Cracovia do końca walczyła o wzmocnienia: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15546875,Cracovia_do_konca_walczyla_o_wzmocnienia.html
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Zamiast walczyć do końca, trzeba było zająć się porządną pracą od początku okna transferowego.
Zgadzam się. Szkoda tylko, że zarząd na czele z JF nie zrozumieli swoich błędów przez kilka ostatnich lat
tomasz1963 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zamiast walczyć do końca, trzeba było zająć
> się porządną pracą od początku okna
> transferowego.
otoz to :) a zrzucanie winy na TP czy Borka to wogole zakrawa o smiesznosc :)
Wogole ciekawie zapowiada sie ciekawy mecz jutro, z jednej strony Cracovia ( ktora woli grac swoimi dziadami ) a z drugiej slask ( ktory pod koniec okienka sprowadzil zaciag najemnikow). Zobaczymy ktora polityka transferowa bardziej sie sprawdzi :)
JF robi się negatywowym odbiciem Wojciechowskiego. Problem w tym, że z Wojciechowskiego - z powodu jego groteskowej rozrzutności - wszyscy się śmiali. Teraz obawiam się, że wszyscy będą się śmiali z JF za jego krakowską "oszczędność", czyli groteskowe kutwienie, które w wypadku Żytki spowodowało opóźnienie transferu o miesiąc i wpuszczenie do gry na newralgicznej pozycji zawodnika całkowicie niezgranego z resztą zespołu. A tym razem żałosny klops mimo otrąbionego "efektownego finiszu".
Czy taka medialność jest w interesie Comarchu? śmiem wątpić.
TP winne temu ze nie ma transferow
docent Napisał(a):
> JF robi się negatywowym odbiciem
> Wojciechowskiego. Problem w tym, że z
> Wojciechowskiego - z powodu jego groteskowej
> rozrzutności - wszyscy się śmiali. Teraz
> obawiam się, że wszyscy będą się śmiali z JF
> za jego krakowską "oszczędność", czyli
> groteskowe kutwienie, które w wypadku Żytki
> spowodowało opóźnienie transferu o miesiąc i
> wpuszczenie do gry na newralgicznej pozycji
> zawodnika całkowicie niezgranego z resztą
> zespołu. A tym razem żałosny klops mimo
> otrąbionego "efektownego finiszu".
> Czy taka medialność jest w interesie Comarchu?
> śmiem wątpić.
Nie rozumiem tego płaczu. Kto niby odtrąbił sukces? TP! i Mateusz Borek poprzez twitter.
Kto trąbił ten ma natrąbione :)
Stoper lepszy (bardziej doświadczony w obronie) od Kosanovica jest, nikt inny nie odszedł
Pojawił się Rakels, jest jeszcze Wawrzynkiewicz...
A to że nie grają? TO pretensje już nie do właściciela...
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/421044/erjon-vucaj-nie-zasili-cracovii
[i]W pierwotnym założeniu Pasy chciały wypożyczyć pomocnika z wicelidera albańskiej ekstraklasy, [b]ale w ostatnich godzinach okienka narodziła się koncepcja pozyskania go na zasadzie wolnego transferu po tym, jak rozwiąże swój kontrakt z FK Laci.[/b][/i]
Bez komentarza.. wszystko za darmo...
Czy na prawdę nie można było przeznaczyć na Albańczyka część pieniędzy ze sprzedaży Kosy?
Moje 'płacze' są chyba jednak uzasadnione. Faktem jest, że w pierwszym podejściu testowane były jakieś totalne ogórki - a oczywista oczywistość jest taka, że Mikulica należało kupić na drugi dzień po tym, kiedy sfinalizowano sprzedaż Kosanovica. Co oznacza także, że powinien być już dużo wcześniej namierzony. Po drugie, zaraz po tym, jak okazało się, że nie będzie w tej rundzie Nowaka i Budzińskiego, powinni się znaleźć w klubie ich następcy - również z wcześniej sporządzonej listy. Tak działają profesjonalne kluby, co więcej, tak działa większość klubów w polskiej, nie do końca profesjonalnie zorganizowanej e-klasie.
Do wczoraj mówiłem sobie (po cichu), że to wszystko wina grymasów Stawowego, jego prywatna wojenka z Burlikowskim. Ale jak na spokojnie podsumujemy, kto do nas trafiał na testy, to poza Hovancikiem (dla mnie ciągle zagadka, ale... on do nas trafił już po rozpoczęciu rozgrywek!!!) sprowadzano tylko śmiechu warte odpady. Filipiak zdaje się ciągle wierzy w cuda, na zasadzie 1000 pln odstępnego za Bojarskiego. To się zdarzyło RAZ, ale prezes chyba liczy, że mega fart stanie się zasadą:( po prostu śmieszne.
docent Napisał(a):
> Moje 'płacze' są chyba jednak uzasadnione.
> Faktem jest, że w pierwszym podejściu testowane
> były jakieś totalne ogórki - a oczywista
> oczywistość jest taka, że Mikulica należało
> kupić na drugi dzień po tym, kiedy sfinalizowano
> sprzedaż Kosanovica. Co oznacza także, że
> powinien być już dużo wcześniej namierzony. Po
> drugie, zaraz po tym, jak okazało się, że nie
> będzie w tej rundzie Nowaka i Budzińskiego,
> powinni się znaleźć w klubie ich następcy -
> również z wcześniej sporządzonej listy. Tak
> działają profesjonalne kluby, co więcej, tak
> działa większość klubów w polskiej, nie do
> końca profesjonalnie zorganizowanej e-klasie.
> Do wczoraj mówiłem sobie (po cichu), że to
> wszystko wina grymasów Stawowego, jego prywatna
> wojenka z Burlikowskim. Ale jak na spokojnie
> podsumujemy, kto do nas trafiał na testy, to poza
> Hovancikiem (dla mnie ciągle zagadka, ale... on
> do nas trafił już po rozpoczęciu rozgrywek!!!)
> sprowadzano tylko śmiechu warte odpady. Filipiak
> zdaje się ciągle wierzy w cuda, na zasadzie 1000
> pln odstępnego za Bojarskiego. To się zdarzyło
> RAZ, ale prezes chyba liczy, że mega fart stanie
> się zasadą:( po prostu śmieszne.
Źle Cię zrozumiałem . Myślałem że Twoje rozżalenie wynika z wczorajszego medialnego szumu.
Masz rację że powinien być w klubie następca Nowaka, Budzika....
Ale liga polska nie jest miejscem pierwszego czy nawet drugiego wyboru. Do końca stycznia każdy kombinuje jak się gdzieś załapać byle nie do Polski.
Toteż rozmowy można zacząć dopiero po styczniu.
Pisze się żę powinniśmy kupić zawodników... Skoro taki Albańczyk wolał grać za darmo (bo mu nie płacą) niż przyjść do nas i grać za pieniądze to jak go przekonać?
Do Korony też nie chciał więc to nie tylko casus Cracovii?
Wisła ściąga doświadczonych piłkarzy grających kiedyś w polskiej lidze - ściąga ich za darmo i nie płaci im kokosów - a oni są zadowoleni, grają i na poziom naszej ligi to wystarcza.
Tu jednak jest kłopot na linii Burlikowski - Stawowy - i nie chcę oceniać kto jest bardziej winny.
Cracovia musi móc poradzić sobie bez Nowaka, ale to trener ustala skład...
Dlaczego gra Władek czy Dudzic a nie gra Kita czy Rakels? Togo nie wiem ani ja ani Ty.
O Kusiu i Mikulicu nawet nie piszę...
Przykład Lacica, Cicmana czy innych pokazuje że nie łatwo jest się przebić do jedenastki Stawowego - poniekąd to rozumiem, ale piłkarze wiedząc o tym też nie palą się by do nas przyjść....
Najlepszym przykładem ostatnich miesięcy jest Żurek...
BTW - też chciałbym by Burlik ściągał lepszych piłkarzy, by Prof rzucił więcej kasy a trener był bardziej otwarty....
Ale wierzę w ten zespół, trenera i klub że będzie dobrze...
Pozdrawiam i do zobaczenia na meczu
Albanczyk napewno nie dla nas, rozmyslil sie
widocznie nasze propozycje go nie przekonały do chęci rozwiązania kontraktu...
Pewnie ktoś mu podpowiedział, że jak rozwiąże kontrakt, to jakub zaproponuje mu połowę tego o czym rozmawiali wcześniej:)
Jakąś tam nadzieję mam, że grek rozwiązał swój kontrakt, bo skoro mu nie płacą od dawna, to może być zmotywowany, jak Mikulić. Inna sprawa, że Grecy zawsze "mają czas" by sprawy załatwić i wczoraj mogło im się to nie udać.
podobno nawet go w skladzie na mcz arisu nie bylo
podobno jedzie do Krakowa....macie jakieś filmiki z jego grą ?
ian thorpe Napisał(a):
> podobno jedzie do Krakowa....macie jakieś filmiki
> z jego grą ?
Tak strzela wolne:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=87jQOp-YcZ8]<
Te "transfery " to taki "pic na wodę - fotomontaz "
a tak gra na gitarze http://www.youtube.com/watch?v=DMT29p3BSw8
to z Budzikiem stworzą duet ;)
Macie może jakis filmik z tego jak jedzie do Krakowa?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)