Z Varela to jeszcze nic pewnego w tej Holandii ,wiec nadzieja umiera ostatnia :D
Forumowcz Timez wydedukowal Injaca :D
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Zboro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z Varela to jeszcze nic pewnego w tej Holandii
Ano właśnie. Nie od dziś wiadomo, że stażyści gazety inspirują się forum.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Widzieliscie tego Varele w meczu ze tak piejecie z
> zachwtu nad nim??
> Kurcze opowiedzcie cos wiecej bo to ze jest
> reprezentantem jakis Wysp Zielonego Przyladka to
> mi nic nie mowi :)
> Cos wiecej ile pilek na mecz odzywskal ile
> stracil???
> Dawac dawac ze tak piejecie z zachwytu bo to ze
> czarny nie znaczy ze od razu kontraktowac a z tego
> co widac to same potego sie o niego staraja :)
Za to widzieliśmy co grają zawodnicy z I ligi:), którzy zostali zakontraktowani i co grają obecnie. Palić i Varela to byli zawodnicy, którzy mogli z marszu zagrać od 1 min.Na testach było widać, że Varela posiada dar przyjęcia, każdej piłki obojętnie jak mocno była podana i nie miała prawo mu uciec. Jego przygotowanie fizyczne było bez zarzutu.
Na temat Palića jeszcze raz powtórzę - mieliśmy mieć na pozycji 10 trzech zawodników (Cetnarski, Steblecki i Kapustka) a nie mamy żadnego, a mogliśmy mieć jednego (Palić)
A w ilu meczach go widziales jak go ktos atakowal??
Widac nasi tez w treningach dobrze wygladali skoro sa i graja.
A przyszedl mecz i sie zesralo juz trzeci raz z rzedu.
Skad mamy miec pewnosc ze jak by przyszedl mecz Varela czy Palic by sie nie zesrali i kite zagrali??
Nie bronie nikogo ale treningi to nie jest do konca wymierny pokaz umiejetnosci zawodnikow.
Niech kontraktuja, niech sprawdzaja niech wzmacniaja zespol ale zenujace jest to ze 90% go nawet w treningu nie widzialo a juz kontraktowac kij wie ile placic. Troche powagi.
KruszynaKSC Napisał(a):
> A w ilu meczach go widziales jak go ktos
> atakowal??
>
> Widac nasi tez w treningach dobrze wygladali skoro
> sa i graja.
> A przyszedl mecz i sie zesralo juz trzeci raz z
> rzedu.
>
> Skad mamy miec pewnosc ze jak by przyszedl mecz
> Varela czy Palic by sie nie zesrali i kite
> zagrali??
>
>
> Nie bronie nikogo ale treningi to nie jest do
> konca wymierny pokaz umiejetnosci zawodnikow.
> Niech kontraktuja, niech sprawdzaja niech
> wzmacniaja zespol ale zenujace jest to ze 90% go
> nawet w treningu nie widzialo a juz kontraktowac
> kij wie ile placic. Troche powagi.
no cóż, ja się na piłce nie znam, a więc grajmy dalej Cetnarskimi, Nikielami, Dudzicami czy też Marciniakami. Przyjemnego kibicowania:)
Dla mnie niech przychodza tylko pozniej beda lamenty ze nakupowali dziadostwa ktorego juz mamy pod dostatkiem.
szuwarek Napisał(a):
> grajmy dalej Cetnarskimi, Nikielami, Dudzicami czy
> też Marciniakami. Przyjemnego kibicowania:)
Marciniak na defensywnym sobie nie radzi, ale obrońca to w miarę przyzwoity
W obecnej formie nakrywa Nykiela czapką
Marciniak to jest największa atrapa piłkarza jaka grała w Cracovii przez ostatnie 10 lat. Chciałbym napisać że facet gra na poziomie II ligi ale nie gra. Gość nie umie piłki przyjąć, kopie ją na oślep. Wyszkoleniem technicznym trampkarze go biją na głowę. Biega po boisku ale nie bardzo wie gdzie się ma na nim zajmować. Człowiek dramat.
Marian Napisał(a):
> Marciniak to jest największa atrapa piłkarza
> jaka grała w Cracovii przez ostatnie 10 lat.
> Chciałbym napisać że facet gra na poziomie II
> ligi ale nie gra. Gość nie umie piłki
> przyjąć, kopie ją na oślep. Wyszkoleniem
> technicznym trampkarze go biją na głowę. Biega
> po boisku ale nie bardzo wie gdzie się ma na nim
> zajmować. Człowiek dramat.
A ja mam do ciebie pytanie; na ilu byłeś meczach II ligowych w ostatnich powiedzmy 3 latach ? Podaj 10 zawodników II ligowych występujących na jego nominalnej pozycji. lepszych od Marciniaka.
a mozesz kolego podac kogos slabszego niz Marciniak w tej lidze? ten chlop pomylil dyscypliny sportowe,koordynacja na poziomie paraolimpijczykow,zgadzasz sie?
szuwarek Napisał(a):
> no cóż, ja się na piłce nie znam, a więc
> grajmy dalej Cetnarskimi, Nikielami, Dudzicami czy
> też Marciniakami. Przyjemnego kibicowania:)
NYKIELAMI. Nikielami, a raczej Niklami to grał Mendelejew jak mu je scout Cronstedt wynalazł.
A co do reszty to oczywiście zgoda z szuwarkiem :)
Jak donosi Przegląd Sportowy sprzed godziny Varela nie będzie grać w Cracovii....Podolinski mowi ,ze moga nas wzmocnic gracze co grali w eliminacjach do Ligi Europy. No moze wyciągniemy kogos ze Stjarnan :D
Jutro ma wznowic treningi Dialiba i byc moze zagra z Korona.
Kadra powinna byc na tyle szeroka ..zeby w meczach wystepowali gracze obecnie w najwyzszej formie. Marciniak gral super mecze - przeciez dostal powolannie do RP ! obecnie z tej formy niewiele zostalo. To samo Nykiel, tez gral super pod koniec sezonu - przeciez jego bramka z Lubinem utrzymala nas praktycznie w ekstraklasie !!. Nie ma co napieprzac tylko chlopaki musza znalesc forme ..ale nie moze sie to odbywac kosztem punkty.
Cracovii II tez przyda sie pomoc w awansie do 3 ligi :)
>
>
> A ja mam do ciebie pytanie; na ilu byłeś meczach
> II ligowych w ostatnich powiedzmy 3 latach ? Podaj
> 10 zawodników II ligowych występujących na jego
> nominalnej pozycji. lepszych od Marciniaka.
Też uważam ze Marciniak jest piłkarzem pomyłką. Czysto technicznie jest (podobnie jak Nykiel) dramatyczny i tylko niezrozumiały dla mnie splot okoliczności sprawił ze gra on zawodowo w piłkę. Niestety, ale tragedią naszej ligi jest deficyt cech czysto wolicjonalnych u większości zawodników. Ambicją, poświęceniem, czy przysłowiową "jazdą na d..ie" można zniwelować rażące braki techniczne. Inna sprawa, to oczekiwania jakie trenerzy stawiają przed swoimi piłkarzami- czyli " byle nie spierd..ił".Tylko w tym fakcie, widzę wytlumaczenie dla egzystencji tego typu "pilkarzy" w naszym rodzimym, zawodowym futbolu. Zaznaczam, ze moja opinia wynika z dużo wcześniejszych obserwacji.
Facet dramat każda centra to strata taki jeżdziec bez głowy
za sport.pl
[i]Dziś treningi z drużyną rozpocznie też Kink. Miał przylecieć na testy już dwa tygodnie temu, ale najwyraźniej liczył, że... znajdzie lepszy klub. - Cracovia ma być wyborem, a nie opcją. To nie klub kukułka i nie będziemy czekać, aż pan piłkarz łaskawie zgodzi się nas reprezentować. Chciałbym, by przypadł nam do gustu, a my jemu - mówi trener Rober Podoliński.
[b]Kink[/b] ma niezłe CV - prawie 60 występów w reprezentacji Estonii i ponad 20 w Middlesbrough (drugi poziom rozgrywek w Anglii). - [b]Ma zabójczą lewą nogę[/b]. Niektórzy trenerzy śmiali się nawet, że prawej używa tylko do chodzenia. Od najmłodszych lat był uznawany za wielki talent. Jego [b]słabą stroną jest jednak gra obronna[/b] - mówi Andres Vaher, dziennikarz estońskiego portalu Delfi.
Niewykluczone, że pod Wawel przyjedzie ktoś jeszcze. Wczorajszy trening został przełożony na popołudnie, bo Podoliński był za granicą. - W jakim celu? Tajemnica - uśmiecha się trener.[/i]
jakby tak Kinka połączyć z Deleu, to byłby skrzydłowy kompletny, idealny do 3-5,2 :D
W/W Napisał(a):
> a mozesz kolego podac kogos slabszego niz
> Marciniak w tej lidze? ten chlop pomylil
> dyscypliny sportowe,koordynacja na poziomie
> paraolimpijczykow,zgadzasz sie?
Wiesz w zasadzie to chyba wszyscy. W tej lidze obrońca potrafi zgubić piłke w polu karnym przy wyprowadzaniu akcji, albo przy wybiciu tak się zamachnąć że przejdzie po nogach dwóch napastników. Tam kiksy to coś normalnego.
[b]Wiem,że Marciniak jest[/b] [b]bardzo słaby,[/b] ale nie popadajmy w paranoje, w II lidze w ciągu meczu drużyna potrafi raz może dwa przeprowadzić akcję od bramkarza do napastnika zakończoną strzałem, piłkarz tam potrafi zza pola karnego oddać strzał, który wyjdzie na aut.
knur Napisał(a):
>
> jakby tak Kinka połączyć z Deleu, to byłby
> skrzydłowy kompletny, idealny do 3-5,2 :D
Niestety slowo "jakby" to domena Cracovii :)
Zgadzam się z tezą, że Marciniak "orłem" nie jest.
Bardziej martwi mnie jednak defensywne (czy jak kto woli stoperów) trio:
- Rymaniak, który w 3 meczach 3 kartki, kryje "na radar", a do tego mam wrażenie, że jest jakiś "nieobecny" na boisku, ogólnie słaby
- Jaroszyński - nie ten rozmiar kapelusza (to raczej boczny obrońca...), ale powiedzmy, że ma jeszcze czas. Nie skreślać.
- Żytko - kiedy ktoś/wszyscy zrozumieją, że to nie jest środkowy obrońca... Dać grać z boku. Niech zasuwa
Wiem, że zaraz zostane zlinczowany, ale bez klubów są:
- Stano - swoje lata ma, ale fason zawsze trzymał
- Banaś - gorszy od Rymaniaka nie jest... Powiedzmy, że lepszy fizycznie.
- Socha - rzemieślnik, ale w miare solidny (w rezerwach wks-u), Na pewno "ma płuca".
- Arboleda - nierealny, ale kto bogatemu zabroni...
Nasza obrona to "Panika w czołgu", ale to nie wina tylko obrońców... Momentami w Białystoku miałem wrażenie, że nie wiadomo, kto za co odpowiada...
"Tarmo Kink na testach w Cracovii" - a juz myslałem, ze darmo kink, tak byloby pewne ze zostanie ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)