Niestety z braku czasu nie mam możliwości w życiu forum lecz bardzo często przeglądam co słychać i również zgadzam się z Leszeczkiem ze Plucie na Podolińskiego za niesmaczne.Wydaje mi się że gdyby dostał pozwolenie w zarządzie to wykręciłby Ekstraklase. JF wybrał opcje ekonomiczną i gra ciekawym stylem na 3 obrońcow. Każdy z nas wie że w Cracovii od lat jest pasmo słabych trenerów , Kafary,Ulaty i inne wynalazki ale gość wygląda na dobrego, młodego fachowca który od 3 lat robi cuda w Ząbkach.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
kscpeter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Może by tak Deleu?
>
> http://www.90minut.pl/news/233/news2338738-Czterec
> h-zawodnikow-odchodzi-z-Lechii.html
Deleu odchodzi z lechii, bo nie dogadał się w sprawach finansowych, chciał dużej podwyżki, więc z pewnością przyjdzie do nas grać na 18 tys....
Zaczekajmy do oficjalnego oświadczenia w dniu dzisiejszym. Z tym pluciem to bym tak nie przesadzał, że tam jednej osobie się trener nie podoba, to trzeba burzyć całą koncepcje?
Z tego co czytałem to nie dogadał się w sprawie długości kontraktu. Chciał na 3 lata a Lechia na to nie przystała.
Deleu zarabia około 35 tyś zł miesięcznie a będzie chciał podwyżkę :D Więc i tak go na nas nie stać.8-)
Edit:
doczytałem że jeszcze 10tyś zł za każdy wygrany mecz w którym zagra!
szuwarek Napisał(a):
> Bardzo ciekawym zawodnikiem jest obecny piłkarz
> Dolcanu Grzegorz Piesio (17.07.1988- 185/81)
> pomocnik. Kontrakt jego wygasa 30.06.2014
> Oto w skrócie jego dokonania na przełomie
> 2010-2014 w Dolcanie
> 1. 2010/11 - 30 spotkań (2428 min) 2 bramki
> 2. 2011/12 - 31 spotkań (2442 min) 4 bramki
> 3. 2012/13 - 28 spotkań (2286 min) 6 bramek
> 4. 2013/14 - 23 spotkania (2040) 10 bramek - sezon
> jeszcze trwa, a jego progresja bramkowa z sezonu
> na sezon rośnie. Jest drugim strzelcem po
> Zjawińskim (16 bramek) Zapewne jest do wyjęcia
> za nie duże pieniądze (wiadomo kupujemy tanio).
O Grzegorzu Piesio pisałem już 29 kwietnia br - co niektórych forumowiczów odsyłam do wątku pt transfery, od daty 29.04.14 (po moim wpisie) ich opinia na temat Grzegorza Piesia:D
:)
tylko nazwisko ma troche niepoprawne politycznie ;)
A, na jakiej pozycji kopie, bo to spore znaczenie do układanki.
Jeśli można zapytać.
pzdr
KMPasa1 Napisał(a):
> A, na jakiej pozycji kopie, bo to spore znaczenie
> do układanki.
> Jeśli można zapytać.
> pzdr
http://www.transfermarkt.pl/grzegorz-piesio/profil/spieler/38522
Peruzzi :
Ze pomocnik to wiem, a mnie ciekawiło, czy boczny , czy też środkowy.
Bo zapytanie związane jest z tym co mamy, co stracimy, a co jest pilną
potrzebą. Bo w perspektywie może być 3-5-2. Więc pytanie wydaje się
chyba dość uzasadnione.
pzdr.
KMPasa1 Napisał(a):
Bo w perspektywie może być 3-5-2.
> Więc pytanie wydaje się
> chyba dość uzasadnione.
> pzdr.
W zależności od tego kto odchodzi a kto zostaje , ponieważ na razie mimo wszystko nie mamy 100 % pewności .
Przypadkiem nie dziś miało się wyjaśnić co z Podolińskim? Wszędzie pisali że w poniedziałek podpisze on kontrakt z jakąś drużyną z Ekstraklasy.
Edit: i zaraz po moim poście nagle oficjalne info :D
Podoliński trenerem: http://www.90minut.pl/news/233/news2339139-Robert-Podolinski-trenerem-Cracovii.html
Z Podolińskim przyjdą Zjawiński i Piesio
Fake Napisał(a):
> Z Podolińskim przyjdą Zjawiński i Piesio
Fake skad taka pewnosc? Ja tez slysze plotki!
Edit: ugryzłem się w język.
pewności nie ma, nie wiem jak tam z ich kontraktami, ptaszki ćwierkają, że Podoliński zabiera też cały sztab ze sobą, zapowiada się wesoła czereda
rmszar Napisał(a):
> Fake, jesteś taki pewny, że się założysz? Ja
> twierdzę, że ten duet do nas nie przyjdzie.
nie zakładam się biorąc pod uwagę powyższe, jakiś czas temu na weszło był ciekawy artykuł o Dolcanie, konkluzja była taka, że jeśli ktoś ma grać na poziomie TME z tej drużyny to są to właśnie w/w - Podoliński z pewnością będzie chciał mieć jakiś wpływ na transfery, więc kogo ma zabrać?
źródło
Szkoleniowiec zabierze ze sobą z Dolcanu do Cracovii sztab współpracowników oraz ? [b]prawdopodobnie[/b] ? dwóch zawodników: króla strzelców (na razie 21 goli) zaplecza ekstraklasy 27-letniego Dariusza Zjawińskiego oraz 25-letniego pomocnika Grzegorza Piesio.
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3457921,rewolucja-nadchodzi-z-zabek-zdjecia,id,t.html
Fake- poczekajmy, zobaczymy, jak to będzie z transferami i ze sztabem. Na razie rozkoszujmy się sezonem ogórkowym. Zawodnicy Cracovii mają urlopy, trener Podoliński ma ostatni mecz w I lidze i też krótki urlop przed sobą.
Kwestia zakładu aktualna, jakby co, to priv.
No wlasnie drogi Fake-u - plotki plotkami a pewnosc to co innego :)
Radku dobrze ,ze sie "ugryzles w jezyk" ale znasz moj profil z PW :) .....
Dinamo Bukareszt jest postawione w stan upadłości jak połowa ligi rumuńskiej...
Liga rumuńska to generalnie przykład, że sukces sportowy bardzo często nie idzie w parze z komercyjnym. Te dobre wyniki w dawnym Pucharze UEFA i LM zarżnęły połowę uczestników.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)