Grają w piłkę do tyłu grać to i ja bym grał u nas musi być zmiana myślenia nasi nie potrafią dobrze zacentrować przejdą połowę boiska i jest problem nie ma zawodników odważnych którzy pójdą przebojowo w pole karne strzały z daleka to tragedia a do tego robią frajerskie błędy po których tracimy gole jeżeli zostanie Wojtek to nad tym powinien pracować albo takich zawodników sprowadzić którzy to potrafią chyba że to zadanie dla innego trenera ale to już zależy od Filipiaka i Stawowego
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Ogladam wlasnie mecz Arki z Miedzia i dobrze prezentuje sie srodkowy obronca Miedzi Midzierski, kontrakt wg transfermarkt konczy mu sie w czerwcu. Wg mnie warto go ogladac w zwiazku z problemami w obronie Cracovii
Witaj na forum [i]posepny[/i]. Ale w obronie Cracovii nie ma żadnych problemów przecież.
Ba, mamy tam nadwyżki kadrowe i niektórzy muszą podtrzymywać swą formę w rezerwach
Bucky Nome Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witaj na forum posepny. Ale w obronie Cracovii nie
> ma żadnych problemów przecież.
Ale są - problemy z obroną wiosennych rezultatów trenera.
Choć mam nadzieję że za dwa tygodnie te problemy znikną :)
Tylko Cracovia
Oglądając wczorajszy mecz Arki z miedzią podobała mi się gra [b]Patryka Szymańskiego[/b]. Bardzo utalentowany skrzydłowy, mógłby ze Stebleckim w przyszłym sezonie robic różnicę na skrzydłach (pod warunkiem, ze obaj będą w formie). Do Szymańskiego można "dorzucić" [b]Adriana Cierpkę[/b] i [b]Ireneusza Brożyna[/b] (temu ostatniemu w czerwcu kończy się kontrakt z miedzią. Wcześniej grał w Czarnych Jasło). Przeglądając Skarb Kibica 1 ligi zwróciłem uwagę na kilku zawodników, którym należałoby się przyjrzeć.
- [b]Daniel Feruga[/b] z ROW Rybnik - w czerwcu kończy mu się kontrakt
-[b]Radosław Jasiński, Sebastian Zalepa[/b] z Floty Świnoujście
- [b]Alan Czerwiński, Adrian Jurkowski, Rafał Figiel[/b] z GKS Katowice
- [b]Konrad Wieczorek, Michał Nawrot, Bruno Żołądź, Jakub Kapsa[/b] z Okocimskiego
- [b]Maciej Wilusz, Łukasz Wroński[/b] z Bełchatowa (prawdopodobnie ten pierwszy jest już poza naszym zasięgiem...ale można spróbować sprowadzić go do nas)
- [b]Stępniowski, Cholewiak[/b] z Puszczy N-ce
- [b]Piekarski[/b] z Niecieczy
Można już się rozglądać za nowymi, tańszymi zawodnikami bo wątpię, żeby duet T-B dogadał się z obecnymi zawodnikami. Panie Burlikowski, jakby Pan nudził się w pracy to mógłby Pan zajrzeć na to forum. Sprowadzenie tych zawodników na testy nic nie kosztuje. Nie muszą to być wszyscy. Podałem listę zawodników młodych robiących różnicę w pierwszej lidze
brawo gargamel, wszystkie nazwiska trafiły do notesika Burlikowskiego. Stawowy robi harmonogram, kiedy można im się przyjrzeć, a profesor szykuje kasę.
Stawowy w czerwcu odchodzi także harmonogram zostawi dla siebie
Burlikowski zapewne ogląda nowych zawodników na dyskietkach i nie ma czasu "na pierdoły" ;)
13 zawodnikom wymienionym przeze mnie w czerwcu kończy się kontrakt, więc prezes może wyłożyć kasę jedynie na pensję (nie wierze, żeby tacy zawodnicy chcieli zarabiać w dziesiątkach tysięcy).
Należy wspomnieć o "szarej eminencji" Cracovii- Jakubie T. ,który jeszcze musi dogadać się z zawodnikami ;)
gargamel - nie napinaj się, zostaw to nowemu trenerowi :P
eredin Napisał(a):
> Bucky Nome Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Witaj na forum posepny. Ale w obronie Cracovii
> nie
> > ma żadnych problemów przecież.
>
>
> Ale są - problemy z obroną wiosennych
> rezultatów trenera.
> Choć mam nadzieję że za dwa tygodnie te
> problemy znikną :)
> Tylko Cracovia
O proszę, na potwierdzenie moich słów jeszcze gorący cytat z Matiego Żytki z oficjalnej:
- [i]W spotkaniach granych po przerwie zimowej straciliśmy bodajże dwie bramki z akcji, reszta była wynikiem różnego rodzaju stałych fragmentów gry. Więc chyba faktycznie z naszą obroną nie jest tak źle jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka[/i] - zauważa Mateusz Żytko.
Bez urazy Mateusz :)
Nie napinam się szuwarku, chciałem tylko pomóc nowemu trenerowi :)
Co do wypowiedzi Żytki. Czy gole stracone po stałych fragmentach to nie problem gry obronnej?
Czy karny nie wynikał z przedszkolnego błędu obrońcy.
Idąc tym torem obrońcy powinni kosić wszystkich jak leci, wtedy żaden gol nie obciąży ich konta, bo padnie po stałym fragmencie. Czyżby do była nowa doktryna Stawowego czy autorski pomysł najlepszego stopera z którym kiedykolwiek współpracował trener?
Dla ścisłości wysoko cenię Żytkę jako piłkarza, nie koniecznie jako stopera.
Pozwolę sobie przerysować.
Jeśli obrońca dostanie czerwień na początku meczu, drużyna potem dostanie ze cztery bramki to nie jest wina tego zawodnika, tak?
Jak kiedyś wspominałem możemy również zakontraktować kilku piłkarzy z widzewa. Wspominałem o kilku zawodnikach łódzkiego klubu i będę zmuszony się powtórzyć- [b]Kasprzak[/b] (def. pomocnik), [b]Mroziński[/b] (def. pomocnik), [b]Stępiński[/b] (prawy obrońca) [b]Batrović[/b] (of. pomocnik)
Po tym meczu goście będą szczęśliwi jak ktoś ich w 2 lidze zakontraktuje. Poza Batrovicem goście grają tragicznie.
Gargamel to nam chyba życzy spadku, że taki szrot proponuje :D
Wyróżnił się z ich strony w zasadzie tylko Kaczmarek, ale walką, natomiast jego strzały były na poziomie Stebleckiego.
Nie życzę nam spadku, raczej pucharów lub mistrza ;). Spadku życzę rzece, Lechii, Śląsku, Podbeskidziu, Piastowi Gliwice :) . Zwróćcie uwagę, że widzew nie dopuszczał nas do sytuacji bramkowej. W 16 zjawialiśmy się rzadko, w sumie 4 (?) razy. Tych zawodników wymieniłem bo najbardziej podobała mi się ich gra we wczorajszym meczu. Kasprzak, który agresywnie odbierał naszym zawodnikom piłkę. Mroziński, który bardzo dobrze czytał grę (no i strzelec bramki dla widzewa niestety). Stępiński, który na prawej obronie radził sobie zarówno z Boljevicem jak i Rakelsem. Batrović, który dobrze rozgrywał w widzewie. Wszyscy ci zawodnicy są młodzi i naprawdę mogą zostać solidnymi ligowymi zawodnikami. Moim zdaniem wszyscy ci zawodnicy powinni spokojnie znaleźć sobie kluby w klubach ex Ruch, Górnik, Podbeskidzie, Piast, Lechia, Korona a może nawet i w Śląsku.
No to niech sobie znajdą, kto im broni?
gargamel9998 Napisał(a):
> Zwróćcie uwagę, że widzew nie dopuszczał nas
> do sytuacji bramkowej. W 16 zjawialiśmy się
> rzadko, w sumie 4 (?) razy.
A w którym meczu "zjawialiśmy się w 16" częściej? My już mamy taki styl:(
i przy okazji Śląsk[b]owi[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)