gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Czy na testy nie jest już za późno? Ale lepsze
> to niż nic :(
Dlaczego? Okienko de facto otwiera się dopiero w lutym:)
Edit: Chyba, że weźmie się pod uwagę naukę taktyki, wtedy jest pół roku za późno.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
tragedia, nie neguje tego, ze i może perspektywiczny. Ale my potrzebujemy zawodnika już w miare doświadczonego, który wejdzie z marszu do pierwszej 11. A ten Czarnogórzec jest młody i w tym sezonie jeszcze nie grał;)
chłop prawie nic nie grał, nie tylko w tym sezonie, ale w ogóle. ok, młody, ale my potrzebujemy stopera na już (o ile u tego trenera ktokolwiek może być na już, na teraz do gry). mi to bardziej pachnie Kosanovićem sprzed lat - może kiedyś sie trochę wyrobi, może perspektywiczny. ale to nie jest rozwiązanie naszych problemów.
no, chyba że to jest bałkański Varane - wtedy szacun dla tego, kto go wypatrzył.
czego sie podziewacie, gosc dobry i do gry nie przyjdzie na testy, trener bez testow nie wezmie zawodnika, wiec kolo sie zamyka.
Nzg Napisał(a):
> gargamel9998 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Czy na testy nie jest już za późno? Ale
> lepsze
> > to niż nic :(
>
>
> Dlaczego? Okienko de facto otwiera się dopiero w
> lutym:)
>
> Edit: Chyba, że weźmie się pod uwagę naukę
> taktyki, wtedy jest pół roku za późno.
Jest za późno, ponieważ obrona musi się zgrywać dużo wcześniej, nie 2-3 tygodnie przed ligą. Dlatego (może się powtórzę) nie rozumiem odejścia Wasiluka czy Wełny, którzy byli z drużyną dużo wcześniej, pracowali na treningach i się "zgrywali". Nauka taktyki to kolejny argument. Z drugiej jednak strony, biorąc pod uwagę działania osób odpowiedzialnych w klubie za transfery, lepiej że taki zawodnik się pojawił na testach. Bo wolę jednak widzieć w "11" typowego stopera, a nie duet Żytko-Nykiel czy (nie daj Bóg) Żytko-Kuś
Panowie, ja to widzę tak - dobrze, że Klub ściąga na testy młodych. Ba, to fantastyczne. Wolę to niż emerytowane tabuny radomskich, bartczaków, czy magierów chcących poodcinać kupony od dawnej jako takiej sławy. Tak jak ten młody, trafił do nas przecież Kosanovic. Wciąż pozostaje jednak problem braku stoperÓW do grania 'na już' (bo jeden nie rozwiązuje sprawy).
za wysoki ;)
kkk_84 Napisał(a):
> za wysoki ;)
do czochrania? :D
Ja bym w te statystyki Vujacicia podawane przez portale za bardzo nie wierzył. Transfermarkt podaje, że facet rozegrał tylko 9 spotkań w tym większość w europejskich pucharach, wikipedia wspomina coś o 22. Wydaje mi się, że Vujacic był podstawowym stoperem w czrnogórskim FK Zeta i został wyłowiony przez serbską Vojvodinę, która potrafi wynajdować perełki na Bałkanach.
Zobaczyć w treningu, wystawić w sparingu, zbadać, podpisać i szlifować jak Milosa :)
kodiGa Napisał(a):
> Ja bym w te statystyki Vujacicia podawane przez
> portale za bardzo nie wierzył. Transfermarkt
> podaje, że facet rozegrał tylko 9 spotkań w tym
> większość w europejskich pucharach, wikipedia
> wspomina coś o 22. Wydaje mi się, że Vujacic
> był podstawowym stoperem w czrnogórskim FK Zeta
> i został wyłowiony przez serbską Vojvodinę,
> która potrafi wynajdować perełki na Bałkanach.
>
>
> Zobaczyć w treningu, wystawić w sparingu,
> zbadać, podpisać i szlifować jak Milosa :)
Gdyby był takim talentem to by został w Vojvodine, a nie jeździł na testy do innych klubów...
Normalnie brak mi słów. Nie rozumiem polityki transferowej naszego klubu. Ok chcą młodych ale młody=nie doświadczony.Będzię zdolny to zaraz zauważą go inne kluby zachodnie i odkupią go za marne groszę. My chcemy budować drużyne na export czy grać o miejsce na podium? Nie rozumiem trenera i profesora. Nic się nie nauczyli na błędach.Masakra.Pozdrawiam.
konrad_cracovia Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> -----
> > za wysoki ;)
>
>
> do czochrania? :D
ooo czochranie wróciło :)
a tak na poważnie, to nieciekawie wygląda sytuacja z obroną. Szanowny Pan Prezes albo olslepł, albo ogłuchł, albo ma wszystko w dupie.
Czochranie zawsze wraca jak bumerang :)
Co do testów to miejmy nadzieję, że się sprawdzi. Może jescze ktoś dojedzie do Turcji.
Kosa tez byl anonimowym graczem zanim sie u nas pojawil.
Potrenuje,zagra w sparingu moze sobie poradzi i bedzie lepszy niz Kosa?!
Jak dla mnie to ten Vujacić i Bartków to bardziej uzupełnienie ławki, bądź kadry meczowej niż realne wzmocnienia. Nam potrzebny jest ukształtowany stoper, nie żaś chłopak, który dopiero u nas miałby się nauczyć poważnej gry w piłkę. Oczywiście mogę się mylić, ale dla mnie te testy to bardziej pozorowanie działań transferowych niż poważne pomysły na zwiększenie rywalizacji, której już teraz.... nie ma. Zgadzam się całkowicie z tekstem umieszczonym poniżej. Radzę przeczytać. Poprostu żal...
http://sporteuro.pl/sport/pi%C5%82ka-no%C5%BCna/ekstraklasa/7306-cracovia-znalaz%C5%82a-nowego-kosanovicia.html
Przeczytał kilka ostatnich stron tego wątku, coś tam sklecił z tego i proszę, ludzie klikają.
A, czy tomaszlis to nie autor tekstu? :D
konrad_cracovia Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> -----
> > za wysoki ;)
>
>
> do czochrania? :D
i za pół-darmo.
tomaszlis Napisał(a):
> teraz.... nie ma. Zgadzam się całkowicie z
> tekstem umieszczonym poniżej. Radzę przeczytać.
> Poprostu żal...
Tekstu nie umieszczono poniżej, a jedynie jakiś link. Po prostu żal.
Proszę wkleić tekst, żebym nie musiał nabijać kasy jakiemuś portalowi.
Trener Stawowy o testowanym Vujaciću
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Terazpasy.TV-Trener-Stawowy-z-Antalyi-o-testowanym-stoperze-z-Czarnogory
idealny, młody za darmo i co najważniejsze, po 2-3 latach ogrywania się w Cracovii, popełniania katastrofalnych błędów (na jego pozycji w jego wieku to jeszcze nie problem) sprzedamy za grosze pod koniec kontraktu, a że sprzedamy to jestem pewny! brać! w tym sezonie już nie pogra na następny idealny
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)