportem nie żyją to wcale, a wcale tak nie wygląda. Tzn. spotkałem się z odpowiedziami "o super, fajnie, może bym się przeszła / przeszedł", ale potem nagle "ach, w piątek? Kurczę, szkoda że nie w sobotę, albo w niedzielę" i nie wiem jak u was, ale u mnie taka nauka, przyznam niespodziewana dość, się pojawiła, że lepiej jednak z zasady takie rzeczy robić w niedzielę. Mieliście jakieś takie przypadki, czy to u mnie taki pech wyjątkowy?
Niemniej wydaje mi się, że parę osób na Siedleckiego po raz pierwszy powinienem sprowadzić :D Dobrym argumentem jest zwłaszcza hasło "Klub nie żyłuje i naprawdę chce zrobić fajnie - jak masz pluszawkę, to wchodzisz za złotówkę" - naprawdę, tak się często narzeka, że u nas w Klubie mają węża w kieszeni, ale popatrzcie jakie mamy karnety, czy że na takie coś bezproblemowo od razu idzie "z misiem z złotówkę". W sensie wydawało mi się że 10 zł / 5 zł / 1 zł to oferta rewelacyjna jak na pojedynczy mecz, ale akcja "z misiem za złotówkę" to jest świetna robota Ludzi z Klubu!
bo niestety ale u nas brakuje troche pomysłu na godziny, ja wiem ze to trzeba gdzies w zloty srodek trafic, ale moze lepszym pomyslem bylyby mecze wtorek/piatek ok 19...19:30? a w niedziele np wczesniej, jakby jeszcze sie ogrzewanie to pewnie i wiecej rodzin z dziecmi by sie pojawilo.
kolejna sprawa to akcja to jedna rzecz, ale zeby to wypalilo to przy calym wsparciu marketingowym i biletach za ciaka, przeciwnik musi byc atrakcyjny zeby ludzie przyszli, wiec pewnie i tez ciezko trafic w niedziele - mysle ze hipotetycznie niedzielny mecz z Sanokiem czy Tychami o 16 czy 17 sprawilby ze frekwencja moglaby byc jeszcze wieksza.
6 dni później
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/druzyna_comarch_cracovii_zaprasza_do_wziecia_udzialu_w_teddy_bear_toss
Przypomnijmy - rok temu TBT też reklamowali bramkarz + obrońca + napastnik i efekt był taki, że właśnie oni punktowali przy tym golu. Tzn. ten obrońca co reklamował strzelił misiogola, a napadzior zaliczył przy nim asystę.
Czyli jak nic wychodzi nam w tym roku gol Kłysa z podania Słabonia :)
jakieś info na temat biletów ?
Podobno dziś do 18[sup]00[/sup] są na Kałuży, i około 20[sup]30[/sup] przy okazji ślizgawki będą do kupienia na Siedleckiego. Można bez problemu kupić za złotówkę bilet w opcji "wejdę z misiem", bo pluszaki będzie trzeba pokazać i tak ochronie przy wejściu na halę. Jutro natomiast kasy pod halą na Siedleckiego mają być otwarte od 17[sup]00[/sup].
Ale zaznaczam - to wszystko podobno, bo to nie jest oficjalne info. Tak mi się po prostu o uszy obiło, że w ten sposób można kupić.
dzięki :)
ale żeby nie było dzień przed meczem żadnego oficjalnego info o biletach ...
Puchar pucharem, ale jutro mamy akcję misiową. Pamiętajcie misia w folię albo siateczkę, bo lód bywa mokry, a potem misie idą do worka, który zawsze może być gdzieś nieszczelny, czy rozerwany. Na podłodze będzie trochę roztopionego lodu i miś "się napije".
[b][large][u]Miś bez folii = miś stracony![/u][/large][/b]
Siateczki/woreczki foliowe nie są drogie więc może by tak ochroniarki rozdawały takowe zapominalskim. Skoro chcemy pomagać to róbmy to z głową.
Uprzedzam pytanie dlaczego oni by mieli rozdawać... W końcu by się do czegoś przydali...
P.S.
Uważajcie na mundurowe kurvvy - na pewno będą się kręcić w pobliżu (a może i postawią lodówe jak podczas pewnych Play off przy wiadukcie) i częstować mandatami za czerwone albo cokolwiek co sobie upierdolą w głowach. Tak że orient.
Nietypowe pytanie. Czy ta droga jest najszybsza z przystanku Starowiślna na nasze lodowisko?
https://www.google.pl/maps/dir/50.0568057,19.9450079/Lodowisko+cracovia,+Micha%C5%82a+Siedleckiego+7,+31-538+Krak%C3%B3w/@50.0572503,19.946571,18z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x47165b15625889ab:0x6376f1437d3b0052!2m2!1d19.948924!2d50.056872!3e2?hl=pl
Istnieje jakiś skrót? czy to najszybsza opcja?
Nowy Kibic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nietypowe pytanie. Czy ta droga jest najszybsza z
> przystanku Starowiślna na nasze lodowisko?
> https://www.google.pl/maps/dir/50.0568057,19.94500
> 79/Lodowisko+cracovia,+Micha%C5%82a+Siedleckiego+7
> ,+31-538+Krak%C3%B3w/@50.0572503,19.946571,18z/dat
> a=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x47165b15625889ab:0x6376
> f1437d3b0052!2m2!1d19.948924!2d50.056872!3e2?hl=pl
>
>
> Istnieje jakiś skrót? czy to najszybsza opcja?
Jak przjedziesz ulice zaraz za Wielopolem a nie dopiero pod Hala Targowa, to czesc zakretu wezmiesz po wewnetrznej, dzieki czemu mozesz byc o 10 sekund szybciej :D
To jest najszybsza droga.
I to nie jest daleko.
ewentualnie można wysiąść przystanek dalej/wcześniej na Miodowej (zależy z której strony jedziesz) i przejść pod wiaduktem, będzie jeszcze szybciej ;)
345 dni później
Mam nadzieję, że w tym roku kontynuujemy zabawę :) Jeśli tak to najlepszy termin to chyba piątek, 11 grudnia z Tychami. Są jeszcze 2 inne możliwe:
- wtorek, 22 grudnia z Unią, niby na 2 dni przed Wigilią i czasu jeszcze sporo, no ale to jednak wtorek
- niedziela, 29 listopada z Jastrzębiem, ale to już dosyć blisko i chyba zarówno trochę za wcześnie jak i czasu mało
Warto pomyśleć już teraz, bo chyba szkoda by było zaprzestać fajnej akcji, która do tego odbija się rokrocznie sporym i pozytywnym echem w mediach!
I pięknie zapełnia trybuny.
Myślę, że 11 grudnia to optymalny termin. Bedzie dodatkowa motywacja żeby strzelić Tychom:D
Sama akcja super i niech się rozwija i niech misków przybywa.
Ale mnie najbardziej rozczulają filmiki z wizyty w szpitalu. Jak te nasze wielkie chłopy zasuwają z pluszakami do dzieciaków.
To się chyba nazywa babskie podejście do tematu:)
6 dni później
[img]https://pbs.twimg.com/media/CUahPFFW4AA9DH6.jpg[/img]
I super! Fajnie, że kontynuujemy!
PS: jak Dobry Pan Bóg nam da kiedyś zrobić na Arenie, to trzepniemy taki rekord, że przez następne 50 lat TBT będzie "polską akcją", a nie "kanadyjską" :)
PPS: zmężniał nam ten miś z plakatu co nieco chyba, a właściwie "zniedźwiedział" :) Jeśli o mnie chodzi to miałem sentyment do tamtego w wersji "pimpuś sadełko", ale ten też ładny :)
Do Dudasa jakby trochę podobny:D
SJ Barracuda (farmerska drużyna Shraks) miała już w tym roku swoje TBT
https://www.youtube.com/watch?v=ZzIGnk9-Zow
fajny fragment jest od 0:43 :) trzeba im przyznać, że mają fantazję w ichnim klubie kibica. A poza tym mają dobre mrożenie na tafli chyba.
U nas natomiast z mrożeniem jest jak każdy widzi co mecz, więc u nas [b][u]koniecznie trzeba pamiętać o worku, folii, lub czymkolwiek w tym stylu, żeby miś się nie napił[/u][/b]. Przy naszym mrożeniu, niestety ale miś bez folii to naprawdę na 90% miś stracony.
PS: a tak w ogóle to dziś jest Światowy Dzień Pluszowego Misia :) "Czy to jutro, czy to dziś, wszystkim jest potrzebny Miś!"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)