Chyba na S jak Skrzyński...
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Peterps, ja nigdzie nie napisałem, że jestem za wywaleniem Stawowego, jest mi on obojętny, są rzeczy, które mi się w jego pracy podobają i takie, które się nie podobają. Nie ja zarządzam klubem, nie ja będę zwalniał trenera ani szukał następcy. Ale podobno w zarządzie poważnie myślą o zmianie trenera, a może się zdarzyć, że nastąpi ona po zamknięciu okna transferowego i będziemy wtedy w przysłowiowej czarnej d...
Stawowy to najlepszy polski trener pasujący do Cracovii (może jeszcze Smuda). Najlepszy byłby trener z zagranicy (moim zdaniem kierunek czeski, słowacki). Musi on jednak stawiać na Polaków (ewentualnie zawodnik z zagranicy ma być 2x lepszy). Coś na wzór obecnego ruchu Jana Kociana
Szczerze , ja to bym widział Michniewicza w roli szkoleniowca naszej drużyny, ale nie wiem czy jest to możliwe , ze względu na jakieś tam perypetie między tym panem , a Filipiakiem... Jednakże z Cześkiem jest taki problem, że ciężko stwierdzić, jak radziłby sobie z drużyną na dłuższą metę, ciągle jest wzywany w charakterze "strażaka" i to do drużyn ,które potencjałem piłkarskim nie są jakieś wybitne (Widzew, Podbeskidzie, i swego czasu Polonia - w przypadku tej ostatniej może i był potencjał na "papierze" bo chyba Michniewicz otarł się o złote czasy Wojciechowskiego, ale grający wtedy w Czarnych Koszulach piłkarze bardziej mieli problem z mentalnością aniżeli umiejętnościami stricte piłkarskimi
Peterps
Są trenerzy do wzięcia-Radolski, Fornalik. nie możemy dać się terroryzować tym że jesteśmy skazani na bylejakość z WSem.
Jezeli chodzi o polskich szkoleniowców do Cracovii najlepiej pasują Stawowy i....Smuda, który potrafi "stworzyć" druzynę tak jak kiedyś Zagłębie, Lecha, widzew czy rywalkę. Można również rozejrzeć się na Słowacji, gdzie można tanio "wyciągnąć" dobrego trenera. Przykład ruch Jana Kociana
[quote=zubereg]
jesteśmy skazani na bylejakość z WSem.
[/quote]
Ta bylejakość ciekawie wypada w porównaniu z ostatnimi latami przed powrotem Stawowego i dwoma spadkami z ligi. Zapomniałem jednak, że zubereg już ma przygotowanego kandydata, który wskakuje na miejsce WS i z tymi piłkarzami, z tym budżetem i z takim szefostwem robi w rok mistrzostwo kraju. Stop bylejakości! zubereg na prezesa!
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Peterps
> Są trenerzy do wzięcia-Radolski, Fornalik. nie
> możemy dać się terroryzować tym że jesteśmy
> skazani na bylejakość z WSem.
Ja bym nie chciał żeby teraz wywalać WS.Niech trenuje do końca rundy i udowodni jakim jest trenerem i czy zajmie miejsce w w gr.Mistrzowskiej.Rozliczyć tylko i wyłącznie w czerwcu wtedy miejsce w tabeli będzie najlepszym odnośnikiem jego pracy.
Z drugiej strony... ktoś taki jak Fornalik długo nie będzie do wzięcia. Derby powinny być jakimś miernikiem; nawet jeśli nie uda się zdobyć jakichś punktów, ale drużyna zaprezentuje się godnie, należy Stawowemu dać spokój.
Pytanie, czy ta drużyna jest dobrze przygotowana do rundy wiosennej? Nie przeczę, ze strata Nowaka to jest duży problem; ale był czas się z tym oswoić i Rakels miał być chyba jakimś lekarstwem na tę sytuację. Okazuje się, że nie jest; a w meczu z Zawiszą miałem takie deja vu sprzed roku:( w 2 połowie to tamci mieli więcej siły, byli szybsi, dynamiczniejsi, chociaż teoretycznie powinni być"zamęczeni".
Peterps, już rok temu dałem liste 8-10(nie pamiętam dokładnie ilu ich tam było) propozycji następcy. Jakoś ciężko było wtedy dyskutować, ewentualnie sprowadzało się to do tajemniczego no nie wiem, ciężko powiedzieć, nie bo nie, na pewno by się nie udało.
Znów mam zrobić listę tylko po to żeby była? Czy usłyszę że Smuda to już nigdy dobrze drużyny nie poprowadzi a Radolsky nie wróci do trenowania(pozdrawiam jego bliską rodzinę Pottera, w końcu pewnie stąd miał pewność).
docent Napisał(a):
> Z drugiej strony... ktoś taki jak Fornalik długo
> nie będzie do wzięcia. Derby powinny być
> jakimś miernikiem; nawet jeśli nie uda się
> zdobyć jakichś punktów, ale drużyna
> zaprezentuje się godnie, należy Stawowemu dać
> spokój.
> Pytanie, czy ta drużyna jest dobrze przygotowana
> do rundy wiosennej? Nie przeczę, ze strata Nowaka
> to jest duży problem; ale był czas się z tym
> oswoić i Rakels miał być chyba jakimś
> lekarstwem na tę sytuację. Okazuje się, że nie
> jest; a w meczu z Zawiszą miałem takie deja vu
> sprzed roku:( w 2 połowie to tamci mieli więcej
> siły, byli szybsi, dynamiczniejsi, chociaż
> teoretycznie powinni być"zamęczeni".
Jaki z tego wniosek? Trzeba zaprzestać przygotowywania się w Turcji, to tylko szkodzi piłkarzom najwidoczniej ;)
Tak btw : http://www.90minut.pl/news/228/news2285383-Igor-Vujacic-na-testach-w-Widzewie.html
WS mówi , że trzeba dać szanse młodym , czyżby którys z nich " rzucił go na kolana" ??. Moim zdaniem młodzi będą mieli czas po tym sezonie (przekonamy się która to bedzie liga)jak nam odleci polowa drużyny. Teraz trzeba nam twardych mocnych cwaniaków do gry by walczyć o tą ósemke.
docent Napisał(a):
> Z drugiej strony... [b]ktoś taki jak Fornalik długo
> nie będzie do wzięcia.[/b] Derby powinny być
> jakimś miernikiem; nawet jeśli nie uda się
> zdobyć jakichś punktów, ale drużyna
> zaprezentuje się godnie, należy Stawowemu dać
> spokój.
> Pytanie, czy ta drużyna jest dobrze przygotowana
> do rundy wiosennej? Nie przeczę, ze strata Nowaka
> to jest duży problem; ale był czas się z tym
> oswoić i Rakels miał być chyba jakimś
> lekarstwem na tę sytuację. Okazuje się, że nie
> jest; a w meczu z Zawiszą miałem takie deja vu
> sprzed roku:( w 2 połowie to tamci mieli więcej
> siły, byli szybsi, dynamiczniejsi, chociaż
> teoretycznie powinni być"zamęczeni".
Dlaczego Fornalik nie do wzięcia...? :) Chyba jednak jest....
Pasy_Andrychów Napisał(a):
> WS mówi , że trzeba dać szanse młodym
jesli tak mowi, to mowi bardzo dobrze, wreszcie, trzymam za slowo!
Docentowi chodziło raczej by się spieszyć bo Fornalik jest dostępny ale już nie długo może się to zmienić.
Widzę, że giełda trenerska ruszyła, a więc i ja się włączam do zabawy:
- kontrakt trenera WStawowego zostanie wypełniony do końca,(będzie to kuriozum w dziejach Cracovii) a nowa propozycja nie zostanie przez niego zaakceptowana.
- nowego trenera dla zasłużonego klubu wymyśli SMajewski.
A co? jak się bawić to się bawić.
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> Pasy_Andrychów Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > WS mówi , że trzeba dać szanse młodym
>
> jesli tak mowi, to mowi bardzo dobrze, wreszcie,
> trzymam za slowo!
Z tymi młodymi to jest "zasłona dymna", która ma chronić dotychczasowych ulubieńców, niewykluczone że Słowak okaże się lepszym zawodnikiem od "najlepszego jakiego trenował" i co wtedy? nic że jest młody (23 lata), będzie blokował miejsce "naszym młodym", którzy są wprowadzani "szeroką falą" do ekstraklasy na wzór cwks-u.
niewazne intemcje, moze w koncu zobacze tych mlodych na boisku w meczu ligowym. i nie chodzi mi o Zejdlera. Trenerze, slowo sie rzeklo!
Tak z ciekawości - mamy jakiegoś zdolnego młodego na pozycję stoper/defensywny pomocnik? Jak mieliśmy Bruna, to okazało się, że jednak nie dość dobry i trzeba go wypożyczyć> A więc jest ktoś lepszy od Żołądzia?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)